Nokia Lumia 800: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC 8X

Post by koblihjr »

Alamaster wrote:Tak jsem to nevydržel a objednal jsem si na firmu tu modrou krásku :)

Na webu http://mobiltel.cz/ ji mají za lidových 11k, takže bez daně něco lehce přes 9 :)

Až ji budu mít v ruce, tak poreferuju. Asi už nedospím, a víkend protrpím :D
První den s Lumií 800 spít nebudeš. Budeš zkoumat prostředí, pak přijde na řadu mraky českého obsahu z obchodu Marketplace a na závěr strávíš na záchodě vždycky minimálně 30 minut, protože ty hry s XBox účtem jsou zabijáci času. :) Nokia Lumia 800 je mazlíček, kterého nebudeš chtít nikomu půjčovat z ruky. Jinak nechápu, kde tenhle prodejce ten telefon vezme...? Do posledního února má na tento přístroj exkluzivitu pouze O2, TMobile, Vodafone, Alza.cz a ElectroWorld. Pokud koukám do obchodního rejstříku, tak mboiltel.cz není ani jeden z nich. :roll:

Pozor na šedivky bez české záruky a bez našeho lokálního softwaru s vyhledávačem Seznam.cz namísto Bingu! Jinak přeji velké mazlení a ať se dočkáš. ;)
Alamaster
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800 Cyan

Post by Alamaster »

Díky za navnazení;)

Jinak co se týče toho obchodu - myslím, že to mají z EU, což mi nevadí. Telefon si přepnu do angličtiny a odemknu. Až to půjde (až bude interop unlock), tak si nejspíš i změním vyhledávač na google.

Každopádně, až bude a až mi dojde baterka (což bude brzy, vzhledem k tomu, že to moc nevydrží a že se sní budu mazlit v kuse :D ), tak tady hodím dojmy.
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Microsoft Lumia 950

Post by Daniel Fibikar »

Pro všechny co se bojí EU záruky v ČR.

Dle nejnovějších nařízení Nokia je povinen každý autorizovaný servis Nokia opravovat všechny telefony Nokia Lumia s WP7 z EU distribucí i v ČR a to nejen s originálním dokladem ze země zakoupení, ale i s dokladem od CZ prodejce s EU distribucemi.

A skutečně světe div se, funguje to :-)
zonad
nováček
nováček
Zařízení: Lumia 800

Post by zonad »

To jako že tvoje 800vka už potřebovala servis :?:
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Žádnou nevlastním, takže moje určitě ne. Dělám v obchodě s mobilama a starám se o vyřizování reklamací zákazníků. Osobně bych si Lumia 800 nekoupil kvůli velmi vysoké ceně, kterou nepovažuji za adekvátní.
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

maxxz wrote:Dle nejnovějších nařízení Nokia je povinen každý autorizovaný servis Nokia opravovat všechny telefony Nokia Lumia s WP7 z EU distribucí i v ČR a to nejen s originálním dokladem ze země zakoupení, ale i s dokladem od CZ prodejce s EU distribucemi.
A co mají dělat majitelé Lumie, co jí vyhrály a nemají k ní záručák? :roll:
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

To stejný, co dělá dělá u každé darované/vyhrané věci - být vděčný za to, co máš. Nárok na záruční servis nemáš.
Deco
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800

Post by Deco »

Radek Hulán wrote: A pochopil jsem, proč 80% Amíků chce iPhone. Oni neřeší co, jak a proč. Všude slyší "iPhone", nechtějí nic jiného.
To je nepochybně pravda, ale přeci jen bych iPhonu nějaké zásluhy přiznal. Momentálně je u mě jedničkou Lumia 800, ale právě Iphone před ní asi jako jediný telefon nabízel dobrou all-round performance, kvalitní zpracování, rozumnou velikost a svižný systém. A pořád má mírnou výhodu, co se týče přízně vývojařů a škály aplikací, věřím, že jen dočasně.
Nyní preferuji WP, ale z nabídky na CZ trhu je pro mě dvojkou stále iPhone 4S, což je důsledek zejména nepříliš kvalitního designu většiny doposud prodávaných WP telefonů. Bral bych i Titan, ale je pro mě už příliš velký. Radar zase poněkud ztrácí výbavou a ostatní jsou nepříliš vzhledné plasťáky.
Ještěže je tu Lumia.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Osobně jsem iPhone (významněji) kritizoval 2 a více roků dozadu, dnes ne, nakonec 4S verze a iOS5 se dá používat. Nejhorší věcí na iPhone jsou iTunes, stará koncepce systému s jen ikonama a obecně málo funkcí (neintegrace sociálních sítí, žádná kancelářská sada v OS), ale nebýt zde WP7.5, se skřípěním zubů bych do něj taky šel -> Android je balast, RIM mě neláká, Symbian je odpískán, Meego taky. iPhone je (bohužel) volba číslo dva.

