bing v končinách českých
- mimonaut
- smartmaniak

- Zařízení: Nokia Lumia 950XL
bing v končinách českých
Nedá mi to, abych se nezeptal ostatních..
V poslední době (cca od začátku roku) jsem coby relativně čerstvý vlastník WP8 zařízení dal párkrát šanci Bingu, jehož přítomnost ve WP telefonech pod tlačítkem lupy je velmi často od našince kritizována. Z části to bylo tím, že bing ve wp8 už v českém regionu nespouští jen webovou stránku, ale poměrně pěknou rychlou a prehlednou aplikaci a chtěl jsem jí vyzkoušet, z části to občas byl klasický omyl s náhodným stisknutím lupy a poslední nezanedbatelný díl pokusů jde na vrub nemožnému googlu, který tvrdošíjně otevírá výsledky hledání v mobilním formátu a vždy při přechodu na danou Page vyžaduje potvrzení přesměrování.
No a moje dojmy? Daly by se shrnout do jednoduchého "Wow! Ono to funguje!"
Ano, i při hledání českého kontentu nemám problém rychle najít přesně to co hledám, navíc nemusím procházet tunou balastu na hloupě zobrazené googlí stránce a odpadá otravné potvrzování, oddalování stránky a podobné "užitečnosti", které po mně vždy vyžaduje největší velký bratr.
Že by se blýskalo na lepší časy?
V poslední době (cca od začátku roku) jsem coby relativně čerstvý vlastník WP8 zařízení dal párkrát šanci Bingu, jehož přítomnost ve WP telefonech pod tlačítkem lupy je velmi často od našince kritizována. Z části to bylo tím, že bing ve wp8 už v českém regionu nespouští jen webovou stránku, ale poměrně pěknou rychlou a prehlednou aplikaci a chtěl jsem jí vyzkoušet, z části to občas byl klasický omyl s náhodným stisknutím lupy a poslední nezanedbatelný díl pokusů jde na vrub nemožnému googlu, který tvrdošíjně otevírá výsledky hledání v mobilním formátu a vždy při přechodu na danou Page vyžaduje potvrzení přesměrování.
No a moje dojmy? Daly by se shrnout do jednoduchého "Wow! Ono to funguje!"
Ano, i při hledání českého kontentu nemám problém rychle najít přesně to co hledám, navíc nemusím procházet tunou balastu na hloupě zobrazené googlí stránce a odpadá otravné potvrzování, oddalování stránky a podobné "užitečnosti", které po mně vždy vyžaduje největší velký bratr.
Že by se blýskalo na lepší časy?
bing v končinách českých
na to ze si moderator, nemusel by si zakladat duplicitne temy 
- mimonaut
- smartmaniak

bing v končinách českých
No dobře, sedím v hospodě, na tlf se blbě hledá a navíc to byl takový impulzivní výlev 
až přijdu domu, něco s tím provedu
díky za upozornění.
EDIT: jo já jsem zalozil dvě.. Tak to jo, poprvé po odeslání na mne redakční systém vybalil nějakou chybovou hlášku, tak jsem to postnul ještě jednou
.. Každopádně už je duplicita pryč.
až přijdu domu, něco s tím provedu
díky za upozornění.
EDIT: jo já jsem zalozil dvě.. Tak to jo, poprvé po odeslání na mne redakční systém vybalil nějakou chybovou hlášku, tak jsem to postnul ještě jednou
-
Flynn
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next
bing v končinách českých
Aby fungovalo vyhledávání, je nutno v nastavení oblast+jazyk zvolit pro jazyk prohlížeče a vyhledávání na Angličtina (Spojené státy). Pak vyhledává skvěle i v češtině. Když jsem zvolil Angličtina (Spojené království), při hledání stejného výrazu jsem získal odkazy v angličtině.
- mimonaut
- smartmaniak

bing v končinách českých
No, takhle jsem to řešil dřív, ale teď mi to fakt dobře hledá i s nastavením regionu na cz. A ve wp8 už nativně v bing aplikaci..
jsem prostě příjemně překvapen. Našlo mi to mého učitele na kytaru, našlo mi to obskurní českou hudební skupinu i špeluňku, kam chodím z práce na oběd, před půl rokem nemyslitelný
jsem prostě příjemně překvapen. Našlo mi to mého učitele na kytaru, našlo mi to obskurní českou hudební skupinu i špeluňku, kam chodím z práce na oběd, před půl rokem nemyslitelný
-
Simon
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II
bing v končinách českých
Keď vyhľadávam ani si neuvedomujem že je to cez Bing. Myslím že sa dá na to zvyknúť a je to použitelnejšie ako sa o tom tvrdí a tvrdilo.
Trošku mimo...aj IE je považování väčšinou za low prehliadač ale som s ním spokojní a nemám mu čo vyčítať.
Trošku mimo...aj IE je považování väčšinou za low prehliadač ale som s ním spokojní a nemám mu čo vyčítať.
bing v končinách českých
Odkedy mam 7.8 rom v lumii, co umoznuje v IE po zadani dotazu miesto adresy hladat v googlu, bing pustam iba na skenovanie QR kodov. Dovtedy to bolo 50/50 s Google search appkov, ktoru bolo otravne pustat.
-
Flynn
- smartmaniak

bing v končinách českých
U IE mi vadí, že při příštím spuštění na mě vyskočí poslední navštívená stránka a nikoli vyhledávací pole (jde to nějak ošetřit?). Bing naopak toto nabídne ihned po stisknutí lupy. U WP 7.8 (viz údaje v mém profilu) navíc mohu tlačítku s lupou přiřadit libovolnou aplikaci, např. rovnou Google.
bing v končinách českých
To ja zasa vo svojej 7.8 nemozem, mozem menit iba vyhladavac, ktory sa spusit do dotazu zadaneho v adresovom riadku.U WP 7.8 (viz údaje v mém profilu) navíc mohu tlačítku s lupou přiřadit libovolnou aplikaci, např. rovnou Google.
- mimonaut
- smartmaniak

bing v končinách českých
Vyhledávací pole není skutečně potřeba, adresní řádek funguje jako vyhledávací pole.
Hele opravdu nemáte nikdo pocit, že google za chvíli nebude až tak potřeba a že bing hledá čím dál líp i v Čechách?
Hele opravdu nemáte nikdo pocit, že google za chvíli nebude až tak potřeba a že bing hledá čím dál líp i v Čechách?
bing v končinách českých
Bing se zlepšuje. Nicméně dle mých zkušeností je i nadále nespolehlivý. Tzn. často najde hledané, ale při prvním zakolísání vždy raději spustím google.
-
mceza
bing v končinách českých
Na notebooku vždy a zásadně používám google a bingu dávám šanci spíš v hospodách, kdy vedeme hádky Linux x Windows a podobně :D
V mobilu jsem ho nucen doslova používat. Od 7.8 tam mám jak google, tak seznam. Ale seznam mi nikdy nevyhovoval a google s tím, co mobilům udělal u mě na telefonech skončil. Proč, když mám identifikaci prohlížeče nastavenou na desktop, Google tuto volbu ignoruje a stránky mi ničí? To je nepoužitelné. Proč bych v prohlížeči, který kromě flashe zvládne téměř vše od JavaScriptu po HTML5 si měl nechat "kurvit" stránky nějakým prostředníkem?
Bohužel na 7.8 mi nezbývá nic jiného, než mít nastavenou Bing aplikaci na vyhledávání v angličtině, protože jinak tam není ta pěkná aplikace, ale jen klasická vyhledávácí stránka na webu. To mě mrzí.
Ale přesto i v anglickém nastavení mi vždy bing našel vše, co jsem chtěl. I na českých webech.
Jsem s ním spokojen. Přestože jsem MS dřív za toto omezení nadával, tak po tom, jak mobily ignoruje Google (a vestavěný prohlížeč androidů se chová většinou stejně => není to vina MS). Teď navíc Google "skryl" nastavení vyhledávání, takže když hledám něco specifištějšího (třeba pouze v češtině/pouze v jiném jazyce, obrázky podle barev, velikosti atd.), tak se jak idito musím proklikávat skrávacími menu... Ne, ergonomie Googlu opravdu nejde...
Co se týče IE (v 7.5-7.8 (něco u WP8 upravili)) - nesedí mi práce s panely. Jsem zvyklý mít otevřených několik panelů najednou a zde je přepínání otázka zdlouhavého a nudného procházení menu. Chtělo by to nějaká gesta. Také se mi nelíbí, že při zapnutí IE na mě vyskočí poslední otevřená stránka včetně toho, že se načte znovu. Mnohem radši bych viděl (dle stylu Opery - na to jsem ti na Symbianu moc zvyknul a pochvaloval) několik mnou předvolených záložek. Na mobilu stejně navštěvuji jen úzký okruh specifických stránek. Pokud jdu na weby jiné, tak většinou přes vyhledávač.
To mi trochu vadí. Jiné prohlížeče to sice mají, ale jako externí aplikace se spouští dlouho a je to IE jen s předělaným ovládáním...
Škoda, že pro WP7.x se pravděpodobně už vyhledávání Bingu v češtině (tím myslím tu aplikaci) a vylepšení IE nedočkáme. Pak by mi téměř nic nechybělo.
V mobilu jsem ho nucen doslova používat. Od 7.8 tam mám jak google, tak seznam. Ale seznam mi nikdy nevyhovoval a google s tím, co mobilům udělal u mě na telefonech skončil. Proč, když mám identifikaci prohlížeče nastavenou na desktop, Google tuto volbu ignoruje a stránky mi ničí? To je nepoužitelné. Proč bych v prohlížeči, který kromě flashe zvládne téměř vše od JavaScriptu po HTML5 si měl nechat "kurvit" stránky nějakým prostředníkem?
Bohužel na 7.8 mi nezbývá nic jiného, než mít nastavenou Bing aplikaci na vyhledávání v angličtině, protože jinak tam není ta pěkná aplikace, ale jen klasická vyhledávácí stránka na webu. To mě mrzí.
Ale přesto i v anglickém nastavení mi vždy bing našel vše, co jsem chtěl. I na českých webech.
Jsem s ním spokojen. Přestože jsem MS dřív za toto omezení nadával, tak po tom, jak mobily ignoruje Google (a vestavěný prohlížeč androidů se chová většinou stejně => není to vina MS). Teď navíc Google "skryl" nastavení vyhledávání, takže když hledám něco specifištějšího (třeba pouze v češtině/pouze v jiném jazyce, obrázky podle barev, velikosti atd.), tak se jak idito musím proklikávat skrávacími menu... Ne, ergonomie Googlu opravdu nejde...
Co se týče IE (v 7.5-7.8 (něco u WP8 upravili)) - nesedí mi práce s panely. Jsem zvyklý mít otevřených několik panelů najednou a zde je přepínání otázka zdlouhavého a nudného procházení menu. Chtělo by to nějaká gesta. Také se mi nelíbí, že při zapnutí IE na mě vyskočí poslední otevřená stránka včetně toho, že se načte znovu. Mnohem radši bych viděl (dle stylu Opery - na to jsem ti na Symbianu moc zvyknul a pochvaloval) několik mnou předvolených záložek. Na mobilu stejně navštěvuji jen úzký okruh specifických stránek. Pokud jdu na weby jiné, tak většinou přes vyhledávač.
To mi trochu vadí. Jiné prohlížeče to sice mají, ale jako externí aplikace se spouští dlouho a je to IE jen s předělaným ovládáním...
Škoda, že pro WP7.x se pravděpodobně už vyhledávání Bingu v češtině (tím myslím tu aplikaci) a vylepšení IE nedočkáme. Pak by mi téměř nic nechybělo.
-
Simon
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 900 Cyan + Nexus 7 II
bing v končinách českých
To záleží ako sa bude vyvíjať Bing a ako Google. Viac menej na PC vyhľadávam iba cez google. Takže Bing má čo robiť 
U IE tie záložky mi tiež vadia, ale zdá sa mi ale nie je appka nejaká 3D cube niečo ktorá prepína stránky posunom ?! Niečo takého si matne vybavujem.
U IE tie záložky mi tiež vadia, ale zdá sa mi ale nie je appka nejaká 3D cube niečo ktorá prepína stránky posunom ?! Niečo takého si matne vybavujem.
bing v končinách českých
Hrozně rád bych vyhledával přes Bing, protože se mi líbí mobilní verze, jenže mi to prostě nenajde české výsledky, jak to mám v nastavení zprovoznit? Nastavit jazyk vyhledávání angličtinu USA? Nic víc? Když zapnu přístup k poloze, tak bude zapnutá gps nebo ta se zapíná jen s určitými apps?
-
Flynn
- smartmaniak

