Všeobecná diskuze o Windows Phone 7 Mango
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
Diskuze o Windows Phone 7 Mango
Nezapomeňte, že je to beta. Ve finální verzi se podle mě adresní řádek bude normálně schovávat.
Do kapsy si to možná ještě strčíš, ale už si s tím pak nesedneš :D Stejně mi přijdou tak velký displaye u telefonu přijdou jako krok zpátky (velký krámy, který budou nonstop v zásuvce). Zkoušel jsem pár dní Samsung Galaxy S2 a držet si půl dne u ucha takovou cihlu není ani trochu pohodlné, nehledě na to, že do kapsy u jeansů se to rozhodně nevešlo. A na néjaký surfování to bylo naopak pořád moc malý. Já rád zůstanu u ověřené kombinace Malý telefon + Velký tablet.
Mno tak jsem to teda prubl a mango je tam...z IE jsem takovej rozpacitej. Problem je hlavne v tom, kdyz se chci vratit o stranku zpet na nejakem webu. Nekdy to jde, nekdy me to hodi na hlavni obrazovku. Tlacitko zpet v browseru evidentne chybi. Taky mi tam chybi hodiny nahore ten prouzek a moznost si kdyztak vytahnout stav baterky a pripojeni. Na nutnost lezt do menu kvuli favorites a prepinani oken by ase asi dalo zvyknout.
Browser se mi na weby, ktere jsem zvykly bezne prochazet zda kapku pomalejsi, ale asi jen kvuli tomu, ze je interpretuje jinak/asi spravneji, nez drive.
Obcas se mi stane, ze se najednou spusti rozpoznavani reci, asi kvuli vytaceni, nebo co...nejsem si vedom, ze bych ale zavadil o nejake tlacitko, nebo tak neco. Druhy bug byl v tom, ze najednou se mi zvysila hlasitost na max 30/30...tak jsem to zase stahl, ale divny.
Ale je to beta, takze s tim se pocita.
Jinak vrele doporucuju telefon pred updatem vycistit, protoze backup to asi dela opravdu komplet, moje zaloha ma cca 6GB(mp3 a videa to evidentne zalohovalo taky) a tak cely update vcetne backupu nazacatku trval asi hodinu a pul :/
setreni baterky je super napad, jeste bych ho vylepsil treba tim, ze by se mohl volitelne zapinat v libovolne dny a na libovolny cas(treba po-pa 20-8 a so a ne cele dny
)
Prepinani aplikaci - pekne, ale vpodstate ne az tak uplne nutne, nemango prepinani mi ani nevadilo, kazdopadne bez moznosti aplikaci ukoncit je to podle meho nedotazene :/
Mno celkove pekny ale pro nas, co uz wp nejaky cas mame to zas takova pecka neni
. Pro noveho uzivatele (ktery si na podzim koupi foun uz s Mangem) jsou to ale veci, ktere by jim mohli chybet.
Browser se mi na weby, ktere jsem zvykly bezne prochazet zda kapku pomalejsi, ale asi jen kvuli tomu, ze je interpretuje jinak/asi spravneji, nez drive.
Obcas se mi stane, ze se najednou spusti rozpoznavani reci, asi kvuli vytaceni, nebo co...nejsem si vedom, ze bych ale zavadil o nejake tlacitko, nebo tak neco. Druhy bug byl v tom, ze najednou se mi zvysila hlasitost na max 30/30...tak jsem to zase stahl, ale divny.
Ale je to beta, takze s tim se pocita.
Jinak vrele doporucuju telefon pred updatem vycistit, protoze backup to asi dela opravdu komplet, moje zaloha ma cca 6GB(mp3 a videa to evidentne zalohovalo taky) a tak cely update vcetne backupu nazacatku trval asi hodinu a pul :/
setreni baterky je super napad, jeste bych ho vylepsil treba tim, ze by se mohl volitelne zapinat v libovolne dny a na libovolny cas(treba po-pa 20-8 a so a ne cele dny
Prepinani aplikaci - pekne, ale vpodstate ne az tak uplne nutne, nemango prepinani mi ani nevadilo, kazdopadne bez moznosti aplikaci ukoncit je to podle meho nedotazene :/
Mno celkove pekny ale pro nas, co uz wp nejaky cas mame to zas takova pecka neni
Ví někdo jak spustit přepis řeči do textu v aplikaci Word ? Při psaní SMS to funguje bezvadně, ale ve wordu jsem žádný symbol mikrofonu nenašel a myslím, že tam by byl důležitější.
Ahoj, můžu se zeptat zda nevíte, jestli v tom mangu bude možnost už mít konečně jako vyzvánění svojí vlastní hudbu? Předem díky za odpověď
-
007ToMMaS
- častý přispěvatel

- Zařízení: HTC HD7 :)
áno tá možnosť tam bude ale zvučka bude môsť mať max 30sekúnd a veľkosť max 1mb
To je mi jedno, alespon něco tam bude, z těch základních opravdu už nemůžu. Už vyšlo oficiální datum kdy to vydají?
-
jos24
- přispěvatel

