Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Jiří Hrma » úte čer 16, 2009 11:54

Návod na nahrání StockSPL pro HTC Touch Diamond2 (Topaz)

Pokud jste z nějakého důvodu váš telefon odemknuli HardSPL unlockem a chcete vše nyní vrátit do původního, tedy prodejního stavu, máme pro vás tento návod. Mějte na paměti, že vše provádíte na vlastní nebezpečí a autor návodu ani tento server nenesou zodpovědnost za případné škody vzniklé na vašem zařízení. Před flashováním doporučuji vypnout firewall ve vašem PC.

Postup:
1) Nejprve do telefonu naflashujte zpět originální firmware (ROM) a radio ROM (tedy oficiální ROM od výrobce)
2) Ve vašem PC spusťte soubor TopazSPLRelocker_SPL133.exe (je nutné administrátorské oprávnění, jinak se při spuštění objeví chyba)
3) Po spuštění souboru TopazSPLRelocker_SPL133.exe se vám ve stejném adresáři objeví několik dalších souborů, RUU_Signed.nbh je ten soubor, který obsahuje tovární SPL.
4) Přes flashovací utilitu se proklikejte (tlačítko Next) až na samotný proces aktualizace
5) Po dokončení procesu přepněte zařízení do bootloaderu. Zde byste nyní měli vidět verzi SPL 1.33.0000 a nikoliv 1.33.OliNex, která se objevuje po HardSPL unlocku. Pokud je tomu tak, úspěšně jste do telefonu nahráli prodejní (originální) SPL.

Kopírování tohoto textu bez předchozího svolení autora návodu je zakázáno!
Přeloženo z Xda-developers fóra
Přílohy
StockSPL_Diamond2.zip
CZ návod a potřebné soubory pro tovární StockSPL lock zařízení HTC Touch Diamond2
(1.02 MiB) Staženo 659 x

antoda
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř zář 30, 2009 23:01
Zařízení: HTC TOUCH DIAMOND 2

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od antoda » sob úno 06, 2010 16:25

zdravim, mam mensi problem. Z duvodu reklamace jsem si do telefonu nahral stock rom ze stranek htc. Pote jsem chtel nahrat stockSPL. To vse se podarilo, telefon normalne nabehl. Dale jsem provedl hard reset a telefon nechce nabootovat do win. Proste se zasekl v bode, kde sviti na lcd jen napis touch diamond 2 na cernem pozadi. Uz nejak nevim, co s tim mam delat. Dokazete mi prosim nekdo poradit co s tim?
edit: problem odstranen, jen jsem musel trochu vychladnout z nasrani a pouzit mozecek...

Marty22
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: úte srp 14, 2007 10:15

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Marty22 » stř úno 24, 2010 15:35

Stalo se mi to stejny....jak jsi to vyresil prosím....mozecek nejak nefunguje

Uživatelský avatar
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 194
Registrován: sob úno 02, 2008 22:05
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Havířov

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od jjiirrii » ned bře 07, 2010 8:48

Stalo se mi to taky a vyřešil jsem to následovně: Vyjmul jsem baterku a následně zapnul do bootloaderu - trikolóra s informací o SPL (při vypnutém přístroji držet tlačítko hlasitosti dolů a zapnout). Pak jsem připojil telefon přes USB k PC a spustil instalaci ROM. A už to zase jede.

mQoo
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned bře 21, 2010 15:35
Zařízení: touch diamond2

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od mQoo » ned bře 21, 2010 22:15

co ked potrebujem reklamovat telefon, koli nefunkcnosti usb pripojenia na PC ?:D ako tam nahram tie originalne romky a SPL? som v slepej ulicke troska, nie ?:)

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od niky79 » sob dub 17, 2010 8:29

Ja myslim, ze ROMku lze nahrat i z pametovky, ne?

antoda
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř zář 30, 2009 23:01
Zařízení: HTC TOUCH DIAMOND 2

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od antoda » pát črc 16, 2010 6:46

Marty22 píše:Stalo se mi to stejny....jak jsi to vyresil prosím....mozecek nejak nefunguje
Asi to je s křížkem po funuse, ale náhral jsem *.NBH soubor do root paměťové karty a na asi 5. pokus se flashnutí rom z paměťovky povedlo k plné spokojenosti. Na hard reset po nahrání nové rom jsem se už vyprd a vše šlo ok.

Uživatelský avatar
Jikoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 124
Registrován: sob srp 29, 2009 16:59
Zařízení: Nokia Lumia 1020, HTC 7 Trophy na prodej
Kontaktovat uživatele:

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Jikoun » stř pro 15, 2010 9:19

Mně se to vždy při spuštění zasekne na obrazovce kde svítí HTC a dole jsou tři řádky začínající na R G a D a dál mi to nechce pustit. Nevíte někdo co s tím?

Zkusil sem flešnout ROMku přes kartu a ani takhle to nejde, pokaždý se to zasekne na tej obrzovace s logem HTC.
Můžete mi někdo prosím poradit?

-- doplnění předchozího příspěvku (stř pro 15, 2010 12:31) --

Tak už se mi to povedlo a prakticky ani nevím jak.

Kamzl
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pon říj 10, 2011 19:13
Zařízení: HTC Touch diamond 2

Český návod na tovární StockSPL lock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Kamzl » pon říj 17, 2011 10:58

Zdar myslíte že díky špatný Romce je možný že mi nefungují tlačítka pod displeyem, konkrétně ikona okna(přístup do nab. start a šipka vlevo?

Nebo co by to mohlo být? Problem se objevil po tom co jsem nahrál novou rom ze serveru HTC protože mi předtím WM 6.5 se složil díky nějaký neprověřený aplikaci.

Pak se nechtěl několikrát nabootovat, po vyjmutí baterie naběhl ale anglicky, celý den jsem tam cpal češtinu a pak právě přestali tlačitka komunikovat.
a ještě je normální že telefon i když si s nim nijak významě nehraju i na novou baterii vydrží zhruba 6 hodin? nemá to nějakej úspornej režim jako windows v PC?

díky za odp.

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host