Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů
- aeon101
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Z Ultra, BB 9800
Jak to ma reklamovat? Zajit k prodejci, vzit ho ven a ukazat? Nechci byt skepticky, ale stejne tak v servisu se muzou na to vy... a rict ze se vada neprojevila...
Dan
Dan
-
Bobanovicz
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note
Re: Dell Streak: Všeobecná diskuze a řešení problémů
Teoreticky muzou. Ja reklamoval obcasne restarty bez duvodu, taky to neslo ukazat.
-
Pipa
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 4
Tak jsem zkusil ještě jednu možnost - překalibrovat display - a výsledek ? - vypadá to že to pomohlo.
nasiel som na netu klavesnicu Logitech. Mate s nou skusenost? Bude mozne ju pouzivat s CZ/SK diakritikou? dik za odpoved. rad by som si ju objednal.
-
Pipa
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note 4
Jsem dneska zkusil připárovat BT myšku co ji používám s notýskem a nepovedlo se. U notesu nebo PC žádné heslo nebo kód párování nezadávám myš se připáruje sama a dell po mě chce kód. bohužel standardní 0000 nebo 1234 to nežere - napadá vás něco?
- Slikero
- nováček

- Zařízení: HTC UNIVERSAL,DELL STREAK, Galaxy Note
Mozem poprosit o pomoc? Som cerstvym majitelom DELL STREAK, 2.2 Froyo, ale na sposob "copy/paste" na web strankach neviem prist. Oznacim text a vypise hlasku "TEXT BOL SKOPIROVANY DO SCHRANKY" kde hladat tu schranku? Ja som myslel ze to funguje ako u WM 6.5 oznacim, a presuniem kam treba. Hladal som po nete ale na nic som nenarazil. 
- aeon101
- stálý přispěvatel

Po oznaceni textu se vybrane ulozi do schranky a ceka na tvoji dalsi akci, tzn. prejdes na stranku ci dokument, nebo cokoliv jineho a zmacknes prostredni kontextovou klavesu, nasledne pak More a pak kas nabidky, kde jednou z nich je I Paste...
Dan
Dan
- Slikero
- nováček

- Zařízení: HTC UNIVERSAL,DELL STREAK, Galaxy Note
Vdaka za pomoc.
-
Tom077
- přispěvatel

- Zařízení: Dell Streak Black
Zdravím,
rozhodl jsem se koupit Dell Streak. Tak se chci na něco dopředu zeptat. Dočetl jsem se,že Streak nemá notifikační diodu upozorňující na zmeškané události ....
Já jsem na to celkem zvyklí ze své staré Nokie E50,tak se chci zeptat .... co vy ... nevadí vám to,že ji Streak nemá a pokud ano,jak to řešíte .... existuje nějaká aplikace nebo něco?
Díky za odpověď,T.
rozhodl jsem se koupit Dell Streak. Tak se chci na něco dopředu zeptat. Dočetl jsem se,že Streak nemá notifikační diodu upozorňující na zmeškané události ....
Já jsem na to celkem zvyklí ze své staré Nokie E50,tak se chci zeptat .... co vy ... nevadí vám to,že ji Streak nemá a pokud ano,jak to řešíte .... existuje nějaká aplikace nebo něco?
Díky za odpověď,T.
- HanysR
- smartguru

- Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Neřešíme, nevadí
přece ti neřeknu že vadí
spíš mi to vadilo a celkem dost ale na tohle jsem si prostě zvyknul a už mi to ani nepřijde. Vždy jsem totiž notifikační led měl. Ono je zvláštní, že v tom displeji a zpracování je taková síla, že to vyrovná třeba i tuhle věc. Ale co ti budu psát, o tomhle jsme už spolu namluvili dost. Jo a vítej tu 
Ahoj,
led dioda tam sice neni,ale jde nahradit, pouze na sms zpravy. mel jsem to na dellu kdyz jsem pouzival 1.6. ,jedine co musis udelat je root.po prechodu na 2.2 jsem chtel LED notification take, ale zatim se neda rootnout, takze musime vydrzet.
mimochodem je i na marketu,ale stoji cca 40 Kc
pokud byste nekdo vedel, jak na root, tak dejte vedet:)
dik
Hezky vanoce vsem
led dioda tam sice neni,ale jde nahradit, pouze na sms zpravy. mel jsem to na dellu kdyz jsem pouzival 1.6. ,jedine co musis udelat je root.po prechodu na 2.2 jsem chtel LED notification take, ale zatim se neda rootnout, takze musime vydrzet.
mimochodem je i na marketu,ale stoji cca 40 Kc
pokud byste nekdo vedel, jak na root, tak dejte vedet:)
dik
Hezky vanoce vsem
-
xtonda
- stálý přispěvatel

