Microsoft včera na americkém trhu oficiálně uvedl novou verzi kancelářského balíku Office 2010 pro PC a v souvislosti s tím uvolnil také finální verzi Office Mobile 2010 pro komunikátory se systémem Windows Mobile 6.5. Ještě včera měli možnost stahovat aktualizaci na novou verzi pouze uživatelé amerického
Marketplace, ale od dnešního dne už by update měl být dostupný ve všech dalších regionech včetně České republiky. Na HTC Touch Pro2 s oficiální verzí ROM jsem si dnes update už mohl zdarma stáhnout; po nainstalování po mě zařízení pouze vyžadovalo softwarový restart a pak už se na mě z nabídky Start usmívala nová ikonka Office Mobile 2010.
Hlavní novinkou je přítomnost služby SharePoint Mobile 2010, která slouží ke sdílení dokumentů. Kromě ní je dostupné klasické duo editorů Word Mobile 2010 a Excel Mobile 2010 + OneNote Mobile 2010 a samozřejmě nesmí chybět ani prohlížeč prezentací PowerPoint Mobile 2010. Jestliže si novou verzi mobilního balíku Office chcete vyzkoušet, stačí si stáhnout
aktualizaci z Marketplace. Ta je ale určena pouze majitelům zařízení s Windows Mobile 6.5/6.5.x, uživatelé Windows Mobile 6.1 mají smůlu - oficiální cestou Office Mobile 2010 do telefonu nedostanou. Ještě že máme
Xda-developers.