Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
Odpovědět
Shemik
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: stř čer 08, 2011 15:10
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Praha

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od Shemik »

Zdravím ve spolek.

Možná už víc jak rok si říkám, že by nebylo od věci vyměnit moje staré HTC Touch HD za něco novějšího, nicméně Touch HDčko pořád jede, tak mě do teď nic netlačilo. Ovšem po vyjetí nových modelů řady ONE, prohlášení prodejců v pražské prodejně HTC a také dle spousty vyjádření všech možných i nemožných odborníku na internetu, jak koukám (a nejen u HTC) nastupuje nová móda a to (možná kdysi od jablek "opsaných") na pevno zabudovaných, tedy pro laika v domácím prostředí nevyměnitelných baterií a také napevno vestavěných pamětí, tedy beze slotu pro microSDHC karty.

Někomu to neva, tak v poho, ale já to vidím za krajně nepraktické řešení. Říkal jsem si, že ONE X bude parádním nástupcem mého Touch HDčka, ale za těchto podmínek prostě ne. Protože nepatřím mezi nadšence, co měmí telefony s každým novým modelem, plánuji nový telefon používat opět několik nemálo let. Když bude dobře sloužit, nebude mě mrzet, že jsou na pultech zase lepší modely, jenže ...

BATERIE

a tím se dostávám k jádru věci, baterie je jen spotřební zboží a jednou za čas ztratí kapacitu a potřebuje vyměnit (od pořízení neomezeného tarifu mívám až 30 odchozích hodin měsíčně, takže baterka dostává nemalý záhul). A kvůli takové banalitě, jako je výměna baterky za novou, posílat telefon do servisu, který jak se sám vyjádřil servis HTC (teď už nevím, zda jsem to četl na tomto nebo jiném fóru, ale bylo vyjádření přímo zástupce HTC servisu), že výměnu provedou "nejpozději" do 5ti dní, tak po přičtení pár dní na cestu poštou, je z toho při nejlepším něco kolem týdne.

U telefonů, co uměly jen volat a psát to problém nebyl, protože ty nebyl problém nahradit prakticky čímkoli jiným, ale u smartphonů je to o něčem jiném. Pokud v telefonu mám část firmy, diář, potřebný mobilní přístup k internetu, hafo osobních dat a další hafo dalších potřebných dat a informací, tak v tom telefonu tak trochu bydlím a posílat ho někam na skoro týden, kvůli s prominutím takové ptákovině, je pro mě oproti nákupu a půlminutové výměně baterie, jako tomu bylo doposud, fakt děsivá představa. Tolik k nevýměnné baterce.

SDHC slot

A za druhé vestavěná paměť. Mám rok a půl starého synka a druhé na cestě. Znáte děti a těch příběhů, jak mi malej mrsknul mobil támhle nebo tůdle a stalo se mu tohle či ono, asi není potřeba zmiňovat. Ano nepůjčuji mu mobil, ale někdy je těžké ho uhlídat, nebo také na cestách pomůže pohádka z mobilu atd atd. No a nehoda mobilu nemusí být zas tak daleko. A co takhle vetší závada samotného zařízení? Opět servis a spousta dní, ale tentokrán nejen bez mobilu, ale i bez důležitých dat. Já vím, zálohovat zálohovat zálohovat a občas to i dělám, ale ne vždy čovek zálohu udrží úplně "čerstvou" a pak co si budem povídat, myslet na to, myslet na to, myslet na to ...

No nebylo lepší při podobné situaci vyndat kartu s daty a být hepy? Prostě další kus svobody pryč a další kus závislosti na servisu na stole. O cenách servisu při takové situaci, poštovném a podobných navícových nákladech nemluvě.

microSIM

Co si budem povídat, taky žádná sláva nápad. Telefony se v posledních letech zvětšují, ale baterky a simky je z jakýchsi důvodů nutno zmenšovat. Opět nijak nereálná situace, kiksne telefon, dojde baterka atd atd a na nutnou dobu to jistí telefon manželky či něco za pár kaček z bazoše při cestování atd atd, ale s microsimkou mám jaksi smůlu, protože nic co používá mikrosimky nestojí pár stovek. No ta simka je i když je to taky opruz, alespoň částčně řešitelná jakýmsi adaptérem, keterý jsem nikdy neviděl, ale prý existuje.

-------------------------------------------------------------------------------------

Co s tím?

A tahle otázka je tím důvodem, který mě najednou postavil před otázku, která je v názvu tohoto tématu. Záměrně nepíši o "posledním dobrém telefonu", protože uznávám, že model od modelu jsou lepší a lepší, ale díky tomu, že nemám potřebu honit takty procesorů, přepočítávat pixely displejů či fotit s tím do žurnálů (na to mám pořádný foťák), na muziku zase pořádné audio mimo telefon, atd atd ..., mi dnešní telefony plně vyhovují, ale nějakou tu potřebu přece jen mám a to aby dobře vypadal, fungoval a plnil výše popsanou firemní a rodinnou potřebu bez přestání a pokud možno a do teď to možné bylo, bez nutnosti telefon někam posílat kvůli banalitám a bez rizika, že s telefonem mohu přijít i o data.

Co si budem povídat One X je fakt paráda, já úplně zaplesal, když jsem prvně četl ty parametry a viděl ho a říkal si "bude na hodně let zase vystaráno", ale když jsem se dočetl k nemožnosti výměny baterie a absenci SDHC slotu, tak mě přešla chuť a uvědomil jsem si, že u dalších modelů to asi nebude jinak. Čili je mi jasné, že i pokud teď koupím mobil s výměnnou baterií a SDHC slotem, tak mi do důchodu nevydrží, ale i tak si asi budu muset dát práci s nalezením toho mometálně nejlepšího, co bude tyhle požadavky splňovat a to by mi mohlo pomoci překlenout dobu, po kteou budu doufat, že výrobci dostanou rozum a vrátí se k poskytování svobody co se baterek a SDHC týče (i když počítám i s tím, že to možná nikdy nenastane. :)

--------------------------------------------------------------------------------------------

Pro výše uvedené pro mě nemá moc cenu pitvat, z bezpečnostních důvodů neustálé přetahování dat od někud někam, ani tu baterku, ale byl bych přátelé rád za Vaše názory, jaký poslední telefon od HTC, kterému jsem už léta věrný a nechce se mi od něj (proto nechme u ledu i SGS III se slotem a výměnnou baterkou), je podle vás nejlepší a co do hezkého designu a parametrů co nejpodobnější tomu nejnovějšímu čili One X. Nějak jsem se tímto v posledních mnoha měsících nezabýval, tak jsem ztratil přehled a i několik měsíců starý model pro mě není problém. Dík všem za názory.

PS: Sorráček, mě to tak rozvášnilo, až se mi z toho zase splašila klávesnice :-D
Lestr
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 125
Registrován: pon úno 22, 2010 10:21
Zařízení: HTC DESIRE HD - od 24.7.2011

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od Lestr »

Dočetl jsem to až do konce :tlem: a musím než jen souhlasit. Možná je pro někoho lepší nestarat se o baterku,kartu atd ale přesně jak píšeš - když baterka vyflusne tak jen objednám novou a vyměním .
Jinak já mám telefon taky na dlouhou dobu v řádu let. Měl jsem Sony Ericsson W810 asi 7 let a loni jsem už si říkal že pořídím novej. Taky jsem hledal mezi HTC a u mě zvítězilo HTC Desire HD. Jednoznačně podle mě nejlepší hátécéčko. Někdo namítně větší displej :) ale já ho využívám hodně pro internet a taky je displej skvělej při použití DHD jako navigaci v autě. Foťák má výbornej, nepotřebuju fotit nějaký profesionální fotky, karta kapacitně velká, paměť telefonu taky .. No prostě mám jen samí pozitiva...... Nedám na svoje DHD dopustit :wink:
Deaktivovaný účet (01.2013)

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od Deaktivovaný účet (01.2013) »

Já to dělám tak, že kupuji poslední vyhovující telefony do zásoby. Na cestě je několik HTC Kaiserů a pokud se osvědčí MyTouch 4G Slide, bude aspoň jeden koupen opět do zálohy. Stejně to mám i s notebooky, ve skříni mi leží jeden Thinkpad T60 15" 1400x1050 IPS a plánuju další, jelikož z trhu mizej. A jiný notebook, který by mi vyhovoval alespoň na stejné úrovni, se prostě nevyrábí.
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Re: Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC sl

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

Ja si schoval do zasoby Uniho a MPx200, jinak uz necely druhy rok mam BlackBerry a spokojenost. Na WM jsem byl zvykly porad stridat ROMky, stelovat registry atd, ted mi bezi stejna verze OS uz skoro rok, softreset jsem delal naposled asi pred dvema mesici a nejak mi to nechybi. Neni to moc telefon na hrani nebo multimedia (ikdyz hudbu posloucham denne - jak z karty, tak online), ale jako smartphone slouzi vyborne a zbytek mi plne nahrazuje tablet.

