HTC Desire v UK.

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Post Reply
Look-ash
nováček
nováček
Zařízení: Sony Ericsson (neco)...nevim

HTC Desire v UK.

Post by Look-ash »

Ahoj,

jsem uplnej zacatecnik tady i s typem telefonu jako je Desire :roll: a mam par dotazu, tak kdyz bude to, co pisu vypadat tupe, tak se omlouvam :???: zkuste mit trpelivost.

Ziju v Anglii (pisu to proto, ze nevim, jestli je nejakej rozdil mezi sluzbami od Vodafonu v UK a v CR). Takze, chystam se si od Vodafonu poridit HTC Desire.
Zajimalo by me, co vsechno je placeny a co je 100% gratis. Predbezne jsem si stahnul cesky navod na Desire. Vezmu treba to "pocasi". V navodu je, ze se musim pripojit k Internetu, abu se mi to pocasi zobrazilo na screenu. Znamena to, ze kdykoli budu chtit mit to pocasi na screenu, tak budu muset bejt po celou tu dobu pripojenej k netu? Dal by me zajimalo, jestli ten Internet je gratis (myslim takovy ty zakladni veci, treba jako to pocasi apod.)
U dalsi otazky bych chtel podotknout, ze ja nemam smlouvu s Vodafonem. Osoba, ktera ji ma a chce pokracovat dal v pausalu dostane tenhle telefon gratis jako "phone upgrade" a venuje mi ho. Zajimalo by me, jestli v tom nebude nejaka prekazka, jestli si budu moct dat do Desire svoji SIMku (taky Vodafone), ale dobijet si kredit.
A jako posledni vec by me zajimalo, jestli ten telefon bude fungovat v Ceske republice. To je asi moronskej dotaz, ale ja se fakt v "sitich" a vsech dalsich kravinek fakt nevyznam, proto se chytam stebla tady :oops:

Diky,

Lukas
stricekfido
nováček
nováček
Zařízení: Nokia Lumia 1320

HTC Desire v UK.

Post by stricekfido »

nevim jak to ma vodafone v uk ale ppocasi ti staci kdyz si ho aktualizujes doma na wifi,cim vic aktualizujes tim je to aktualni.Internet mit nemusis.a jinak je samozrejme placeny.

Jinak simka ti tam urcite pujde stim bych si hlavu nedelal.
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire v UK.

Post by foreveryone »

Nejsem sice žadnej odbornik, ale myslim že ti dokažu odpovědět.

Ohledně internetu, zaplatíš za všechno zadarmo není nic (aspoň ne v ČR) záleží jakej tarif používáš jestli používáš ale předplacenku, tak třeba v ČR se ti při prvním připojení na net aktivuje balíček internet na den kdy zaplatíš 17kč/24hod s FUP 5mb, pak se v průběhu dne připojuješ ale už nic dál neplatíš. Jinak bys zaplatil pár korun za každej staženej kilobajt.
Takže záleží jak tam máš nastavený připojení.
To počasí si buďto aktualizuješ sám (třeba přes wifi), nebo si nastavíš nějaký interval, v kterém se aktualizuje samo.

Je uplně jedno jakou simku do toho strčíš, telefony se už nějakej rok neblokují (pokud ne opravte mě) i v ČR by měl normálně fungovat.
Look-ash
nováček
nováček

HTC Desire v UK.

Post by Look-ash »

Dik za odpovedi.

Pane Boze, to je nejaky vsechno chaoticky a komplikovany zbytecne, nezda se mi?
Jak tak prochazim to forum, ctu, jak nekdo ma problem s tim, ze ani nevi, ze mu prisla smska. Ze blika ta LEDka a kdyz prestane, tak nemas sanci zjistit, ze mas zpravu? To je nejaka "vymozenost" dneska, ze se na displayi neukaze, ze Ti dosla zprava? No ctu tady o vselijakejch aplikacich a rootech nebo co a pomalu ho snad prestavam chtit. :tlem: neco tak komplikovanyho jsem snad nevidel...

Takze, jestli to chapu spravne, pokud nebudu pripojenej na Internet, tak nemam zadnou sanci ten telefon pouzivat?
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

HTC Desire v UK.

Post by foreveryone »

zas tak složity to neni....

bez netu šanci použivat to maš uplně normalni, ale bez google účtu to nejde :D ale bez netu přijdeš o 3/4 vlastností toho telefonu :D
Look-ash
nováček
nováček

HTC Desire v UK.

Post by Look-ash »

^ Fajn.

Ja vim, ze je to trapny, ale muze mi nekdo teda rict jak a kde si zalozit google ucet? Neni to to samy jako googlemail hadam...
Takze jak to mam udelat?
Dawik
nováček
nováček

HTC Desire v UK.

Post by Dawik »

Hledáš v tom zbytečně moc složitostí:)

Stačí mít mail na googlu. Jakmile máš mail, máš přístup ke všem google služeb. Takže až budeš mít phone, zkopíruješ si ze simky kontakty do mobilu, zvolíš tam export na google účet a pak se ti všechno uloží do kontaktů, které nalezneš právě na gmailu.

Může to znít všechno hrozně složitě, ale jakmile to budeš mít v ruce, tak to půjde:)

Hlavně doporučuji mít přístup k netu pomocí wifi. Nevím jak je to u UK, ale v ČR (jsem student) je net (2g/3g) v mobilu celkem "luxusní" záležitost... (za 150,-/ měs. abych se bál připojit, pač nikdy si člověk není jistej, jestli daná internetová služba spadá do balíku, který je "zdarma" nebo se normálně účtuje.. (t-mobile))

Co se týče těch zpráv.. jde jen o to, že když ti ztmavne display tak ti (bez žádného programu navíc) nebliká dioda, že "je něco nového v mobilu" déle jak 5 minut. Když mobil odemkneš, samozřejmně tam vidíš všechny nové věci ;)

Na HTC jsem taky přešel tedkoň a bál jsem se, že to bude moc složitý.. a čím víc sem pročítal diskuze před koupí mobilu, tím víc jsem se toho bál:D
.. Jasný je to složitější než nokie XYZ .. ale to protože to prostě víc věcí umí.. a to co umí, umí skvěle. a hlavně na to sám po chvíli vždycky přijdeš (popřípadě jsem vždy nalezl odpověd na tomto fóru) .. je fakt, že první dva dny jsem se na zápočty opravdu neučil, pač jsem stále objevoval nové a nové věci v mobilu :)
Look-ash
nováček
nováček

HTC Desire v UK.

Post by Look-ash »

Hm, jak vidim, tak ceny asi nejsou moc lidovy, co se tyce tech sluzeb :D
No, strhnout lidi z kuze by to snad nemelo :)
Moment, jako co znamena, to "doporucuji mit pristup k netu pomoci Wi-Fi"? Ja teda vim, ze na tomhle pc, odkud ted pisu a mam k nemu pristup neustale zadny Wi-Fi neni. Myslel jsem, ze staci, aby mel nekdo Wi-Fi treba v baraku a ze se to automaticky napoji...nebo ne? (proboha, ja musim vypadat jak neandrtalec lol).
Ja porad nechapu, proc musim mit ucet na Googlu a co maj telefonni cisla spolecnyho s Google. Jeste bych to snad pochopil u HTC Nexusu One ten je primo od Google, ale u Desire? Proc proboha? Ja si chci dat cisla do telefonu a volat :D Me nejaky narvani tech cisel do google uctu prijde uplne pointless..... :)
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 950

HTC Desire v UK.

Post by Radek Jahoda »

Je hezký že se snažíš něco zjistit ale není naškodu první hledat.
Systém Android vyvíjí firma Google. A je jedno jestli je komunikátor Nexus One, HTC Desire nebo nějaká čísnká kopie.
Tedy proto je tam to spárování s google službami. Stejné to má Apple a iPhone, Microsoft a komunikátory s Windows mobile/phone.
Přístup pomocí Wifi, wifi sítě dělíme na volně přístupné a zaheslované. Kdyby jsi měl doma svoji Wifi síť určitě bys nebyl rád kdyby každý kdo projde kolem tvého domu se mohl připojit. Tedy většinou jsou wifi sítě zaheslované.
Samořejmě Google účet používat nemusíš, můžeš třeba svůj email na seznamu nebo vůbec žádný. Stačí zapnout zařízení a ručně si přidat kontakty. Stejně jako je problém přenést kontakty třeba z Nokie do Sony Ericssonu tak je problém přenést kontakty z Nokie do Desire. Jako variantu můžeš použít program Microsoft Outlook. První si synchronizuješ starý telefon s Outlookem a posléze pomocí programu HTC sync s HTC Desire.
Samozřejmě Google účet si můžeš zdarma vytvořit při zapnutí telefonu.
A pokud se ti tohle zdá složitý tak ti ,bohužel, doporučuji HTC Desire nekupovat.

PS: na to že si "neandrtálec" tak používáš hezký zkratky (lol), smajlíky.
Dawik
nováček
nováček

HTC Desire v UK.

Post by Dawik »

Proč mít kontakty na googlu?
- Jistě máš u nějakého kontaktu email - v gmailu se ti jistě tento údaj může hodit
- 100% jistota, že někde máš zazálohované svoje kontakty.. ukradnuti simky v tom případě nebude tak katastrofální problém
- Možnost rychle editace kontaktů přímo v gmailu
- určitě i nějaké další služby s tím spojené.. (teď přesně nevím)
Proč nemít kontakty na googlu?
- Velký bratr tě vidí a ty mu nabízíš další data ke sledování .. (Google říká, že s gmailem a datama v něm nijak nepracuje, skeptici se na to můžou dívat jinak.. ) - je na tobě jestli mu věříš nebo ne:D

HTC Desire nabízí opravdu hodně služeb, nabízí hodně možnost (skvělé provázání facebook/ twitter účty s kontakty) A .. prostě je určen na trošku hlubší propojení s vnějškem, než tomu bylo u klasických mobilu v roce 07 a méně.

Pakliže chceš mít mobil na "zavolam, napisu, mozna vyfotim" a nepotrebujes "zavolam, napisu, okomentuju, zanaviguju, vyhledam, probrowseruju, pustím hudbu, publikuji fotky na web, udělám sí nějaký footprints" Tak tenhle mobil není asi to pravé pro tebe :)
Post Reply

Return to “HTC Desire”