Netbook - Ma to cenu..??
-
jerry_stolarik
- smartguru

- Zařízení: HTC One M8
Netbook - Ma to cenu..??
Zdravim komunito,
mam takove dilema. Nedavno jsem vymnenil notebook za stolni pocitac a ted mi trochu chybi mit moznost si vzit pocitac vsude sebou, tak premyslim ze si poridim neco na cesty. Nechce se mi utrcet za plnohodnotny Notebook a iPad a jine podobne Tablety me porad neberou. Takze to asi bude Netbook anebo nic.
Co od netbooku ocekavam: Prohlizeni internetu, editaci dokumentu a pokud by fungoval i Adobe Photoshop CS5 a Adobe Dreamweaver CS5 tak budu v sedmem nebi.
Takze necekam od Netbooku zadne prevratne veci ne.? Spis se klanim k Netbooku s Windows XP nez s Windows 7 Starter. A kdyz Windows XP funguje celkem dobre na mojem strem pocitaci co ma 800 Mhz Pentium, 333 RAM, tak na 1.66 Atomu a 1 Gb RAM to musi celkem frcet ne..?
Nikdy jsem Netbook nepouzival tak se na vas obracim s prozbou jestli mate nejake zkusenosti s Netbooky tak mi zkuste napsat jak to s nima je. Jake mate zkusenosti nebo co si o tom myslite.
Tak co si myslite ma to cenu..? Kazdy vime trochu tak prosim objetujte par minut napiste comment nebo hodte hlas v ankete a spolecne to dame dohromady...
Dikes...
mam takove dilema. Nedavno jsem vymnenil notebook za stolni pocitac a ted mi trochu chybi mit moznost si vzit pocitac vsude sebou, tak premyslim ze si poridim neco na cesty. Nechce se mi utrcet za plnohodnotny Notebook a iPad a jine podobne Tablety me porad neberou. Takze to asi bude Netbook anebo nic.
Co od netbooku ocekavam: Prohlizeni internetu, editaci dokumentu a pokud by fungoval i Adobe Photoshop CS5 a Adobe Dreamweaver CS5 tak budu v sedmem nebi.
Takze necekam od Netbooku zadne prevratne veci ne.? Spis se klanim k Netbooku s Windows XP nez s Windows 7 Starter. A kdyz Windows XP funguje celkem dobre na mojem strem pocitaci co ma 800 Mhz Pentium, 333 RAM, tak na 1.66 Atomu a 1 Gb RAM to musi celkem frcet ne..?
Nikdy jsem Netbook nepouzival tak se na vas obracim s prozbou jestli mate nejake zkusenosti s Netbooky tak mi zkuste napsat jak to s nima je. Jake mate zkusenosti nebo co si o tom myslite.
Tak co si myslite ma to cenu..? Kazdy vime trochu tak prosim objetujte par minut napiste comment nebo hodte hlas v ankete a spolecne to dame dohromady...
Dikes...
- GreenArrow
- Ban

- Zařízení: iPhone 6
Netbook - Ma to cenu..??
A jaká má být cena? Atom N550 je dvoujádro,tenhle procesor bez problému utáhne plnohodnotný windows 7(ne osekanou verzi starter) který bych doporučoval víc než XP.Staré atomy mají problém s tím,že když otevřeš více oken(dokumenty,internet a nějakou hudbu na pozadí) tak se začnou sekat.Tenhle(N550) je na docela vysoké úrovni a tyto problémy díky více jádrům nemá)
Pokud by ti ale nevadila větší velikost vzal bych možná něco takovýhleho http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-u165-d183199.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ono přece jenom si člověk říká,že na tom skoro nic dělat nebude,ale když to v dlouhé chvíli zvládne starší hru nebo přehrát full HD video,tak to určitě potěší a 11,6" oproti 10" je sice rozdíl,ale výkonem to je jako když srovnáš staré PDA a dnešní HD7
Pokud by ti ale nevadila větší velikost vzal bych možná něco takovýhleho http://www.alza.cz/lenovo-ideapad-u165-d183199.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ono přece jenom si člověk říká,že na tom skoro nic dělat nebude,ale když to v dlouhé chvíli zvládne starší hru nebo přehrát full HD video,tak to určitě potěší a 11,6" oproti 10" je sice rozdíl,ale výkonem to je jako když srovnáš staré PDA a dnešní HD7
-
jerry_stolarik
- smartguru

