Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Galaxy Note 2

Post by YAMATO »

Hm...tohle se mi vůbec nechce líbit...
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note

Re: Samsung Galaxy Note - zkušenosti, postřehy...

Post by Bobanovicz »

Ted jsem zjistil zajimavou vec :-)
Pokud nechate dimmnout displej a priblizite se stylusem nad nej (bez dotyku), tak se zase rozsviti.

To YAMATO: Nerekl bych,ze by to mel byt problem. Kreslit i psat se da uplne v pohode. To posunuti tam muze byt i schvalne, protoze to uvidis jen,kdyz se divas z boku kolmo. Pokud se divas shora tak jak pises tak to vypada jako kdyz se cara tvori za hrotem. Mozna i proto je v nastaveni moznost prepnuti pro pravaky a levaky.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

Teď jsem prohlédl spoustu videí a je to zvláštní - na některých naprosto obludné lagy (snad i sekundové zpoždění!), jinde to vypadalo hodně OK. To jsem se vlastně chtěl zeptat, jak to vypadá při pohledu seshora - na videích to je většinou z úhlu a to mate. Takže jsi mě docela uklidnil...ale sakra, už abych se přesvědčil.

Mimochodem, co wifi s rootem, OK? I teethering?
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Ja teda nemam zadne velke zpozdeni, samozrejme, ze kdyz ujedes rychle tak se cara kresli pul cm za stylusem. Obecne mam z toho podobny pocit jako kdysi na WM s rezistivnim displejem.
Od ROOTU jsem stale pripojeny na domaci WiFi, zadne problemy.Tethering jsem nezkousel, ani ho nepouzivam.
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

No jestli to přirovnáváš k stylusu na rezistentním displayi, tak to nemůže být špatné, protože u tebe vím, že víš co píšeš. Takže většina obav zas mizí :)

Ještě k stylusu...ten hrot je nějaký plast, ne? Já že bych se nerad po letech vracel k nějakým foliím.
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Ano, hrot je plast. Stejne by me zajimalo na jakem principu ten stylus s a tlacitko funguje. Folii urcite davat nebudu, to jsem taky vzdycky nesnasel :-)
aeon101
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Z Ultra, BB 9800

Post by aeon101 »

Tak se stylusem nemam osobne zadny problem. Kresli pekne a co jsem mel naposledy neco se stylusem byl HD jednicka. Oproti tomu mi prace se stylusem prijde mnohem lepsi. Lagy zadne, maximalne nepatrne opozdeni pri rychlych pohybech. Ted jsi ale vzpominam, ze nekde v nastaveni jsem videl nejakou moznost kalibrace. Jakozto ze je brzo rano ale nevim presne kde to bylo..;-).
HanysR
smartguru
smartguru
Zařízení: Samsung Galaxy Note II

Post by HanysR »

Raději píšu jak to je s tím stylusem protože Lagování jako takové je hodně relativní pojem. Každý si pod tím představuje něco jiného. Neznamená že když jsem spokojený já nebo někdo další tak musí být spokojený i Yamato. Však uvidí sám jestli to bude stačit jeho potřebám atd. Já spokojený jsem.
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk

Post by kome »

To lagovaní je i závislé na tloušťce čáry a průhlednosti. Občas se stane ze displej reaguje na stylus na vzdálenost cca 10mm. Ale to se mi stalo jen s pripojenou nabijeckou
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak

Post by YAMATO »

No jestli to třeba bude zhruba jako na HD1, tak budu hodně spokojený :)

Hlavně aby to nebylo jako tohle (od 2:15): http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... AfQ#t=134s
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