// Sent from my BlackBerry PlayBook using Tapatalk 2
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 342
Registrován: čtv pro 23, 2010 1:26
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC sl

Příspěvek od dufulo »

Úplne súhlasím, tiež sa mi nepáči nový trend.

Mal som tiež HTC touch HD a prešiel som na HTC desire HD. Skvelý telefón, no batéria bola slabá. Mal by som ho doteraz, keby nebola akcia na Evo 3D.

Takže teraz mám HTC Evo 3D s rozšírenou batériou a som spokojný :)
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od mike-biker »

Vyměnitelná baterie je skvělá věc. Už jen proto, že dnešní mobily stěží vydrží při větší zátěži více jak den. Takto vím, že mohu v nouzi nahodit druhou baterii a jupí čerte, jede se dál. Karta má samozřejmě nesporné výhody, ale i řadu nevýhod. Sám jsem celkem spokojen s iPhone 4S, kde je kapacita slušných 64GB. I proto nechápu postup Windows phone, kde se rozvášnili "až na ohromujích 16GB". :lol: :lol: .
Někomu to stačí, ale samozřejmě mobil s vnitřní kapacitou 32-64GB a přídavnou kartou (32-64GB), to je prostě ideál.
Takže souhlasím, tento způsob vývoje zdá se býti poněkud nešťastným. :-(
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od Milan Pištělka »

Také se musím přidat k názoru původního příspěvku. Současný trend nových modelů HTC je otřesný. A tak jsem se na One X těšil.
Přičiním ještě jedno, alespoň pro mne, velmi silné negativum u nových modelů, a sice USB port na levem boku telefonu.
Kdyby se dal u nás koupit malý pravoúhlý konektor, tak by se to ještě snad dalo zkousnout. Ale ten jsem našel jen na nějakém eshopu v americe za nemalý peníz.
Takže budu dál používat moji HD2 s Androidem. Tento model je dnes už po skoro třech letech takřka legenda. Nevím, jestli si nepořídím jeden kousek do foroty.
Shemik
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: stř čer 08, 2011 15:10
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Praha

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od Shemik »

No chlapi upřímně, mě ta forota taky napadla, ale vzhledem k tomu, jak mi připadá ujetý v dnešní době kupovat mobily do foroty, jsem to nezmínil. Nicméně je fakt, že k téhle ujeté myšlence nás nenutí nikdo jiný, než sami výrobci. Nechci, aby to vyznívalo, že dělají mobily čím dál horší, to asi fakt ne, technologie jdou vpřed a mobily jsou čím dál nadupanější, což se i mě starému hračičkovi líbí. Jen je škoda, že vždy ti zatrolení výrobci něco nového a jinak dokonalého opentlí nějakou jejich novinkou, nad kterou by se čoveku s prominutím rozum zastavil. :roll:

To s tou baterkou a paměťovkou mi to připadá asi jako kdyby se výrobci aut posunuli od ručního stahování okének k elektrickému, ale ovládání dali někam do kufru pod 2 dekly a 12 šroubů :-D :roll:

No mít zbytečnejch 10-15 tisíc, tak si snad i do tý foroty jeden koupím. Jde ale o to, který si tedy dnes vůbec koupit, protože vzhledem k tomu, že "normální modely" s výměnnou baterkou a slotem na SDHC do pár měsíců, nebo spíše nemálo let vyběhnou z výroby a pak už si čovek normální HTCčko nekoupí, tak teď už budu muset nejpozději během tohoto léta nějaké z těch posledních normálních HTCček vybrat a koupit, i když mi mé Touch HDčko ještě slouží dobře, protože tomu se ta životnost už přece jen krátí.

Podle toho jak se v tom pitvám a rochním, mi zatím jako poslední nejnadupanější model připadá Sensation XE. Velikostně je dostačující, audio v něm budí rozporuplné emoce, někdo ho chválí, nekdo odsuzuje, ale na ty mý sem tam Cimrmany by samo stačilo a foťák na momentku, že jsem neparkoval na zákaze, taky. Jde mi jen o slušný prohlížec internetu, možnost využití Wordu a nějaké navigace. U té jsem dříve trval na TomTomu, který se do Androida bohužel nedělá, což je pro mě také trága, ale po tom, co přicházejí další a další rány v podobě těch pevných baterek a pamětí, se holt asi budu muset porovnat s jakoukoli navigací a budu rád, že budu mít data na kartě a vyměnitelnou baterku.

