Na Xda-developers unikly nové fotografie modelu Xperia X2
- lukas.manak
- stálý přispěvatel

- Zařízení: BB Q10
Z Xda-developers unikly nové fotografie modelu Xperia X2
tak tohle se mi vůbec nelíbí.... vypadá to divně....
-
htcjirka
- smartmaniak

- Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Jedine vylepseni je klavesnice,jinak je opravdu X2 oskliva,bohuzel.
- bkf1
- smartmaniak

- Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)
hmmm klasicky ubohy design SE... tahle firma byla snad prvnim prukopnikem uboheho designu soucasnych mobilnich pristroju uz od T610
pak se teprve chytli i ostatni, propustili designery, nabrali netalentovane tragedy, co delaji design snad v Excelu a bylo vymalovano
mno kdyz se to lidem libi, tak proc ne zhe? navic firma usetri takovych penez...
Fuuj tak mne sa total nepaci grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrc
-
Tonda512
- stálý přispěvatel

- Zařízení: iPhone 6S Plus
bkf1: Design je subjektivní záležitost, tak z nás co se nám to líbí nedělej nějaký idoty, protože se nám nelíbí to samé co tobě.
Po pravdě řečeno, kdyby to mělo všechno co já chci, tak ať je to sebehnusnější, tak důležitější jsou funkce(pro mě).
Po pravdě řečeno, kdyby to mělo všechno co já chci, tak ať je to sebehnusnější, tak důležitější jsou funkce(pro mě).
-
RedRose
- přispěvatel

- Zařízení: MPx220; Nexus S; Xperia Z Ultra
tak tak... z meho pohledu jsou vykon a fukce u komunikatoru mnohem vic
a ze se povede i design (jako v tomto pripade) je vice-mene navic a uz jsem driv i koupil zarizeni ktere se mi nelibilo ale funkcne vyhovovalo 
osobne si nemyslim ze design SE mobilnich zarizeni je "ubohy" ale je to subjektivni vec a neni nic spatneho na tom ze ma nekdo jiny nazor pokud ho nestavi jako ten jediny spravny... nastesti nikdo nema patent na osobni vkus
osobne si nemyslim ze design SE mobilnich zarizeni je "ubohy" ale je to subjektivni vec a neni nic spatneho na tom ze ma nekdo jiny nazor pokud ho nestavi jako ten jediny spravny... nastesti nikdo nema patent na osobni vkus
- bkf1
- smartmaniak

mno funkce jsou samozrejme i pro me nejdulezitejsi ale nemuzu si koupit neco co se mi nelibi to bych asi tezko mohl delat svoji praci:) jinak chapu ze kazdemu se libi neco jineho... ja jsem proste hodne narocny:) mam rad kvalitu a to ve vsem;)
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
No pokud jsi hodně náročný a zároveň si kupuješ jen to, co se ti líbí, pak stoprocentně nejsi vlastníkem žádného současného WM ani Androidu
.
Heh, to nemusi byt pravda
Mit na to penize, tak uz mam doma X1
Funkcne nabita, designem nadherna
-
nevermind
- přispěvatel

- Zařízení: vypisování konfigurace je jako poměřování pindíků
bkf1: koukám že se vyznáš
. Všichni designéři jsou prasata a neumí a to již hodně dlouho. Mám pro tebe návrh! Jelikož víš, jaký design by se VŠEM líbil, proč nejdeš dělat k nám do SE? Určitě bude pro SE lepší, když vyházíme všechny ty designery, testery co dávají kladné ohlasy, lidi z marketingu a průzkumu trhu a na jejich místo přijdeš ty.
Nejenom že se ušetří obrovské peníze v době krize, ale tobě budeme moct dát peníze třeba za celou divizi, jelikož jí zrušíme. Proč už jsi neposlal přihlášku?
Teď jinak - dle průzkumů je Evropa co se designu mobilů týče SILNĚ KONZERVATIVNÍ. A to opravdu SILNĚ. A nejkonzervativnější jsou právě uživatelé v ČR. Kvůli tomu vítězí jednoduché designy alá jedna nejmenovaná značka a nemůže tu zvítězit to, co třeba v Koreji nebo Japonsku.
Co se mě týče, já design SE (podotýkám evropských modelů) a Nokie vidím stejný. Samsung a LG jdou bokem, ale to je právě důvod proč v ČR jsou málo prodávané.Přivítal bych více modelů z Japonska a Koreje (jak co se funkcí týče, tak co se designu týče). Jenže pak by většina zapšklých konzervativců v této zemi volala akorát z okna.
Dost paradoxní je ale to, že nejvíce odpůrců na internetu je z řad uživatelů Nokie. Uživatelé jiných značek většinou nemají potřebu to komentovat, protože to pokládají za zbytečné.
Nejenom že se ušetří obrovské peníze v době krize, ale tobě budeme moct dát peníze třeba za celou divizi, jelikož jí zrušíme. Proč už jsi neposlal přihlášku?
Teď jinak - dle průzkumů je Evropa co se designu mobilů týče SILNĚ KONZERVATIVNÍ. A to opravdu SILNĚ. A nejkonzervativnější jsou právě uživatelé v ČR. Kvůli tomu vítězí jednoduché designy alá jedna nejmenovaná značka a nemůže tu zvítězit to, co třeba v Koreji nebo Japonsku.
Co se mě týče, já design SE (podotýkám evropských modelů) a Nokie vidím stejný. Samsung a LG jdou bokem, ale to je právě důvod proč v ČR jsou málo prodávané.Přivítal bych více modelů z Japonska a Koreje (jak co se funkcí týče, tak co se designu týče). Jenže pak by většina zapšklých konzervativců v této zemi volala akorát z okna.
Dost paradoxní je ale to, že nejvíce odpůrců na internetu je z řad uživatelů Nokie. Uživatelé jiných značek většinou nemají potřebu to komentovat, protože to pokládají za zbytečné.
-
RedRose
- přispěvatel

- Zařízení: MPx220; Nexus S; Xperia Z Ultra
bkf1: no narocny jsem docela dost, o tom zadna
taky proto nemam zadne soucasne WM zarizeni a jen mi prochazeji rukama a jdou prakticky hned dal... a jak uz jsem tady nekde psal, tak i kdyz mi na stole bude lezet 15-20 tisic tak dneska proste neni adekvatni vyber a na KAZDEM soucasnem WM zarizeni mi neco vadi nebo nesedi co me odradi... fakt bych si nevybral... a to je jeden z duvodu proc cekam (a to jsem tady uz nekde taky psal) na X2 protoze se mi opravdu libi a (zatim papirove) splnuje co od WM zarizni chci. za svuj asi spatny vkus se klidne i omluvim ale proste je to tak 
a co se tyce toho jednoho "smartfounu" ktery jsem koupil i pres to ze se mi nelibil ale vyhovoval funkcne? no bylo to tezky ale co jsem po nem chtel to tehdy splnil a ten design jsem prekousl, ale uz bych to asi znova neudelal, to je fakt
a co se tyce toho jednoho "smartfounu" ktery jsem koupil i pres to ze se mi nelibil ale vyhovoval funkcne? no bylo to tezky ale co jsem po nem chtel to tehdy splnil a ten design jsem prekousl, ale uz bych to asi znova neudelal, to je fakt
- bkf1
- smartmaniak

TO NEVERMIND:
To by bylo fajn
Konecne byste meli aspon trochu slusny design
Ne tak ted vazne... i prumerny designer (treba ja
) by dokazal vytvorit vkusny design, ktery by se libil
SE co se prodavaji v japonsku jsem videl... to uz i ty evropske vypadaji lip
Nokie trosku rozcerila vody s E51kou, ale bohuzel se zacina silne priklanet k "vajecnemu" designu ala Siemens a jinak LG myslim nema smysl komentovat. Ze vseho co se dnes prodava vidim, ze skutecne designery maji asi jen v tom Samsungu, jenze ty mi zase nevyhovuji funkcne... Pak uz jsou jen takove drobky, ktere se k nam vubec nedostanou jako podle me velmi povedeny Philips Xenium 9@9m. Jinak co se tyce te prodejnosti, tak lide jsou casto navykli kupovat oblibenou znacku tzn. kdo zacal na Nokii, SE nebo treba Samsung, tak jen tak si nevybere jinou znacku. Zas to neni pravidlo, ale urcite v tech statistikach maji tito lide sva procenta... mno statistikam ja obecne moc neverim. Jinak musim se priznat jsem uzivatel Nokie, ale jenom proto, ze mi ji v praci pridelili jako pracovni telefon (N6300). Ale nestezuji si, sice design je otresny, ale funkcne je "novy" system S40 (3. edice a vyssi) plny funkci, coz mam rad
Uz to nejsou ty neschopne kramy typu 6230 aneb 3310 s barevnym displejem
Mno zpet k designu... jeste ze je tu ten Samsung, aspon si mam na cem spravit chut
I kdyz taky obcas/vyjimecne pod jejich znackou vyjde neco, co me znechuti... ale tak nikdo neni dokonaly
Hlavne ze to neni porad
TO STANDA:
To mas pravdu, ze zadne ze soucasnych WM zarizeni se mi nelibi a kdyz ano, tak postrada 4-smerny kurzor = NECHCI!!! Jinak se mi treba libi Touch HD, ten se designove vcelku povedl.
PS: Stando nepsal jsi mi nahodou na diskuzi na mobil.cz?
TO REDROSE:
Vkus je vkus, nekdy nevkus, ale proc by ses za to mel nekomu omlouvat? Beru to tak, ze to nemyslis vazne
To by bylo fajn
TO STANDA:
To mas pravdu, ze zadne ze soucasnych WM zarizeni se mi nelibi a kdyz ano, tak postrada 4-smerny kurzor = NECHCI!!! Jinak se mi treba libi Touch HD, ten se designove vcelku povedl.
PS: Stando nepsal jsi mi nahodou na diskuzi na mobil.cz?
TO REDROSE:
Vkus je vkus, nekdy nevkus, ale proc by ses za to mel nekomu omlouvat? Beru to tak, ze to nemyslis vazne
- bkf1
- smartmaniak

TO STANDA:
Jo jinak ted mam "noveho" Polarise ("ojeteho"), ktery se mi v dobe vydani nelibil, ale kdyz vidim, co se vali na pulty dnes, tak je krasny
A funkcne vyborne dotazeny... vsechna tlacitka, ktera mam rad
Mam jeste A701ku. Jeji design je velmi originalni a ten designer, ktery ho vytvoril by zaslouzil minimalne nejake oceneni... nebo ukazte mi nekdo telefon, jehoz design je nesymetricky a pritom je zpracovany velmi vkusne... To samozrejme neni mozne, ziskat za neco takoveho oceneni, protoze to neni vrcholne stroha leskla cerna krabice bez spetky napadu... Ano je to dost videt, ze jsem velkym odpurcem umelcu typu "plny cerny ctverec uprostred prazdneho bileho platna", mno proste v grafice/designu mam rad napad a souvislosti, rad si s tim hraju a na me praci je to i videt. Otazka k zamysleni... jaky napad s jake souvislosti jsou videt na "plnem cernem ctverci uprostred prazdneho bileho platna"...?
Jo jinak ted mam "noveho" Polarise ("ojeteho"), ktery se mi v dobe vydani nelibil, ale kdyz vidim, co se vali na pulty dnes, tak je krasny
-
nevermind
- přispěvatel

- Zařízení: vypisování konfigurace je jako poměřování pindíků
bkf1: jenže to by stále byl slušný design jen podle tebe. Ale ne podle té většiny. Každému se zavděčit nelze, tak alespoň té většině. Menšina má holt smůlu. A i na tom je vidět, že design je dost subjektivní. Pro mě je většina japonských telefonů 200x hezčích než deset let staré dokola kopírované evropské modely (tatranka, změní se barva, tlačítka a šup s tím na trh). E51 je prostě to samé jako 3310/3330 (hranato-kulatá tatranka), Samsung SGH-E600 je stejný jako SGH-E400, SE K750 je stejný jako K610..
Každý ať si dělá svou práci. Ty buď grafik nebo co vlastně děláš, lidé co mají na starosti průzkum trhu a preference zákazníků budou dělat dál co dělají. Pokud si teď většina kupuje jejich design, obávám se že by většina nekupovala ten tvůj (tím není myšleno nic ve zlém). A nebo jsi dosud neobjevený designér, který by udělal díru do světa a výrobci by mu utrhali ruce.
Ale souhlasím s tím, že X2 se mi moc nelíbí. Ale opět jsou ti, kterým se nelíbí, v menšině. Soudě dle xda a ostatních webů kam to prosáklo..
Jinak diskuze se ubírá někam úplně jinam než k X2
Každý ať si dělá svou práci. Ty buď grafik nebo co vlastně děláš, lidé co mají na starosti průzkum trhu a preference zákazníků budou dělat dál co dělají. Pokud si teď většina kupuje jejich design, obávám se že by většina nekupovala ten tvůj (tím není myšleno nic ve zlém). A nebo jsi dosud neobjevený designér, který by udělal díru do světa a výrobci by mu utrhali ruce.
Ale souhlasím s tím, že X2 se mi moc nelíbí. Ale opět jsou ti, kterým se nelíbí, v menšině. Soudě dle xda a ostatních webů kam to prosáklo..
Jinak diskuze se ubírá někam úplně jinam než k X2
-
Standa
- smartmaniak

- Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1
nevermind: když už se tu hovoří o designu... češi jsou možná konzervativní, ale když budu mluvit za sebe - co mám dělat? SE z mého pohledu umí vzhled, to jo, ale zkus srovnat ergonomii dpadu a ergonomii hw klávesnice u starého MDA Vario a u SE Xperia X1 - Xperia těžce propadá a staré Vario se ovládá luxusně. A z toho si lze vyvodit, proč třeba já neuznávám moderní "design" - protože v něm designér bere v úvahu jen vzhled, ne reálné použití.
A jak píše bkf1, co je dneska design? Jen lesk, žádný opravdový nápad se nekoná. Ovšem tady z mého subjektivního pohledu SE vede, vzhled si drží v kontextu doby nápad a eleganci.
P.S.: je mi jasné, že designéři (v SE i jinde) ví, co je ergonomie a musí úpět nad tím, co jde do výroby, ale nezbývá nic jiného, protože tohle se dneska holt prodává. Jenže zařízení, které je krásné, ale nedá se bez omezování používat, prostě nemá dobrý design a tak ho budu soudit. Když se budeme bavit o špercích - prosím, tam jde jen o vzhled, ale telefon je k používání, takže ergonomie je nedílnou součásti designu, a ta hodně pokulhává.
bkf1: jo, Polaris je snad jediný touch, kde se přemýšlelo nad ergonomií, známý ho má a ovládá se výborně. Ale na to se dneska už nehraje, že
.
Jo, v té diskuzi jsem ti psal já
.
A jak píše bkf1, co je dneska design? Jen lesk, žádný opravdový nápad se nekoná. Ovšem tady z mého subjektivního pohledu SE vede, vzhled si drží v kontextu doby nápad a eleganci.
P.S.: je mi jasné, že designéři (v SE i jinde) ví, co je ergonomie a musí úpět nad tím, co jde do výroby, ale nezbývá nic jiného, protože tohle se dneska holt prodává. Jenže zařízení, které je krásné, ale nedá se bez omezování používat, prostě nemá dobrý design a tak ho budu soudit. Když se budeme bavit o špercích - prosím, tam jde jen o vzhled, ale telefon je k používání, takže ergonomie je nedílnou součásti designu, a ta hodně pokulhává.
bkf1: jo, Polaris je snad jediný touch, kde se přemýšlelo nad ergonomií, známý ho má a ovládá se výborně. Ale na to se dneska už nehraje, že
Jo, v té diskuzi jsem ti psal já
-
mike-biker
- moderátor

- Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Škoda, že se SE už asi nepovede provést kousek jako s památnými P800i a P900i. Ty předběhly svou dobu.
Jak jsem byl před několika lety příznivcem miniaturizace (do určité míry), nyní bych ocenil velký WVGA displej, mě se osobně velmi líbí chystaný Samsung Omnia Pro (B7610). 3,5" je už dostačující, HW klávesnice je též. Designově je to klasika, čisté jednoduché tvary.
A bude do 2 měsíců!!!
Xperia X2, pokud se zadaří přijde na trh někdy v 1.polovině příštího roku, jako slušný komunikátor. Nic víc, nic míň.
A design se mi nelíbí!
A bude do 2 měsíců!!!
Xperia X2, pokud se zadaří přijde na trh někdy v 1.polovině příštího roku, jako slušný komunikátor. Nic víc, nic míň.
A design se mi nelíbí!
Co je na omnii pro dizajnovo klasika? Ved dizajnovo je to skor iphone. Jedine co bude mat lepsie nez X2 je velkost displeja.Aj to mozno,lebo v x2 sa toho moze este dost zmenit,aj velkost displeja.
Ale suhlasim,ze dizajn x2 by mohli nejak zmenit:-)
Ale suhlasim,ze dizajn x2 by mohli nejak zmenit:-)
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
On mluvil on Omnii Pro, která rozhodně není designově skoro jako iPhone 
Jinak osobně se mi na Omnii Pro nelíbí co podivné C dole (Cube předpokládám), leda že by to mělo více funkcí (kapacitní čidla jako dvousměrný dpad). Ale musím říct, že ze stávajících je to nejzaujímavější zařízení.
Ještě jedna věc, už od vydání článku nad tím uvažuji - ty fotografie opravu unikly z XDA-Devu? Neunikly spíš na xda-dev? Protože xda-dev nemá s výrobou X2 IMHO pranic společného
(nj, opět trochu rýpu)
Jinak osobně se mi na Omnii Pro nelíbí co podivné C dole (Cube předpokládám), leda že by to mělo více funkcí (kapacitní čidla jako dvousměrný dpad). Ale musím říct, že ze stávajících je to nejzaujímavější zařízení.
Ještě jedna věc, už od vydání článku nad tím uvažuji - ty fotografie opravu unikly z XDA-Devu? Neunikly spíš na xda-dev? Protože xda-dev nemá s výrobou X2 IMHO pranic společného
IkE Blaster: Ano máš pravdu, unikly na xda-dev, tak je to správně ;) Opravím to v titulce.
- bkf1
- smartmaniak

Na Xda-developers unikly nové fotografie modelu Xperia X2
TO mike-biker:
Mno P800i urcite ne ale P900i a P910i byly designove povedene kousky
To k SE ani nepatri 
TO nevermind:
Mno vzhledem k dnesni dobe by mi lidi nebo spise firmy ruce neutrhaly, protoze primitivni tupy design ja nedelam a nikdy delat nehodlam!
Jinak co se tak divam na japonske telefony, tak je to s tim designem opravdu jine nez v Evrope a to tim zpusobem, ze oni delaji JEN ty tatranky, ktere ale narozdil od Evropy jsou mnohem tensi... rad se podivam na nejakou vyjimku (posli odkaz
).
TO standa:
Jo to kolecko je bomba na listovani
Jo kde jsou stare dobre casy, kdy se jeste obcas pouzivalo to ruzove uvnitr lebky... 
Mno P800i urcite ne ale P900i a P910i byly designove povedene kousky
TO nevermind:
Mno vzhledem k dnesni dobe by mi lidi nebo spise firmy ruce neutrhaly, protoze primitivni tupy design ja nedelam a nikdy delat nehodlam!
TO standa:
Jo to kolecko je bomba na listovani