Samsung Galaxy S III by mohl disponovat extrémně výkonným HW

Diskuze o smartphonech značky HTC (One A9, One M9, One M8 a dalších…)
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

ano castecne mas pravdu, ale kdyz to vezmu jen obecne (nechci zachazet do detailu co mi vadi a co ne), tak je pro me porad lepsi vykonny telefon s androidem. Ted tu totiz vypisuju nedostaky, ktere mi vadi, ale uz nepisu o vyhodach. Nejsem clovek, ktery by konkretni zarizeni vyzdvihoval do nebes jen kvuli tomu, ze jsem si ho koupil ja a tudiz musi byt nejlepsi.. Jsem rad, kdyz se clovek umi koukat na zarizeni i z pohledu kritiky a pozadavku jinych uzivatelu.
Takze ano u iP4 bych si chrochtal blahem u poslechu hudby a nereseni zda je takova ci makova aplikace kompatibilni s konrekretnim chipsete, ale v jinych ohledech by mi proste konrektni veci chybely. To jen tak, abych trosku lepe vysvetlil me vysnene vlastnosti :) jak psal dwbmb vysnene vlastnosti jsou prurez celou skalou smartphonu a OS.
dwbmb
smartstar
smartstar
Zařízení: Lumia 820, 930

Post by dwbmb »

Přesněji jsem chtěl naznačit, že vysněné vlastnosti nejsou slučitelné s žádanou velikostí a cenou (sekundárně) přístroje, proto žádný telefon není ten dokonalý. Každý má něco, co jiný ne a naopak.

PS: A až to tam někdo opravdu dokáže narvat, tak pro změnu skončíme takto Image
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Post by bkf1 »

TO Uni:
Beru soucasnost a soucasne portfolio vyssi kategorie Androidu se v podstate zklada z techto dvou modelu (pravda muzeme k tomu jeste pridat Nexus S, ktery je take dilem Samsungu). Co se tyce zvuku, tak jsem myslel, ze to myslis obecne na Samsung, ale co se tyce konkretne SGS2, tak nekteri tvrdi, ze je kvalita zvuku je horsi nez SGS1 a druzi, ze je lepsi, tak nevim :/ Ad vyvoj - nejak jsem si nevsiml, ze by u nejakych aplikaci mel problem nekdo s nesamsungackym telefonem... pravda taky se pohybuji jen ve svete pouzivanych aplikaci (tzn. takovych, ktere pouzivaji stovky/tisice/statisice lidi a ne takovych, ktere si stahli 4 lidi a uprimne asi neni duvod patrat ve svete techto minorit, kdyz ostatni nabizeji mnohem vice).
dwbmb wrote:Přesněji jsem chtěl naznačit, že vysněné vlastnosti nejsou slučitelné s žádanou velikostí a cenou (sekundárně) přístroje, proto žádný telefon není ten dokonalý. Každý má něco, co jiný ne a naopak.
Me staci, aby kazda komponenta telefonu byla aspon nejakeho lepsiho prumeru a hodne z toho, myslim si, splnuje SGS2 jako UPLNE PRVNI telefon, ktery bych ja osobne pasoval na post telefonu, na kterem toho jako na celku je, podle me, nejmene spatne ve srovnani s konkurenci.
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

NeoPlex wrote:Ja nejsem priznivcem folii, naposled jsem matnou folii pouzival u HTC TyTNII. V dnesni dobe gorilla glass mi to prijde zbytecne a kazi to dojem. To same nechapu, jak nekdo muze na zarizeni o tloustce kolem 9mm narvat hnusnou gumovou sprcku, jako ochranu... zarizeni nabere okamzite do vsech stran nekolik mm..
Ta folie na displej je tenka asi 0,3mm a neni tam vubec videt. To je muj nazor. I kdyby tam bylo nejake Godzilla Glass :lol:, tak porad ta tvrdost pro bezny provoz proste neni dostatecna.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

Folii bych taky uz dnes nedaval... a ja osobne jako "pouzdro" pouzivam textilni obal (takova ta lepsi fusekle - to se mi osvedcilo NAPROSTO NEJVICE), ktery jsem "ukradl" memu prehistorickemu Touch HD :)
uni
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Samsung Galaxy S8+ DS, Apple iPad Air Wi-Fi

Post by uni »

bkf1: na Samsungových zařízeních, ne na NESamsugových. To Samsungové přístroje jsou ty problematické. Sem tam pak Motorola (Droid X).
niky79: Tak nějak:-)
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

bkf1 wrote: Me staci, aby kazda komponenta telefonu byla aspon nejakeho lepsiho prumeru a hodne z toho, myslim si, splnuje SGS2 jako UPLNE PRVNI telefon, ktery bych ja osobne pasoval na post telefonu, na kterem toho jako na celku je, podle me, nejmene spatne ve srovnani s konkurenci.
To bude možná tím, že moc kvalitních smartphonů nepamatuješ spíš, než že by před tím nebyly.
NeoPlex
smartstar
smartstar
Zařízení: BB Bold, SGSII