bing v končinách českých
Ano, nastavit jazyk vyhledávání na US (už se tu o tom psalo) a zjišťování polohy. Jak funguje GPS ale nevím.
Pokud hledáš výraz celosvětově známý (zmiňovaná Praha, Škoda a pod.), tam může nastat problém, protože Bing preferuje nejprve anglické odkazy a Praha je již hodně ve světě známé slovo. Proto zkus připsat nějaký český výraz, který se vztahuje k tomu hledanému, např. "mesto praha", klidně bez diakritiky a najde ti i české výsledky.
Pokud hledáš výraz celosvětově známý (zmiňovaná Praha, Škoda a pod.), tam může nastat problém, protože Bing preferuje nejprve anglické odkazy a Praha je již hodně ve světě známé slovo. Proto zkus připsat nějaký český výraz, který se vztahuje k tomu hledanému, např. "mesto praha", klidně bez diakritiky a najde ti i české výsledky.
-
Flynn
- smartmaniak

bing v končinách českých
Zajisté máš nastaven jazyk vyhledávání Angličtina (Spojené státy).
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
bing v končinách českých
Google nemusim,ale bohuzel Bing je stale opravdu silna nouzovka a mizerie.Do Google vyhledavace ma stale mile daleko.
bing v končinách českých
Preco mam mat nastavenu anglictinu a nie slovencinu pri vyhladavani ?
-
Manek49
- smartguru

- Zařízení: iPhone 5C
bing v končinách českých
Ty nemusíš, to se týkalo WP 7.x, kde musela být nastavena angličtina, aby se nespouštěl po stisknutí lupy bing v prohlížeči.