Zálohování a flash nové ROMky

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
Post Reply
Ropicek
nováček
nováček
Zařízení: Samsung Galaxy S 4

Post by Ropicek »

Po chlupech bych docela potřeboval flashnout ROMku ... a protože jsem to nikdy nedělal tak se omlouvám za debilní dotazy

Předpokládám, že pokud budu chtít novou ROMku, tak přijdu o všechna data v telefonu ... no a potřeboval bych zazálohovat kontakty a sms ... ovšem nepoužívám Outlook ... je nějaký program, který mi to zazálohuje?
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Můžeš zkusit MyPhone
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Desire

Post by Pavel Vlasák »

Nebo offline zálohu pomocí PIM Backup.
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

Je toho hodne. SPBbackup, Resco Backup, nebo na stolni PC Jeyo Mobile Companion
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Honor 8

Post by Bartyx »

My Phone je bomba. Já sem se do toho zamiloval. Jen se píchneš na wifinu, a už to tam pereš. Jednoduchý a pak kdykoli "odkudkoli" znovu obnovíš. Pecka to je.
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: HTC Desire

Post by Pavel Vlasák »

Pro běžného uživatele asi nepodstatné, ale jen škoda že nejsou data nebo přenos šifrován.
niky79
smartguru
smartguru
Zařízení: Diamond 2

Post by niky79 »

Bartyx wrote:My Phone je bomba. Já sem se do toho zamiloval. Jen se píchneš na wifinu, a už to tam pereš. Jednoduchý a pak kdykoli "odkudkoli" znovu obnovíš. Pecka to je.
POrad mi unika, v cem je to lepsi, nez kdyz pouzijes SPB backup a zalohuje cele zarizeni? (krome karty samozrejme). :lol: Treba v tom, ze mi nekde v zahranici ukradnou mobil, takze si hned koupim novy a pres myphone obnovim data? To ano, to se hodi :lol:
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bartyx »

No já nevim jak ostatní, ale pro mě je rozdíl $25 a zdarma docela podstatnej.
Ropicek
nováček
nováček

Post by Ropicek »

Tak SPB backup je velmi zajímavý ... ovšem ... při přechodu z verze 6.1 na 6.5 mě asi bude na prd ... i když mě budou stačit jenom kontakty, sms a mms a ty by to snad převést mohlo ... ne?

No a posuneme se o bod dále ... když budu chtít jít z 6.1 na 6.5 tak jsem nikde nenašel nějakou rozumnou ROM v češtině ... na angličtinu jsem přespříliš líný ...

Dá se do mobilu pak nasypat InterWrite od sunnysoftu? Teď jej mám jakou součást ROMky ... když bych ho odinstaloval dá se nainstalovat zpětně aniž bych si musel koupit znovu licenci? Pokud ano tak by měl jít přesypat i pod 6.5 nebo je má úvaha hodně mimo?
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bartyx »

No jelikož žádná oficiální ROM pro východní evropu ještě neexistuje (není volně ke stažení), tak je logický, že si žádnou nenašel. Ta čeština od Sunnysoftu se dá zakoupit za 50,-, což by se snad dalo unést pokud ti na tom tak záleží. Každopádně Touch FLO se dá počeštit i bez češtiny přes registry a v případě v 2.1 (kterou bude obsahovat 6.5 ofic ROM pro TP2) se do systému (kterej ti zůstane v angličtině) podíváš jen opravdu zřídka.
Ropicek
nováček
nováček

Post by Ropicek »

Inwrite Pro 10 za 50 Kč? Kde? http://obchod.sunnysoft.cz/zbozi/190WSU ... 0-pro.html" onclick="window.open(this.href);return false; - já tam vidím 800 Kč ...
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel

Post by Bartyx »

Ale vždyť ty už ho v telefonu máš, takže ho znovu nemusíš kupovat za plnou cenu. Osobně s tím zkušenosti nemám, ale co tady lidi píšou, tak je za 50,- jakoby znovuzakoupení.
Ropicek
nováček
nováček

Post by Ropicek »

No tak jsem volal do Sunnysoftu ... tak Inwrite jde jenom na českou romku ... a ta pro 6.5 zatím není ... no asi si počkám až bude v češtině ... pak se přeflashnu a bude ...
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7

Post by Radek Hübl »

Na zálohování kontaktů a SMS použij PIM Backup (nyní je součástí skoro všech neoficiálních ROM).. Jinak SPB Backup opravdu nevzládá přechod z WM 6.1 na WM 6.5, pokud to přeci jenom uděláš celý systém se zbortí a čeká Tě HardReset. Co se týká ofociální ROM s WM 6.5 a češtiny tak zatím opravdu nepochodíš.

Pokud oželíš CZ tak oficiální ROM s WM 6.5 je ke stažení zde: http://htcpedia.com/ruu_rhodium_s_htc_e ... tml?page=1" onclick="window.open(this.href);return false;
Post Reply

Return to “HTC Touch Pro2”