Post by NeoPlex »

NIky tak zalezi jak s telefonem zachazis ;) Ja mam druhej telefon bez folie a zatim, musim zaklepat, bez jedineho skrabance. A to oba dva jiz nejaky ten letecky den meli. Anyway folie ti stejne nezbrani rozbiti skla, kdyz uz telefon dostane nejakou poradnou ranu. Je to dobry, tak pro lidi co radi davaj telefon s klicema do kapsy, pripadne pro leskle displeje s horsima zobrazovacima schopnostma.
bkf1
smartmaniak
smartmaniak

Post by bkf1 »

uni wrote:bkf1: na Samsungových zařízeních, ne na NESamsugových. To Samsungové přístroje jsou ty problematické.
Jo takhle to myslis... mno to jsem slysel (udajne napr. aplikace Apps2SD, ktera mi jede bez problemu), ale zatim jsem na nic nenarazil. Asi je to informace z dob Androidu 2.1 :???: Nicmene to jsem uz rikal, ze problemy se softem byly a situace u SGS2 se aspon me zda VELMI dobra (resp. opravili, co bylo spatne).

TO dwbmb:
Tak jmenuj :)
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Ano folie je jen pro to, aby se nepoškrábal displej, aby se neleskl, aby se nepatlal. Jen. A asi proto ji tam mám;-)
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

taky mi přijde fólie na stroje s gorilla glass jako zbytečnost - měl jsem rok SGS1 a na displeji ani jeden škrábanec (a to jsem telefon nijak nešetřil) a vzhledem k tomu, že na displeji je olejofobní vrstva, chytá otisky mnohem méně než jakákoliv fólie a to samé platí i o odlescích...

prostě můj názor je, že tím degraduješ celkový pocit z používání zařízení, stejně jako invisible shield - koupím si pěkný telefon (což SGS1 a zejména SGS2 jsou, díky inspiraci iphonem - co si budem povídat, ten se povedl :) ) a první, co s ním udělám je, že ho obalím jak mumii a v podstatě si ho nikdy neužiju takový jaký doopravdy je
Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: iPhone 6S Plus

Post by Tonda512 »

uni wrote: TO dwbmb:
Tak ve své době to byl Universal. Já ho začal používat roky po uvedení a kdyby mi neodešel, tak ho mám možná doteď.
nAscA
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Note 7, iPhone

Post by nAscA »

Souhlasim ve sve dobe byl Universal bez konkurenta, podobne jako kdysi MPX 200 ;-)
Jinak stezovat si na displej Galaxy SII si muze snad jen ten, kdo jej poradne nevidel ;) Venku krasne citelny, barvy zive... pripomina mi trochu monitory od Applu. Nevim, kdo by potreboval a hlavne na co treba IPS na telefonu? Mam ho doma na monitoru, jo je to dobry. Ale na telefonu bych ho nechtel, na slunci ma urcite horsi citelnost ;)
javak810i
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung i9000 Galaxy S 16GB

Post by javak810i »

Tak ten Gorrila Glass bych zase tak nevyzdvyhoval.. Já měl Galaxy S a po týdnu nošení v pouzdře jsem objevil škrábanec... takže od té doby už rovnou kupuji fólii, kterou mám momentálně i na Galaxy S2. Osvědčil se mi SGP Ultra Oleophobic - nematlá se tolik a narozdíl od těch měkkých tipu Screenshield a Invisible shield je tvrdá a tudíž po ní skvěle kloužou prsty. Rozhodně bych ale na telefon nedávál nějakou matnou, či antireflexní fólii.. to strašně degraduje barvy. Ještě zmínka o displayi - SuperAMOLED na SGS2 už dávnou nejsou omalovánky, saturace tam jde totiž ve 3 krocích nastavit a na nejnižší hodnotu jsou barvy velmi věrné.

Jinak tady výčet mých NEGATIVNÍCH zkušeností s SGS2 (ty pozitivní nepíšu, to je jasné - rychlost, multimedia, fotak).

1) PŘEHŘÍVÁNÍ!
Ve starších firmarech to byloí celkem otravné. Mobil bych teplý už při činnostech jako prohlížení internetu, nebo 2D hry. Pakliže jste spustili něco náročnějšího (třeba pořádnou 3D hru), tak se telefon téměř nedal držet. Teplotu odhadnout nedokážu, ale třeba takový akumulátor se podle měření hřál i na 45°C. S novými firmwary se to trochu zlepšovalo, ale rozhodně méně, než bych chtěl a méně, než někteří avizovali. Můj současný stav je takový, že mám firmware XKG5 na Androidu 2.3.4 a k tomu přes Tegrak Overclock sníženou voltáž procesoru. Navíc mám zvýšený zadní kryt (díky setu 2000mAh baterie), který ještě lépe izoluje. Telefon se mi tedy zahřívá jen při náročnějších hráh a jedná se o snesitelnou úroveň (asi jako v první verzi při prohlížení netu).

