Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 237
Registrován: čtv úno 12, 2009 16:28
Zařízení: Honor 8

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od Bartyx » sob říj 31, 2009 17:16

ROM je vlastně něco jako operační systém tvého Diamonda. ROM může být třeba jen čistej Windows s Touch FLO, nebo třeba nabušená spoustou aplikací, vylepšení a tak. Ty prakticky vyměníš ROM a je to jako bys přeinstaloval systém v PC. Můžeš si vybrat z mnoha různých "vařených" ROM, kde si prakticky každej vybere podle svého gusta. Vařené ROM bývají taky dost často mnohem stabilnější a rychlejší než ty oficiální.

Pokud jde o Radio, tak to je v podstatě řečeno ovladač bezdrátových systémů zařízení. Radio spravuje, GPS, GSM modul, Wifi a Bluetooth a tak. Změnou radia můžeš dosáhnout například nižší spotřeby baterie, nebo lepšího signálu GSM. Nebo taky opak.

laikhtc
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob říj 31, 2009 0:54
Zařízení: htc diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od laikhtc » sob říj 31, 2009 18:22

jj moc díky uz jsem trochu v obrazu,:-) vcera jsem tu byl asi do 4 rano cetl a cetl a cetl,zkousel atd takze mam radio..4,49,2517 a rom.jpt no bylo to docela v poho jen to ze jsem pak dal backup sbd i se system data bylo to vprdeli:-)nevedel jsem co a jak nevedel jsem jak se dela hard reset ale ted uz to maka..existuje nek´jaka rom treba 6,1 neebo tak neco ktera je fakt dobra a vse funguje a je v cz..diky za radu zacinam s temito veci a dost me to zajíma..takze kazdemu predem díky..htc d2

agopom
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob úno 21, 2009 18:46
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Nitra + zašvábený internát v Bratislave :)

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od agopom » sob říj 31, 2009 19:40

Cus. Ako ste spokojny s rychlostou Duttyho R6ky?? Na kolko mate vytazene CPU po dni pouzivania? Ja mavam tak 65% + a rychlost nie je uplne zla, ale nie som z nej ani paf :). Ofiko ROM bola o moc rychlejsia, ale nechcem sa vracat k starej manile ani za nic. Po instalacii som spravil HR.

antoda
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř zář 30, 2009 23:01
Zařízení: HTC TOUCH DIAMOND 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od antoda » pon lis 02, 2009 22:46

Nahrál jsem duttyho r8 a abych pravdu řekl, jsem lehce rozčarován. Originál 6.1 od htc mi pocitově přišly stejně rychlé/pomalé, možná spíš o fous svižnější. Nejmarkantnější to je v sms, když chci odpovědět přímo po přečtení sms v tom diskusním zobrazení a při prohlížení obrázků v landscape režimu. Po půl hodině hraní je ram zaplněna z 80% i po ukončení všech mnou spuštěných aplikací. Buď tam mám něco špatně, nebo to neni úplně povedené... Zkusím ještě chvíli testovat, ale moc času tomu nedávám...

-- doplnění předchozího příspěvku (stř lis 04, 2009 8:29) --

Včera jsem nahrál ofiko rom s win 6.5 a výše popsané problémy se u ní nevyskytují. Nebýt zmrveného oznamování příchozí sms krátkým blikáním stavové led, byl bych spokojen.

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od kupco » stř lis 04, 2009 10:54

Tak od predvcera mam v mojom Diamonde2 Duttyho Holy Grail R0 rom a je to nieco neskutocne. Je rychla ako stock romka s manilou 2.1 od HTC, bez chyb, vsetko perfektne slape. Vrelo odporucam, pre mna ani zatial najlepsia ROM s manilou 2.5 aku som kedy vyskusal (skusil som aj romky od uDK a starsiu od Duttyho, ale boli podstatne pomalsie a zabugovane). Dokonca som si aj vytvoril ucet na Twitteri len kvoli tomu, aby som mohol vyuzivat vsetky funkcie tejto skvelej ROM a manily 2.5 :-D

agopom
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob úno 21, 2009 18:46
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Nitra + zašvábený internát v Bratislave :)

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od agopom » stř lis 04, 2009 19:55

kupco:

No pozeral som tu tu ROMku http://htcpedia.com/soft/rom.html" onclick="window.open(this.href);return false; a vidim tam dve verzie pre Topaz, jedna je "LP" a druha "TP". Viete mi niekto povedat aky je tam rozdiel. Z diskusie som nic nevycital. A podla Duttyho komentu tam chyba HTC task manager. Je to pravda kupco? Inak, ja som pomerne cerstvy majitel Topazu, takze dam blbu otazku...aky task manager pouziva WM defaultne (ked nie je k dispozicii ten od HTC)?

EDIT:
No ten HTC task manger sa da doinstalovat, na xda je na to .cab. A k tym dvom verziam...pokial som dobre pochopil, TP podporuje video call a LP zase conference call :). Zatial nejdu dokopy. V tom istom threade su ale aj rady na instalaciu a je tam odporucane instalovat z pamatovej karty cez boot loader. Tak som ROM nikdy neflashoval. Je tam fakt rozdiel? Ak to flashujete vy?

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od kupco » stř lis 04, 2009 23:40

To co popisujes je nova ROM z dneska R1 - je tam par oprav a tie dve verzie ktore spominas. Ja mam este R0, ale kedze ja nic z toho co bolo v R1 opravene nepouzivam, tak nema pre mna zmysel flashovat.
Duttyho ROM su jednoznacne najlepsie z tych, ktore som skusal, odporucam.
Task manager je bud od HTC - ikonka vpravo hore na displeji (ukaze spustene programy, vytazenost pamate atd.) alebo od Microsoftu, ktory je ale podla mna ovela menej elegantny a hlavne nie je hned poruke - treba ho spustit ako nejaky program. Ja som si doinstaloval ten od HTC, som nan zvyknuty.

trochu OT: Ak ides flashovat prvy krat, tak si to hlavne poriadne najprv nastuduj - ci uz tu na smartmanii alebo na xda... A zalohuj - mne sa najviac osvedcil MyPhone od Microsoftu.
Ja flashujem cez pamatovu kartu, je to strasne jednoduche, staci nahrat ROM na kartu a dat telefon do bootloader modu a uz to ide. Rovnako jednoduche je to aj cez RUUwrapper, kde sa flashuje cez PC - pustis na PC program a ten ti novu ROM naflashuje, len to odklikas. Drzim palce!

agopom
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob úno 21, 2009 18:46
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Nitra + zašvábený internát v Bratislave :)

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od agopom » čtv lis 05, 2009 11:34

Nejdem flashovat prvykrat, ale to flashovanie cez kartu som proste nepoznal. Uz mam R1 flashnutu a potvrdzujem...je fakt rychla a vsetko zatial facha ako ma.

unite
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pát bře 06, 2009 8:05
Zařízení: HTC TD2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od unite » stř pro 02, 2009 10:52

pokud vam nejde oznameni nove sms pri pocesteni manily pres registry , nahratejte do slozky Windows soubory -Manila_2.5_Language_Fix_czech- z http://rapidshare.com/users/RGSWZ1/


nevite nekdo , kde se nastavuje v manile 2.5 datum ? Nasel jsem si na XDA , ze by to melo byt v 2c89bd29_manila nebo 333c03cb_manila. Jenze kdyz si tam datum prepisu, aby byl treba ve formatu "středa 2.prosinec 2009" , tak tam stejne porad mam "st XII 2" .
Mam prepsane registry na cestinu v manile..
edit:
uz jsem to zjistil na cexxxxxx:
kdyby jste nekdo chtel , tak jsem si udelal cab , kde je v jednom:
oprava zvoneni, nastaveni cestiny a oprava datumu http://rapidshare.com/files/315609341/n ... la_2_5.cab
__________

mathas
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř pro 09, 2009 7:52
Zařízení: Topaz
Bydliště: Prágl

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od mathas » stř pro 09, 2009 8:00

agopom:
No ten HTC task manger sa da doinstalovat, na xda je na to .cab

Mohl by si, prosim, ten .cab nahodit, ci poslat link? Tisicere diky! :wink:

agopom
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob úno 21, 2009 18:46
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Nitra + zašvábený internát v Bratislave :)

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od agopom » stř pro 09, 2009 17:59

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=579076" onclick="window.open(this.href);return false; - Duttys Task Manager...ale treba byt zaregistrovany na xda. Ale oplati sa to aj do buducna. Na XDA sa vzdy daco najde :)

mathas
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř pro 09, 2009 7:52
Zařízení: Topaz
Bydliště: Prágl

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od mathas » pát pro 11, 2009 12:49

kupco:
No pozeral som tu tu ROMku http://htcpedia.com/soft/rom.html" onclick="window.open(this.href);return false; a vidim tam dve verzie pre Topaz, jedna je "LP" a druha "TP". Viete mi niekto povedat aky je tam rozdiel.

LP = Leo Phone (HTC Leo)
TP = Topaz Phone (HTC Topaz)

unite
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pát bře 06, 2009 8:05
Zařízení: HTC TD2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od unite » pát pro 18, 2009 9:27

Kalendar:
jak jste na tom s kalendarem u Manila 2.5.
Stve me,ze kdyz ho otevru, tak to chvilku trva, nez se nactou udalosti . Potom kdyz pouzivam zamykani s upravenym screenem ( dole mam posuvne tlacitko , jako u S2U2 ) tak mi to nezobrazuje celodenni udalosti.

Uživatelský avatar
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 370
Registrován: ned kvě 03, 2009 17:18
Zařízení: Sony

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od HTCKlorec » ned pro 20, 2009 21:58

Zdravicko, neviete co je s Duttym? Na HTCpedii sa uz asi mesiac nic nedeje, a zacinam byt nervozny :-D

Uživatelský avatar
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 171
Registrován: čtv led 22, 2009 20:35
Zařízení: HTC Desire Z

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od rampage » pon pro 21, 2009 14:04

Dutty psal že má až do konce roku dovolenou tak budeš muset počkat do ledna :tlem:

edit: doufám že už má opravenýho topaze nedávno mu to kleklo tak romky neměl jak otestovat.

Uživatelský avatar
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 370
Registrován: ned kvě 03, 2009 17:18
Zařízení: Sony

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od HTCKlorec » pon pro 21, 2009 15:37

NIEEEEEEEEEEEEEE ako budem zit bez dalsieho flashu? :-D Ale na druhej strane som rad, ze s tym nesekol aj u Topazu. Inak diky za odpoved ;-)

skinhead
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pát pro 18, 2009 23:31
Zařízení: HTC Diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od skinhead » úte pro 22, 2009 22:22

agopom píše:kupco:
No pozeral som tu tu ROMku http://htcpedia.com/soft/rom.html" onclick="window.open(this.href);return false; a vidim tam dve verzie pre Topaz, jedna je "LP" a druha "TP". Viete mi niekto povedat aky je tam rozdiel.

LP = Leo Phone (HTC Leo)
TP = Topaz Phone (HTC Topaz)
Verzia LP je pre konferenčné hovory a TP pre videohovory.

Uživatelský avatar
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 370
Registrován: ned kvě 03, 2009 17:18
Zařízení: Sony

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od HTCKlorec » stř pro 23, 2009 12:04

jj, HD2 nema 3G kamerku.

Johnynekk
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: čtv pro 24, 2009 23:29
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od Johnynekk » ned pro 27, 2009 15:17

Takže se také podělim o mé zkušenosti s http://htcpedia.com/dutty_s_topaz_sense ... tml?page=1" onclick="window.open(this.href);return false; ,takže mě vyhovuje, všechny problémy s SMS, telefonováním atp.. vyřešeny. Co se týče rychlosti, mohlo by ot bejt rychlejší, ale dá se to přežít..

Ještě dotaz ;-) nějak to moc nechapu---.TD2 má TF3D a leo má Manilu ze?

Jinak jeste, pise se nekde furt o radiu, jedna se o to radio, co je normálně v zařízeni? ;)

Díky ;-)

nevin
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: úte pro 01, 2009 16:32
Zařízení: HTC Touch Diamond 2, Samsung Galaxy S4 mini

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od nevin » ned pro 27, 2009 16:28

Teď jsem zrovna četl http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 90#p125890" onclick="window.open(this.href);return false; , druhý odstavec

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti