Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od niky79 » ned říj 04, 2009 17:55

Zdravim

rad bych tento topic soustredil na problematiku ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5. Piste vase zkusenosti s nimi.

A abych hned necim prispel:

Duttys WM6.5 Topaz Leo R4
http://htcpedia.com/duttys_wm_topaz_leo ... -topaz-rom" onclick="window.open(this.href);return false;

- vyzaduje Hard SPL Hardspl 1.83 (mel jsem verzi 1.33 a po nahrani nove ROM se mi zarizeni nespustilo. Po rucnim spusteni bootloaderu a nahrani Hard SPL Hardspl 1.83 zacalo vse fungovat)
- v IGO 8 je problem se zadavanim adres (lze vyresit v konfiguraci IGO, kde v Nastaveni -> Zarizeni zmenite volbu "Rizeni spotreby" a vybere "Uzij nastaveni zarizeni")
- MyLocation funguje bez bezchybne a jakehokoliv nastavovani (i pres EDGE). Pokud nefunguje, lze vypnout pres Duttys Disable Current Location.cab (lze pouzit i pro jine ROM)
- SMSky pomale, stale se pouziva Messaging od HTC, lze vypnout pres Zenyee Disable HTC Messaging 1.2.CAB, viz priloha (lze pouzit i pro jine ROM)
- kdyz si pridate nejaky kontakt do mista urceneho pro ikonky na today, a tento kontakt ma nejakou fotku, po restartu fotka kontaktu zmizi.
- mel jsem ji jenom par hodin a 2x mi to vytuhlo (1x to neslo zapnout, resp. probudit ze spanku, podruhe se to seklo pri prehravani mp3, oboji docasne vyreseno SR).
- Soubor AudioPara3.csv pro zvyseni hlasitosti nema zadny efekt (muj dojem)
- Problem s vracenim na Today pres HW tlacitko lze resit pres GRID_LEO_Home button Fix_2.cab.
- s dalkovym ovladacem od HTC nelze ovladat HTC prehravac (tlacitka ovladaji Windows Media Player)

Tom Topaz Leo R2 Build 23016
http://htcpedia.com/tom_topaz_leo_r2/soft/htc-topaz-rom" onclick="window.open(this.href);return false;
- IGO 8 funguje
- myLocation se mi nepodarilo rozchodit, takze jsem to za zalozky pocasi odstranil pres Disable Current Location.cab (na uvodni stranku jsem si dal tapetu pocasi pro vybrane mesto)
- Messaging od HTC vypnuty, takze sms jdou hned rychle
- Fotografie kontaktu na Today po restartu nemizi
- Relativne osklive a neprehledne pozadi po kliknuti na Start (lze zmenit takto: Nastaveni -> Prizpusobit -> Tapeta pri zamknutem displeji. Po SR se tato objevi i pro ikonky po kliknuti na Start)
- soubor AudioPara3.csv pro zvyseni hlasitosti funguje (pro predstavu - pri nejvyssi hlasitosti, sluchatka a pisnicce od Enya je to prakticky neposlouchatelne, jak je to hlasite).
- Problem s vracenim na Today pres HW tlacitko lze resit pres GRID_LEO_Home button Fix_2.cab.
- drobny problem s Resco Backup, kdyz nastavujete SCHEDULE BACKUP (naplanovani zalovani), v sekci "MODE", kde vybirate typ zalohy (None, Update, Full Backup) je posledni volba Full Backup prekryta temi tlacitky pro jednotlive dny. Nicmene ji lze vybrat (odhadem kliknutim do mista, kde by mela byt ;)
- s dalkovym ovladacem od HTC nelze ovladat HTC prehravac (tlacitka ovladaji Windows Media Player)
- momentalne ji mam nekolik dnu, zadny problem. Nikdy nevytuhla a Diamonda 2 slo vzdy zapnout.
Přílohy
Zenyee Disable HTC Messaging 1.2.CAB
(21.68 KiB) Staženo 90 x
Duttys Disable Current Location.cab
(2.88 KiB) Staženo 89 x
GRID_LEO_Home button Fix_2.cab
(51.22 KiB) Staženo 85 x

zdendullah
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř črc 22, 2009 15:24
Zařízení: HTC Touch (Elf), HTC TD2

Zkušenost s ROM Shadowline´s 6.5.1.

