Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
sojce
nováček
nováček
Zařízení: OMNIA B7610

Post by sojce »

kdyby se Ti podařilo zjistit víc info, tak budu určitě rád. Tu klávesnici bych si nerad rozházel, to už se tu řešilo, že je to pak dost o nervy. Já zatím používám stále původní CSC z 6.1 a 6.5, který tam teď mám se mi podařilo už hodně slušně vyladit. Ale pořád mám problém s RAM, ve verzi kterou mám mi pořád RAM strašně při používání ubývá a druhý problém je, že mi zůstává zbytečně stále viset telefonní modul, proto bych určitě rád zkusil něco novějšího. Navíc když jsem koukal co je z té ROM ořezáno, tak jsou to přesně ty věci co akorát zabírají místo a nejsou prakticky k ničemu. TAkže bych do toho fakt rád šel. Ale jak říkám podmínka u mě je čeština.

Navíc tu zkušenost, i z ROM, kterou tam mám teď je, že opravdu při výběru češtiny to hodí zpět na origo 6.1, což fakt nechci. Ty už mám za sebou. :-)
CJMonty
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610, LG Optimus Black

Post by CJMonty »

Ty 6.5 mas v cestine? Pokud ano tak by se ti jazyk pri flashi podle me zmenit nemel (dohad).

Jinak jsem zjistil jeste jednu neprijemnou vlastnost a tou je zamykani telefonu behem hovoru. Cili ukoncit hovor jde jen HW klavesou pro ukonceni hovoru.
sojce
nováček
nováček

Post by sojce »

Kdepak s tím jazykem je prostě problém, už před tím jsem měl 6.5 a zkoušel jsem ty 6.5.3 a právě mi to problém s tou češtinou dělalo... Pokud jsem jí vybral hodilo mě to zpět na 6.1

Jinak to zamykání já stejně řeším přes S2U2, to proti tomu windowsackymu nemá konkurenci, takže v tom bych asi problém neviděl.

Ale nevím jestli mám jít teď do těch pokusů nebo ne, protože si myslím, že ta čeština prostě asi nepojede. :-(
CJMonty
nováček
nováček

Post by CJMonty »

No hele nechci te ukolovat, ale kdyby jsi zkusil podle navodu z MoDaCa dumpnout to CSC a nekam ho uploadnout tak bych ti byl vdecnej, protoze jsem puvodni CSC od O2 nikde nenasel a rad bych ho mel zpet... za odmenu bych ti testnul jestli s nim ty 6.5.5 povali cesky :)
sojce
nováček
nováček

Post by sojce »

Tohle vidim jako dobrej kšeft :-) Pošli nějakej odkaz na ten návod jak udělat ten DUMP, a klidně Ti to udělám. Jinak, kdy se dostaneš na ten test?
CJMonty
nováček
nováček

Post by CJMonty »

Tak jsem tak procital co a jak s tim dumpem a docetl jsem se ze neni zadna spolehliva cesta jak dumpnout CSC. Nasel jsem pouze navod jak ziskat PDA cast a eBoot. Nejsem zadnej velkej frajer pres WM takze netusim co presne eBoot dela, vsude pisou ze to je celkem riskantni zalezitost... predpokladam ze to bude neco jako zavadec systemu a pokud se neco pokazi tak budu mit ne uplne stylovy, ale zato pekne drahy tezitko.

Otazka na ostatni: Nemate nekdo nekde ulity CSC od O2? Melo by to byt B7610O2CIH1
jerka3
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Zařízení: Samsung Omnia Pro

Post by jerka3 »

Mám tento,měl by to být original .
Attachments
B7610NO2CIK2.rar
B7610NO2CIK2.csc
(549.58 KiB) Downloaded 229 times
Ghanter
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Gt-B7610

Post by Ghanter »

Ahoj muzete mi pls nekdo poradit, upgradoval sem na WM 6.5.5 a chtel bych pouzivat na zamykani S2U2. Nevite kde vypina zamek klasickych WM? Nebo lepe receno, po zamknuti telefonu, aby se mi zobrazil zamek S2U2 a ne WM. Nikde to nemuzu najit :-(
CJMonty
nováček
nováček

Post by CJMonty »

jerka3 wrote:Mám tento,měl by to být original .
Parada, jenom nez to zkusim, sedi znaky na klavesnici, ktere se pisi pres alt klavesu?
chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: B7610

Post by chipoun »