Takže ano, ještěže je tu Lumia :)

Ale ten původní příspěvek byl o tom, že zmanipulovaný dav chce "jen iPhone", vůbec nepřemýšlí o tom, co a jak je dobré. Stejně tak jako někteří lidí chtějí "jen Nokii", i když u Lumia 800 to s původní Nokií nemá nic společného.
milennium
smartstar
smartstar
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB

Post by milennium »

dwbmb wrote:To stejný, co dělá dělá u každé darované/vyhrané věci - být vděčný za to, co máš. Nárok na záruční servis nemáš.
A na to jsi přišel jak ??? Já mám vlastní profesní zkušenost. Pokud někdo přinesl něco do servisu a byla to výhra v soutěži a nebo i věc kterou člověk dostal zadarmo a nebo byla ta věc přibalená jako navíc u nějaké jiné zakoupené věci, vždy byla oprava považována jako záruční (samozřejmě jen pokud nebylo zjištěno nějaké mechanické poškození) !
Takže tak...
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Daniel Fibikar »

Necroman wrote:
maxxz wrote:Dle nejnovějších nařízení Nokia je povinen každý autorizovaný servis Nokia opravovat všechny telefony Nokia Lumia s WP7 z EU distribucí i v ČR a to nejen s originálním dokladem ze země zakoupení, ale i s dokladem od CZ prodejce s EU distribucemi.
A co mají dělat majitelé Lumie, co jí vyhrály a nemají k ní záručák? :roll:
Teoreticky lze reklamovat i bez dokladu, ale asi ne u nás v ČR. V zahraničí si prověří pouze dle IMEI záruku přímo na Nokia a poku jí má, pak Vám jí opraví i bez dokladu. V Čechách ale bohužel bez dokladu reklamovat nelze, ale stačila by nějaká faktura, případně nějaký doklad o výhře s IMEI ? Opravdu nevím jak to chodí, ale snad ke každé i vyhrané věci je standardní záruka, takže záruční list nebo fakturu s IMEI by měl i výherce obdržet.
marYan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge

Post by marYan »

Necroman: podarilo sa ti nieco urobit s baterkou? Ja som po update sw skusil uplne vibit baterku a naplno nabit, ale stale mi ukazuje: full charge capacity: 1318 mAh. (predtym som mal 1420mAh)
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

Cetl jsem to na forech nokie,nekterym kterym fix mel opravit dobijeni do plne kapacity nyni baterie ukazuje jeste nizsi kapacitu nez predtim..zajimalo by me kde nokie udelala tak školáckou chybu,že se telefon "některým" není schopny nabit do plne kapacity a update pro některé ještě kapacitu snížil..
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Nokia Lumia 925

Post by Martin Suchan »

marYan wrote:Necroman: podarilo sa ti nieco urobit s baterkou? Ja som po update sw skusil uplne vibit baterku a naplno nabit, ale stale mi ukazuje: full charge capacity: 1318 mAh. (predtym som mal 1420mAh)
Cetl jsem rady na foru Nokie - tam byla ta oficialni odpoved, ze doukd je to aspon 1000, tak je to v pohode :roll:
Trochu jsem po experimentoval a za vikend jsem z Lumie vytahl 2dny 7hodin bez nabijeni a vypnuti 8-)
Rada snadna:
- vypnout sledovani aktualizaci a pokrocilych funkci najdi muj telefon
- vypnout sluzby v pozadi od aplikaci, ktere jsou k nicem. Ted mam povolene jen Svatky od Roberta :)
- vypnout GPS, pokud clovek nepouziva zadnou mapovou aplikaci
- aktualizaci emailu dat na hodinu nebo manualne, castejsi interval to velmi snadno vybije
- kdyz jsem doma u pocitace, tak vypnu wifi i data, kdyz jsem venku, tak zapnu data. Wifi zapnu jen tehdy, kdyz to ma smysl (mam dlazdice pro rychle zapinani dat a Wifi hned na hlavni obrazovce, takze je to otazka dvou kliknuti)
- na noc zapinat battery saver - v noci telefon opravdu nema proc kazdou hodinu kontrolovat maily :)

Jinak mam take porad tech 1380 mAh, ale jak je videt, ty dva dny se z toho daji vymacknout.
SAKULPOL
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 800 Black

Post by SAKULPOL »

Ahoj mate stesti me se mobil nabije pouze do 1260 mAh :???: tak snad v dalsi aktualizaci to bude konecne vyresene.
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Post by Radek Hulán »

Podle Nokia je Diagnostic App jen pro servisní použití a pokud ukazuje baterku nad 1000mAh, vše je ok:
http://discussions.nokiausa.com/t5/Noki ... 5383#M5703" onclick="window.open(this.href);return false;

Last but not least, the Diagnostic App was designed for internal testing purposes. In general, your battery is fine as long as the full charge capacity is more than 1000mAh. For the future, if you are checking your battery life, more useful information on the Battery status can be found by focusing on Settings>System>Battery saver
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel

Post by koblihjr »

Dalším faktorem k baterce je, jak často se telefon musí přepínat z GSM na 3G. Třeba včera jsem strávil celý den v autě a neustále jsem jezdil Praha - Říčany - 30x tam a zpět. Odpoledne v 16h si Lumia žádala připojení na autonabíječku.

Takže záleží i na lokalitě a sítích.
Deawo
nováček
nováček
Zařízení: iOS, Android, BB

Post by Deawo »

V Česku bohužel platí, pokut 3G vysloveně nepotřebujete, je lepší ho mít vypnuté. Na baterce se to hodně projeví.
koblihjr
přispěvatel
přispěvatel

Post by koblihjr »

Jenomže to si ti pak se stále připojenými sociálními sítěmi nikdo nedovolá. :-/
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8

Post by htcjirka »

koblihjr wrote:Dalším faktorem k baterce je, jak často se telefon musí přepínat z GSM na 3G. Třeba včera jsem strávil celý den v autě a neustále jsem jezdil Praha - Říčany - 30x tam a zpět. Odpoledne v 16h si Lumia žádala připojení na autonabíječku.

Takže záleží i na lokalitě a sítích.
Tak ja se na trase Ríčany - Praha pohybuji prakticky porad a problem s vydrzi nemam at se zapnutym 3G tak bez nej,operator O2.
Post Reply

Return to “Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830”