Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Jiří Hrma » sob kvě 15, 2010 20:07

Pokud do zařízení nahraješ ofiko ROM (originální) a potom uděláš Stock SPL - nahraješ tovární SPL, tak ano, potom by s reklamací neměl být žádný problém a teoreticky by to v servisu neměli vůbec poznat.

junglist
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob úno 27, 2010 17:58
Zařízení: HTC EVO 3D

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od junglist » čtv čer 03, 2010 21:57

Ahoj. Omlouvam se za trosku hloupej dotaz :) Ten navod co je tu na prvni strance je i v tuto dobu funkcni? Mam posledni oficialni ROM, coz je pro me nejvetsi zklamani a odhodlal jsem se pro HSPL. Vim, ze jsem kdysi v tomto tematu cetl, ze se za HSPL snad musi neco platit nebo co. Jak je to ted? diky

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od barberry.pha » čtv čer 03, 2010 22:41

Za HSPL se nic neplati, jenom si musis sehnat verzi HSPL jako mas verzi romky, nevim jake cislovani ma posledni td2 rom ale kdyz na xda zadas HSPL (cislo rom kterou mas) tak ti to najde verzi kterou pristroj odemknes a bude tam i verze SPL pro pripadne uzamceni ;)

proch
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř říj 18, 2006 20:51
Zařízení: TD2 win 6.5.3 Energy
Bydliště: U Asusu N50VN :-)
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od proch » úte čer 08, 2010 21:52

Tak na odemknutí svého MDA V jsem se nějakou dobu vykašlal. Předevčírem jsem to stenejma nástrojema zkusil znova a světe div se, odemknul jsem ho. Na XDA je ke stažení nový OliNEX 2.51 tuším, ale odemkl jsem to tou 1.83, 2.51 jsem tam nahrál později. Nechápu to, odemykal jsem už asi pět typů přístrojů od T-mobile a nikdy nebyl problém až TD2 (MDA V )po záruční výměně (vadný displej) odolávala a proces odemykání pořád vyhazoval placenou lajnu, vše končilo u flashe 0%...Nemám pro to vysvětlení, ale povedlo se.

Uživatelský avatar
Jess
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 119
Registrován: pon črc 13, 2009 14:04
Zařízení: S.G.NOTE,HTC HD2,S4

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Jess » čtv črc 01, 2010 11:45

Zdar, ktory HSPL pouzit mam rom 2.53.479.3

proch
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř říj 18, 2006 20:51
Zařízení: TD2 win 6.5.3 Energy
Bydliště: U Asusu N50VN :-)
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od proch » čtv črc 01, 2010 23:24

No zkus tu 2.51, je nejnovější, ale já to odemkl 1.83, ale jakou jsem tam měl ROM původně, to už nevím...

sinco
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte dub 15, 2008 19:16

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od sinco » sob črc 03, 2010 9:50

Mam posledni original rom. Na XDA mam trosku zmatek ktery soubor pouzit. Stahl jsem Topaz-HardSPL_V5_00R5_183HSPL a k tomu update_to_251. A co ted s tim. Po rozbaleni to dat do jedne slozky? Nerad bych mel misto tel. cihlu a nez se do toho pustim, musim vedet jak na to. Jo a nekde jsem cetl ze se da odekmknout tel. tak ze neni potreba pro pripad reklamace neco dal preinstalovavat. Teda krome nahrani original rom. Jen ted nevim kde jsem to cetl.

Uživatelský avatar
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 183
Registrován: pon úno 23, 2009 6:52
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Praha

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Aspire » stř črc 07, 2010 9:57

to sinco: HardSPL si rozbalíš do jedné složky v počítači po synchronizaci spustíš program pro odemčení ROM.

Co se týče neoriginální ROM, záleží na koho narazíš. Už jsem viděl reklamační zprávu v které bylo uvedeno, že komunikátor neobsahuje originální ROM, ale to nezpůsobilo závadu, proto je oprava uznána, jako reklamace. Ale to není pravidlo. Rozhodně je snadnější ti cihlu vrátit s tím, že je to tvoje chyba a reklamace je neuznána.

virus
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: pon čer 08, 2009 22:03
Zařízení: Samsung Galaxy S (root Froyo 2.2)

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od virus » pon črc 12, 2010 19:29

Chtěl bych se zeptat : Pokud se mi flashnutí nepodaří zvladnout do konce zastaví se třeba na 0% bude na dále po nezdařeném úkonu PPC funkční (myslím tim že mi bude fungovat má poslední nahraná ROM?)

drummates
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: sob srp 14, 2010 11:44
Zařízení: HTC Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od drummates » pon říj 25, 2010 20:52

Neviem prečo ale za žiadnu cenu nemožem spravit unlock... mobil mam dva mesiace, nieje brandovany a ani nič, mam windows 6.5 ale na ntb mam 7... prsote kliknem spustím a nič.

vlezminazada
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv kvě 06, 2010 13:33
Zařízení: htc touch diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od vlezminazada » sob říj 30, 2010 16:25

Mam ten samí problém nevim proč ale nedaří se mi unlocknout mojí D2 mam tam WM 6.5 na NB mam W7 (64bit) a vždy se mi to zasekne na 0% NOD 32 mam vypnutý, soubor mam na pevnym disku mam verzi 1.3.3 i verzi 1.8.3 zkoušel jsem to podle tohodle návodu co je zde nejde skoušel jsem to i podle návodu na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312" onclick="window.open(this.href);return false; ale taky nic už sem bezradnej nevíte čim by to mohlo bejt ?