Znaky na klávesnici jsou záležitost CSC. Když si tam nahraješ CSC třeba ode mě co jsem uploadnul tady http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=128&t=18088" onclick="window.open(this.href);return false;, tak ho můžeš používat s jakoukoliv ROM a klávesnice bude rozvržená podle toho, který konkrétně CSC zvolíš z toho souboru. Jestli máš české rozvržení klávesnice, stačí tam dát nějakou CSC B7610FOPIL4 (zvolíš v octanu při flashování) a mělo by to být dobře. Píšu mělo, protože nemám české rozložení klávesnice, takže nemám vyzkoušené, ale na 99% to bude dobře a kdyby ne, tak bude pasovat jiná z toho souboru.
Já už jsem ji zkusil s několika ROM a klávesnice vždy šlapala podle toho, jakou jsem zvolil CSC. Mám bohužel telefon pro UK včetně jeho rozložení klávesnice, takže musím volit nějaké CSC pro UK.
CJMonty
nováček
nováček

Post by CJMonty »

Ano tohole vim, jde mi o to ze vetsina CSC ti dovoli zvolit jazyk ktery chces, ale rozlozeni klavesnice ma nastavene takove, pro kterou zemi bylo distribuovano. Kazdopadne to SCS co sem hodil Jerka3 je to nase od O2. prave jsem ho flashnul do telefonu a znaky sedi tak jak jsou na klavesnici nakresleny.

Kazdopadne spatna zprava pro Sojceho. Ultralite WM6.5.5 ROM od Daskalose neni v cestine ani po flashnuti ceskeho CSC.
sojce
nováček
nováček

Post by sojce »

Tak to jste mě chlapi fakt moc nepotěšily. :-( Takže nikdo neví jak tam češtinu dostat?
chipoun
přispěvatel
přispěvatel

Post by chipoun »

Rozumím jak to myslíš. Já jsem ale flashoval telefon kamarádovi co má české rozložení klávesnice tou CSC co jsem poslal odkaz a rozložení klávesnice má dobře. Akorát nesmíš vybrat jazyk czech, ale musíš tak dlouho vybírat verzi csc, než se tam neobjeví ten jazyk czech sám od sebe jako výchozí. Tzn musíš vybrat přesně B7610FOPIL4 z nabídky. Na výběr jazyka pak nemusíš vůbec šahat.
CJMonty
nováček
nováček

Post by CJMonty »

Jasny... muj problem je vyresen a konecne mam zase klavesy rozlozeny spravne:) V podstate jsme mluvili oba o tom stejnym akorat kazdej trochu jinak :)

Sojce promin, ale zadnou moznost jak tam cestinu dostat nevidim... jedine poprosit autora o multi language verzi
chipoun
přispěvatel
přispěvatel

Post by chipoun »

jak říká CJMonty. Sám tam češtinu nedostaneš. A bohužel zatím multilanguage verze uvařených ROM neexistují vůbec. Musí to totiž dělat pro každý jazyk zvlášť, tak dělají jen nejuniverzálnější angličtinu, někdy němčinu. Bohužel.
sojce
nováček
nováček

Post by sojce »

A nedala by se tam nějak dohrát z jiné ROM 6.5 ve které ta čeština je?
chipoun
přispěvatel
přispěvatel

Post by chipoun »

Tak tato verze vychází z 6.5ky ROMky IL2, která má v sobě i češtinu. Jenže upravená je jen anglická část. Musel by sis vytvořit vlastní odzačátku v češtině. Bohužel to prostě nejde jen tak někam dohrát.
sojce
nováček
nováček

Post by sojce »

Slovo nejde se mi opravdu moc nelíbí :-D
CJMonty
nováček
nováček

Post by CJMonty »

No ono to jde, ale v podstate by jsi musel udelat novou ROM... ;-)
Tazz1
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Tazz1 »

Tak do toho a at to stoji za to. Jinak me postrehy z uzivani 6.5...
uz neni problem se zvukem, jak v 6.1 nebyly skoro slyset sms, tady vyreseno. Stejne jako mi prijde daleko citlivejsi HW klavesnice. Uz se mi skoro nestava, ze bych vynechal pismenko. Email je privetivejsi pro prsty, coz je super. Take problem s tim, ze by telefon neindikoval prichozi hovor nebo az po nejake dobe, nemam. Take jsem si nevsiml, ze by se zhorsila kvalita fotaku, jak byvalo avizovano. Takze celkove s upgradem spokojenost. Mam ofiko pres NPS.
Post Reply

Return to “Samsung OmniaPRO”