Zůstanete u WP7 nebo přejdete?
- GreenArrow
- Ban

- Zařízení: iPhone 6
Chtěl bych se zeptat na jednu věc,kam přejdete až windows mobile skončí a přijde ten odlitek iPhonu v podobě WP7? Já miluju stylus a jediný řešení co mě napadá je maemo,ale jsem si téměř jist,že nové zařízení s tímto systémem přijde také s kapacitním displejem,takže mi asi nezbyde než přejít na android,který se mi vůbec nelíbí a navíc je bez stylusu
,jak to vidíte vy? Pro mě je tohle docela zklamání,alespoň nám HTC mohlo přinést nové TP3,ať máme na co vzpomínat
TP3 od HTC bude, ale podle očekávaných HW parametrů to žádná bomba nebude a teda zlatý TP2 oproti němu (jehož jsem spokojeným uživatelem). Já mám výhodu, že nejsem vysazený na žádný systém a WP7 si rád vyzkouším, protože si myslím, že MS bude chtít ta omezení, která teď prezentoval, odstranit, aby si získal příznivce, takže ono se to snad nějak rozhoupe. Android se mi v poslední době líbí čím dál tím více, ty první verze mě moc nebavily, ale od 2.x už to začíná být zajímavé. A iPhone mi také přijde fajn a téměř rok jsem jej používal jako svůj hlavní telefon. Nakonec je dobře, že je na trhu tolik platforem (ač jsem tenhle názor dříve nezastával), alespoň si může každý vybrat podle svého gusta.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Ono zaznělo hodně silných slov proti WP7, mnohé bylo podloženo i argumenty, jenže přiznejme si, že ty nejsou úplně jasné...multitasking ano/ne? Copy/paste? Atd.
Mě se tedy popravdě řešení WP7 nezamlouvá a začínám pošilhávat jinam, hlavně Android je stále lákavější...i když pár věcí tam zatím pro mě moc není.
A určitě by nebylo nezajímavé spojení Palmu s HTC...
Mě se tedy popravdě řešení WP7 nezamlouvá a začínám pošilhávat jinam, hlavně Android je stále lákavější...i když pár věcí tam zatím pro mě moc není.
A určitě by nebylo nezajímavé spojení Palmu s HTC...
- GreenArrow
- Ban

No ty omezení to je teda něco a třešničku na dortu tomu dá to,že je to optimalizovaný jen pro dotyk prstu,mě tyhle věci prostě nesedí
No android:mě se to nějak celkově nelíbí to ovládání,přijde mi to takový osekaný,prostě jak iPhone,hlavní obrazovka na tom všechny aplikace,nikam jinam se nedostanete,ve WM se můžu aspoň pořádně povrtat
EDIT: Tak jsem se dneska zbavil svého TP2,protože mi za to jeden zřejmě "milionář" nabídl velmi velmi dobré peníze,takže já už mám rozhodnuto,v červnu se jde na 4G,ale loučilo se mi těžce
,ale stejně bych to jednou musel udělat
No android:mě se to nějak celkově nelíbí to ovládání,přijde mi to takový osekaný,prostě jak iPhone,hlavní obrazovka na tom všechny aplikace,nikam jinam se nedostanete,ve WM se můžu aspoň pořádně povrtat
EDIT: Tak jsem se dneska zbavil svého TP2,protože mi za to jeden zřejmě "milionář" nabídl velmi velmi dobré peníze,takže já už mám rozhodnuto,v červnu se jde na 4G,ale loučilo se mi těžce
-
tslany
- smartmaniak

- Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Co se vám všem na WP7 tolik nelíbí?
Multitasking - ANO
Copy &Paste - ano
Ztráta záruky při unlocku - ne
Přehrávač Zune a dokonalá integrace s Windows Live službami - ano
Špičkové jádro Windows CE a grafické rozhraní akcelerované přez GPU - ano
Jediná nevýhoda je tedy to prstoidní rozhraní, takhle budu muset čekat na první pokusy o nějakou nadstavbu (a nebo si tam sám něco narvat, např. Explorer z CEček
), a nebo přejdu na nějaké zařízení přímo s Windows CE 
Multitasking - ANO
Copy &Paste - ano
Ztráta záruky při unlocku - ne
Přehrávač Zune a dokonalá integrace s Windows Live službami - ano
Špičkové jádro Windows CE a grafické rozhraní akcelerované přez GPU - ano
Jediná nevýhoda je tedy to prstoidní rozhraní, takhle budu muset čekat na první pokusy o nějakou nadstavbu (a nebo si tam sám něco narvat, např. Explorer z CEček
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
Člověče, ty jsi chodící reklama na Windows
. To mi připomnělo to srovnání šutru s iPhonem - také naprosto nesmyslné. Jestli si koupíš telefon čistě kvůli jádru OS, přičemž GUI (a pravděpodobně ani HW s dalšími omezeními) ti nebude vyhovovat, tak to musíš být opravdu kovaný Windows fanatik. Co se týče tučně zvýrazněného multitaskingu, tak bych dost pochyboval, že bude přítomen v použitelnější podobě, než má nyní iPhone OS.
Kam přejít z WM? Za sebe mohu říci :
iPhone -- iPhone(no comment)
WP7 -- iPhone + čtverečky (dlouhou dobu jsem si myslel, že nemůže být horšího "OS"
než toho v Apple telefonech, MS mě přesvědčil, že možné je vše...)
Bada -- kopie iPhone + Android (výsledek není zas tak špatný, ale inspirace je tu až moc okatá)
Symbian -- u něho bude zajímavá snad až čtvrtá verze, zatím dost slabé
BlackBerry -- rozšířenost nula, málo softwaru, do kanceláře možná dobré, ale na multimédia slabota
PalmOS -- nejspíš už mrtvej, uvidíme co udělá nový majitel...
Už vidím jen dvě možnosti: Android nebo (mnou velmi očekávaný) MeeGo, který bude snad pokračovat ve stylu Maema.
iPhone -- iPhone(no comment)
WP7 -- iPhone + čtverečky (dlouhou dobu jsem si myslel, že nemůže být horšího "OS"
než toho v Apple telefonech, MS mě přesvědčil, že možné je vše...)
Bada -- kopie iPhone + Android (výsledek není zas tak špatný, ale inspirace je tu až moc okatá)
Symbian -- u něho bude zajímavá snad až čtvrtá verze, zatím dost slabé
BlackBerry -- rozšířenost nula, málo softwaru, do kanceláře možná dobré, ale na multimédia slabota
PalmOS -- nejspíš už mrtvej, uvidíme co udělá nový majitel...
Už vidím jen dvě možnosti: Android nebo (mnou velmi očekávaný) MeeGo, který bude snad pokračovat ve stylu Maema.
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
Já určitě WP7 minimálně vyzkouším. Narozdíl od většiny mi strohé prostředí vyhovuje. Lesklých zakulacených, stále stejných, 3D komixů coby GUI jsem přecpaný (strohý hranatý komix mi zatím nevadí
). Funkce a možnosti? Uvidíme, kam se vyvrbí.
KVARK: Který software a která multimediální vlastnost ti na BlackBerry chybí?
Jo, a (relativní) nerozšířenost je spíš výhodou. Zatím vše, co se rozšířilo, se zároveň i zprasilo
.
KVARK: Který software a která multimediální vlastnost ti na BlackBerry chybí?
Jo, a (relativní) nerozšířenost je spíš výhodou. Zatím vše, co se rozšířilo, se zároveň i zprasilo
Tak třeba to, že stroje s BB obsahují slabší HW, což se projevuje zejména při přehrávání videa ve vyšší kvalitě.
Jistě že, neberu PPC jako DVD přehrávač. Ale když už se občas podívám na nějaký ten seriál, tak docela zamrzí, že stroj za tolik tisíc toho moc nezvládne. Hry prakticky žádné. Ano, na WM taky skoro ne, ale když člověk hledá, tak se pořád najde hodně kvalitních. Nemluvě o tom, že fotoaparáty od RIM jsou hodně slabé. Já vím, telefon není foťák..to už se tu řešilo víckrát, ale přeci jenom v 99% případů má člověk po ruce jen mobil...
Podpora u nás nula. Nezajímá mě, že v Americe se na špici. Já však žiju v Česku a tady není ani pořádné fórum, které by se jím zabývalo. To co píšeš Stando mi nepřipadá jako výhoda... Dále už jsou to spíš detaily, jakože BB neumí synchronizovat čas s operátorem, přijaté zprávy putují do jednoho adresáře(at´ už jde o mail, SMS, MMS...), hlavní obrazovka nabízí jen minimum úprav a platit BIS se mi zdá také jako hloupost.
Jistě že, neberu PPC jako DVD přehrávač. Ale když už se občas podívám na nějaký ten seriál, tak docela zamrzí, že stroj za tolik tisíc toho moc nezvládne. Hry prakticky žádné. Ano, na WM taky skoro ne, ale když člověk hledá, tak se pořád najde hodně kvalitních. Nemluvě o tom, že fotoaparáty od RIM jsou hodně slabé. Já vím, telefon není foťák..to už se tu řešilo víckrát, ale přeci jenom v 99% případů má člověk po ruce jen mobil...
Podpora u nás nula. Nezajímá mě, že v Americe se na špici. Já však žiju v Česku a tady není ani pořádné fórum, které by se jím zabývalo. To co píšeš Stando mi nepřipadá jako výhoda... Dále už jsou to spíš detaily, jakože BB neumí synchronizovat čas s operátorem, přijaté zprávy putují do jednoho adresáře(at´ už jde o mail, SMS, MMS...), hlavní obrazovka nabízí jen minimum úprav a platit BIS se mi zdá také jako hloupost.
-
Standa
- smartmaniak

