Synchronizace mailu se self-signed certifikátem

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
Odpovědět
stepas
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte kvě 22, 2012 20:09
Zařízení: Nokia Lumia 710

Synchronizace mailu se self-signed certifikátem

Příspěvek od stepas »

Může mi prosím někdo poradit jak sesynchronizovat Nokii Lumia 710 s Outlookem?? Začíná to být pro mě doslova noční můra a zdá se to jako neřešitelný problém. Konkrétně se jedná o problém s certifikátem firemního serveru. Pořád mě to hází hlášku že je problém s certifikátem serveru. Dokonce jsem si ten certifikát už stáhl do mobilu a nainstaloval (aspoň se to tak tvářilo) a stejně nic... Jedná se totiž o typ "self-signed" certifikát - tedy neověřený certifikát komerční certifikační autoritou. Nedokázali mě s tím pomoct ani u Nokie ani u O2 a ani na tel. supportu Microsoftu. Přijde dost paradoxní, že s Windows Phone se nedokážu připojit k firemnímu mailu ... hlavně že je všude v reklamách jako jedna z výhod uvedeno "kancelář na cestách" :)
Nemáte s tím prosím někdo zkušenost? Přeci kvůli tomu nebudu měnit telefon... nebo jo? Předem díky.
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Příspěvky: 845
Registrován: stř led 28, 2009 10:14
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Bydliště: Ústí nad Labem

Synchronizace mailu se self-signed certifikátem

Příspěvek od Vlasta W. »

Jaký protokol? IMAP nebo MAPI (Exchange)?
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Synchronizace mailu se self-signed certifikátem

Příspěvek od steelspace »

stepas píše:Může mi prosím někdo poradit jak sesynchronizovat Nokii Lumia 710 s Outlookem?? Začíná to být pro mě doslova noční můra a zdá se to jako neřešitelný problém. Konkrétně se jedná o problém s certifikátem firemního serveru. Pořád mě to hází hlášku že je problém s certifikátem serveru. Dokonce jsem si ten certifikát už stáhl do mobilu a nainstaloval (aspoň se to tak tvářilo) a stejně nic... Jedná se totiž o typ "self-signed" certifikát - tedy neověřený certifikát komerční certifikační autoritou. Nedokázali mě s tím pomoct ani u Nokie ani u O2 a ani na tel. supportu Microsoftu. Přijde dost paradoxní, že s Windows Phone se nedokážu připojit k firemnímu mailu ... hlavně že je všude v reklamách jako jedna z výhod uvedeno "kancelář na cestách" :)
Nemáte s tím prosím někdo zkušenost? Přeci kvůli tomu nebudu měnit telefon... nebo jo? Předem díky.
Instalace samoteného firemního certifikátu nepomůže. Je třeba vyextrahovat certifikát, kterým je ten Exchangový certifikát podepsán (tj. jeho vydavatele = autoritu). V praxi by to mělo jít otevřením souboru .cer a na záložce Certification Path vykopírovat kořenový certifikát (což je cert. autority, kterým je ten váš XCH cert. podepsán). Ten si pak poslat třeba Hotmailem a otevřít v telefonu. Pak následuje ještě dotaz a po restartu (pro jistotu) by to mělo fungovat.

Mimochodem, jedná se o bezpečnostní záležitost. Z vašeho XCH lze totiž váš telefon vzdáleně třeba resetovat a MS nechce, abyste se připojoval na kdejaký server.
Ovšem jak Android, tak iOS mají možnost nedůvěryhodnost certifikátu ignorovat a na takový server se spojit.
MiloshCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: úte dub 17, 2012 13:47
Zařízení: Lumia 800

Synchronizace mailu se self-signed certifikátem

Příspěvek od MiloshCZ »

Dělal jsem to podle tohohle návodu a fungovalo to napoprvé: http://blog.brightpointuk.co.uk/locatin ... dows-phone" onclick="window.open(this.href);return false; je tam i návod, jak z toho serveru získat certifikát softíkem od Microsoftu

Jen je potom trochu problém s přílohama. M$ tam má bug, že se nestahují přílohy, ale je možné to obejít. Klikneš na přílohu, ono to napíše že se stahování nezdařilo, vyskočíš z prohlížení mailu, dáš nový sync (ikonka s šipkama) a pak ten mail znovu otevřeš a příloha je stažená.
Odpovědět

Zpět na „Windows Phone 8.x“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 82 hostů