Na Storu se objevila moje první aplikace pro Windows Phone. Strávil jsem nad ní dost času, než se mi to podařilo dát nějak dohromady. Určitě se tam objeví ještě spousta chyb, tak se nebojte na ně upozornit. Ostatní připomínky, návrhy na zlepšení a komentáře jsou také vítány.
Popis aplikace:
Aplikace Zásilky slouží ke sledování zásilek a pomocí čísla zásilky přepravce. Sledovat lze zásilky většiny předních přepravců operujících v České republice.
Jmenovitě jsou to: Česká pošta, DPD, PPL, DHL, FeDex, UPS, GLS a Geis.
Hlavním cílem aplikace je usnadnit sledování balíku na který čekáte a zejména urychlit jeho zdlouhavé hledání přes webové stránky přepravců. Aplikace předává požadavky na sledování zásilky webové službě, která požadavek zpracuje a informace zjistí z webových stránek přepravce. Do telefonu jsou tak přenášená jen nezbytně nutná data a celý proces je tak poměrně svižný.
U České pošty a některých dalších přepravců aplikace zobrazuje i informace, které na oficiálních stránkách k dispozici nejsou.
Design aplikace staví na jednoduchém seznamu zásilek. Zásilku si můžete pojmenovat pro lepší přehled a připnout na hlavní obrazovku pro rychlejší přístup.
UPOZORNĚNÍ: Žádná data nejsou v aplikaci oficiální a za jejich pravost neodpovídám. Ačkoliv jsou data přebírána ze stránek přepravců, nějaké nepřesnosti nebo odlišnosti oproti oficiálním stránkám, nebo zákaznické lince přepravce nelze vyloučit.