To máš pravdu, na video BB moc není. Je na zhruba podobné úrovni jako ještě nedávno u velmi oblíbeného Qualcommu 7200
. Co se hudby týče, není co vylepšovat ani v kvalitě zvuku, ani v softwarové výbavě, zvuk je srovnatelný s XDA Flame, čili špičkový.
Nesouhlasím s tím, že foťáky na BB jsou hodně slabé. Vlastnil jsem Touch HD, Xperii X1, porovnával s iPhonem (asi prvním) a i když BB nemá takové rozlišení, uměl se nejlépe ze všech vyrovnat s hodně kontrastní scénou (nepřepaloval apod.), případně nejlépe fotil v šeru. Takže co se obecné použitelnosti a širokého záběru týče, BB 8900 má zatím nejlepší foťák ze všech chytrých telefonů, co jsem vlastnil. Nicméně pokud je prioritou třeba focení drobností v jasném prostředí, tam bude lepší vyšší rozlišení než práce se světlem.
No a zbytek je o osobních preferencích, tam není co dodat. Díky za rozumné uvedení důvodů, je pěkné si občas přečíst nezaslepenou kritiku založenou na reálných argumentech. To například někteří "rapeři" nezvládají.
P.S. jo a nesouhlasím s tím, že telefon není foťák. To říkají jen lidé, co si nedostatek uměleckého nadání nahrazují velkým objektivem a focením západů slunce v kombinaci s makry broučků v trávě (tam není co zkazit)
.
Nesouhlasím s tím, že foťáky na BB jsou hodně slabé. Vlastnil jsem Touch HD, Xperii X1, porovnával s iPhonem (asi prvním) a i když BB nemá takové rozlišení, uměl se nejlépe ze všech vyrovnat s hodně kontrastní scénou (nepřepaloval apod.), případně nejlépe fotil v šeru. Takže co se obecné použitelnosti a širokého záběru týče, BB 8900 má zatím nejlepší foťák ze všech chytrých telefonů, co jsem vlastnil. Nicméně pokud je prioritou třeba focení drobností v jasném prostředí, tam bude lepší vyšší rozlišení než práce se světlem.
No a zbytek je o osobních preferencích, tam není co dodat. Díky za rozumné uvedení důvodů, je pěkné si občas přečíst nezaslepenou kritiku založenou na reálných argumentech. To například někteří "rapeři" nezvládají.
P.S. jo a nesouhlasím s tím, že telefon není foťák. To říkají jen lidé, co si nedostatek uměleckého nadání nahrazují velkým objektivem a focením západů slunce v kombinaci s makry broučků v trávě (tam není co zkazit)
Hm...taky jsem měl před tím Xperii. Bohudík, že doba tohodle CPU už skončila. Ted´ mám 3x výkonnější zařízení (měřil jsem to) za poloviční cenu a nestěžuju si
. BB je jinak špičkový OS(ve svém oboru), ale záleží skutečně na preferencích. Mě zase prostě nejvíc vyhovuje WM protože toho umí nejvíc, i když někdy s rozporuplnou funkčností...
"To například někteří "rapeři" nezvládají."
tím jsi mi připomněl jednoho hňupa, který má jako avatara v profilu Ježíše Krista....
"To například někteří "rapeři" nezvládají."
-
Standa
- smartmaniak

Mně taky WM vyhovuje nejvíc, ale posledních pár let se pro něj nevyrábí adekvátní hardware, takže jsem mu musel udělat sbohem. Uvidíme, jak sedmička.
-
RDT
- VIP

- Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Nečetl jsem si všechny komentáře, ale názor na Windows Phone 7 si nemohu (a myslím, že nikdo z nás) udělat, než budu reálné zařízení používat.
Vezměte si, že třeba pro Zune HD je jailbreak, pro Windows Phone 7 bude taky. To nám umožní spouštět nativní aplikace v C++ (pro Windows CE), nahrávat aplikace mimo Marketplace, využívat plnou HW 3D akceleraci (včetně OpenGL ES 2.0) a mnoho dalšího.
Je mi jasné, čím budete argumentovat: Zrovna nedávno mi kolega ukazoval, že na iPhonu může dělat po jailbreaku všechno (multitasking, úprava dokumentů Office, vzdálená plocha), co já na Windows Mobile. Jen jsem se usmál a řekl jsem mu: "No jo, jenomže já to můžu dělat hned po tom, co zařízení vytáhnu z krabice..."
S Windows Phone 7 to moct říct nebudu, budu si připadat jako někdo, kdo něco obchází, aby mohl své zařízení používat naplno. Smutné. Hmmm... No a co
.
Vezměte si, že třeba pro Zune HD je jailbreak, pro Windows Phone 7 bude taky. To nám umožní spouštět nativní aplikace v C++ (pro Windows CE), nahrávat aplikace mimo Marketplace, využívat plnou HW 3D akceleraci (včetně OpenGL ES 2.0) a mnoho dalšího.
Je mi jasné, čím budete argumentovat: Zrovna nedávno mi kolega ukazoval, že na iPhonu může dělat po jailbreaku všechno (multitasking, úprava dokumentů Office, vzdálená plocha), co já na Windows Mobile. Jen jsem se usmál a řekl jsem mu: "No jo, jenomže já to můžu dělat hned po tom, co zařízení vytáhnu z krabice..."
S Windows Phone 7 to moct říct nebudu, budu si připadat jako někdo, kdo něco obchází, aby mohl své zařízení používat naplno. Smutné. Hmmm... No a co
-
Miroslav Havlíček
- častý přispěvatel

- Zařízení: Nokia Lumia 1020
Čekám a pevně věřím Microsoftu, že se předvede. Pokud se něco zle nepokazí, tak se splní jeden z mých mobilních snů. Nejlepší vlastnosti iPhonu a WM se spojí v jedno.
-
Radek Hübl
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
WP7 rád vyzkouším ale pro celkově lewhké používá beru Androjda, takže na domácí stroj ve kterým se budu šťourat zvolím asi WP7 a pro pohlednou práce v práci to bude androjdík
možná se to časem otočí ale to ukáže až čas...
Mimochodem - další omezení, které Microsoft oznámil vývojářům. Každá aplikace bude moci pracovat maximálně s 2 GB úložištěm bez ohledu na to, jak velkou paměť bude mít zařízení - to může přinést problémy zejména výrobcům map. V systému bohužel nebude existovat žádné "velké" společné úložiště, pro které by takový limit neplatil. Více informací v přiloženém videu.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NYWzRp33jpM[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=NYWzRp33jpM[/youtube]
-
Standa
- smartmaniak

S touto rychlostí a vývojem bude za 15 let z iPhone dospělý všestranný telefon a z WP systém pro digitální hodinky a zahradní náčiní
.
- YAMATO
- smartmaniak

- Zařízení: Galaxy Note 2
Ježiš, proboha, proč zas tohle? Co třeba hudební přehrávače, to jako max. 2 GB?
Já jsem už přešel, a to na Android (2.1). Připadá mi, že ze všech OS je Android WM nejblíž, jen je na něm trochu znát ještě určitá nevyladěnost, spíš ale jen v detailech (nejsem power user). Jenom doufám, že Motorola bude Milestone podporovat i dál, a bude do něj sypat nejnovější verze Androidu (vzhledem k tomu, že Milestone nemá custom UI jako např, Sense tak by to neměl být takový problém).
- GreenArrow
- Ban

Chtěl bych se vás na něco zeptat..jaký je problém u microsoftu dát do mobilu originál Windows7 z hlediska podpory aplikací by to byla bomba,ovládání je přizpůsobeno dotyku...kdyby si nechali třeba od HTC vyrobit zařízená s W7,třeba 4,5" displej,klávesnici a nějakej slušnej procesor...samozřejmě na tom nechci spustit nejnovější hry,ale podle mě by se jim to prodávalo jak ... nemluvě o tom,že by tak 2Ox trumfly iPhone v počtu aplikací