Zálohování dat v aplikacích

Vše okolo vývoje aplikací pro platformy Windows Phone a Windows 10 Mobile
Odpovědět
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1591
Registrován: pon říj 31, 2011 15:35
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Zálohování dat v aplikacích

Příspěvek od Flynn »

Po neblahé zkušenosti s jednou aplikací, která pracuje s vkládanými údaji, a jejíž veškeré údaje byly smazány díky zásadní chybě v novém update, rezolutně vyžaduji, aby takové aplikace byly vybaveny možností zálohování tak, aby data byla chráněna proti ztrátě (backup) na SkyDrive a opětovného načtení odtamtud (restore). Bez toho jsou takové aplikace k ničemu a osobně je řadím do kategorie hraček. Jelikož WP je seriózní systém, vyžaduji, aby kvalita zpracování aplikací tomu odpovídala. Denně je vychrleno ve světě bezpočet nových apps, které jsou většinou paskvily a zbytečnosti a nad kvalitou začíná převažovat kvantita.
Apeluji na programátory, aby se nad tímto zamysleli. Inspirujte se např. aplikací remembeReel, která shromažďuje údaje o shlédnutých filmech s vlastními poznámkami, a která je zálohováním opatřena.
Uživatelský avatar
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 476
Registrován: úte pro 28, 2010 18:26
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Zálohování dat v aplikacích

Příspěvek od kalmia »

Naprosto souhlasím s Flynnem. Pokud program ukládá data, měl bych mít možnost je zálohovat - nejlépe na SkyDrive - jinak je takový program nanic. Například program Sky Wallet to umí výborně. Schválně jsem Sky Wallet na zkoušku odinstaloval a nainstaloval znovu. Data uložená na SkyDrive se sesynchronizovala bez chybičky.
Odpovědět

Zpět na „Programování a vývoj“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů