HTC Touch - reklamace resp. vrácení peněz

Diskuze o dalších komunikátorech série Touch (Diamond, Touch Pro...)
Odpovědět
silvie_s
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: ned lis 25, 2007 23:50
Zařízení: Samsung Galaxy S
Bydliště: Brno

HTC Touch - reklamace resp. vrácení peněz

Příspěvek od silvie_s »

Ahoj všem,
můžete, prosím, někdo mrknout do manuálu k HTC Touch - měl by tam být vypsaný obsah balení.
Jde mi o to, že řeším reklamaci - resp. vrácení peněz za Touch a prodejce na mě zkouší, že chce vrátit MicroSD, která byla součástí balení, ale já jsem si téměř jistá, že tam žádná nebyla.
Dále chtějí vrátit origo baterku (ta odešla, tak jsme koupili neorigo a pův. vyhodili). Není náhodou u baterky záruka pouze 12 měsíců???
A taky chtějí zpátky krabici - pokud vím, nejsem povinna schovávat přepravní balení (od ledničky nebo televize krabici taky neschovávám...)
Díky za Vaše názory/pomoc
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9220
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: ---
Bydliště: Praha

Obsah balení HTC Touch

Příspěvek od Jiří Hrma »

Pokud vím, tak HTC Touch se neprodával v normální balení s paměťovou kartou, leda že by si ji tam prodejce ještě přímo přidával, aby byla jeho nabídka atraktivnější. U té baterie nevím, ale krabici rozhodně nejsi povinna schovávat, i když já to v případě PDA raději dělám, není to až tak velký balík, aby mi někde zabíral tolik místa, a ono když pak chceš zařízení třeba někomu prodat, tak s origo krabicí to jde mnohem lépe, a v případě reklamace máš jistotu, že ti prodejce nebude dělat potíže, ale i tak si myslím, že tady v tom případě si v právu ty.
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Obsah balení HTC Touch

Příspěvek od Pavel Vlasák »

Bez origo baterie a bez manuálu, který asi taky nemáš bude vrácení peněz složité a bude záviset pouze na dobrovůli prodejce.
Nezbude ti asi nic jiného než si nechat PDA opravit a to ještě může být potíž jestli ti servis napíše, že došlo k poškození z důvodu použití neoriginální baterie.

EDIT: podívej se ještě do faktury jestli tam není připsaná karta.
silvie_s
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: ned lis 25, 2007 23:50
Zařízení: Samsung Galaxy S
Bydliště: Brno

Obsah balení HTC Touch

Příspěvek od silvie_s »

tady je vyjádření VPS Data:
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dobrý den.

Podmínky pro vrácení peněz neurčujeme my jako servis ani žádný jiný prodejce, nýbrž VÝROBCE, což je HTC, sídlící v Taiwanu.

Jistě chápete, že jejich podmínkami se jakožto „podřízení“ musíme řídit. Reklamujete-li telefon, který nám ze svých určených podmínek HTC neuzná, prodejce Vám sice peníze vrátí ale jemu nikdo už ty peníze nevrátí.

Co se týče toho příslušenství:

1) jestliže byl telefon zakoupen od českého prodejce TCCM, se kterým, co se týče DOA/DAP procesů spolupracujeme, musela být součástí balení i paměťová karta – v příloze zasílám acc check list, kde najdete vše, co je součástí výrobku

2) baterii tedy vyjímečně tolerujeme, i když by být měla. Navíc jste jediný, kdo originál baterii v balení neposlal. Uznáte ale, že zasílat výrobci neoriginální baterii je zcela nesmyslné.

3) alespoň plastová krabička by též měla být


V našem případě jako servisu jsme Vám závady uznali. Nevím sice, jak jste to myslel ale nevidím důvod proč bychom Vám měli bránit ve vrácení peněz, my z toho žádný užitek mít nebudeme.

Po dohodě se společností TCCM ale budeme nuceni SD kartu po Vás vyžadovat, jinak Vám dobropis vystaven nebude. Znovu opakuji, že je to dle určených podmínek HTC.

Věřím, že jistě chápete, že rozčilovat se na někoho z nás nemá žádné opodstatnění ani smysl.

Velice děkuji za pochopení a ještě jednou prosím o tu kartu.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

takže všechno je "ok" :)
snad to třeba bude k užitku ostatním
Odpovědět

Zpět na „HTC Touch series“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Semrush [Bot] a 3 hosti