Tak sem přišel na to jak psát s bluetooth klávesnicí česky s diakritikou. I když to není tak úplně ono, tak to funguje.
Na androidforum.cz sem narazil na otázku psaní česky na HW klávesnici u Desire Z. Ukázalo se, že to lze řešit takto:
http://androidforum.cz/eska-hw-klavesnice-t8659-30.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Česká HW klávesnice
od bazantik » pát 23. zář 2011 15:08:05
PRO verze není potřeba, šlo to i s Trial.
Výběru češtiny - (v Language -> Current Language) - je asi jedno, jestli QWERTY nebo QWERTZ.
v General settings zaškrtnout volbu "Physical keyboard"
a to myslím stačí - Custom Punctuation není potřeba (pro psaní na HW klávesnici nepoužívám) - navíc to při psaní na obrazovce zabírá místo, slovník T9 při psaní na HW klávesnici nepoužívám, takže jsem si v Text prediction zaškrtl i "No landscape suggestion".
To je myslím vše, ostatní nastavení jsem nechal na původních hodnotách (myslím). Teď je to úplně jiný psaní!
ě/é se píše tak, že chvilku podržíš e a poté ho ještě jednou krátce zmáčkneš (stejně u ú / ů).
Poprvé mi to blblo - při napsání mezery, případně napsání čárky mi napsané slovo zmizelo - měl jsem bordel v nastavení Text prediction (pokud se změní jen to výše napsané, tak se vám to dít nebude )
Mluví o soft klávesnici Smart Keyboard. Stahnul sem si trial verzi, pak sem na marketu nasel Czech for Smart Keyboard a nainstaloval. Poté se mi konečně bez dalšího softu navíc podařilo úspěšně spárovat a připojit hid bluetooth klávesnici (u mé jde přehazovat i na SPP a tak sem jí připojoval přes KeyPro). A pak už lze psát česky tím stylem jak je napsáno výše

Akorát po prvním připojení mi klávesnice po chvíli přestala psát a nešla rozchodit, tak sem restartoval telefon a klávesnici vypnul a zapnul a už se zdá, že to jede snad bez problému. Akortát tedy znaky jako vykřičník a tak podobně si to rozházelo všude možně, otazník třeba musím psát se zmáčklým ctrl a alt, ale jde to