Rozborka iPadu 2 a pouzdra Smart Cover na iFixIt.com

Zajímavé hry pro iPad a iPhone, tipy a návody
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

Rozborka iPadu 2 a pouzdra Smart Cover na iFixIt.com

Příspěvek od Jiří Hrma »

Krátce po uvedení iPadu 2 na americký trh si jej vzali do parády kutilové ze serveru iFixIt.com, kde se zabývají vytvářením návodů na rozebrání nejrůznějších zařízení. Tentokrát se však nezaměřili jen na samotný tablet, ale na mušku si vzali také magnetické pouzdro/kryt Smart Cover, které se mezi uživateli stalo velmi oblíbené a jsem zvědav, kdy s něčím podobným přijdou i další výrobci. Rozebrání iPadu 2 je o něco složitější než v případě prvního modelu, pro odstranění rámečku s krycím sklem displeje je zapotřebí horkovzdušná pistole. O tom, že je iPad 2 vybavený dual-core procesorem víme už od keynote Steva Jobse, nejasnosti však panovaly okolo frekvence. Server Engadget nedávno informoval, že A5 pracuje frekvenci okolo 900 MHz, na kterou je zřejmě kvůli úspoře energie podtaktován z původního taktu 1 GHz. Dalším z očekávaných kroků od Apple bylo navýšení operační paměti, iPad 2 pracuje s 512 MB RAM, což by mělo plně dostačovat i pro náročnější iOS hry.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Tjwy7jkNfEE[/youtube]

Přední kamerka iPadu 2 pracuje pouze ve VGA rozlišení, zadní je schopná nahrávat video v HD rozlišení 720p. Díky celkové tloušťce 8,8 mm bylo potřeba některé díly udělat tenčí. Zatímco displej u první iPadu měl na tloušťku 3,2 mm, u iPadu 2 má 2,4 mm. Podobné je to také u ochranného skla, které se z 0,85 mm ztenčilo na 0,62 mm.

obrázek

Připomínáme, že iPad 2 se v České republice oficiálně začne prodávat 25. března, přehled cen naleznete na portálu Heureka.cz.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava na iOS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 45 hostů