Příspěvek od zdendullah » stř říj 07, 2009 13:10

Dnes v návalu zoufalství na čekání origo Win 6.5, jsem naflešoval ROM Shadowline's 6.5.1 WM Build 23060 Sense UI .. grafický kabátek, dle mého subjektivního názoru fantastický, integrován facebook, twitter, youtube. Zobrazení svého města v MY LOCATION jsem, stejně jako u WEATHER docílil instalací WeatherDatabaseEditor 1.2 a následně nahrazením mnou upraveného souboru 2330fc3c_manila v adresáři Windows. Po instalaci proběhne konfigurace sítě operátora, přihlášení do sociálních sící a vytvoření e-mailových účtů. Co mě příjemně překvapilo, jsou animované wallpapers, dodané přímo v ROM, někomu to přijde jako věc nepodstatná, já jsem velmi potěšen. Efektní je i možnost nechat si jako wallpaper putovat mráčky aktuálního počasí po celém displeji. Jinak je zde předinstalovaná OPERA 9.7, build 35443. Kontakty v rychlé navigaci na homescreenu nemizí, reakce na stisk kláves jsou ve srovnání se standarní ROM 6.1 nebo TESS 2.F poněkud pomalejší, stejně jako pohyb v celém menu a prostředí telefonu, ale jde o zvyk, myslím, že s dalšími updaty ROM to bude lepší a lepší. Co je jako podstatné plus, je opravdu kompletní pohyb v celém telefonu bez potřeby vytahovat stylus, narážím tím zejména na prostředí zpráv.. není zde již titěrná nabídka, ale pohodlné menu, přes které se dostanete rychle tam, kam potřebujete. Navigace IGO funguje bez problému, nebo alespoň jsem ho nespozoroval. Stejně dobře fungují i Google maps, zde ve verzi 3.2.1 (#16).. Zdá se, že po instalaci GfxBoost a jeho dvou servicepacků jede telefon svižněji.. Uvidím, jak se telefon s touto ROM bude tvářit po pár dnech.. Každopádně pokud jsem na něco chtěl čekat (origo win 6.5), představoval jsem si je funkčně a vizuálně právě tak jako tuto ROM.

Edit, omlouvám se za opomenutí podstatného, zdroj samozřejmě XDA-DEV, odkaz http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=526618" onclick="window.open(this.href);return false;

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od niky79 » čtv říj 08, 2009 14:35

Tak jsem dalsi chybky v Tom Topaz Leo R2 Build 23016.

- kdyz kliknu na zalozku Lide, kliknu na jmeno nejakeho kontaktu (pro zobrazeni karty kontaktu) a tam kliknu na "Odeslat zpravu", tak se nic nedeje.
- kdyz kliknu na Zpravy a kliknu na zobrazenou zpravu, aby se mi zobrazila historie sms s timto kontaktem a dole, do toho policka zacnu psat smsku a kliknu na Posl., tak jednou se mi stalo, ze se to poslalo uplne nekomu jinemu (edit, to jsem byl na šrot :lol: mozna jsem to popletl sam :lol: ).
- vzdy po nejake dobe po restartu se mi stava, ze Manilla zacina spatne reaguje na Gsenzor, otaci napriklad Today, ale i dalsi zalozky. Spravne by melo rozhrani reagovat pouze u "Hudby", a "Fotografie a videa".
- kdyz ve "Fotografie a videa" zobrazit 2x kliknu na nahledovy snimek, aby se zobrazil fullscreen a zacnu mezi tahem prstem nimi listovat, vzdy jsou tam dva stejne snimky za sebou.

-- doplnění předchozího příspěvku (pát říj 09, 2009 7:58) --

Vyzkousel jsem tu Shadowlines 6.5.1 a okamzite sla pryc... Důvodem byly problemy s pripojenim k PC pres USB. Zapojim kabel, vyskoci okno, zdali chci Active Sync nebo Mass storage, dal jsem mass a nic se nedelo, pda se nepripojilo. Pri dalsich pokusech se toto okno pro jistotu ani neobjevovalo, pouze v hornim stavovem radku se objevil napis "Connect to PC". Po restartu stejny problem. Mimo to, zvysovani hlasitosti bylo v odpornem dialogovem okne ;-)

zdendullah
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř črc 22, 2009 15:24
Zařízení: HTC Touch (Elf), HTC TD2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od zdendullah » pát říj 09, 2009 9:15

Shadowline šla dnes pryč, jak už jsem psal, reakce telefonu byly ve všech oblastech opožděné, i když to by se nechalo přežít. co mě opravdu šokovalo je šílená žravost energie. z plného nabití, se zhasnutým displejem, drží telefon cca 10 hodin!!!! právě jsem instaloval TOM TOPAZ, ale koukám, že po fleshi ani nenaběhne, čili zkusím reset a uvidím co dál.. právě jsem si přečetl další chybky, které jsi našel , tak jsem zvědavý, jestli to u mě bude to samé. Mimochodem, s připojením k PC jsem problémy absolutně neměl..

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od niky79 » pát říj 09, 2009 9:35

Jakto, ze nenabehne? Me treba nenabehla pro flashi Duttys WM6.5 Topaz Leo R4, ale to bylo tim, ze to potrebovalo nove hardSPL 1.83. Jinak TOM TOPAZ fungoval i s 1.33 (flashoval jsem vzdy z pocitace, s vlozenou SIM a SD kartou).

Za 10 hodin pryc? To je dobre :-) Me Tom Topaz za 12 hodin pri prakticky uspanem PDA snedl cca 18% (coz je taky dost, ale da se to prezit).

Uživatelský avatar
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 171
Registrován: čtv led 22, 2009 20:35
Zařízení: HTC Desire Z

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od rampage » pát říj 09, 2009 19:12

uDk a Energy šli celkem brzo pryč, teď mám dutty's Leo R4 a spokojenost nenašel jsem zatím nic závažnýho co by mě donutilo ji dát pryč, jen nevim jak na ten kompas

zdendullah
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř črc 22, 2009 15:24
Zařízení: HTC Touch (Elf), HTC TD2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od zdendullah » sob říj 10, 2009 7:49

souhlas, protože Niky79 popsal TOM TOPAZ tak dobře, tak jsem se neobtěžoval ho testnout a hned jsem prubnul hardSPL 1.83 a flešnul Dutty´s LEO R4. Běhá krásně svižně, vše funguje jak má, zatím jsem nepřišel na nic, co by nefungovalo. na ten kompas jsem ani nenarazil, ale je fakt, že jsem si s tím pořádně ještě nepohrál. zkoušel jsem jen igo, maily, zprávy, internet. grafika není úplně tak vymazlená jako u shadowline´s, ale rozdíl je v podstat jen v "oušscích", které nahrazovaly spodní nabídku. jinak je to v podstatě to samé a ještě ke všemu tam není, jak také napsal Niky79 ten hnusný dialog nastavení zvuku vyzvánění a systému, ale standardní, který je ve většině ROM. takže ano, zatím doporučuju, že by mi nadšení vydrželo?

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od niky79 » sob říj 10, 2009 8:27

Ja mam ale fakt pocit, ze TOM TOPAZ funguje lepe nez Dutty´s LEO R4, alespon v tech vecech, na kterych mi zalezi :-)

-- doplnění předchozího příspěvku (ned říj 11, 2009 9:36) --

Vyzkousel jsem EnergyROM_TOPAZ_20091009_StandardM2.5

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=562942" onclick="window.open(this.href);return false;

Funguje relativne bez problemu:
- IGO 8 jede
- MyLocation funguje i na GPRS
- Messaging od HTC neni vypnuty, potreba nahrat vyse uvedeny soubor
- Fotografie kontaktu na Today po restartu nemizi
- soubor AudioPara3.csv pro zvyseni hlasitosti funguje
- Problem s vracenim na Today pres HW tlacitko lze resit pres GRID_LEO_Home button Fix_2.cab.

Nicmene se teto romky zbavuji, zda se mi, ze spatne ukazuje stav baterie. Priklad, mate energii na 50%. Neco delate a pak restartujete mobil. A nahle je energie treba na 25%. A nevim, co je dobre :)

-- doplnění předchozího příspěvku (stř říj 14, 2009 12:37) --

Vyzkousel jsem Duttys Topaz WM6.5 LEO R5.

- zapnuty HTC messaging (nevadi, pokud nemate moc smsek)
- stale problem s IGO8 (lze resit upravou nastaveni IGO)
- Mylocation funguje.

Doporucuji.

Nicmene mi pretrvava problem s ukazatelem energie. Tam tam treba 99% (par hodin po nabiti), dam restart a nahle je tam 91 (nekdy se ukazatel po restartu dokonce zvysi :)

zdendullah
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř črc 22, 2009 15:24
Zařízení: HTC Touch (Elf), HTC TD2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od zdendullah » pát říj 16, 2009 12:43

ahoj,pár dní mám flešnutou Duttys Topaz WM6.5 LEO R5... zatím jsem spokojený, s IGO8 problémy nemám, stejně tak s ukazatelem baterie. Co konkrétně ti v IGO nechodí? Mimochodem, dnes jsem kouknul na XDA, jsou tam fungl nové verze ROM´s kromě již zmíněné LEO R5. Začíná se to profilovat, nebude trvat dlouho a 6.5 budou běhat stejně svižně jako 6.1. Má vůbec smysl čekat na ofiko ROM od HTC?

roxtedy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: pon lis 24, 2008 7:50

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od roxtedy » pát říj 16, 2009 18:10

Dle mě určitě má... s těmito ROMkami budeš flashovat do zbláznění...pořád budou nějaký problémy...mám v D2 asi 30 programů...jestli budu flashovat novou ROM a instalovat programy zpět, tak chci 100% ROMku kde nebudou bugy, které vyřeší další, další ROMky...

Uživatelský avatar
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 171
Registrován: čtv led 22, 2009 20:35
Zařízení: HTC Desire Z

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od rampage » pát říj 16, 2009 18:22

Ze zvědavosti jsem přešel na dutty's R5 (původně R4) a opět spokojenost. Vše jede tak jak má, takže až vyjde 6.5 od HTC tak si počkám na hodnocení než ji tam budu cpát. Spíš se těším až někdo uvaří rom z originál wm6.5 od htc a vyladí jim muchy :tlem:

Uživatelský avatar
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: sob úno 02, 2008 22:05
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Havířov

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od jjiirrii » pon říj 19, 2009 10:10

Používal jsem R4 i R5, ale příchozí SMS byly bez zvuku. Tobě to jde bez problémů?

Uživatelský avatar
mikt
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: ned dub 26, 2009 19:06
Zařízení: Diamond2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od mikt » pon říj 19, 2009 10:54

Co se týká nefunkčního zvuku pro upozornění a SMS u Dutyho ROM:
1/ toto se stane když přepneš Sense (manilu ) na češtinu
2/Oprava je následující: nahrej do složky Windows soubory z přiloženého ZIP archivu
Přílohy
Manila 2.5 Language Fix.zip
(32.77 KiB) Staženo 120 x

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od niky79 » ned říj 25, 2009 20:47

Dulezita vec - pokud vam nahodou nejde MyLocation, muze to byt tim, ze mate starou verzi RADIA. Do nove ROM jsem nahral original radio (3.43.25.19) a mylocation prestalo fungovat (u dutty R6 LEO). Nevedel co s tim, ale pak me napadlo tam vratit to nejnovejsi radio (4.49.25.17) a najednou to hned naskocilo :))

roxtedy
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: pon lis 24, 2008 7:50

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od roxtedy » ned říj 25, 2009 23:06

Jak se přepíná sense do CZ? Já jsem neodolal a flash Nataly http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=549549 Jedná se o ROM soustředěnou na rychlost, je to nejrychleší ROM pro D2. Ale jede na Manile 2.1 chtěl bych sense. ROM je stabilní, žádné problémy(zatím) today WM je odstraněna, takže pouze touch flo 3D, marketplace odstraněn.

Uživatelský avatar
mikt
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: ned dub 26, 2009 19:06
Zařízení: Diamond2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od mikt » pon říj 26, 2009 9:00

Senze i manilu přepneš do CZ přes registry:
HKCU/ MUI/CurLang: "zde změň hodnotu na 405 Hexadec
(pokud autor ROMky nevykuchal i ostatní jazykové mutace. Potom je třeba ještě dohrát soubory češtiny http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=549549)
Manilu za Senze nevyměníš.

agopom
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob úno 21, 2009 18:46
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Nitra + zašvábený internát v Bratislave :)

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od agopom » stř říj 28, 2009 22:44

Zdravim. Mam Duttyho R6, kde je manila 2.5 a chcem sa spytat...v oblubenych kontaktoch, ked si pridavam osobu, musim si zvolit aj nejake konkretne cislo. Potom ked na nu kliknem, hned mi ho zacne vytacat. Chcel by som, aby mi po kliknuti na tu ikonu otovrilo kontakt a az potom som si vybral ktore cislo mam zvolit. Skusil som to riesit aj tak, ze tam ten kontakt dam 2krat, vzdy s inym cislom, ale tak to bohuzial nejde. Viete daco poradit?

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od kupco » stř říj 28, 2009 23:26

agopom: Musis kliknut na meno osoby a nie na fotku - klikni na meno pod fotkou a zobrazia sa ti udaje pre danu osobu.

agopom
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: sob úno 21, 2009 18:46
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Nitra + zašvábený internát v Bratislave :)

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od agopom » stř říj 28, 2009 23:28

No ty brdo :) Tak tom som fakt netusil. Dik moc.

laikhtc
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob říj 31, 2009 0:54
Zařízení: htc diamond 2

Vase zkusenosti s ROM s WM 6.5 a Manilla 2.5 - PISTE

Příspěvek od laikhtc » sob říj 31, 2009 1:02

zdravim vsechny ani nevim jestli jsem ve spravnem foru,ale mam malej dotaz mohl by prosim nekdo me laikovi a zacatecnikovi trochu briblízit co je to radio a rom a co k cemu slouzi poripade nejake rady jak vylepsit htc d2 mel jsem asus p535 kamarad me to truchu upravil ale vubec nevim co na co je dobre diky moc vsem :wink: :wink: :wink:

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host