Windows Mobile 6.5 nabídnou synchronizaci SMS přes Exchange

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Post Reply
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Nová verze Exchange 2010 nabídne při synchronizaci s Windows Mobile 6.5 několik zajímavých inovací a funkcí, mezi kterými nalezneme i synchronizaci textových zpráv. To je myslím potěšující informace a je trochu škoda, že uživatelé synchronizující přes ActiveSync nebo Windows Mobile Device Center budou o textové zprávy ošizeny, jinými slovy se zde nic nezmění oproti stávajícímu stavu.

Bleskovka

Důkazem o synchronizaci textovek je nový build Windows Mobile 6.5 (sestavení 23001), který při synchronizaci přes Exchange nabízí i SMS, nicméně zatím tato služba nefunguje (zřejmě z toho důvodu, že Exchange 2010 ještě nebyl uveden na trh).

Zdroj: PocketNow.com
AndyS
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy S3

Post by AndyS »

Tak to by bylo bezvadne. Konecne bych se nemusel bat, ze prijdu o sve SMS pri nahlem zatuhnuti a potrebe hard resetu, jak se mi uz jednou stalo. S Exchange jsem propojeny neustale a tak tuto moznost velice privitam, nebot po provedeni HR jen nastavim sparovani mobilu s exchange a behem kratke chvile se mi do nej nasypou kontakty a ted po novem i SMS. SKVELE! Uz aby 2010 byl :)
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S

Post by carnero »

Je to příjemné sjednocení... ale jelikož mám půl roku SMSky v MyPhone, asi to nevyužiju. Měli to dát do Exchange před vytvořením MyPhone.
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

Hlavni prinos teto sluzby neni rozhodne v tom, ze jsou SMS zalohovany (i kdyz tomu tak je stejne jako vsechny podporovane polozky Exchange) ale v tom, ze to rozsiri moznosti prace s nimy... priklad: prijde SMS "Volejte obchodniho reditele na tel. 123 456 789 a projednejte nabidku na konektivitu pro Santu Clause". Za nekolik vterin je to jak v PDA, PC tak i v notesu a OWA kde z toho nasledne udelam pohodlne napr. ukol nebo udalost v kalendari a pritom odeslu na onu SMS emailovou odpoved adresatovy zpravy "ano, zarizeno". Vsechno behem nekolika malo minut a po par vterinach vysledky na vsech zarizenich automaticky sesynchronizovany...
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by carnero »

kissman: Aha, to mi trochu nedošlo. Tedy došlo, ale zase jsem to rychle zapomněl. Částečně protože SMS moc nepoužívám (přichází a přichází... a já je nečtu a nečtu) a částečně protože nemám Outlook a OWA je peklo na zemi. Takže omluva za OT příspěvek ;)
kissman
smartguru
smartguru
Zařízení: Lenovo P70

Post by kissman »

Ja jsem s OWA maximalne spokojeny... i kdyz samozrejme pokukud je k dispozici Outlook, tak jej vyuziju... myslim ze celkove Exchange system od MS nema konkurenci :roll: vse je krasne provazane a funkcni
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel

Post by carnero »

kissman: To je asi na jinou debatu. Já s OWA nemám problém pakliže po tom chci typické věci. Jakmile ale sáhnu do nastavení nebo na složky, často nevidím nic jiného, než chyby Exchange nebo mrtvý Exchange. Což možná bude ale konfigurací, do které jako uživatel firemního serveru nemohu sahat. Pravdou ale je, že komunikace Windows PC - Exchange - Windows Mobile je výborná. Jen škoda, že mě k ničemu :D
Post Reply

Return to “Aplikace”