Problém s HardSPL unlock

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Odpovědět
alda
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: ned kvě 24, 2009 20:31
Zařízení: HTC Desire HD

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od alda » pon kvě 24, 2010 15:25

Zdravím. Už třetí den bojuji s Diamondem2 a HardSPL unlock. Mám nyní v telefonu oficiální WM 6.5 vydané někdy na podzim a stažené i s češtinou ze stránek Sunnysoftu.Potýkám se s občasnou nestabilitou a tak jsem chtěl vyzkoušet nějakou neofíko ROMku. HardSPL dělám podle návodu zde na fóru ( s vloženou sim i paměťovkou). Vše proběhne korektně až do posledního odkliknutí - po něm na Diamondu naskočí trikolora, Diamond se odpojí, následně se připojí, na trikoloře se dole objeví nápis USB, naskočí procenta a toť vše. Stále 0% a po asi 5-ti minutách vyskočí chybová hláška a návod na obnovení - vyndat baterii a zapnout - Diamond se normálně nastartuje. Zkoušel jsem postup na 2 PC - jedno s Win XP, druhé s Vistama. Na obou vypnutý antivirus. Nakonec jsem udělal i HR Diamonda , ale výsledek je pořád naprosto stejný. Už nevím kde může být chyba. Budu vděčný za jakýkoliv nápad. Díky moc.

Uživatelský avatar
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 183
Registrován: pon úno 23, 2009 6:52
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Praha

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od Aspire » pon kvě 24, 2010 15:56

No kdyby jsi téma "Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2 " dočetl se všmi příspěvky, následně by ses dočetl, že tento problém mělo více lidí a použili tohle řešení: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312, Postup je stejný, ale program na odemčení je jiný.

alda
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: ned kvě 24, 2009 20:31
Zařízení: HTC Desire HD

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od alda » pon kvě 24, 2010 16:34

Samozřejmě, že jsem téma dočetl až do konce a vím že stejný problém mělo více lidí, ale řešení jsem bohužel nenašel.
Na xda fóru jsem řešení také hledal, ale nejsem moc dobrý angličtinář, takže jsem neuspěl - pročítat 200 stran fóra v jazyce, kterému moc nerozumím jsem zavrhl. Takže kdyby mě někdo "nakopl" v mateřštině, budu vděčný. Díky.

Uživatelský avatar
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 183
Registrován: pon úno 23, 2009 6:52
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Praha

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od Aspire » pon kvě 24, 2010 19:16

Rozumím, omlouvám se.

Stahni nejnovější verzi Hard-SPL pro Topaz-HardSPL_V5_00R5.zip (najdeš ho v příloze článku) a rozbal ho
Sesynchronizuj HTC s počítačem přes Activesync
Spusť Topaz-HardSPL_V5_00R5.exe, pokud máš Win7, tak jako správce
Dále pokračuj dle jednotlivých kroků v samotném Hard-SPL

Až celý proces doběhne do konce, je zařízení odemčené a připravené k nahrání nové ROM.

Samotný Hard-SPL pro Topaz-HardSPL_V5_00R5.zip je ke stažení zde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312

alda
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: ned kvě 24, 2009 20:31
Zařízení: HTC Desire HD

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od alda » pon kvě 24, 2010 19:57

Dík za ochotu. Ale takto jsem to dělal několikrát a výsledek takový , jak popisuji v prvním příspěvku.
Trochu jsem prošel xda fórum s googlovým překladačem a nakonec jsem poslal dotaz přes http://support.htc-unlocks.com/open.php" onclick="window.open(this.href);return false;? . Tak uvidíme jestli pomůžou. Zatím dík.

Uživatelský avatar
Martin V.
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: ned úno 10, 2008 20:47
Zařízení: HTC One X, Blackberry Bold 9790
Kontaktovat uživatele:

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od Martin V. » úte črc 13, 2010 17:31

Pánové prosím o pomoc, mám stejný problém a dokonce tu mám dva Diamondy 2. V jednom je WM6.1, v druhém 6.5 a u obou se zastaví flash na 0%. Dál se to nehne a nelze s tím víc udělat. Zkoušeno na dvou PC jedny Win Seven, druhé XP a vždy se to tváří stejně. Při nula procentech to visí 10 minut a dál ani ťuk. Stejný problém mám s oficiálními verzemi ROM. Neporadí někdo prosím??? Díky za případnou pomoc

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2101
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od koumes » úte črc 13, 2010 17:40

Jestli máš ofiko rom(záruka,firemní)udělej zálohu a pak HR.Asi nejlépe pak na XP,flashni poslední ofic.rom z Sunnysoft a pak napiš výsledek.

Uživatelský avatar
Martin V.
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: ned úno 10, 2008 20:47
Zařízení: HTC One X, Blackberry Bold 9790
Kontaktovat uživatele:

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od Martin V. » úte črc 13, 2010 17:49

Jasně, je mám telefon z venku, mě angličtina nevadí, ale kamarád chce CZ a nějak se nedaří již výše zmíněné. Ty verze ze Sunnysoftu to nevezme, jelikož je jiný region, ale ať stáhnu jakoukoliv jinou ofiko anglickou ROM, tak se flash stále zarazí na 0%, zvláštní, že na vedlejším PC s XP se to chová naprosto totožně. Kdysi jsem měl Diamonda, Touch Pro, Xperii a všude flashe jednoznačně v pohodě....nyní u Diamondu 2 nic...

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2101
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od koumes » úte črc 13, 2010 17:56

A HSPL je?U té lokalizace,nevim,jestli to nebude chtít SN.

Uživatelský avatar
Martin V.
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: ned úno 10, 2008 20:47
Zařízení: HTC One X, Blackberry Bold 9790
Kontaktovat uživatele:

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od Martin V. » úte črc 13, 2010 17:59

U jedné je verze SPL 1.33 a u druhé 2.51.....

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2101
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od koumes » úte črc 13, 2010 18:09

Jestli jsou oba odemčené,tak je to divné.Ale HR a unlock nic nepokazí.Pak by to mělo jít.Sice mam TP2,ale stímto sem se nesetkal.Ještě skus po HR nahodit bootloader,pak přes mtty task 29 a flash rom.Jinak zde je vše po hromadě.

Uživatelský avatar
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 171
Registrován: čtv led 22, 2009 20:35
Zařízení: HTC Desire Z

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od rampage » ned črc 18, 2010 18:05

No odemčený asi nebudou podle to ho jak se to chová, za číslem SPL musí být nápis OliNex jestli se ti povedl unlock. Zkus najít na xda vlákno s přiřazením S.N. k regionům tam zjistíš jakou verzi oficiální rom stáhnout a ta by ti měla fungovat. Pokud neuděláš hspl nedáš tam žádnou českou romku i když je oficiální.

Uživatelský avatar
Tesi28
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon pro 28, 2009 23:20
Zařízení: HTC EVO 3D
Kontaktovat uživatele:

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od Tesi28 » pát zář 24, 2010 11:43

čau mám problém s hardspl, zkoušel jsem odemknout TD2, ale nešlo mi to vždycky to zůstalo vyset na 0%, na foru jsem se dočet že musím dát hard reset, ten jsem udělal pomocí kombinace tlačítek a teď mi TD2 nenaběhne vůbec, jediný co můžu udělat je dostat se do boothloaderu a připojit se přes usb,dokonce se nemůžu ani připoj na activesync, poradí mi někdo jak to rozchodit, díky moc

m4ra
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv pro 16, 2010 1:48
Zařízení: htc

Problém s HardSPL unlock

Příspěvek od m4ra » čtv pro 16, 2010 8:56

Zdravim,,, Jak HARDSPL pozna ze jsem uz update delal ? Zkousel to nekdo delat na jinym pc? siti? Take semi to zastavi na 0% vyresil to nekdo nejak? nechce semito kupovat, a typek neodpovida....

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti