iPhone 3G - všeobecná diskuze

Vše, co se točí okolo tabletu iPad a telefonech Apple iPhone 6, 5/5s, 4, 3GS, 3G…
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: stř úno 20, 2008 10:53
Zařízení: iPhone 7
Bydliště: Chrudim

Zkušenosti s iphone 3g

Příspěvek od pankrejro »

Tento článek mluví za vše :-).
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Zkušenosti s iphone 3g

Příspěvek od Svestka »

to je základní rozdíl mez iPhone a WM protože u nich máš jen jednu možnost - a to šťourat se v tom, modifikovat, tunit
To je blbost, pokud nechceš nic se systémem dělat nemusíš a používat vše tak, jak jsi přístroj dostal. Jailbreakem rozhodně nedostaneš takovou svobodu jako je tomu u WM a nehledě na to, jedná se o způsob cracknout přístroj takže bych to raději ani moc nezmiňoval. Jailbreak slouží primárně pouze pro warez. Dovolím si citaci ať je v tom jasno "Instalace neoficiálních aplikací je asi nejobvyklejší důvod jailbreaku, ale po JB lze i různými způsoby (přes SSH, nainstalované aplikace) upravovat systémové soubory - mazat je, přejmenovávat, atd. Díky jailbreaku je možné i přidávat do iPhonu aplikace cracknuté." Takže upravovat takto systém by bylo poměrně pracné a stejně se nedostaneš nikde než k samotným souborům, takže úprava samotného systému ve větším měřítku není možná. To, že si lze WM přizpůsobit může být běžným uživatelům jedno, jelikož od toho slouží převážně registry, které normální uživatel ani nikde nenajde takže možnost velké modifikovatelnosti ne neprojeví na jeho robustnosti. Toď vše pro doplnění otázky jailbreaku.
weth
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 102
Registrován: sob úno 23, 2008 21:45
Zařízení: iPhone 5S 16GiB 7.X

Zkušenosti s iphone 3g

Příspěvek od weth »

Nemyslel jsem to tak že WM nelze používat, to jistě jde. Pokud chceš ale systém používat opravdu pohodlně, musíš jej trochu přizpůsobit - např. lepší klávesnice, prohlížeč atd.. u iPhonu to nělat nemusíš, protože už základ je tam dobře použitelný.
To že slouží jailbreak primárně pro warez je největší blbost jakou jsem o JB slyšel (nevím koho a odkud jsi citoval).. Projeď si nějaká (klidně i česká) fóra o iP a dozvíš se, že warez je hodně lidmi odsuzovaný, ne tak JB. Primárně slouží pro odemčení systémové části disku, takže soubory můžeš modifikovat, měnit, přidávat nové atd. Modifikace probíhá právě pomocí změny souborů, nebo změny stringů, jakési vzdálené obdoby registrů u WM.. Kdybych měl oba systémy k sobě přirovnat, spíš bych řekl, že WM je "jailbreaknutý" už z továrny, protože můžeš tohle všechno měnit už od vybalení z krabice (včetně nahrávání cracknutých aplikací).
Díky JB existuje spousta užitečných aplikací např. Intelliscreen, pro přidávání infa na lockscreen, SBSettings apod.. a tyto programy rozhodně nejsou warez. Sám mám JB udělaný, ale aplikace kupuju přes iTunes store. Na WM jsem aplikace pirátil nebo hledal kombinace free aplikací, na iPhone jsem se naučil je kupovat. Proč taky ne, když jsou velmi levné.
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Zkušenosti s iphone 3g

Příspěvek od Svestka »

Citoval jsem z wikipedie ale jak myslíš, pokud bereš JB takhle tak dejme tomu ale říct o WM, že je "jakoby" jailbreaknutý není moc dobré to by jsi potom mohl říct o všech OS, kde vidíš disk a můžeš si na něm dělat co chceš tedy všechny OS až na výjimky. WM je dá se říci univerzální OS, které zjednodušeně řečeno jen zprostředkovává komunikaci s hardwarem a obstarávavá všechen software na něm běžící a všechno co k tomu náleží, to, že ale umožňuje vidět všechny uložená data v souborovém systému z něj rozhodně nedělá "cracklý" OS.
pankrejro
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: stř úno 20, 2008 10:53
Zařízení: iPhone 7
Bydliště: Chrudim

Zkušenosti s iphone 3g

Příspěvek od pankrejro »

Prosím odpovídejte k tématu. Pro řešení ostatních OS si založte topic ve správné sekci.
reptile
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: čtv pro 25, 2008 13:09

Všeobecná diskuze o iphone 3g

Příspěvek od reptile »

Jde nějak nahrát do iphone přes pc hru,film či aplikaci?
Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Všeobecná diskuze o iphone 3g

Příspěvek od Daidalos »

Přes Itunes asi,ježiš nejdřív hledej než se ptáš...
Uživatelský avatar
jirka.rouzi
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: čtv říj 15, 2009 20:40
Zařízení: iPhone 3g 16GB

Všeobecná diskuze o iphone 3g

Příspěvek od jirka.rouzi »

Bohužel jsem neštastným majitelem tohoto"přístroje",jak zavídím lidem kteří mají např.Omnii a hořce lituji ,ře jsem dal pryč moje MioA701.Vše co se tu píše o tomto zařízení je pravda, je opravdu dokonalej,rychlost bezkonkurenční,za cenu toho že neběží aplikace na pozadí tak pokud vám někdo při navigaci zavolá ta se vypne,sice si pamatuje ale musíte nahodit znova,dyspley no to je báseň,miliony barev,výkonný graf. čip dělá zázraky,fimy,hry rozlišení detailů je super, bohužel každý otisk je hned vidět,apple to vyřešil že vám k němu přidal hadřík.Paměť 8,16 i 32GB vám dává spoustu prostoru pro vaše data a vše možný,pokud vám ovšem nevadí že při každém připojení k pc nasledně iTunes vše prověřuje a zasílá applu k prověření jste absolutně v klidu.podpora od APPLE je tak dokonalá ,že vás neustále zásobují novýma aktualizacema s toho až přechází zrak jak se vám iphon stále zdokonaluje,bohužel pokud vám nová verze nevyhovuje není cesty zpět ale kdo by se vracel k pravěku.Ale pozor každému co jeho jest,koupil jsi ho ve státech,tak ho tam hezky vrať protože jsme ti zařídili že na jineho operátora to prostě chodit nebude.

P.S.Samozřejmě spousta toho co jsem zde napsal jde obejít tzv. JB,případně ulitlama pro downgrade ale porušujete tím zákon o autorských právech a při případné reklamaci vám tato nebude uznána.

re:golf:Samozřejmě vše co jsi tu popsal je taky pravda,pokud jsem uváděl není cesty zpět zapomněl jsem asi udělat uvozovky,nebudu tady polemizovat o legálnosti těchto postupů,já si ho nekoupil ale dostal,nechci tady snad ani diskutovat který soft je lepší,mě přijde lepší os mac je rychlejší než winmobile,pravděpodobně jeho zabezpečení je taky lepší,i když se diskutuje o tom že v určitých fázích je zranitelný,ale zatím jsem neslyšel o tom že by někomu byla zneužity data a podobně.Jinak pokud si koupíš IP u nás je odblokovaný automaticky pro všechny operátory,v tomto případě lokalizaci na usa moc nechápu,nehledě na to,že pokud objednáš ze států můžeš použít i dobíjecí simku,nejsi tudíž vázán jakoukoliv smlouvou,pouze se zaregistruješ na appstore a je ti aktivován.Takto si můžeš pořídit IP zcela legálně.Tak mi s toho vychází jednoduchá logika,zakoupil jsem přístroj(nedotovaný!!!),tudíž jsem jeho majitelem a chci si ho plně užívat.Přijde mi to podobný jako kdyby jsi si přivezl auto ze zehraničí a po připojení k pc,by ti nějakou aktualizací přestalo jet.Nic méně toto je důvod proč se IP nadobro zbavím a přejdu na podobné zařízení a "budu si užívat" v klidu os winmobile.Např. tohle Samsung i800 Omnia II Rose Black.
Golf
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: čtv pro 13, 2007 15:38
Zařízení: iPhone 4
Bydliště: Praha

Všeobecná diskuze o iphone 3g

Příspěvek od Golf »

Myslím, že na netu je víc než dost informací o tom všem, co jsi napsal. Tím páden teď brečet je o naprosto o ničem (žádná z těchto informací navíc není tajná)...
Na rozdíl od tebe, jsem si ho koupil zde, legálně a s plnou zárukou (tudíž do států ho nemusím vracet, iPhony ze států vždy byly blokované, takže tohle si každý musí rozmyslet sám). JB jsem si udělal a pokud s tím ty máš problém, tak je to jenom tvá volba, a zase vše je v mé první větě. Používám díky JB jednu placenou app (MyProfiles) a jednu volnou app (Backgrounder), víc opravdu nepotřebuji. Proto s navigací a jeím nastartováním zpět nemám jediný problém, navíc si tam můžu díky tomu JB dohrát do navigace i POI nebo radary... A že se nedá vrátit z nové verze zpět? I to je blbost, při troše dobré vůle, hledání a troše znalostí to jde. I zde je dobré všechny aktualizace neinstalovat bezhlavě. A naprostá většina lidí s JB iPhonem, co jej reklamovali, s tím neměla problémy (jde jenom o to dodržet určitá pravidla a nemít naprostou smůlu, ale co je stoprocentní, ani lidem s čistým OS kolikrát reklamace uznána nebyla).
Vrať se k WM a "užívej" si jeho "předností", jediná rada pro tebe....
Uživatelský avatar
jirka.rouzi
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: čtv říj 15, 2009 20:40
Zařízení: iPhone 3g 16GB

Všeobecná diskuze o iphone 3g

Příspěvek od jirka.rouzi »

Tak utekl nějaký ten čas,přestal jsem se vztekat a začal hledat přednosti iPhone.No mohu jen konstatovat ,že se z nás přece jen stali kamarádi,přes všecky jeho minusy asi není na trhu konkurence. :grin: Výměna ani prodej se nekoná.
Mims
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř bře 13, 2013 12:22
Zařízení: Iphone3

iPhone 3G - všeobecná diskuze

Příspěvek od Mims »

ahojte,mám Iphone 3 a chcem sa opýtať či sa tam dajú dávať fotky s počítača.Ak hej tak ako ?
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Re: iPhone 3G - všeobecná diskuze

Příspěvek od barberry.pha »

Přes iTunes, připojíš iphone, a pak v záložce fotografie vybereš soubor s fotkami ktery chceš nahrát . Fotky takto nahrané smažeš pak zrušením této synchronizace.
Odpovědět

Zpět na „Zařízení (iPad/iPhone)“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů