Problémy - Omnia II

Diskuze o komunikátoru Samsung Omnia II (i8000)
Odpovědět
Kasprik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: pon bře 08, 2010 10:23
Zařízení: Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Kasprik » sob kvě 08, 2010 18:40

Už jsem to dvakrát dělal. Vypnout mobil. Potom podržet najednou tlačítko volume+, tlačítko příjmutí hovoru, tlačítko zámek, tlačítko ukončení hovoru. Vše najednou držet a nepouštět až se na displeji objeví nápis FORMAT a pod tím nápis CANCEL. Zmáčkneš FORMAT-je to tlačítko přijetí hovoru a je to.

tony_ul
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: čtv dub 01, 2010 9:58
Zařízení: Samsung i8000 Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od tony_ul » pon kvě 10, 2010 7:48

zackon píše:Takže přicházím s prvními problémy s omnii II...
1)Není tam jejich zminovaný 3,7 palců displej,ale 3,5 je naprosto stejný s iphonem,touch hd bylo mnohem mnohem větší
2)Nejde mi v opeře mačkat na odkazi,třeba na seznamu nemůžu si přečíst žádný článek
3)Nelíbí se mi,tak jako u omnie 1,že nedali vnitřní stylus...ať tam dají jakékoliv prostředí v určitých místech prostě potřeba je a zavěšený mě pěkně s*r*,ťuká do displeje a už mi to tam udělalo škrábanec...ach jo ať už přijde LEO
4)Při zhasnutí displeje mi nepřehrává hudba...svítí dispej hudba hraje,zhasne hudba přestane....oblokovacím tlačítkem zapnu displej a hudba se rozehraje od sekundy,kde skončila,co s tím?
To je zatím tak všechno co bych vytknul...
mám omnii 2 pár dní, uhlopříčka souhlasí, tedy 3,7 palce, opera maká jak má. to že není stylus vně těla...nevim bylo by to asi fajn, ale po čase by ti vypadával, např při vyndání z kapsy apod.. pokud zhasne display bo ho zamknu, tak mě teda běží hudba pořád...nic v nastavení jsem neměnil. Mám model již s windows mobile 6.5 :)

PS> já mám spíš problém s tím, že zvukový projev omnie 2 ať už z mobilu z repráčku na zadním těle nebo ze sluchátek je zvuková reprodukce nedostatečná. Je to VELKÉ ZKLAMÁNÍ !! Oproti nokii 5320 xm, to se nedá srovnat ůbec. nemáte na to zesílení a zkvalitnění reprodukce někdo nějakou utilitku??

Uživatelský avatar
KVARK
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř črc 01, 2009 18:44
Zařízení: LG Optimus 2X

Problémy - Omnia II

Příspěvek od KVARK » pon kvě 10, 2010 16:02

Přepni si v nastavení přehrávače od Samsungu zvukový výstup na WOW HD. Zlepšení kvality ve sluchátkách je opravdu znatelné. Jinak ten reprák za moc nestojí, ale když hudbu nemáš puštěnou na maximální hlasitost, tak je to v pohodě.

tony_ul
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: čtv dub 01, 2010 9:58
Zařízení: Samsung i8000 Omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od tony_ul » pon kvě 10, 2010 21:03

to mám a i tak nic moc. zatim jsem z telefonu tak nejak napul nadseny a napul nastvany. kdyz zapnu mobil, tak mam cca 60mb volnych, vecer po celem dnu co jsem obcas psal sms, volal, byl na netu a neco prenastavoval, mam tak 12mb. dam ukoncit ty spustene programy a mam tak kol 20mb...nechapu. vypnu a zapnu mobil a mam opet cca 60mb. co s tim? jak mam malo tak mi nefacha ani navigace ani prohlizec opera. OMG

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od sh.a.rk » pon kvě 10, 2010 21:28

Musis nainstalovat nejaky task manager a sem tam precistit nejake procesy. Napr. xtask ,alebo aj novu verziu fdcsoft taskmana
ObrázekObrázekObrázekObrázek

krejcivl
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon bře 08, 2010 10:05
Zařízení: nokia 6300

Problémy - Omnia II

Příspěvek od krejcivl » úte kvě 11, 2010 10:16

Mám Omnii 2 asi 14 dnů a jsem bezradný z GPS - někdy se "chytne" do několika minut, jindy jí to trvá i desítky minut a pořád píše, že data jsou OK jen není pozice. Někdy se nechytne vůbec. Už jsem přečetl několik diskuzí , ale na nic rozumného jsem nepřišel. Zkoušel jsem i Frason gate, ale podle mne to nemá vliv, protože když se "chytne" tak to jede i bez Frason gatu normálně přes port 7.
Když se "chytne" tak v rozmezí několika hodin jede vše v pořádku - i když jsem zkusil na několik minut omni vypnout.
Externí Gps jede úplně bezproblémově.
Také si nemyslím, že vliv má použitý navigační program , protože potíže jsou nebo nejsou jak při použití gps souřadnic do fotoaparátu, tak v Google navigaci nebo jen při běhu samotného programu Frason gate.
Chtěl bych se vyhnou přepisování registrů. Můžete mi někdo poradit jak udělat interní GPS použitelnou, aby se dokázala spolehlivě připojit během minut.
Na jedné diskuzi jsem četl, že má vliv vložení nebo nevložení SIM karty. Zkoušel jsem obě varianty a nenašel jsem žádný rozdíl.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od IkE Blaster » úte kvě 11, 2010 14:13

Najdi si v nastavení cokoliv k GPS a pozapínej funkce. Měla by tam být funkce A-GPS, tuším že se to jmenoval Xtra (nevím jistě), ale někde to tam je :) Pro aktualizaci potřebuješ net.

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od sh.a.rk » úte kvě 11, 2010 14:46

@krejcivl sa mi vidi ze si miesto citania o rieseni problemov s gps cital nieco ine :)
vsak vsetky diskusie sa koncia tym ze v nastaveniach si mas zapnut xtra server . Ak to nevies
najst stiahni si zbierku mojich odkazov a tam to najdes jednoduchsie ci?

krejcivl
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon bře 08, 2010 10:05
Zařízení: nokia 6300

Problémy - Omnia II

Příspěvek od krejcivl » úte kvě 11, 2010 20:46

Děkuju, opravdu jsem o toto při čtení přehlédl, ale pak mne to také napadlo. stáhnul jsem to a během asi 2 minut mám pozici.

Chci se ale zeptat, jak to funguje někde v zahraničí, kam přiletím letadlem a zapnu gps až na letišti. Musím se připojit v rámci rooamingu??? Nebo se dají tato data stáhnout i přes volné wifi, co bývájí na letištích? Možná je to hodně laický dotaz, ale funkci Xtra nevím nic a budu si muset něco nastudovat. Je někde nějaký rozumný popis - nejlépe v češtine nebo slovenštině???

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od sh.a.rk » úte kvě 11, 2010 21:16

Zeby zapnut funkciu AutoDownloadWifi a zakazat XTRA roaming? :lol:
Obrázek
Netreba sa bat registrov staci pouzit funkciu search a hotovo

krejcivl
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon bře 08, 2010 10:05
Zařízení: nokia 6300

Problémy - Omnia II

Příspěvek od krejcivl » stř kvě 12, 2010 20:54

Tak jsem se chtěl pustit do registrů, ale před tím jsem chtěl ještě jednou vyzkoušet GPS a mám tu nový problém - nejdou mi stahnout XTRA data. Je to na stejné SIM kartě jako včera a nic jsem od včerejška neměni - pořád mi to píše Stažení dat XTRA se nezdařilo. Nejde to stáhnout ani pře Activesync.

-- doplnění předchozího příspěvku (stř kvě 12, 2010 22:44) --

Dívám se do těch registrů - co znamená downloadinterval 168 jestli to číslo udává hodiny , tak pak by to byl důvod proč to nejde XTRA data stáhnout.

Je možné si někde přečíst popis registrů ????

-- doplnění předchozího příspěvku (stř kvě 12, 2010 22:46) --

Během toho co zkoumám registry se mi před 10 minutami při připojeném Activesync stáhla XTRA data - nerozumím tomu proč to nešlo před hodinou

Paolo.n
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: pát dub 13, 2007 23:06

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Paolo.n » pát kvě 14, 2010 9:37

Tak mě taky potkal problém s Omnií2. Mám jí už půl roku a do teďka jsem neměl sebemenší problém, až na nějaký kosmetický drobnosti, ale jinak všechno fungovalo skvěle. Ale teď se mi stala divná věc. Začalo to tím, že při spouštění navigace (iGO) telefon zamrznul a to tak, že pomohlo až vyndání baterky. A pak se začly dít věci.
Navigaci trvalo asi 10 minut než chytla signál, před tím to bylo do minuty. Baterka se strašně rychle vybila, až do vypnutí telefonu a teď ho nejsem schopen vůbec nabít. Nabíjím kabelem z PC, ale to vždycky fungovalo. Na displeji se na chvíli zobrazí ikona nabíjení, ale když se pokusím telefon zapnout, tak se během startu hned zase vypne. Takže vadná baterka? To je fakt divný, nijak se neohřívala, nafouklá taky není, kontakty jsou čistý, fakt je divný, že takhle bez varování najednou....?

sh.a.rk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pon dub 27, 2009 8:16
Zařízení: OII
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od sh.a.rk » pát kvě 14, 2010 12:20

pouzi nahradne riesenie. Pri vypnutom telefone ho zapoj na klasicku nabijacku a nechaj ho tak aspon par minut nabijat. Az ked sa baterka ozivy tak ho zapni.
@krejcivl naozaj xtra data platia 168 hodin 6days 23 hours 59

Fekulko
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob kvě 15, 2010 11:44
Zařízení: samsung omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Fekulko » sob kvě 15, 2010 11:56

Zdravim,mám mensi problem.Nenasiel som nikde v menu moznost otacania displeja.Niektore aplikacie ako napr. opera alebo pri pisani sms mi ho otoci automaticky,ale napriklad pri navigacii vobec.Kamarat ma omniu I a tam je to mozne urobit v nastaveniach.poradi mi niekto?Vdaka

Folkmy
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: úte úno 09, 2010 15:58
Zařízení: omnia II

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Folkmy » sob kvě 15, 2010 17:04

jde to jen pomocí namapování tlačítka:
nainstaluj tohle:

Kód: Vybrat vše

http://ulozto.cz/4531409/enable-settings.cab
v nabídce start se ti objeví nastavení (šedé ozubené kolečko) teď tam máš taky nastavení (šedé kolečko s modrým středem). potom uprav registry HKLM\Security\Shell\StartInfo HideSettings změnit na 0
a potom v nainstalovaném nastavení je záložka osobní, tlačítka a tam si vybereš na jaké tlačítko to chceš

krejcivl
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon bře 08, 2010 10:05
Zařízení: nokia 6300

Problémy - Omnia II

Příspěvek od krejcivl » stř kvě 19, 2010 6:27

Tak už mne nebaví trápení se s vnitřní GPS, která bez XTRA dat se chytá po desítkách minut, s XTRA daty je to lepší, ale jen když se podaří stáhnout. Zato moje externí bluetooth GPS má pozici do minuty. Chtěl bych ale tuto externí GPS připojit k integrovanému fotoaparátu Omnie, ale nenašel jsem možnost kde to udělat. Nevíte někdo jestli jde toto nastavení upravit v některém registru?

ACEMajky
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 140
Registrován: úte pro 15, 2009 10:59
Zařízení: Samsung Galaxy note 3
Kontaktovat uživatele:

Problémy - Omnia II

Příspěvek od ACEMajky » stř kvě 30, 2012 20:58

Ozivim tema, stava se mi ted u Omnie 2, ze mi nejaky program prenastavuje podsviceni displaye - dam ho na treba 120s a za chvili tam je zase 20s, nevite kam sahnout a nastavit to na tvrdo, nebo jak odhalit, kdo mi to nastavei meni?

Diky

xHeretic
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: ned lis 26, 2006 19:08
Zařízení: Windows Phone!

Problémy - Omnia II

Příspěvek od xHeretic » sob čer 16, 2012 23:05

Me ty casy podsviceni meni program na zamykání - S2U2

Uživatelský avatar
Arny_CZ
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: sob lis 14, 2009 20:03
Zařízení: I8000 Omnia II / SE K750i
Bydliště: Brno

Problémy - Omnia II

Příspěvek od Arny_CZ » pon črc 09, 2012 18:29

Mám jeden problém s vyzváněním u Omnie II, možná se to tu už někde řešilo, ale já to nenašel.
Při příchozím hovoru telefon nejprve vyzvání potichu, teprve po nějaké době se vyzvánění zesílí, ale trvá to hrozně dlouhou dobu. Podotýkám, že "zesilující vyzvánění" mám vypnuto, takže tím to není. Mám v nabídce nastaveno "vyzvánění", ale to se chová úplně stejně, jako když v nabídce vyberu "zesilující vyzvánění". :-(

Odpovědět

Zpět na „Samsung Omnia II“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů