8GB microsd adata umrela za pet dni! Veky problem s kartami
Mam velky problem.Mel jsem po zakoupeni tytna2 v nem jen kartu 512MB.Zakoupil jsem tedy 8GB Adata class6.Vsechno bylo zpocatku v pohode.
Pak ale po zhrouceni systemu se na ni objevil 40GB adresar!!!Povedlo se ho smazat az v pc.Ale pak se zacaly dit divny veci.Casto se neco zapsalo vetsi nebo mensi.Pak pri pokusu o precteni dat a zalohovani
do pc karta odesla tak ze neni videt vubec ani v pc ani v tytnu.
Je mozne ze by ji tytn2 neumel?Ale mel by preci umet sdhc.Nebo je problem v te class6?Nebo umi jen 4GB?Jaky by vlastne mela mit format a cim ji formatovat?Pocket mechanik mi rve i na 512tku ze ji nejde pouzit.Divny,i kdyz je prazdna.Je treba tam nejak vytvaret oddily jako na hdd?Ale cim?
I na te mensi karte se objevuji pri scandisku ztracene clustery a chybne soubory(nejaka chyba EOS) ktere po opraveni jsou nepouzitelne.Deje se to pri zaseknuti systemu.Jak tomu predejit?
Dekuju vsem za radu.Jsem z toho na prasky.Jestli je ten tytn rozbitej asi pojedu toho prodejce umlatit.
Pak ale po zhrouceni systemu se na ni objevil 40GB adresar!!!Povedlo se ho smazat az v pc.Ale pak se zacaly dit divny veci.Casto se neco zapsalo vetsi nebo mensi.Pak pri pokusu o precteni dat a zalohovani
do pc karta odesla tak ze neni videt vubec ani v pc ani v tytnu.
Je mozne ze by ji tytn2 neumel?Ale mel by preci umet sdhc.Nebo je problem v te class6?Nebo umi jen 4GB?Jaky by vlastne mela mit format a cim ji formatovat?Pocket mechanik mi rve i na 512tku ze ji nejde pouzit.Divny,i kdyz je prazdna.Je treba tam nejak vytvaret oddily jako na hdd?Ale cim?
I na te mensi karte se objevuji pri scandisku ztracene clustery a chybne soubory(nejaka chyba EOS) ktere po opraveni jsou nepouzitelne.Deje se to pri zaseknuti systemu.Jak tomu predejit?
Dekuju vsem za radu.Jsem z toho na prasky.Jestli je ten tytn rozbitej asi pojedu toho prodejce umlatit.
-
Daidalos
- smartstar

- Zařízení: Xiaomi Mi4
Neni ta karta náhodou Kingston?
Jinak pokuď máš čtečku karet,tak šup s ní do compu a formát.Jinak můžeš myslim i v zařízení,ale to je poslední možnost.Měl jsem s kingstonem podobné problémy.
Jinak pokuď máš čtečku karet,tak šup s ní do compu a formát.Jinak můžeš myslim i v zařízení,ale to je poslední možnost.Měl jsem s kingstonem podobné problémy.
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Píše, že a-data...
-
Daidalos
- smartstar

Aha,asi sem nevnímal,tak to jedině formát..
ale ta karta vubec jakoby ve ctecce i vt ytnu neexistovala.XP ji nevidi.Ta uz je asi hotova.Ted mi jde o to proc to blbne i na te 512.Jak zaridit aby pri zamrznuti systemu a resetu pomoci pichnuti stilusu do reset tlacitka nedoslo ke ztrate dat?Nemohlo by to byt taky treba tim ze mam hardspl?Nevim totiz jaka spl tam puvodne byla.Je to MDA od tmobile a nasel jsem na to dve romky a v kazde je spl jine.V ceske 1.56 a v anglicke 3.20.Tak nevim kterou pouzit aby to nedelalo bordel.
-
Daidalos
- smartstar

No tak ta 8 gb karta bud v pí*i,takže reklamace.
S tou ztrátou dat ti nepomohu,pokuď je máš na kartě mněli by ti tam zůstat po SR.S hard-spl ti také neporadím,ale pochybuji,že by to bylo tím..
S tou ztrátou dat ti nepomohu,pokuď je máš na kartě mněli by ti tam zůstat po SR.S hard-spl ti také neporadím,ale pochybuji,že by to bylo tím..
myslel jdem jestli ten neoriginal spl coz je jak jsem pochopil neco jako bios v pc nepristupuje ke karte nejak blbe.Takze by melo stacit naformaovat kartu v pc na fat 32 a mela by jet?Nebo vytvorit dva mensi oddily?Jde mi o to jestli kaiser opravdu umi tech 8G
-
Daidalos
- smartstar

Kaiser umí na 150 % SDHC
umí ho i můj Hermes(Tytn 1) .Podle mně by to přeformátování mnělo vyřešit.
JInak pokus se prosím sepsat tu prvni větu trochu srozumitelně,nepochopil jsem na co se ptáš.Hard-spl ti umožní nahrávat jiné(neoficiální) ROM do zařízení a s kartou toho moc společného nemá.
JInak pokus se prosím sepsat tu prvni větu trochu srozumitelně,nepochopil jsem na co se ptáš.Hard-spl ti umožní nahrávat jiné(neoficiální) ROM do zařízení a s kartou toho moc společného nemá.
tak kdyz by to melo byt neco jako bios v pc mohlo by to blbe zapisovat na kartu s jinym biosem nez je urcey ke konkretni elektronice ne?
mam taky kartu A-DATA 8GB Class6 , a ppouzivam ji na Touch Pro - nejde mi zni udelat flash - a nekde na XDA sem cetl ze karty Class6 jsou urceny pro digitalni kamery asi kvuli ty rychlosti zapisovani, jinak zatim na to flashovni pouzivam pouzivam KINGSTOM 2GB, a zni flash probehne OK - pokud ji mas kratkou dobu tak bych ji reklamoval nebo vratil bo prodal, jinak asi zkus spis Class4
Pozor. Taky muze byt problem v tom, ze to PDA ty karty proste kazi samo! Pak pomuze jenom reklamace (me menili na PDA celou zakladni desku).
Já nemůžu flashovat systém z karty vůbec protože musí být vyndaná(TYTNII).Jinak kartu mi vyměnili a nová zatím šlape.
Na touch pro se dá flashovat systém,rádio atd přímo z karty?
Na touch pro se dá flashovat systém,rádio atd přímo z karty?
-
Pavel Vlasák
- smartmaniak

- Zařízení: HTC Desire
A máš ji FAT32.NaTuRaL wrote:- nejde mi zni udelat flash -
samo karta na FAT32 aprez boot loader to hleda pak to zkonci - zkousel jsem to jak na Touch Pro tak na Polarisu ani jeden telefon to nesezere a flash se neuskutecni * proste to nenajde jak POLAIMG, RAPHIMG