Opera Mini 5 pro iPhone schválena: Stahujte z App Store

Zajímavé hry pro iPad a iPhone, tipy a návody
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Opera se po třech týdnech čekání konečně dočkala a Apple schválil umístění jejich internetového prohlížeče Opera Mini 5 do App Store, odkud si jej můžete zcela zdarma stáhnout. Verze pro iPhone nabízí stejné funkce jako třeba Opera Mini pro Android nebo Windows Mobile. Těšit se tedy můžete nejen na velmi rychlé načítání stránek, které se ještě před zobrazením komprimují na serverech Opery, ale třeba i na službu Opera Link, což ocení zejména uživatelé desktopové verze prohlížeče.

obrázek

Opera Mini 5 pro iPhone nabízí na hlavní obrazovce matici pro uložení 9 oblíbených stránek, další si pak můžete ukládat do záložek. Při procházení webu oceníte také přítomnost správce hesel, možnost uložení stránky pro offline prohlížení a samozřejmě i otevření několika stránek najednou. Opera Mini je podstatně rychlejší než vestavěný prohlížeč Safari, což přivítají především uživatelé, kteří nemají možnost připojovat se přes 3G, ale pouze přes pomalejší EDGE. Pokud jste už novou Operu Mini 5 pro iPhone vyzkoušeli, podělte se v diskuzi o své dojmy.

obrázek

Opera Mini 5
obrázek
Cena: zdarma
Velikost: 1 MB

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OpTCS3g-cBY[/youtube]
killerGBU
nováček
nováček
Zařízení: HTC TyTn II WM 6.5 23017 TPC MEGA V11

Post by killerGBU »

už jsem stáhnul a zatím spokojenost. Na gprs je to naprostá úleva, tam kde bylo safari utrpením, tak si teď mohu v pohodě číst :)
iPhoneTips.cz
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Apple iPhone 4

Post by iPhoneTips.cz »

Je to rychlík, ale uživatelsky nepříliš povedený. Ovládání i grafika připomíná spíše Windows, než jednoduchost Apple, každopádně ale tento browser stojí za to dál sledovat.

Další názory na Operu pro iPhone si můžete přečíst na iPhoneTips.cz ZDE.
barberry.pha
smartstar
smartstar
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1

Post by barberry.pha »

Tak nacitani stranek mozna je o neco rychlejsi ale zobrazovani na displeji uplne naprd, stranky se neoptimalizuji na sirku displeje takze precist neco jde az po pripblizeni a plto. To musim posouvat abych videl vse, radeji zustanu u safari, sice pomalejsi nacitani ale stranky se nacitaji pekne jak maji
pk
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy S4

Post by pk »

Opera mini je hlavne o rychlosti nacitania pri pomalom spojeni.. Vtedy je na nezaplatenie
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

No naste uz vetsina stranek funguje v mobilni verzi jako smartmania a tam se to nacita rychle i pri pomalym pripojeni, opravdu mi ale vadi ta optimalizace a ze pokud chci videt celou stranku tak nic neprectu a kdyz to zvetsim tak musim posouvat coz u safari ani opera mobile nebylo, je to asi o zvyku :)
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

V menu nejde nastavit menší příblížení? (vidím ze screenů přímo Font Size) Nebo přes opera:config? Škoda, že zmizel zoombar, který byl ve verzích pro Omnii. Mnimálně z menu by se hodil :)
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

Tak jsem zkousel zmenu pisna a ikdyz jsem zapl mobilni zobrazeni tak mi to nenacetlo tu stranku jako mi ji nacte safari, zkousel jsem hlavni stranku smartmanie, ja jsem safari spokojeny a operu jsem chtel jenom zkusit a toto je muj poznatek :) tak to kdyztak zkuste i nekdo jiny jestli to nemam jenom ja :)
Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Nexus S

Post by Revin »

Já jsem tohle nezaznamenal ale je fakt, že jsem moc stránek nezkoušel. Našel jsem ale jinou chybu - když se mi načte stránka a otočim iphone tak se to zobrazení otočí ale nezmění se - tj. z portrait do landscape režimu jsou řádky zhruba jen do půlky stránky a naopak zase přesahují.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

Tak ja nemam s operou mini zadny zkusenosti takze asi to co popisuji je u ni normalni, byl jsem zvykly na operu mobile a tedka na safari a asi u neho zustanu ale verim ze hodne lidi s toho budou nadseni co jsou na ni zvykli
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení:    

Post by IkE Blaster »

Mobilní zobrazení má zůstat vypnutý.
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

Tak to zobrazovani co jsem psal ze mi trochu vadi tak kritizuji i na jinych forech, hilt je to asi sila zvyku ale tim ze docela dobre vydim tak jsem rad kdyz si muzu pri prvnim nacteni precist co je na strance a nazoomovat az to co me zajima byt u safari i male odkazy jdou klepnutim pekne oznacit i bez zoomovani coz me prekvapilo protoze u opery mobil jsem se bez zoomovani neobesel
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Opera Mini v App Store docela válí, tady je aktuální žebříček 10 TOP freeware aplikací v jednotlivých regionech :)
http://www.apple.com/euro/itunes/charts ... efree.html" onclick="window.open(this.href);return false;
barberry.pha
smartstar
smartstar

Post by barberry.pha »

tak jsem se koukal na to stahovani :) no ono tim ze se o tom docela psalo a reakce jsou docela rozpoluplne tak to asi hodne lidi chtelo zkusit .. koukal jsem na appstore na hodneceni a je to tak pul na pul .. bud nadseni nebo propadak :)) a drzi se to v takovym horsim stredu
alepson v ceskym appstore :)
Revin
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Nexus S

Post by Revin »

Myslim si, ze pocet stahnuti neni zrovna dobry ukazatel kvality aplikace. Nerikam, ze je Opera mini spatna, urcite si svoje vyuziti najde (zvlast v mistech s nekvalitnim pripojenim - takovych je v nasi zemi bohuzel stale hodne - mame line operatory co zaspali dobu) ale spoustu aplikaci ma hodne stahnuti (zvlaste ty zdarma, kde vyzkouseni nic nestoji) a jsou to pritom blbosti.
O Opere mini se vsude pise, tak to samozrejme chce kazdy zkusit, i ja jsem zkusil ale zustanu u Safari. Daleko presnejsi ukazatel je pockat si na reviews a hodnoceni

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv dub 15, 2010 20:54) --

Na http://www.iphone.cz/" onclick="window.open(this.href);return false; nějaký šikula (Alex) stvořil docela zajímavou věc - zástupce, který při spuštění zkontroluje, jestli je zapnutá wifi a když ano, tak spustí Safari, jinak Operu mini.
Já to v Praze nepotřebuji, ale myslím, že někomu se to určitě hodí...
Post Reply

Return to “Hry a zábava na iOS”