Fyzicka klavesnice
Fyzicka klavesnice
Dam to do off topic, aby to nekoho nedrazdilo. Tak nejak z nostalgie jsem si poridil novy HTC 7 Pro. Handymobil, samozrejme sedivka, ale je mi to fuk. Jen bohuzel nemecky, takze qwertz. Ale k veci, kdyz jsem ho pred rokem mel, klavesnice mi prisla uchvatna. Dnes jsem prehodil simku z iphona a zjistil jsem, ze na tom pisu pomaleji nez na dotykaci. Samozrejme je to o zvyku, ale vzdycky jsem hlasal, ze qwerty je qwerty a BB apod nic neprekona. Bohuzel se zda, ze se vyrobcum povedlo me konvertovat. Telefon si necham jako raritku, podobne jako N9, mozna ho i budu pouzivat, ale ta klavesnice me dostala. Musim ale rict, ze baterka je u tohodle telefonu opravdu dobra, na 1500mAh az neuveritelna.
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Fyzicka klavesnice
Já si myslím, že je to hlavně věc zvyku. Já jsem dřív hlásal všude, že HTC Unviersal má tu nejlepší klávesnici pod sluncem, dodnes ho mám, ale když jsem ho před měsícem dal do pořádku a reinstaloval systém, tak jsem zjistil, že už na té klávesnici neumím psát, tlačítka jsou sice velká, ale netrefoval jsem se, protože jsem zvyklý na velikost a rozložení klávesnice na BlackBerry Bold. Stejnětak když jsem testoval iPhone 4S, tak jsem si ho pochvaloval v tom smyslu, že má jednu z nejlepších softwarových klávesnic na trhu, ale stejně jsem dělal víc překlepů, než na hardwarové QWERTY u BB. Tím nechci říct, že je BlackBerry nejlepší a šmitec, jenom že když je člověk zvyklý každý den víc než rok datlovat na jedné konkrétní klávesnici, tak si těžko zvyká na jakoukoliv jinou - ať už se jedná o HW nebo SW verzi.
-
Jumbo78
- moderátor

- Zařízení: iPhone 7+ 256 GB
Re: Fyzicka klavesnice
Je to tak. Já už dlouho používám Swype - dlouho jsem se mu bránil, ale teď na něj nedám dopustit ;) Je to prostě o zvyku
Fyzicka klavesnice
Závidím každému, kdo se naučil psát na dotykáčích... mě se to prostě nepovedlo a tak nedám na BB dopustit. Ale říkám, každému vyhovuje něco jiného...
Fyzicka klavesnice
Ja som nikdy HW qwerty klavesnicu v mobile nemal, vzdy iba numericku a musim povedat, ze na dotykaci s qwerty sa mi pise X krat lepsie a rychlejsie ako na HW numerickej. S numerickou som to proste nikdy nevedel a niekedy som zasol, ako niektori jedinci vedeli rychlo pisat na numerickej.
-
Ruslan Botsyurko
- redaktor

- Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Fyzicka klavesnice
@Krayzie: Taky nechápu, kdo dnes ještě je schopen používat numerickou klávesnici, akorát se to blbě srovnává jako zástupce fyzické klávesnice, protože například k napsání písmene S ti stačí na jakémkoliv dotykovém telefonu jedno tapnutí, zatímco na numerické klávesnici musíš mačkat čtyřikrát, nemluvě o diakritice. Každopádně mi num. klávesnice připadá jako vůbec nejpomalejší způsob zadávání znaků.
-
mceza
Fyzicka klavesnice
Ale ne vždy je na prvním místě rychlost samotného zadávání znaku. Na numerické klávesnici je totiž například mnohem menší množství překlepů.