To na tom videu je urcite daleko pomalejsi reakce nez mam ja.
Ale jak pise Honza, kazdy ten pocit bude mit jiny, napis az to vyzkousis.
Me spis vadi to posunuti dotyku, ktere ma asi smysl pri kresleni, ale treba pri stiksku klavesy v jeji horni polovine se stiskne klavesa nad ni.
Kalibrace penu zadna urcite v menu neni.
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Kalibrace v menu nikde není jak píše Radek. V tom videu se kreslí v app která se jmenuje Zen Brush. V ní je to opravdu zpožděné více než jinde když jsem zkoušel. Jde určitě i o danou aplikaci jakou má odezvu. Třeba prográmek s pastelkama Hello Color Pencil je docela příjemný. Je ke stažení na S Choice. Hele je to fakt hodně subjektivní. Raději to trochu kritizuju protože nevím co jsi zač a jestli nejsi nějaký mazal co se tím živí :-D
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Ja myslim, ze obecne je to opravdu to same jako drive na WM. Naopak tam se pri hodne rychlem pohybu stavalo,ze se cara i vynechala, tady stylus sice "ujede", ale vse vykresli.
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Jojo je to tak. Já si myslím že je to obecně ok.
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

Dalsi postrehy:
Zvukovy vystup tragedie, rekl bych i horsi nez na Streakovi, pro me nepodstatne.
Pri prepnuti na vibrace se mi nekdy nezobrazuje ikonka vibraci v oznamovaci liste, ale to vypada, ze ma co do cineni s Extended Controls widgetem. Po vstupu do nastaveni zvuku pres menu se ikona objevi.
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Radku myslíš zvukový výstup z reproduktorů nebo do sluchátek? S ikonou vibrací nemám problém.
ogarzlin
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Lumia 1520, Galaxy Note III, MacBook Pro

Post by ogarzlin »

Zdravím při pondělku...

potřeboval bych potvrdit či vyvrátit chování SG Note při přehrávání videa z YouTube. Ať pomocí aplikace, tak přes web, se mi při přehrávání scén, kde jsou tmavá (skoro černá) místa a přechody s vysokým kontrastem, objevuje silná posterizace (pouze v těchto hodně tmavých místech a přechodech). Vypadá to jako při pouze 256 barvách...
viz http://www.youtube.com/watch?v=gWhZOFxfiVc hned v úvodu diváci, potom různě v průběhu.
Už to někdo zmiňoval i na http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1344714
Díky za vaše postřehy...
Bobanovicz
smartguru
smartguru

Post by Bobanovicz »

HanysR wrote:Radku myslíš zvukový výstup z reproduktorů nebo do sluchátek? S ikonou vibrací nemám problém.
Mam na mysli sluchatka, z repro kvalitu neocekavam, tam spis hlasitost a srozumitelnost a to je v pohode.
Jak prepnes zvuk jen na "silent" bez widgetu? Volume tlacitka prepinaji jen na "vibration".
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

Já už hodně dlouho používám pro mne parádní aplikaci Myprofiles. Používal jsem už na Dell a jsem velice spokojený. Jinak ad sluchátka, nemyslím si že je to špatné, já jsem spokojený a to mohu porovnat i s xperia atd. Dell byl určitě horší. Takže nevím ;-)
HanysR
smartguru
smartguru

Post by HanysR »

ogarzlin wrote:Zdravím při pondělku...

potřeboval bych potvrdit či vyvrátit chování SG Note při přehrávání videa z YouTube. Ať pomocí aplikace, tak přes web, se mi při přehrávání scén, kde jsou tmavá (skoro černá) místa a přechody s vysokým kontrastem, objevuje silná posterizace (pouze v těchto hodně tmavých místech a přechodech). Vypadá to jako při pouze 256 barvách...
viz http://www.youtube.com/watch?v=gWhZOFxfiVc hned v úvodu diváci, potom různě v průběhu.
Už to někdo zmiňoval i na http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?t=1344714
Díky za vaše postřehy...
Dobré ráno ti přeju. Teď jsem na to koukal ale posterizaci nějak zásadně nevidím tak počkejme co řeknou druzí. Mi to přijde naprosto ok, také to závisí na daném videu. Youtube jsem už sledoval celkem dost a žádný problém jsem nezaznamenal.
Post Reply

Return to “Samsung Galaxy Note”