Zůstanete u WP7 nebo přejdete?

Všeobecná diskuze o systému Windows Phone 8.1 (vlastnosti, jádro, buildy...)
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LG Optimus 2X

Post by KVARK »

Jaký by to byl problém? Dost velký. Windows 7 není v žádném případě dělaný na kapesní zařízení. Maximálně na nějaké tablety nebo netbooky. Dokonce i na HD2 by byla ovladatelnost dost kostrbatá. Nehledě na to, že na vyšší uhlopříčku jak 4" se nevzmůže kdejaký výrobce. Lidi by tak velké placky/cihly stejnak nebraly. A dávat stolní systém na dnes víceméně nejrozšířenější uhlopříčky kolem 3,5" by byla sebevražda. O nutnosti velmi výkonného HW nemluvě. Museli by stolní Sedmičky hodně přizpůsobit menším displejům a snížit nároky na výkon. Pak by to možná šlo. Viz. relativně časté pokusy o telefon s Windows XP.
GreenArrow
Ban
Ban
Zařízení: iPhone 6

Post by GreenArrow »

No však právě telefon s windows XP jde,a windows7 jsou míň náročné jako XP..však jsem psal,že tak 4,5" by bylo ideál,že se lidi s tak velkou kraksnou nebudou tahat?Zajímavý,že HD2 má docela velkou prodejnost a to je to 4,3" a přitom je ten telefon ještě menší než dřívější např. Nokia 5110..já bych se s tím klidně vláčel a využití bych pro to našel
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

GreenArrow: Nemyslím si, že by to mělo víc rozebírat, ale jen krátce - jsi úplně mimo.

YAMATO: Hudební přehrávače přehrávají hudbu z nějaké jiné části úložiště, takže hudba nebude spadat pod ten SW. Určitě to bude vymezený prostor, který se bude synchronizovat s PC. Stejně jako Zune (kde nevím jak to je, jen odvozuji)
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Nevím, jak by to uhlídalo, aby jedna aplikace měla k dispozici z celý paměti jenom 2GB :) Spíš si myslím, že to má být něco pro dočasné úložiště, offline soubory apod. které mohli u WM zaplnit paměť do posledního bajtu
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200

Post by Ruslan Botsyurko »

2 GreenArrow, KVARK, atd.:

Připadá mi, že tu spousta lidí hází subjektivní plesky místo konkrétních argumentů podložených fakty. Z WP7 taky nejsem nadšený, ale netroufám si definitivně zkritizovat něco, co jsem ještě osobně nezkoušel. A myslím si, že má Jirka pravdu, s postupem času je vidět, jak microsoft pomalu byť neochotně mění taktiku a z té nemastné neslané uzavřené krabičky, která byla prezentována v Barceloně, se najednou klube multitasking a další věci. Opět nehodnotím jeho kvalitu, ale je vidět, že má ten systém větší potenciál, než jaký je prezentovaný veřejnosti, akorát ho MS nerad zpřístupňuje.

A už vůbec nechápu výroky typu "Jsem zarytý stylusář a když WP7 nejsou určeny pro ovládání stylusu, tak přejdu na android nebo si koupím iPhone". Android nebo iPhone nejsou snad určeny pro ovládání výhradně prstem ?! Tohle jsou podle mě jen takové laciné výmluvy, každý si to potřebuje nějak odůvodnit, nějak si ventilovat dojmy, ale když jste teda tak věrní stylusáři a oldschool uživatelé Windows Mobile, tak proč u WM 6.1 až 6.5.x nezůstanete když Microsoft oficiálně potvrdil jejich podporu minimálně na další dva roky ? A proč do zveřejnění WP7 psala spousta lidí na fóru, že ovládání stylusem je už zastaralé a nemoderní a pochvalovali si různé grafické nástavby s obřími tlačítky a iP-designem?
Nemyslím to teď nějak konkrétně, ale někteří by si měli nejdřív ujasnit priority a potřeby a hlavně přestat nadávat na něco jen proto, že na to nadává zbytek stáda. Vzpomeňme si, že podobné plky jsme tu měli když bylo aktuální rivalství mezi iPhone a Windows Mobile.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

suhlasim. AJ dnes oblubeny android,ked prisiel na trh,tak co tento system vedel,ako vyzeral,co ponukal,ako to bolo s kompatibilitou atd...a stacilo kratke obdobie a stava sa z neho schopny system. Teda z tohoto hadiska ma wp7 este vacsie moznosti do par rokov sa stat rovnako oblubeny ako je dnes android.

Mozno nastane situacia ako dnes,ked vacsina wm uzivatelov prechadza na android. A androidaci budu prechadzat na wp7.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

To všechno může být pravda, ale kdo má zájem dělat Microsoftu betatestery? Čekat 2 roky, až bude z WP 7 použitelný systém se mi opravdu nechce. Než se trápit s prvními WP přístroji, raději vydržím s WM, nebo přejdu jinam. Čekat, že bude WP v době uvedení konkurenceschopnou platformou může jen fantasta.
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: LUMIA 950 XL

Post by TomSoft »

Pořád se na něco čeká ... a jakákoli první verze OS je vždy loterie :)
Já bych neplašil a vyčkal na první přístroj s WP7 a pak bych se rozhodoval.
radospol
smartstar
smartstar
Zařízení: Huawei U8650 (sonic)

Post by radospol »

jeziiis az teraz som si poriadne precital nazov topicu.

Malo to byt ci prejdete na wp7,lebo este nikto nieje na wp7:)))

Ja ostavam stale na wm6.5.3 a ked bude dostupny nejaky phone s wp7,tak najskor poskusam,pokukam hodnotenia, uvidim kolko bude pouzitelnych app v dobe uvedenia atd...proste dnes nedokazem ani nechcem tvrdit ci prejdem na wp7.
Salieri
nováček
nováček
Zařízení: BlackBerry Bold 9780

Post by Salieri »

Nevím,nevím.Novému systému budu stejně říkat Windows Mobile 7,Windows Phone 7 zní divně.Pokud na to budu mít náladu(a hlavně finance),vyzkouším.Natrvalo to bezstylusové ovládání asi u mě nezůstane.Android se mi vůbec nelíbí-moc vázaný na internet,všude Google.Symbian už nikdy,BlackBerry možná ano.Multimédia mě totiž vůbec nezajímá,nějaká ta hudba a tím to končí,žádné playlisty ani knihovny a natož tak třídění.Celkově budu z WM7 asi dost zklamaný.
Post Reply

Return to “Windows Phone 8.x”