Společnost Adobe včera oznámila novou verzi mobilního Flashe, která by měla být dostupná na konci tohoto roku. Flash 10 Mobile se pochlubí multidotykovým ovládáním, podporou pohybového senzoru a dokonce si bude rozumět i s integrovaným GPS modulem ve vašem zařízení. Pro jeho optimální využití Adobe doporučuje procesory ARM11 a Cortex A, nicméně základní kompatibilita bude zajištěna i se stávajícími CPU.
V Adobe používají pro interní demonstrování funkcí nového Flashe komunikátor s Androidem, nicméně Kevin Lynch (Adobe CTO) potvrdil, že se dočkají i majitelé Windows Mobile zařízení či Palmu Pre.
Sakra, ten Android vyzera cim dalej tym zaujimavejsie (nielen na margo tohto, ale aj ostatnych funkcii).
Nepotrva dlho a strci za chvilku od uvedenia do vrecka cely WM s jeho dlhorocnym posobenim. Vazny konkurent vsetkym.
Ale tesi ma, ze sa dockaju aj WMobilisti.
Neviem preco ale Androidu fandim. Go, Android!
Nejde o to jestli je to android, wm, iphone, nebo cokoliv dalsiho. Jde o to ze proste konkurence musi byt, pak se vyrobci budou muset snazit a vsichni na tom bude lepe
Jo, v tom clanku na readwriteweb.com psali, ze na konci roku bude beta a zacatkem pristiho plna verze. Ono rijen uz by se mozna dal povazovat za konec roku
HTCKlorec wrote:
Neviem preco ale Androidu fandim. Go, Android!
No tak Androidu muze fandit a) pouze fanousek technologii obecne, a ten pak fandi cemukoliv novemu b) nebo clovek, pro ktereho je MS ztelesnene zlo ...
Pro me je realita takova, ze jsem mel HTC s Androidem, sice jen na par hodin, ale prislo mi to desne jako brak. UI se cukalo, nebylo take nic moc, defacto nebylo z ceho byt nadseny. Mozna prilis velka ocekavani. Jinak si ale myslim, ze jen trochu vsimavy clovek si vsimne, ze Google uz zdaleka neni jen ten hodny Google, ale ze pekne jiz delsi dobu broji na nejruznejsich frontach. Zatim je Android pekny hype, no a ChromeOS - to jsme to dopracovali - Web browser nad Linuxem, a nazvat to OS
a) nie je pravda, vsetkemu novemu nefandim
b) zasa nie je pravda, WM pouzivam uz hodne dlho s obrovskou spokojnostou. Nevymenil by som ho ani za Android ani za WebOS ani za OSX
Nechapem tvoju teoriu.
Ked vlastnim Suzuki, nemozem fandit Mazde preto, ze ma novy model, a ten ma vyborne vlastnosti a progres?
Ked je ten model dobry, rychly, uzitocny a pekny, nevidim dovo preco by som mu nefandil. Naopak, keby Mazda vyrobila auto, pre mna nicim nezaujimave, asi s nim velmi sypatizovat nebudem, resp. ma nebude trapit, co to je za brak.
Preco nemozem fandit Androidu? Ako som uz zdovodnoval, za kratku dobu ma relativne velky progres. Navyse to zasa znamena zdravu konkurenciu pre WM, a dalsie zdokonalovanie. WM nieco pohodlne pre usera okopiruje od Androidu, a profituje z toho user. Takisto ako napr. HTC okopirovalo viac menej od iPhonu klavesnicu. Co je pre uzivatela prijemnejsie? Lamat si prsty na malinkych pismenockach, alebo pisat na normal soft klavesnici? V kazdom pripade, WM ma take dlhorocne pole posobnosti, ze spakovat sa a vyhlasit koniec nemoze, aj keby bolo 10 konkurencnych OS.
Mas svoj nazor, a ja ti ho neberiem. Len vyjadrujem moj.