Windows phone 8 maps

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Windows phone 8 maps

Post by htcjirka »

Tak on to bere jako bonus navic a ohodnotil ten bonus cenou.Kazdopadne diky jeho pozadavkum je prave Nokia lepsi volbou.
mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: Windows phone 8 maps

Post by mberdych »

Tak ja to pochopil, ale prijde mi to usmevne.

Konkretne, prispevek znel: u nas v shopu Nokia za 12300 - 2000 za navigaci je 10 300, ale v pohode, ja to beru :-)
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Windows phone 8 maps

Post by marek1 »

ano, tak jsem to myslel. I tyto benefity delaji hodne, protoze kdyz potrebuji plnohodnotnou Navigaci, tak HTC 8x nestoji pouze 12000,- ale + 2000,- za Navigon.
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 920

Windows phone 8 maps

Post by matoman »

zalezi aka kvalitna ta nokia navigacia je... sice ten update co bol pred mesiacom je celkom fajn, ale pred nim neslo nastavit ani typy ciest, po ktorych chces/mozes jazdit...
marek1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 820 Yellow SanDisk 16GB Ultra Class 10

Windows phone 8 maps

Post by marek1 »

Ted uz by to pouzitelne melo byt.
katraris
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Lumia 1020, Lumia 920

Windows phone 8 maps

Post by katraris »

Často se dočítám, že podklady pro mapy se nezměnili, ale nějak se mi to nezdá v oblasti reálných snímků. Na Titanu s WP7 vidím v aplikaci Maps detail domu, přičemž to samé místo zobrazují Nokia mapy (Lumia s WP8) jako rozmazanou šedou barvu. Jak to tedy je s podklady?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Windows phone 8 maps

Post by htcjirka »

matoman wrote:zalezi aka kvalitna ta nokia navigacia je... sice ten update co bol pred mesiacom je celkom fajn, ale pred nim neslo nastavit ani typy ciest, po ktorych chces/mozes jazdit...
Hovorime o WP8 Nokia Autem,opravdu je to hodne konkurencni navigace,tam slo nastavit typy cets jiz od zacatku.Je dale nez ta na WP7.x
Jak to tedy je s podklady?
Podklady byly nedavno updatovany a jsou nyni novejsi nez na WP7.x
katraris
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 930, Lumia 1020, Lumia 920

Windows phone 8 maps

Post by katraris »

htcjirka wrote: Podklady byly nedavno updatovany a jsou nyni novejsi nez na WP7.x
Mám Nokia Maps ver. 3.1.177.8 a mapová data verze 8.0.48.113 a například ulici Dobříšská v centru Mníšku pod Brdy vidím jako abstraktní barevnou koláž kdežto na Titanu v Mapách jsou zobrazeny detaily domů.
Je novější verze map než mám?
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Windows phone 8 maps

Post by htcjirka »

Pozor resime navigaci,ve WP7.x aplikace Mapy a Nokia Autem pouziva kazda jine mapove podklady.Kdezto ve WP8 aplikace Mapy a Nokia Autem ma podklady stejne.WP7.x v Nokia Autem ma podklady starsi.
Jinak i tak jsem kouknul na tve umisteni a zobrazuje se me totozne jak na Lumii 900 tak na Lumii 920.A to proto, protoze Titan pouziva ve WP7.x Bing Mapy nikoliv ty Nokiacke.
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X

Windows phone 8 maps

Post by koblihjr »

Objevila první navigace, která umí používat offline bing/nokia mapy. Jmenuje se Turn by Turn 3D, umí mluvit česky a je plnohodnotnou náhradou za Nokia Drive.

Odkaz zde: http://www.windowsphone.com/en-us/store ... d898b58260" onclick="window.open(this.href);return false;

Cena symbolická.
Pro Lumie asi nebude nic moc, ale pro HTC 8S/X, Samsung Ativ S a Huawei W modely něco super.

Dnes jsem zakoupil a o ohromná spokojenost.
osso
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Windows phone 8 maps

Post by osso »

super konecne esteze som nekupil navigon za 60 eciek :tlem: :tlem: :tlem:
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Windows phone 8 maps

Post by htcjirka »

Ono do Navigonu i Nokia map to ma hodne daleko.Bohuzel mapy a cesky hlas nestaci.
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel

Windows phone 8 maps

Post by koblihjr »

10km za sebou - super. :)

A co, Jirko, tomu chybí oproti Nokia Drive? Používá to stejné mapové podklady, vypočítává cestu podle podobných algoritmů a protože mapy jsou stejné, výsledky musí být taky podobné. Co nenajde ND, neajde ani TbT3D...

Ano, neumí to číst názvy ulic. Ale to mimo město stejně nevyužiješ a každý to nepotřebuje. Neumí to vyloučit dálnice, ale to ještě před dvěma měsíci Nokia Drive taky neumělo.
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Windows phone 8 maps

Post by htcjirka »

Logika kudy tahne trasu je uplne jina,nahla zmena trasy,velky rozdil a zakladni vec u navigace.
To ,ze to pouziva stejne podklady neznamena ,ze vypocet/nasledne navigovani kudy jedes je stejne jako u Nokia Map,naviguje to jako prvni Nokia Mapy predstavene pred x lety na Symbianu.Je to pro hodne nenarocneho uzivatele.Z bodu A do bodu B,kudy a kdy je jedno,hlavne za tam clovek nejak dojede.Kdybych s timhle jel nekam nacas,tak to pokazde promeskam.Mozna dobre do duchodu,az se budu rad kochat krajinou.
shor3s
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia W, HTC 8X, Nokia Lumia 820

Windows phone 8 maps

Post by shor3s »

navigaci TbT bych nekoupil ani za stovku..měl jsem možnost jí ozkoušet na trase ze Semil do liberecké Zoo a to co ta navigace předváděla, bylo něco šílenýho..nějaký zákazy vjezdu nebo slepé ulice vůbec neřeší..nejvíc mě pobavilo, když mě chtěla táhnout nějakou pěší cestou, které vedle skrz serpentýny..navíc úplně opožděný příkazy a šílené prodleva než zjistila, že jedu blbě
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Windows phone 8 maps

Post by Flynn »

OT: To se nediv, v liberecké ZOO se smí chodit toliko pěšmo :tlem:
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel

Windows phone 8 maps

Post by koblihjr »

Shores : jenomže to měla svoje mapy. Tohle je nová generace, která používá nokia mapy. Resp. mapy v systému od Microsoftu. Takže pokud bude nějaký výpočet špatný, hubovat prosím Navteq. :-)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak

Windows phone 8 maps

Post by htcjirka »

Ne ne,Navteq za to nemuze,sebelepsi mapy vypocet ci kvalitu navigovani nezachrani ,srdcem je totiz samotny SW.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”