Dafe
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: sob črc 25, 2009 9:56
Zařízení: HTC HD2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Dafe » sob říj 30, 2010 17:55

Spoustíš to jako správce (administrátor)???

Llord
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned říj 31, 2010 8:26
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Llord » ned říj 31, 2010 23:30

Zdravím vás všechny.
Mám stejný problém, co někteří tady. Při odemykání HSPL 1.83 od XDA naskočí trikolora a odemykání zamrzne na 0%....grrrr....Už několik dní se ho pokouším odemknout a nic.Kdysi jsem měl Kaisera a tam vše proběhlo okamžitě, bez sebemenších problémů. Tak teda fakt už nevím. Mám Vistu Ultimate..Vše spouštím jako admin..antivir zapnutý i vypnutý...se SIM a SD i bez......ale stále se mi nedaří....Mám SPL 2.51.....a ani nepomohl HardReset....Sím vás nevíte někdo nějaký fígl?? :?: ...Díkes za rady....Llord

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2021
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od koumes » ned říj 31, 2010 23:38

A toto taky nepomohlo? http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 125#p99543" onclick="window.open(this.href);return false;

Llord
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned říj 31, 2010 8:26
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Llord » ned říj 31, 2010 23:49

Vyzkouším a dám vědět...je to sice trochu složitější....ale času mám dost:-D Moc díky

-- doplnění předchozího příspěvku (ned říj 31, 2010 23:55) --

Tak hotovo....mám SPL 1.83 olinex....A mám tedy ještě jeden dotaz.Na XDA je "update 2.51"...Je to soubor s příponou nbh...Poradíš mi ještě jednou co s tím....Nakopíroval jsem ho na kartu......ale nic.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2021
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Moto Zoom
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od koumes » pon lis 01, 2010 12:02

Takhle se tezko odpovida,ale soubory *.nbh jsou ROM,RadioROM,ale take u Task29 "system" bez niceho.Dej link a popis konkretne,co myslis.Pokud ma soubor malou velikost;cca 10MB;je to na ciste PDA bez systemu.ROM ma 100-200MB,k tomu se pouziva Flasher "CustomRUU.exe".Po task29 PDA nahod do bootloaderu,pripoj pres kabel k PC a spust CustomRUU.exe.Flashne se nova ROMka.

Llord
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned říj 31, 2010 8:26
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Llord » pon lis 01, 2010 18:29

Uz mám vyřešíno. Jenom jsem hned nepochopil, které soubory potřebuji na update....Moc díky za rady...Ted budu hledat nějakou inteligentní ROMku....Buď ENG nebo CZ....

vlezminazada
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: čtv kvě 06, 2010 13:33
Zařízení: htc touch diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od vlezminazada » pon lis 01, 2010 19:37

jentak pro info co sem udělal blbě když se mi tom unlocku nepodařilo spustit exitbootloader je to odemčený nebo ne nebo sem to uplně celý po...l ?

Uživatelský avatar
mdkill
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: stř čer 28, 2006 13:59
Zařízení: Asus P535 a HTC Touch 2
Bydliště: Nový Jičín

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od mdkill » stř led 18, 2012 22:05

Zdravim, měl jsem stejny problem s odemmknutim Touch 2. Topaz-HardSPL_V1_01R1.exe nefungoval a ani verze 1.33 ani 1.83. Nakonec jsem nakopiroval do PDA soubor "SSPL-Manual-TopazV5_09.exe" a "RUU_Signed.nbh" a spustil Topaz-HardSPL_V5_09R6.exe v automatickem modu. Unlock proběhl v pořádku.
Měl jsem posledni origo HTC rom 2.53.405.5 (76952)WWE.

dhc666
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř pro 26, 2012 22:02
Zařízení: htc topaz

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od dhc666 » stř pro 26, 2012 22:05

ma problem potreboval bych poradit delal jsem unlock podle tohoto navodu

Kód: Vybrat vše

http://forum.gsmhosting.com/vbb/archive/t-960753.html
telefon zhasl a nejde vubec zapnout
baterii jsem mel nabitou na 100%
doufam ze to jeste pujde dat do kupy
diky\ za pomoc

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host