WhatsApp Messenger: Dopisujte si mezi telefony zdarma

Zajímavé hry pro iPad a iPhone, tipy a návody
Odpovědět
iPhoneTips.cz
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pát črc 24, 2009 10:19
Zařízení: Apple iPhone 4

WhatsApp Messenger: Dopisujte si mezi telefony zdarma

Příspěvek od iPhoneTips.cz »

WhatsApp je aplikace, která vám v jistém slova smyslu dokáže nahradit SMS. A nejen to. Komunikace ale probíhá pomocí internetu, úplně zdarma a to mezi všemi oblíbenými platformami - iOS, BlackBerry, Android nebo Nokia (Symbian). WhatsApp Messenger se fixuje na vaše telefonní číslo, které zadáváte už při přihlašování. To má jednu nespornou výhodu - WhatsApp totiž využívá vaše kontakty, takže není třeba nikoho přidávat, aplikace se o to totiž postará sama a pozná lidi, kteří již účet na WhatsAppu mají.

obrázek
Informace: Zpráva původně vyšla na spřáteleném serveru iPhoneTips.cz

Po jednoduché registraci již můžete WhatsApp Messenger normálně používat - samozřejmě pouze tehdy, pokud máte s kým komunikovat. Veškerá komunikace probíhá přes internet a o nových zprávách jste upozorňováni i v případě vypnuté aplikace pomocí push notifikací (asi není potřeba připomínat, že aktivní datový tarif u vašeho operátora je v tomto případě nutností). Aplikace se tedy svým způsobem tváří jako původní SMS aplikace; rozhovor také probíhá v bublinách a přináší jednu příjemnou vlastnost navíc, a sice že o odeslání a přečtení zprávy jste informováni pomocí zelené fajfky (jedna znamená úspěšné odeslání, druhá přečtení zprávy, což je velmi praktické).

Přes WhatsApp samozřejmě ale můžete posílat i další věci než jednoduché zprávy. Můžete odeslat obrázek (samozřejmě jako všude, i zde je možnost fotku vyfotit nebo vybrat již vyfocenou z alba), sdílet kontakt, lokaci či poslat zvukovou nahrávku. Zvukovou nahrávku je třeba nahrát ihned a není možné vybrat nějakou, kterou jste nahrávali už dříve.

obrázek

Aplikaci používám téměř rok a za tu dobu se mi dvakrát stalo, že program nějakou zprávu vůbec nedoručil. To bohužel trošku kazí jinak výborný dojem. Sám jsem díky WhatsApp ušetřil spoustu peněz, a pokud máte přátele vlastnící chytrý telefon, neváhejte a začněte WhatsApp také používat. V App Store ji seženete za příjemných 0,79 EUR.
Nallim
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: čtv srp 30, 2007 12:57
Zařízení: Nexus 5X

WhatsApp Messenger: Dopisujte si mezi telefony zdarma

Příspěvek od Nallim »

Jaký je v tom rozdíl třeba mezi ICQ? Má mít ten dotyčný puštěnou tuto aplikaci nebo aplikaci s icq?
steve
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 137
Registrován: čtv čer 10, 2010 11:10
Zařízení: iPhone 3G, Samsung Galaxy Tab

WhatsApp Messenger: Dopisujte si mezi telefony zdarma

Příspěvek od steve »

podľa mňa je to blbosť, keď už mám komunikovať cez data, tak je lepší nejaký IM protokol(icq, gtalk, msn) skoro každý má v mobile alebo PC nejaký multiprotokolový klient a tohto musí mať človek konkretnú aplikáciu

pre android je zdarma
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

WhatsApp Messenger: Dopisujte si mezi telefony zdarma

Příspěvek od Pavel Vlasák »

To vypadá opravdu dobře. Jak to, ale jen rozšířit mezi uživatele...
Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

WhatsApp Messenger: Dopisujte si mezi telefony zdarma

Příspěvek od Nolf »

steve píše:podľa mňa je to blbosť, keď už mám komunikovať cez data, tak je lepší nejaký IM protokol(icq, gtalk, msn) skoro každý má v mobile alebo PC nejaký multiprotokolový klient a tohto musí mať človek konkretnú aplikáciu

pre android je zdarma
Ne, pro většinu lidí co to ukusila to není blbost. ICQ apodobné musíte mít většinou spuštěné a i když ne, je nutná registrace v daném programu. Takže pokud dotyčný kamarád nemá žádné ICQ apod tak si s ním nemůžete dopisovat. Tato app je bez registračního jména a hesla a podle vašeho telefoního seznamu najde kamarády s touto app a přidá vám je do oblíbených. Push notifikace upozorní i pokud nemáte program spuštěný. Můžete vložit pozici, fotku atd. Co je podle mne hlavní, přijde to dotyčnému na telefon, ne na PC kde nemusí ani být přítomen a zprávu si nemusí ani přečíst. Vidíte jestli příjemce zprávu dostal a jestli jí přečetl.
janac_marek
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte čer 08, 2010 9:44
Zařízení: Lumia 950XL, S7 Edge, iPhone 7

WhatsApp Messenger: Dopisujte si mezi telefony zdarma

Příspěvek od janac_marek »

Už aj na WP 7.5
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=136&t=26454" onclick="window.open(this.href);return false;
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava na iOS“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 hostů