- Zařízení: Lumia 435, Huawei Mate7
Návod na root poslední 2.2 ROM je zde: http://forum.xda-developers.com/wiki/in ... ak#Rooting" onclick="window.open(this.href);return false;
-
Tom077
- přispěvatel

Honzo: Díky!!! JJ - díky tvým postřehům jsem nakonec zvolil koupit Steaka a ne D HD :D No s tou notifikační diodou .... snad si zvyknu,že to Streak nemá .....
Prema123: díky za tip,ale bude to můj první Android .... tak se určitě ze začátku nebudu pouštět do žádných složitých akcí :D :D jako je ROOT telefonu .... ale díky.
Prema123: díky za tip,ale bude to můj první Android .... tak se určitě ze začátku nebudu pouštět do žádných složitých akcí :D :D jako je ROOT telefonu .... ale díky.
- HanysR
- smartguru

Ono je to Tome jak jsem říkal. D HD měl diodu umístěnou tak nešťastně, že jsem musel chodit až k němu jestli nějaká událost je nebo není. Z dálky hold dioda vidět nešla ani když bylo míň světla. No a když už jsem dycky stál u toho tak bylo jedno jestli jsem na to jen kouknul nebo to už lehkým pohybem zapnul. Je rozdíl pokud je ledka dobrá jako to umí třeba Nokia. Pak je to bez debat, že je to fakt velký benefit který manželce často závidím
bohužel u D HD jakoby téměř nebyla.
-
Tom077
- přispěvatel

JJ Honzo,vzpomínám jak jsi o té diodě mluvil,že u D HD byla téměř k ničemu .... určitě se to nedá srovnat s tou co mám na své stařičké Nokii E50 ... to blikání vidím i za bílého dne. Samozřejmě že tu diodu oželím,ale byla to příjemná záležitost,na kterou si člověk zvyknul ....
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Tak ho taky mám doma. Trochu mě zklamalo opravdu spartánské příslušenství. Nabíječka bez vlastního kabelu je trapná, u předchozího PDA sem měl ve zvyku doma nabíjet z adaptéru a v kanceláři z USB a tady to nejde, navíc délka toho kabelu je taky slabota. A ten pytlík místo pouzdra, škoda slov.
Ovšem kapku sem narazil při připojování k WiFi, používám 64 znakové WPA klíče, mám je v souboru, který kopíruju. Nahrál sem si ho přes USB a na Streaku sem prostě nenašel jak se na ten soubor na filesystému dostat, prostě sem heslo v APčku musel změnit na něco napsatelnýho na klávesnici.
Taky mě štve, že se WiFi regulatory domain nevydrží nastavené na 13 channel a mění se zpět na "11 channel", takže to musím pokaždé přepínat na abych viděl svoje AP na kanálu 13.
Teď tahám update na 2.2, tak uvidím jak to bude vypadat potom.
Ovšem kapku sem narazil při připojování k WiFi, používám 64 znakové WPA klíče, mám je v souboru, který kopíruju. Nahrál sem si ho přes USB a na Streaku sem prostě nenašel jak se na ten soubor na filesystému dostat, prostě sem heslo v APčku musel změnit na něco napsatelnýho na klávesnici.
Taky mě štve, že se WiFi regulatory domain nevydrží nastavené na 13 channel a mění se zpět na "11 channel", takže to musím pokaždé přepínat na abych viděl svoje AP na kanálu 13.
Teď tahám update na 2.2, tak uvidím jak to bude vypadat potom.
- aeon101
- stálý přispěvatel

Nerozumim- jako jak jsi se nemohl na Streaku k tomu souboru s heslem dostat? Nevis kam jsi ho nakopiroval, nedostal ses k nemu protoze po vybaleni z krabice nema souboroveho manazera nebo jsi ten soubor nemohl otevrit?
Co se tyka prislusenstvi v krabici, ehm, nevim jak ty, ale ja pred koupi noveho zarizeni stravim docela dost casu patranim po detailech, takze si treba pustim nejake video z vybalovani a vim co je v krabici, popripade I to jestli ma zarizeni jiny napajeci a nabijeci system abych pak nenadaval jako ty...to mi fakt chces rict, ze jsi doma nechal v zasuvkach micro USB nabijecky z predchozich zarizeni a cekal, ze po vybaleni Streaka ho tam pichnes?
Co se tyka wifi, nemuzu se k tvemu problemu vyjadrit. Pouzivam WEP2 v tom jednoduzsim formatu a vse funguje spravne.
Hodne stesti s Froyo updatem.
Dan
Co se tyka prislusenstvi v krabici, ehm, nevim jak ty, ale ja pred koupi noveho zarizeni stravim docela dost casu patranim po detailech, takze si treba pustim nejake video z vybalovani a vim co je v krabici, popripade I to jestli ma zarizeni jiny napajeci a nabijeci system abych pak nenadaval jako ty...to mi fakt chces rict, ze jsi doma nechal v zasuvkach micro USB nabijecky z predchozich zarizeni a cekal, ze po vybaleni Streaka ho tam pichnes?
Co se tyka wifi, nemuzu se k tvemu problemu vyjadrit. Pouzivam WEP2 v tom jednoduzsim formatu a vse funguje spravne.
Hodne stesti s Froyo updatem.
Dan
- HanysR
- smartguru