Netbook - Ma to cenu..??
HD video a Hry vazne nemam v planu, hry nehraju ani na vykonnem desktopu, xbox a Wii jsem prodal pac se na ne akorat prasilo.
Vazne mi jde o to abych mohl prohlizet net, psat dokumenty a pokud mozno editovat obrazky a html...
Jinak cena no... Nechce se mi za to moc uvalit.. Jinak bych sel do notebooku...
Vazne mi jde o to abych mohl prohlizet net, psat dokumenty a pokud mozno editovat obrazky a html...
Jinak cena no... Nechce se mi za to moc uvalit.. Jinak bych sel do notebooku...
Netbook - Ma to cenu..??
V tomhle případě bych asi volil mezi netbookem a nebo bych šel do "malého" notebooku, i když ony se už tyhle dvě třídy zařízení pomalu "potkávají". Do jaké se chceš vejít ceny? Celkem pozitivní ohlasy má HP Mini 5103, ale ta cena není úplně nejmenší.
- GreenArrow
- Ban

Netbook - Ma to cenu..??
No,on může být trochu problém s tím photoshopem,co já vím,je to docela náročný na grafiku,ale když myslíš
Pak třeba tohle http://www.alza.cz/hp-mini-5103-d184206.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Pak třeba tohle http://www.alza.cz/hp-mini-5103-d184206.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Netbook - Ma to cenu..??
GreenArrow: LOL, jsme se dobře synchronizovali s tím tipem na ten HP Mini 
-
jerry_stolarik
- smartguru

Netbook - Ma to cenu..??
No ja prave nevim jak pojede Office, Photoshop a Dreamweaver. To se tady s vasi pomoci snazim zjistit. Viz nadpis MA TO CENU..?? Vazne nemam s Netbooky zadne zkusenosti. Tak se tady snazim zjistit od vas jak jsou na tom Netbooky. Co uz nejake zkusenosti mate.
No 13k bez DPH uz je Jirko moc. Mam moznost nakupovat bez dph ale 13k uz se mi nechce dat. Ted jsem dal hoden za stolni PC a to mam na vsecky narocne ukoly.
Schanim neco na cesty co mi dlouho vydrzi nebude moc drahe a bude se na tom celkem dat neco udelat.
EDIT: Pridal jsem do ankety Linux a vynulovala se.... Jejda
No 13k bez DPH uz je Jirko moc. Mam moznost nakupovat bez dph ale 13k uz se mi nechce dat. Ted jsem dal hoden za stolni PC a to mam na vsecky narocne ukoly.
Schanim neco na cesty co mi dlouho vydrzi nebude moc drahe a bude se na tom celkem dat neco udelat.
EDIT: Pridal jsem do ankety Linux a vynulovala se.... Jejda
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Netbook - Ma to cenu..??
Hlavní parametr bych směřoval na rozlišení - 1024x600 raději ne... Ideálních 1280x800 zase u netbooků nenajdeš. Takže 1366x768. To HP mini vypadá obstojně, ikdyž osobně bych daleko raději něco takového: http://aukro.cz/item1370016804_spickova ... fi_bt.html" onclick="window.open(this.href);return false; (IBM se na aukru dají často sehnat velice pěkné, ale ty 12'' jsou téměř vždy jen s 1024x768)
Jinak s verzí CS3 (osobně bych šel klidně až na verzi CS) dosáhneš lepších výkonů. Navíc když má CS5 blbě udělaný pravý panel (nejde moc zmenšit = je moc široký na takovéto rozlišení), tak by bylo dobré zkusit nižší verzi.
Jinak s verzí CS3 (osobně bych šel klidně až na verzi CS) dosáhneš lepších výkonů. Navíc když má CS5 blbě udělaný pravý panel (nejde moc zmenšit = je moc široký na takovéto rozlišení), tak by bylo dobré zkusit nižší verzi.
- GreenArrow
- Ban

Netbook - Ma to cenu..??
Promiň IKE,ale jakej má to IBM smysl? 12" už je oproti 10" docela dost,výkon to nemá,nic to nevydrží,ale zase nic to nestojí(5000,- je dobrá cena) a má to kvalitní materiály...nevím,nevím já bych do toho nešel
-
jerry_stolarik
- smartguru

RE: Netbook - Ma to cenu..??
To IBM vazne ne.. Chci neco noveho.. Pouzite PC moc nemusim..
Jde mi vazne o to jestli se da na Netbooku i pracovat nebo je Netbook jen na Net..
Jde mi vazne o to jestli se da na Netbooku i pracovat nebo je Netbook jen na Net..
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Netbook - Ma to cenu..??
Pracovat - Office bez problému, Photoshop s problémy (především rozlišení). Cokoliv jiného je individuální.
Ono i to označení netbook - nejde o nic jiného, než o slabý malý notebook. Z toho se dá odvodit, k čemu všemu to půjde použít.
GreenArrow: Jasně, napsal jsem to jen tak, do čeho bych šel já. Výkonově to je srovnatelné a vydrží většinou min. 1hod. S novou baterií se u těch IBM dostanu na 4-6 hodin při officech (pravda, že v linuxu).
Ono i to označení netbook - nejde o nic jiného, než o slabý malý notebook. Z toho se dá odvodit, k čemu všemu to půjde použít.
GreenArrow: Jasně, napsal jsem to jen tak, do čeho bych šel já. Výkonově to je srovnatelné a vydrží většinou min. 1hod. S novou baterií se u těch IBM dostanu na 4-6 hodin při officech (pravda, že v linuxu).
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
Netbook - Ma to cenu..??
Také doporučuji HP Mini 5103 (WT211ES), mám ho a naprostá spokojenost. 10 hodin výdrž a magneziové šasi. Počítačů mám celkem 5 (2x stolní, 2x notebook a HP Mini 5103), ale když to vemu, tak tento prcek je prakticky nejvíce používanej, jede chudák prakticky 24 hodin denně
) Pokud máš své WIN, tak se dá koupit kolem 8000 Kč s DPH.
- Bruca
- častý přispěvatel

- Zařízení: BB9780, BB Q5, BB Playbook
Netbook - Ma to cenu..??
moje sestra má EEE něco (1000H ?), s 10 palcovým displejem. má ho něco přes rok a je spokojená. na videa, skype, office 2007 a prohlížení internetu jí to bohatě stačí.
dreamweaver nebo photoshop nepoužívá(m), takže jak by to bylo s výkonem u těchto programů nevím.
ale kdybych si měl vybrat já mezi netbookem a notebookem, tak určitě půjdu do netbooku.
dreamweaver nebo photoshop nepoužívá(m), takže jak by to bylo s výkonem u těchto programů nevím.
ale kdybych si měl vybrat já mezi netbookem a notebookem, tak určitě půjdu do netbooku.
-
jerry_stolarik
- smartguru

Netbook - Ma to cenu..??
Hmmm..tak kdyz to tolik vsichni doporucujute.. To HP Mini 5103 by teda nemelo mit porblem i s Windows 7 Home Premium..?
Tak to by snad melo rozjet i Photoshop a Dreamweaver. Tak to zni zajimave. To uz si radsi priplatim tech par tisic..
Tak to by snad melo rozjet i Photoshop a Dreamweaver. Tak to zni zajimave. To uz si radsi priplatim tech par tisic..
-
Tomáš Kubec
- smartmaniak

- Zařízení: Lenovo P780
Netbook - Ma to cenu..??
Jelikož má firma je partnerem MS, tak používám na 5103 W7 Ultimate a jedou OK. Používám na něm i Photoshop, a také OK. Jen pozor na konfiguraci. Liší se hlavně čipovou sadou a pamětí. Hlavně aby měl N550 a 2 GB RAM.
Netbook - Ma to cenu..??
já bych jenom chtěl poradit, že acer si nekupujte. já mám acer netbook a již š krát jsem ho musel brát do servisu. Zatím má ten netbook 2 roky a už potřeboval obnovit BiOS i vyměnit ventilátor a já nevím co ještě a přitom na něj pořád dávam moc velký pozor.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Netbook - Ma to cenu..??
To skoro platí pro netbooky obecně. Šetří, kde se dá. Acer je model od modelu, já jsem s novým ntb spokojený a mamky několik let starý ntb šlape jak hodinky
Navíc to je většinou nejlepší cena/výkon.
-
GenderBender
- nováček

- Zařízení: Nexus 1,iPhone2G
Netbook - Ma to cenu..??
netbook s vetsi klavesnici a 1366 x 768 cenu ma (pokud je s IONem) a atomem N270 ci lepsi vybavou, kazdopadne bych tam dal Win 7 - ale ne starter, to je paskvil, nainstaloval bych tam rucne Ultimate . .
Netbook - Ma to cenu..??
možná to platí platí pro netbooky obecně, ale já jsem o tom vůebec nevěděl. A mrzí mě to, protože bych přidal trochu a koupil si normální notebook. Teď už vím, že netbook už nikdy. Jsou s nima potíže. A dokonce se na nich nedá hrát žádná hra s lepším grafickým rozlišenímIkE Blaster wrote:To skoro platí pro netbooky obecně. Šetří, kde se dá. Acer je model od modelu, já jsem s novým ntb spokojený a mamky několik let starý ntb šlape jak hodinkyNavíc to je většinou nejlepší cena/výkon.
- Cleric
- smartmaniak

- Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Netbook - Ma to cenu..??
A co tohle? To už by stálo za hřích http://www.svetandroida.cz/asus-eee-pad ... ace-201104 Chci tablet mám tablet - chci netbook mám netbook. A cena taky není k zahození.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aSmwRbtRGHg[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=aSmwRbtRGHg[/youtube]