Synchronizace kontaktů

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
nofu
smartguru
smartguru
Zařízení: Dell Venue Pro

Synchronizace kontaktů

Post by nofu »

Jak funguje synchronizace kontaktů? S čím se synchronizují? Mohu si je někde prohlídnout/editovat?

Moje představa byla, že se mi sesynchronizují s kontakty hotmailu, ale to sem se buď zmýlil nebo to z nějakého důvodu nefunguje.
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Synchronizace kontaktů

Post by sssugi »

Funguje to tak :) kontakty sa synchronizuju s live uctom
nofu
smartguru
smartguru

Synchronizace kontaktů

Post by nofu »

Co je Live účet? To je dost obecnej pojem.
sssugi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Nokia Lumia 920

Synchronizace kontaktů

Post by sssugi »

No vlastne je to aj hotmail...malo by ti to ist
Skus pozriet v settings-->email+accounts-->klikni na ucet a tam ci mas zaskrtnute kontakty
nofu
smartguru
smartguru

Synchronizace kontaktů

Post by nofu »

Tam nemám možnost zaškrtnout kontakty, pod Content sync mam k zaškrtnutí jen Email. Má tam být možnost i kontakty? A co kalendář?
Vlasta W.
smartstar
smartstar
Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720

Synchronizace kontaktů

Post by Vlasta W. »

Myslím si, že kontakty se s výchozím WLID synchronizují automaticky. Live účet není obecnej pojem, to je zcela konkrétní pojem. Konkrétně bys své kontakty měl najít na Hotmailu (http://www.live.com" onclick="window.open(this.href);return false; - nabídka Hotmail - Kontakty).
nofu
smartguru
smartguru

Synchronizace kontaktů

Post by nofu »

A kdy se tam sesynchronizuje? Při synchronizaci se Zune nebo to jede automaticky, když je telefon na internetu?

Co se dá udělat pro to, aby to fungovalo?
TomasSX1
moderátor
moderátor
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Synchronizace kontaktů

Post by TomasSX1 »

Ked mas datovi tarif mozes si to nastavit v akom intervale to ma robit. Ja to mam nastavene na 30min...

Robit koli tomu nemusis nic...len si zadat svoj liveID = live.com ucet a je to :)
nofu
smartguru
smartguru

Synchronizace kontaktů

Post by nofu »

No zatim jsem simku do telefonu nedal, protože tam nemám kontakty. Ale je připojenej na Wifi - po té se kontakty nesynchronizují? LiveID bych snad zadaný měl mít, když nakupuju v Marketplace. LiveID mam US, vyžaduje to nějakou konkrétní změnu na Live.com (regiun US tam mám, jako jazyk prostředí mám češtinu)?
TomasSX1
moderátor
moderátor

Synchronizace kontaktů

Post by TomasSX1 »

Tak vyzera to ze mas vsetko v poriadku..ide to aj cez Wifi takze v tom problem nie je...mas kontakty na live.com v hotmaile?! len taka drobnost

PS: chod do people hubu / settings / celkom dole na windows live / podrz na nom prst kim nevyskoci kontextova tabulka a stlac synchronise...skus vyvolat synchronizaciu manualne :)
nofu
smartguru
smartguru

Synchronizace kontaktů

Post by nofu »

Zajímavé, právě jsem se přihlásil k Hotmail a kontakty tam najednou jsou. Telefon byl celou noc vypnutej. Nechápu...

Trochu se bojim, jestli nemam nějak nakoplej Live účet. Smazání složky na skydrive trvalo půl dne, to aby se objevil kontakt celou noc. Je to normální?
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Synchronizace kontaktů

Post by Vlasta W. »

Není to normální, ale nehrabal bych se v tom. Live služby prostě občas zlobí. Jsou to desítky bezplatných služeb pro plusmínus půl miliardy lidí.
nofu
smartguru
smartguru

Synchronizace kontaktů

Post by nofu »

Jasný, vrtat v tom nebudu. Ale narazil sem na problém hnedle u prvního kontaktu co jsem zkontroloval. V telefonu má vyplněné číslo u work phone a i u work phone 2. V hotailu je ale pouze work phone. Je work 2 phone jen někde schovanej a v případě hardresetu se zas v telefonu objeví nebo o něj nenávratně přijdu?
nofu
smartguru
smartguru

Synchronizace kontaktů

Post by nofu »

A koukám, že ten samý problém je s Home a Home2. To je teda dost nešikovné. Netušíte co s tím?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Radar WP 7.8 - Dynamics 2.0, myPhone Next

Synchronizace kontaktů

Post by Flynn »

Já osobně jsem Hotmail vzdal poté, co jsem nějak nepochopil jeho fungování a vlastně ho ani nepotřebuji. Mám totiž založen účet na GMail, upravil jsem si tam všechny kontakty (ty jsem tam nejprve exportoval ze souboru, který jsem vytvořil v Outlooku), přidal k nim osobní údaje, obrázky atd. Po nastavení Google účtu v Mango se mi vše spolehlivě synchronizuje. Jakoukoli úpravu provedu v Kontaktech GMailu, ta se mi promítne do telefonních kontaktů.
Nejdříve jsem tam měl kontakty ze SIM karty, ale byl v nich chaos, tak jsem je vymazal a začal od toho Outlooku, kde mám kontakty poměrně aktualizované (kvůli iPhonu). Ovšem oproti iPhone je u WP jednoduchý sync kontaktů a kalendáře, žádné iTunes, které mi nikdy nevlezly pod kůži.
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Synchronizace kontaktů

Post by Vlasta W. »

A ani ti nevadí, že ti Google komprimuje profilovky?
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Synchronizace kontaktů

Post by Flynn »

Pokud mi vysvětlíš to, co se mě ptáš, budu ti moci odpovědět. Takto musím říci jen tolik, že nerozumím jazyku tvého kmene.Image
Vlasta W.
smartstar
smartstar

Synchronizace kontaktů

Post by Vlasta W. »

Takže asi nevadí :-) Google snižuje kvalitu profilových obrázků.
Flynn
smartmaniak
smartmaniak

Synchronizace kontaktů

Post by Flynn »

Tak toho jsem si opravdu nevšiml a to používám obrázky velké jen desítky kB. A pro mě to není tak důležité, jako to, abych na obrázku osobu poznal. Opravdu tam žádný rozdíl nevidím a i na telefonu u kontaktů jsou obrázky ostré jak břitva.
TomasSX1
moderátor
moderátor

Synchronizace kontaktů

Post by TomasSX1 »

Tak neviem potom cim to je...je mam kontakty v outlooko a na live.com. V telefone ich mam prepojene s fb kontom ale ked prijimam hovor tak su obrazky volajucich pixlovite (nizka kvalita?!)
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”