Naprostý souhlas s Danem. Nevím jak někdo může být překvapený z příslušenství. Kabel krátký je, to souhlas Tondo. Jinak já to chci vyřešit způsobem, že v práci mám usb nabíječ a abych nemusel tahat sebou kablík tam a zpět, chci koupit dell držák kde je i cl usb nabíječ a zase odpojitelný kablík takže jeden budu mít v autě a při potřebě si ho odpojím a vezmu na firmu. To je výhoda když má někdo nabíječku 230V/USB od jiné firmy. Čistě kablík za skoro 600,- bych nebral 
- aeon101
- stálý přispěvatel

Hanysi- resim to presne tak jak popisujes. Jeden kablik doma jako klasika do zasuvky a druhy mam porad v aute z Car Dock Kitu, ktery pak beru sebou do kanclu pro dalsi potrebu..
Dan
Dan
-
xtonda
- stálý přispěvatel

Soubor sem tam nahrál z Windows v režimu přenosu médií někam do data, v režimu mass storage sem viděl akorát servisní oblast s manuály a instalací software, ale nic co by vypadalo jako uživatelská data. Nemohl jsem se na soubor dostat protože sem tam nenašel nic jako file manager. Po tom co sem změnil heslo na AP na něco co sem byl schopen naťukat sem se na wifi v pohodě připojil a OTA update na Android 2.2 build 12821 proběhl hladce. Akorát po update je wifi opět v 11 kanálovém, tedy USA módu ačkoliv Streak je EU verze a už tam není volba pro přepnutí na evropskou normu, takže budu muset přeladit AP aspoň do doby než se mi podaří to vyřešit.
Tak samozřejmě sem věděl co bude v krabici a že to má jen PDMI konektor. Nenadávám, ale když sem to vyklopil na stůl a viděl tu bídu na vlastní oči, tak mi tak nějak přišlo líto, že příslušenství u takto drahého zařízení je ošulené. Co by jim udělalo, kdyby nabíječka měla vlastní kabel? Kdyby synchro kabel měl metr a půl jako kabely co mám od několika sonyericsson dumbphonů za třetinovou cenu? Kdyby pouzdro byl aspoň takový ten ohnutý pruh koženky sešitý po stranách gumou jako mám od ipaqu 214 a looxe 420? A to nemluvím o tom, že před nemnoha lety byla obvyklou součástí balení zařízení v této cenové kategorii i kolíbka.
Na XDA někdo psal, že Slacker G2 Dock, což je kolébka pro jakési rádio, prý funguje pro USB připojení a stojí 30 USD, na ebay se prý dá sehnat i za 15.
EDIT: Každopádně po nějakých pěti letech strávených na Windows Mobile je to přeci jen šok a to o dost větší ne při přechodu z Palma na ty WM, kde to všechno bylo tak nějak více či méně podobné se stolními Windows. Ale to se poddá.
Tak samozřejmě sem věděl co bude v krabici a že to má jen PDMI konektor. Nenadávám, ale když sem to vyklopil na stůl a viděl tu bídu na vlastní oči, tak mi tak nějak přišlo líto, že příslušenství u takto drahého zařízení je ošulené. Co by jim udělalo, kdyby nabíječka měla vlastní kabel? Kdyby synchro kabel měl metr a půl jako kabely co mám od několika sonyericsson dumbphonů za třetinovou cenu? Kdyby pouzdro byl aspoň takový ten ohnutý pruh koženky sešitý po stranách gumou jako mám od ipaqu 214 a looxe 420? A to nemluvím o tom, že před nemnoha lety byla obvyklou součástí balení zařízení v této cenové kategorii i kolíbka.
Na XDA někdo psal, že Slacker G2 Dock, což je kolébka pro jakési rádio, prý funguje pro USB připojení a stojí 30 USD, na ebay se prý dá sehnat i za 15.
EDIT: Každopádně po nějakých pěti letech strávených na Windows Mobile je to přeci jen šok a to o dost větší ne při přechodu z Palma na ty WM, kde to všechno bylo tak nějak více či méně podobné se stolními Windows. Ale to se poddá.