SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Diskuze o programech pro Windows Mobile

Které další platformy máme přidat do spektra SmartManie?

Anketa končí za pon črc 06, 2009 17:09

Android
78
39%
iPhone OS
34
17%
WebOS (Palm Pre)
55
28%
Symbian
32
16%
 
Celkem hlasů: 199

romčo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 443
Registrován: ned bře 23, 2008 12:49
Zařízení: Lenovo A7010, Lumia 920, iPad Air 2, Lenovo Tab3 B
Bydliště: Trnava, Slovakia
Kontaktovat uživatele:

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od romčo »

Ja sa pripájam k rozšíreniu. Je to super nápad. Len trapoši sa dokážu navážať do druhých len kvôli tomu, aký prístroj používajú...Každý nech si používa to, čo mu vyhovuje. Ja tiež vôbec nevidím problém vlastniť HTC a iPhone. Nechápem, ako toto niekto môže považovať za problém. Niekedy sa mi rozum pozastavuje nad tými diskusnými príspevkami, ktoré aj tak nikam nevedú.
Ale k veci - SOM ZA ROZŠÍRENIE.
Držím palce.
Marihuan
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: sob úno 23, 2008 23:15
Zařízení: SE Xperia Neo
Kontaktovat uživatele:

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Marihuan »

Skvělý nápad. Velmi bych uvítal rozšíření o symbian.
hafush
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 454
Registrován: čtv srp 21, 2008 23:08
Zařízení: HTC Touch HD CZ
Bydliště: Praha 4

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od hafush »

Ještě si dovolím tvrdit,že moderátoři pokud se tomu bodou dostatečně věnovat, tak mají páky na to, aby na fóru udrželi pořádek a kultivovanost projevu bez bezduchých pubertálních výjevů a nadávek.
A ještě chci znovu podotknout,že pokud někoho nebudou "obtěžovat" informace o jiné platformě tím ,že se mu budou motat k informacím o jeho sytému, tak budou všichni v klidu. Proto si myslím,že určité rozdělení je potřeba.
Aby si člověk mohl přehledně prolézt novinky a články pouze své platformy a pokud mu zbyde čas,tak se i rád podívá na sousední OS , který je mu nejbližší a tak dále a dále.
Myslím si,že je to daleko lepší,než složité filtrace obsahu a nebo pouze probírat bleskovky a číst každou třetí,nebo pátou.
Já volím několik boxů bleskovek pro kažký OS zvlášť na hlavní stránce a až poté přeskočení na vybraný OS, kde bude veškerý obsah daného OS.
Nejdůježitější je nikoho nenas.at. ;-)
Bojkas
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: čtv pro 11, 2008 22:36
Zařízení: Samsung Galaxy S - i9000 - Android 2.1

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Bojkas »

Jsem jednoznačně pro. Přidat sem ještě palm a android by mohlo být velice příjemné zpestření a určitě by to Jiřímu pomohlo zvýšit návštěvnost stránek a tím i zisk z reklamy. (pokud tu není většina co je mají zablokované!!) Každopádně bych ten iphone také vypustil. Flame co by to vyvolávalo by akorát vedl k neustálé OT diskuzi a člověk by se v ní nedozvěděl nic nového. Osobně tyto diskuze automaticky přeskakuji a zrovna na SM by mě to mrzelo..
Arthenik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: sob pro 27, 2008 19:43
Zařízení: HTC Blackstone

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Arthenik »

Vitam predevsim rozsireni pro Android, u ostatnich jsem nejisty. Na druhou stranu jestli clanky o iPhone prilakaji moudreho Radka Hulana, jsem jednoznacne pro.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Standa »

Souhlasím, Radek Hulán je jeden z mála odborníků a profesionálních uživatelů kapesních počítačů u nás, proto také doufám, že se zde objeví častěji. Pozdvihne se úroveň diskuze a člověk se i něco nového naučí.
weth
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 102
Registrován: sob úno 23, 2008 21:45
Zařízení: iPhone 5S 16GiB 7.X

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od weth »

Jsem za. Rozšíření na více platforem by mohlo být oživující a hlavně inspirativní pro všechny zůčastněné - jak psal Standa - srovnání určitého typu programů napříč platformami by určitě přitáhlo nejednoho čtenáře navíc.

Problém s ukočírováním diskusí je asi ten nejtužší zásek, jaký by mohl toto rozšíření postihnout. Bohužel i tu na fóru je několik flejmistů, kteří jsou ochotní neustále opakovat že iPhone je jen kalkulačka bez tlačítek a PalmPre kalkulačka s tlačítkama :tlem:. Moderátům bych jejich práci rozhodně nezáviděl.

Já používám jak iPhone tak WM a určitě nezavrhuju ani jednu platformu. Informace o dalších systémech bych určitě uvítal, už jen proto, že místní články jsou velmi kvalitní.
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Milan Pištělka »

Také bych si dovolil přičinit své jednoznačné pro.
Pro pro rozšíření o všechny jmenované platformy. Jednak to web výrazně oživí a jednak to bude velmi užitečný příspěvek ke kultivaci zvýšeného počtu diskutujících. Pochopitelně za velkého nasazení moderátorů. Ono takové to sýčkování a co by, kdyby, jak tady zaznělo od některých diskutujících, je zbytečné. Je třeba udělat akci a teprve pak dělat opatření podle situace. Bude to velká porce, ale věřím, že se to celému týmu podaří. Tento web se mi jeví jako jediný, který by toto mohl zvládnout. Držím palce.
Věřím, že to nebude takto :smt014 ani takto :smt021, ale např. tak :smt024 nebo tak :smt052 anebo jinak podobně :)
Uživatelský avatar
Martanek
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát úno 27, 2009 13:21
Zařízení: Palm Tréo 650,Nokia E66, Omnia Pro (B7610)
Bydliště: Na dohled od Ještědu

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Martanek »

Souhlasím s rozšířením ... mně osobně zcela jistě vyhovuje zaměření na vše možné, včetně Symbianu - přece jenom Psion 5mx-Pro byl mým prvním zařízením "do kapsy" a tehdejší "Symbian(Epoc)" byl na pomyslném vrcholu. Momentálně zvažuji řekněme třeba Nokii E66, ale nemám dostatek informací o tom, jak se to chová, proč, kde, za kolik, jaké jsou možnosti i nemožnosti ... :roll:

:idea: "Nebýt informován, znamená býti hlupákem pro hlupáky kteří si myslí že o tom něco vědí" - z čehož často vznikají ony zmiňované flameware ...

Dejte sem vše, co si myslíte že sem k tématu "chytrých mobilů" a podobných věciček "tak nějak od přírody" patří ... Myslím že tento web není přece jen o SW či OS, ale hlavně o samotných zařízeních - a o tom co umí či neumí ... a o tom co by umět měla či mohla ... ;-)
Najde se zde pár lidí, kteří uvažují, že si pořídí to či ono, ale nemohou najít pořádné informace ... i přesto, že existuje (nebo spíš možná právě proto) několik (mnoho) webů, které sem tam něco nakousnou ...
Pokud nějaké (weby/blogy) "berete", třeba je možné navázat vzájemnou spolupráci ... a netříštit zbytečně síly na úkor původních činností ...

Tak asi tak a jestli ne tak, tak určitě jinak ... a pak že jsem neřekl pravdu ... :twisted:
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od IkE Blaster »

Tak zrovna Symbian bych sem netahal, podle mě to je už napůl mrtvá platforma (vše tomu nasvědčuje, Nokia uhybá jinam, SE už opouští nadobro). Jinak klidně vše. I tak má symbian spoustu fór. A druhý argument jsou uživatelé - přibydou sem nové (s odpuštěním) lamy, které nebudou vědět nic a budou flamovat v každé novince (u iPhoňáků se nebojím, ti tupí se shromažďují na jiných fórech, sem by nevlezli).
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Ruslan Botsyurko »

Ignoranty a flamaře najdeš u všech platforem, ale osobně se spíš obávám, že narozdíl od WM,Android,WebOS a MacOS by tu Symbianisti nenašli příliš rad a pomoci. Se čtyřmi předchozími platformami se tu setkáváme už delší dobu a na foru se najde i poměrně dost zkušených uživatelů těchto platforem, ale Symbian SmartManii celou dobu víceméně míjel. Když se sem-tam objevil nějaký dotaz, třeba na symbian verzi CorePlayeru, nebo cookoliv kolem nokií, tak jsme je odkazovali na nokiamanii nebo symbian forum. Bylo by sice zajímavé číst na SmartManii i novinky o Symbianu, ale jednak už by toho bylo moc a jednak by to těmi články začínalo a končilo. A jak říkám, už by to bylo podle mě moc velké sousto.
nirman
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: ned srp 17, 2008 3:40
Zařízení: HTC Touch Pro

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od nirman »

Jsem jedine pro a cim vic tim lip, protoze kazdy si neco najde. Jen doufam, ze by to nebylo v podobe, kdy by se bleskovky michaly vsechny dokupy. Prosim, at je to potom nejak rozdelene na titulce. A kdyby tohle bylo prvni forum o vsech platformach a ctenari by se tu nehadali, bylo by to na nobelovku :tlem:
RDT
VIP
VIP
Příspěvky: 450
Registrován: úte dub 10, 2007 21:59
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Kontaktovat uživatele:

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od RDT »

Jiří Hrma píše:...
Pokud budu zcela upřímný, u Windows Mobile se toho nyní příliš mnoho nového neděje a asi nejsem jediný, koho částečná jednotvárnost zařízení a minimální hardwarové inovace nemotivují tak, jako kdysi.
...
Ale že u ostatních platforem máme hardwarových inovací, že? :) Samozřejmě musím souhlasit s tím, že vývoj systému jako takového zatím moc nepokročil. Nikdo nevidí, jak probíhá vývoj velkolepých Windows Mobile 7 a 6.5 nic extra nepřinesly. A že jsou teď v módě placatá zařízení bez tlačítek ovládaná prsty? Za to určitě Windows Mobile nemůže, lidé v Microsoftu z toho musí mít husí kůži a systém (verzi 6.5) přizpůsobili jenom proto, aby šli s tím, co se prodává. Ostatní výrobci a platformy jdou stejným směrem, jenomže už od začátku, kdežto Windows Mobile se násilně transformuje.