- Zařízení: HTC HD7
september http://mobilitydigest.com/microsoft-con ... september/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Vlasta W.
- smartstar

- Zařízení: HTC 7 Mozart, Nokia Lumia 720
... 40 sekund
-
Paulos
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 925, 32 GB
Na tohle si lidi často stěžujou - a já je chápu. Jenže normální uživatel nebude chtít řešit nějaké peripetie se zavíráním aplikací. A já osobně myslím, že je mnohem lepší, když tam ta možnost není, protože to (podle mě) dokazuje, že na tom systému neexistuje důvod je zavírat. A konečně to není task manager, ale task switcher. Lidi to označení zcela ignorujouBooT wrote:Prepinani aplikaci - pekne, ale vpodstate ne az tak uplne nutne, nemango prepinani mi ani nevadilo, kazdopadne bez moznosti aplikaci ukoncit je to podle meho nedotazene :/
Nemyslím si, že neexistuje důvod aplikace zavírat. Jestliže si během dne zapnu postupně 10 aplikací, to je mám nechat pořád spuštěné? Já vím, že jsou uspané, ale další den si otevřu dalších 10 aplikací a už jich mám 20. A pak už i Task Switcher přestává být pohodlný. Rád bych proto nějakou aplikaci během dne vypnul, ale vadí mi, že některé aplikace lze ukončit pouze nekonečným klikáním na Zpět. Jedná se zejména o Internet Explorer. Jsem-li např. na dvacáté po sobě otevřené stránce, musím se proklikat 20 krát zpět. Nebo to jde jinak? Na nic jsem nepřišel.
-
Paulos
- stálý přispěvatel

Maximální množství aplikací ve switcheru je momentálně 5
Nevím, jak to dopadne s těmi dalšími, systém je nejspíš hluboce uspí, kdyby ses k nim náhodou přes ten Zpět dokázal proklikat, ať se dokážou probudit.
Zkoušel jsem to, opravdu pět, máš pravdu, ale když chci otevřít šestou aplikaci, tak se mi vypne ta první a to já třeba zrovna nechci. Mně to zas tak nevadí - vadí mi to nekonečné zavírání hlavně u IE.
-
Paulos
- stálý přispěvatel

A co použít historii? (IE)
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Já IE zavírám tak, že prostě A) zavřu všechny otevřené panely a dám zpět B) pokud nechci aby se mi ztratily otevřené stránky, tak si otevřu nový tab a na něm dám tl. zpět
V tom pripade, at kazda aplikace ma povinne volbu ukonceni primo v sobe. Proste chci mit moznost kontrolovat, zdali neni v pozadi spustena aplikace, ktera vyuziva notifikaci a live tie(messengery apod.)...vypinat to pokazde nekde v nastaveni te aplikace neni reseni, reseni je asi nepouzivat takove aplikacePaulos wrote: Na tohle si lidi často stěžujou - a já je chápu. Jenže normální uživatel nebude chtít řešit nějaké peripetie se zavíráním aplikací. A já osobně myslím, že je mnohem lepší, když tam ta možnost není, protože to (podle mě) dokazuje, že na tom systému neexistuje důvod je zavírat. A konečně to není task manager, ale task switcher. Lidi to označení zcela ignorujou
RE: Diskuze o Windows Phone 7 Mango
@BooT: Naprostý souhlas.
-
steelspace
- smartmaniak

- Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
LiveTile funguje odděleně od běhu samotné aplikace. Buď je to push notifikace nebo v Mangu i služba. V obou případech systém na základě nějaké události aplikaci probudí a není to tedy plnohodnotný běh. Zapoměnte na task managery, v moderním mobilním OS to nemá co dělat.BooT wrote:V tom pripade, at kazda aplikace ma povinne volbu ukonceni primo v sobe. Proste chci mit moznost kontrolovat, zdali neni v pozadi spustena aplikace, ktera vyuziva notifikaci a live tie(messengery apod.)...vypinat to pokazde nekde v nastaveni te aplikace neni reseni, reseni je asi nepouzivat takove aplikacePaulos wrote: Na tohle si lidi často stěžujou - a já je chápu. Jenže normální uživatel nebude chtít řešit nějaké peripetie se zavíráním aplikací. A já osobně myslím, že je mnohem lepší, když tam ta možnost není, protože to (podle mě) dokazuje, že na tom systému neexistuje důvod je zavírat. A konečně to není task manager, ale task switcher. Lidi to označení zcela ignorujou
Nema co delat? :-o
- jacek
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Lidi, jak se Vám zamlouvá(nezamlouvá) koncept XDA Metro UI : http://www.wpcentral.com/fan-concept-wh ... ller-tiles" onclick="window.open(this.href);return false;
mně osobně ano
mně osobně ano