1) Růžový flek na fotkách
Problém již od začátku. Tvrdilo se o SW záležitosti. Skutečnost je ale taková, že i přes několik nových firmwarů a camera updatů problém pořád přetrvává. Jde o růžový flek v prostřední části fotky, který je nejvíce patrný při focení světlé, nebo vyloženě bílé scény při nižším osvětlení.

2) Žlutý display a vypalování
Asi největší problém, co mě nejvíce štve. Původní model Galaxy S sice používal PenTile matici a neměl nastavení saturace. Ovšem s vypalováním a s tím žlutým nádechem problém nikdy neměl, a to ani po půl roce používání. O co se jedná? Tak zatím všechny Galaxy S2, co jsem měl (3 kusy) trpěly tím stejným problémem (už pomalu přestávám věřit, že jsou i kusy bez této vady). Jedná se o levou část displaye, zhruba 1/3, která má o něco nižší jas a žlutavý nádech. Je to vidět hlavně na šedé barvě při nízké úrovni jasu. Ohledně vypalování, tak to se u mého předchozího kusu začalo objevovat už po měsící a jednalo se o vypálení horní stavové lišty a té samé lišty na pravé straně displaye (pokud je v landscape režimu - asi z prohlížení netu ). Vypálené části byly lehce světlejší než zbytek. Můj současný kus mám asi 14 dní a už nejspíš začínám vidět lehké náznaky dalšího vypálení (které ale zatím samy po čase zmizí).

Image

Image

3) Výdrž baterie
Předem říkám, že jsem ještě nezkoušel žádný CFW, kde by to mohlo být lepší. Jedu na oficiální romce XKG5 na Androidu 2.3.4 a používám Tegrak Overclock, kde mám sníženou voltáž na procesoru (cca o 75mV). Dále ho používám se statickou tapetou, s vypnutými mobilnímy daty a v GSM módu. Na standartní akumulátor vydržel tak 13h častějšího používání (wifi, hudba, net, videa) ve velké zátěži (nonstop wifi, z toho 1,5h net a 4h videa) vydržel 7 hodin. S novým battery kitem s 2000mAh aku je to o něco lepší, ale né zas tak, jak bych chtěl. Při častějším používání vydrží tak 15 hodin - tzn od rána vám vydrží celý den až do večera. Stress test jsem ještě nezkoušel, ale myslím, že by mohl vydržet těch 8-9h. S výdrží teda nejsem úplně skokojený - obzvlášť když vidím lidi, kterým vydrží klidně 2 dny (na což jsem se nedostal ani při malém používání) a některým i 8 dní (viz pár lidí na superforu)! Ti to prý používali jen na SMS, ale podle toho, kolik % si užírá telefon při "nicnedělání" bych si tipnul, že ten můj by tolik nevydržel ani ve standby.
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

bkf1 wrote: TO dwbmb:
Z těch, co jsem měl, považuju za (ve své době) naprosto božské kousky např. Motorola Mpx200 (dodnes funkční), nebo celou generace Palm Treo (mám ještě funkční 650 a 750).
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

javak810i: pouštíš se na tenký led, kritizovat tu božský AMOLED, ccc:-)
dwbmb: jj, Tréo 650 bylo zařízení mimo veškerou tehdejší techniku (a ztělesnění zla pro WM fanatiky), však ho již Palm nedokázal nahradit (přitom stačilo "jediné" HVGA rozlišení/vysouvací mechanizmus, oboje Palm uměl...). Mpx200 si ve zdejších rybnících vydobyla slávu za šedého dovozu, za ofiko cenu nikoho moc nezajímala. Oba výrobci i OS jsou již minulostí:-)
vlasta
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.

Post by vlasta »

Ano, jak uvádí dwbmb. V Treu 650 mám 6 let starou původní baterii a vydrží bez problému 3 dny. A to ho používám jako pracovní telefon, každých 15 minut se aktualizuje pošta a o víkendu se přes něj připojuji na chatě na net.
dwbmb
smartstar
smartstar

Post by dwbmb »

A reakce systému jsou i po těch letech naprosto okamžité, bez jediného hard resetu :)
vlasta
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.

Post by vlasta »

Nechci diskutovat mimo téma, ale ještě k tomu Treu 650. Nemá sice WiFi a GPS, neumí 3G, ovšem ta klávesnice se ničím nahradit nedá. Vím o čem píšu, měl jsem iPhona, HD2 a spoustu dalších touch telefonů, takže mohu srovnávat. Proto mě současná produkce zas až tolik nebere. Trochu je mi Vás mladých líto. :)
uni
smartmaniak
smartmaniak

Post by uni »

Přesně tak, Tréo 650 je prostě nezničitelné zařízení, člověk ho musí fyzicky zlikvidovat, aby umřelo. A když se s ním umělo, tak rock stable po mnoho let bez nutnosti jakékoli údržby (pokud nedošla paměť). Neuvěřitelné. Už asi nikdy nebudu mít kolem sebe méně problematickou komunitu smartphonistů, dokud nepřejdou na iPhony:-)
Post Reply

Return to “HTC telefony”