Pokud jde o mě, rád si přečtu novinky o Androidu. Jeho myšlenka se mi líbí, a když se ji navíc ujal plnohodnotně náš oblíbený výrobce HTC, určitě nebudeme zklamáni (což už nám v HTC dokázali představením prostředí HTC Sense).
trent
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: úte úno 24, 2009 9:41
Zařízení: SE, HTC

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od trent »

IkE Blaster píše:Tak zrovna Symbian bych sem netahal, podle mě to je už napůl mrtvá platforma (vše tomu nasvědčuje, Nokia uhybá jinam, SE už opouští nadobro). Jinak klidně vše. I tak má symbian spoustu fór. A druhý argument jsou uživatelé - přibydou sem nové (s odpuštěním) lamy, které nebudou vědět nic a budou flamovat v každé novince (u iPhoňáků se nebojím, ti tupí se shromažďují na jiných fórech, sem by nevlezli).
OT: Symbian se mi nezdá jako úplně mrtvá platforma. Kromě UIQ, které zkončilo vinou špatného managmentu, je tu S60, která teď začíná umět i dotykové ovládání. Přišla s tím Nokia, SE a Samsung chystají také své výrobky.
I když je fakt, že Symbian už má poměrně zavedené weby a jestli by to tady nebylo něco jako nošení dříví do lesa.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Jiří Hrma »

Díky všem za komentáře a zajímavou diskuzi. Většina reakcí na změny byla kladná, což mě příjemně překvapilo a dodalo podněty k tomu začít SmartManii rozšiřovat o nové platformy. Prozatím to zkusíme v takovém testovacím režimu, abychom alespoň částečně naplnili obsah nových sekcí. Jakmile bude ke každé platformě několik základních článků, dojde k předělání nabídek na webu tak, aby bylo možné obsah filtrovat podle platforem (Windows Mobile, Android, WebOS, iPhone...) a přidáme také ikonky pro lepší odlišení článků. V tomto testovacím režimu budeme alespoň moci sledovat reakce uživatelů a pokud by se zde objevovaly velké flame diskuze mezi jednotlivými platformami, bylo by nutné tvrdě zasáhnout - příspěvky a komentáře, který by flamewar vyvolávaly, bychom bez milosti mazali.

Spolupráce s technicky zaměřenými blogy
Postupně tedy budu na web přidávat články a bleskovky z jiných platforem a začneme na tom pracovat. Nebude to za týden, určitě to chce čas, ale snad to bude stát za to. Padl zde návrh na přebírání obsahu ze specializovaných blogů, což je velmi zajímavá myšlenka a rozhodně se tomu nebráním (ostatně dělali jsme to tak nyní i s windows-phones.com), takže pokud máte někdo zajímavý blog věnující se mobilním platformám, můžete mě kontaktovat přes soukromé zprávy a pokud bude obsah kvalitní, můžete se domluvit na spolupráci. Tím ale nemám na mysli, že bude obsah tvořen články z externích blogů, nicméně jako další doplňující obsah je to určitě zajímavé.

Co se týče Symbianu, tak rozhodně nejsem proti, ale jak jsem již psal dříve, pro mě by to už bylo příliš velké sousto, takže nejdříve zkusíme rozjet to, co bylo v plánu, a do budoucna se dalšímu rozšíření bránit nebudeme.
Uživatelský avatar
Soap
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 240
Registrován: sob pro 15, 2007 20:13
Zařízení: 1+ 3T
Bydliště: Kyjov

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Soap »

Počkat, když chcete mít vše odvozené od jména Smartmania > smartphone, tak co Blackberry?
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Standa »

Hm, to jsem se chtěl taky zeptat... :-)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od Jiří Hrma »

O Blackberry (stejně jako o Symbianu) zatím neuvažuji. Zkusíme na rozjezd Android, WebOS a iPhone, a později není důvod specializaci rozšířit, ale nyní opravdu ne. I když pokud by měl někdo zájem o Blackberry psát, můžeme se domluvit.
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od ziminix »

O Blackberry není skoro co psát, officiální aplikace jsou prakticky jen od RIM (a těch je pár), pokud vím, a zbytek javovky, takže tam tak akorát recenze a konec, dle mýho.
Uživatelský avatar
olda
VIP
VIP
Příspěvky: 417
Registrován: stř led 11, 2006 14:52
Zařízení: LENOVO A 7010
Bydliště: Tábor
Kontaktovat uživatele:

SmartMania: Windows Mobile, Android, Palm a iPhone?

Příspěvek od olda »

Koukám že jsi to tam už Jiříku dal a na té úvodní stránce to vypadá moc dobře a je to přehledné.Supr práce jen tak dál.Ono se to časem rozjede tak jako se rozjížděla Smartmanie a každý z nás měl doma Motorolu MPx 200 a tojsme s ní byly mooooc coooool.Měj se a Ahoj Olda :wink:
Odpovědět

Zpět na „Aplikace“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 64 hostů