Jak vidíte XE, jako poslední možnou náhradu ve smyslu, který zde řešíme? Nebo Vás napadá i něco dalšího? Také mě napadl EVO 3D, ale XE mi připadá mnohem lepší po designové stránce a říkám si, že když už nějakou zbytečnost, tak spíš ty lepší sluchátka, než 3D displej. Jinak by to samo mělo být něco, co se dá koupit nové, žádný bazoš.

Dík za další názory a pěkný pátek všem (-:
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob pro 11, 2010 13:31
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”
Bydliště: Olomouc

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od biscuit84 »

Natiska sa mi otazka, preco chces zostat u HTC, ked firma upusta od pre Teba dolezitych veci. Na Tvojom mieste by som k Samsungu bez vahania presiel (len pre info: rozhodne sa nepovazujem za Samsung fandu, skor naopak ).
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1249
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od mike-biker »

Problém Ťamťungu a HTC je ten, že tam násilně implantují zpomalovací nadstavby. Sice je chápu, ale je to slušně řečeno prasárna, že nejde při instalaci zvolit čistý Android. :twisted:
Kdyby raději dělali programy na úsporu baterií a dávali baterky s větší kapacitou. To by byla jiná. ;-)
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob pro 11, 2010 13:31
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”
Bydliště: Olomouc

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od biscuit84 »

mike: No keby mali uzivatelia na vyber medzi cistym Androidom a nadstavbami, tak drviva vacsina by asi zvolila ten cisty :) Aj ked mne osobne napr. Sense vadi, ale chapem vyrobcov, ze sa chcu odlisit. To je prave velke plus Androidu, ze sa da upravit na x-sposobov...
Shemik
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: stř čer 08, 2011 15:10
Zařízení: HTC Touch HD
Bydliště: Praha

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od Shemik »

Mike:
Já vím, že na ty nadstavby všichni nadávají ohledně zpomalování, ale já ten fon budu používat téměř v takovém stavu, jak ho koupím, možná jen navigaci trochu poladím, občas zapnu Word či Skype, tak věřím, že v tom původním stavu by se zpomalováním snad neměl být problém. Tedy podle toho co slyším, že v tom hodně lidí instaluje a používá, soudím, že základní stav by ten tel snad zvládnout měl. ... S těmu programy na úsporu a baterkami souhlasim :lol:

Biscuit:
JJ, ten SGSIII mě samo napadl jako prvni a já u HTC nechci zůstávat nějak cíleně, ale mě se jiný telefony prostě a jednoduše moc nelíběj a ty Samsungy, i když jsou parádně vybavený a chytrý, tak ty bez urážky jejich majitelům, na mě na první pohled oproti HTCčkům působí jako takový ty maketky v prodejnách operátorů a já bych chtěl, aby ten fon trochu vypadal. Ale co hlavně, tak i když detaelně neznám ani jedno prostředí, tak podle mých dosavadních průzkumů a i podle toho, jak jsem si doposud po prodejnách stačil s oběma prostředíma pohrát, tak Sense je mi nějak o dost blíže, než TouchWiz :lol:
biscuit84
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: sob pro 11, 2010 13:31
Zařízení: iPhone X,Note8,Honor9,iPad Pro 10,5”
Bydliště: Olomouc

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od biscuit84 »

No ja Samsung tiez nemusim kvoli vzhladu. Pokial Ti ale ide o urcite konkretne funkcie, tak dizajn musi ist stranou. Je oravda, ze i Sony uz ide cestou nevymenitelnej baterie a pevnej pamate bez moznosti rozsirenia. Predpokladam, ze Cinu a la Huawei a ZTE tiez nechces a Motorola moc rozsirena nie je. Takze mas na vyber bud Samsung alebo Sensation z dopredajov. K tomu Sensation-ma ho priatelka a nejaka bomba to veru nie je. Oproti mojmu DHD mi nepride o moc rychlejsi a trpi na chlp rovnakymi neduhmi...
Uživatelský avatar
Čambus
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 213
Registrován: sob úno 26, 2011 15:45
Zařízení: Apple iPhone 5S 16GB
Bydliště: Otrokovice
Kontaktovat uživatele:

Poslední nejlepší model HTC s výměnnou baterií a SDHC slotem

Příspěvek od Čambus »

Doporučil bych ti snad Motorolu Droid Razr, je to nadupaný stroj, navíc "pod ochranou Googlu", bude ICS, rychlý, svižný, jeho UI není tak dobastlené, osobně se mi líbí nejvíce... :)
Odpovědět

Zpět na „HTC telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů