Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
jajaptak
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: úte říj 27, 2009 11:28
Zařízení: HTC Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od jajaptak » stř říj 28, 2009 17:19

Díky. Ale po několika pokusech pořád nic. Asi nejsem vyvolený. Museli mi to zamknout opravdovým klíčem (FABkou) :lol:

Uživatelský avatar
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 99
Registrován: ned zář 21, 2008 22:31
Zařízení: HTC Diamond 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Petr_K » čtv lis 05, 2009 9:58

Má dotaz na zkušené.
Jak poznám jakou verzi Hard-SPL jsem do zařízení dostal?
Před nedávnem jsem odemykal D2, ale nejsem si jistý, jestli tam mám HSPL133 nebo už nyní doporučovanou HSPL183 pro nahrání WM 6,5. Dá se to nějakým nenáročným způsobem zjistit?
Nejsem příliš zdatný pro tyto operace, i když se mi podařilo D2 odemknout a nahrát jinou ROM, přesto jsem před každou změnou zcela nejistý, proto prosím o trpělivost nad dotazy, které mám. Děkuji.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv lis 05, 2009 13:35

Petr_K: Verze HardSPL by měla být vidět v bootloaderu http://smartwiki.cz/pocket-pc/htc/htc-t ... bootloader" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Petr_K
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 99
Registrován: ned zář 21, 2008 22:31
Zařízení: HTC Diamond 2
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Petr_K » úte lis 10, 2009 15:38

Děkuji za info, ... naštěstí tam už nám 1.83 :-)

Fitik
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: sob lis 07, 2009 12:39
Zařízení: Samsung i8000 Omnia 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Fitik » pát lis 13, 2009 20:53

Dával už někdo HardSPL / cooked romky na MDA Compact V? Vidím, že se to tu někomu před časem nedařilo. Zkoušel někdo? Mělo by to jít / němělo?

Tak pro majitele MDA Compact V potvrzuji, že to jde bez menších problémů.

Uživatelský avatar
Pacik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: čtv čer 28, 2007 20:04
Zařízení: MDA Compact V
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Pacik » stř pro 30, 2009 16:37

To Fitik: A podle jakého návodu si to dělal? Podle toho co je zde?

Uživatelský avatar
Zoso
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob pro 26, 2009 0:35
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Hostivice, Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Zoso » stř led 06, 2010 18:08

Ahoj, chtěl bych si zkusit nafleshovat nějakou tu neorig ROMku, tak sem se rozhodl pro HSPL, stáhl jsem si poslední verzi OliNex 1.83 a když ji zpustím prokliknu se a dostanu se do tricolory, tak se mi PDA odpojí od ActivSyncu, takže nemužu pokrašovat v HSPL a již nemužu opět navázat spojení mezi PDA a PC přes ActivSync, takže ani nemužu pokračovat v HSPL. Když odpojim a znova zapojim USB, tak mi vyskočí onkno, že zařízení USB nebylo rozpoznáno. Pokud máte někdo zkušenosti a mohli by jste mi pomoci, budu velice rád za názory. Vše sem samozřéjmě jel podle návodu na XDA a odpovědi sem se tam zatim nedočakl, tak snad někdo zde

Nakonec vyřešeno

Uživatelský avatar
MacFig
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř led 13, 2010 19:14
Zařízení: T-Mobile MDA Compact + HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Skoro Praha

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od MacFig » stř led 13, 2010 19:24

Ze zkušenosti vím, že přerušení nahrávání HSPL OliNex 1.83 (po odpojení od ActivSyncu, které je při HSPL vždy) může mít dvě příčiny: (1) spuštění HSPL sice z lokálního disku, ale z druhé partition (což se asi chovalo, jako by to bylo ze síťového disku), nebo (2) rezidentní běh antiviru (v mém případě to byla rezidentní ochrana Outlooku od Avastu, která běžela i při nespuštěném Outlooku).

booth
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: ned úno 07, 2010 14:36
Zařízení: Htc HD2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od booth » ned úno 14, 2010 0:00

zdary všem, pokouším se odemknout podle návodu s xda a pokaždé to skončí na hlášce, že už mám odemčené jiné zařízení a další musím zaplatit, a to nemám, poradíte?

Uživatelský avatar
Zoso
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob pro 26, 2009 0:35
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Hostivice, Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Zoso » pon úno 15, 2010 23:43

tak pošli SZ Olinexovi a napiš mu, že se nejedná o hromadné odemikání, ale že pouze potřebuješ pro sebe odemknout PDA, poté by ti měl vyhovět

proch
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř říj 18, 2006 20:51
Zařízení: TD2 win 6.5.3 Energy
Bydliště: U Asusu N50VN :-)
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od proch » pon úno 22, 2010 23:49

Zdravím, po vyzvednutí T mobile MDA 5 z opravy (vadný displej)nejde odemknout, zkoušel jsem všechny finty co jsem zde našel ale nehnul jsem s tím, vždy zkončím na šedé obrazovce a 0% po deseti minutách se zařízení odpojí. Před opravou, jako nové jsem ho odemkl Olinexem 1.33 úplně v pohodě, bez problému a to tam už byly win 6.5. Mobil mi neopravily, ale vyměnily za nový a nejde s tím nic udělat. Je tam nahraný SPL 1.83 a nic do toho nemohu dostat, žádný OlineX. Odinstaloval jsem kvuli tomu i antivir z compu, ale nic nic nic, nedokážu s tím t-mobile softem jakkoli fungovat, docela zoufalost...vymazlený zálohy co mám z předchozího systému 6.1 samozřejmě na 6.5 nejdou, tak jestli ještě někdo dokáže poradit, budu vděčný, díky za reakce.

Uživatelský avatar
Zoso
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob pro 26, 2009 0:35
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Hostivice, Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Zoso » stř úno 24, 2010 1:44

Zde nalezneš přesný postup a i možnosti vyřešení chyb a jejich problematik
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312" onclick="window.open(this.href);return false;

proch
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř říj 18, 2006 20:51
Zařízení: TD2 win 6.5.3 Energy
Bydliště: U Asusu N50VN :-)
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od proch » stř úno 24, 2010 2:54

Na poslední stránce toho odkazu má uživatel Willits přesně stejný problem jako já, první telefon jsem flasnul bez problemu stejně jako on. Zřejmě byl staršího data výroby. Druhý má novější desku, original SPL- 1.83 a flasnout s tím co je k dispozici prostě nejde. Flasuju už od prvního MDA compact, měl jsem skoro všechny modely co T- mobile udělal, akorát třetí řadu jsem měl od O2 (XDA Orbit) protože měl WiFi, (Artemis T-mobile ne) tak pochybuji, že někde dělám chybu. Děkuji za odkaz, budu ho sledovat, třeba to někdo později vyřeší.

Uživatelský avatar
Zoso
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob pro 26, 2009 0:35
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Hostivice, Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Zoso » stř úno 24, 2010 9:37

Nebo zkus na XDA přímo napsat Olinexovi, když sem měl problém s flashem tak sem mu přímo napsal (popsal svůj problém) a poté mi odepsal s pomocnou zprávou, tak mu zkus popsat problém a snad ti pomůže ho vyřešit

proch
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř říj 18, 2006 20:51
Zařízení: TD2 win 6.5.3 Energy
Bydliště: U Asusu N50VN :-)
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od proch » stř úno 24, 2010 12:57

Ano, již včera jsem mu napsal, chtěl po mě IMEI zařízení a radil ať při flasování použiju placený link a daruji 4GB. To bych klidně udělal, ale účet Pay Pal nemám a nevím, jak to "placené" flashování vlastně funguje, sem to nepochopil... Napsal jsem mu že zaplatím, ale ne přes PayPal, třeba kreditkou, nebo jinak...Tak jsem zvědav, jestli ještě něco napíše.

Uživatelský avatar
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: sob úno 02, 2008 22:05
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Havířov

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od jjiirrii » čtv úno 25, 2010 14:59

Taky jsem byl zoufalý, protože jsem měl D2 v servisu a tam mi vyměnili základovou desku, čímž se mi změnil IMEI, která už má original SPL- 1.83. Odemknout ho nešlo. Tak jsem použil ten link který se objevil vždy po neúspěšném pokusu a poslal mu 5liber (do požadovaného políčka při platbě jsem napsal svůj IMEI) a problém byl vyřešen. Okamžitě po platbě jsem to flashnul.

unite
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pát bře 06, 2009 8:05
Zařízení: HTC TD2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od unite » ned bře 14, 2010 20:12

ja na tom jsem stejne, neslo to odbloknout jen pres platbu na netu.

Uživatelský avatar
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 183
Registrován: pon úno 23, 2009 6:52
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Praha

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Aspire » ned dub 18, 2010 8:59

Vcera jsem se odvazal :-) a rozhodl zkusit nejakou ROM z XDA. Zkusil jsem mistni navod a ten mi nefungoval, flashovani mi stalo na 0%. Vse se podarilo az po pouziti jiz zmineneho linku na XDA, kde je trosku jiny navod i soubor.

proch
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř říj 18, 2006 20:51
Zařízení: TD2 win 6.5.3 Energy
Bydliště: U Asusu N50VN :-)
Kontaktovat uživatele:

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od proch » úte dub 20, 2010 6:52

No,to by me zajimalo,co tam bylo jineho,stahnul jsem uz co se dalo,flash se zastavi na 0% a dal s tim nejde nic delat.Kreditku mi internet odmitnul,tak mam tedy porad smulu...

JavaanseJongens
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte kvě 11, 2010 10:38
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od JavaanseJongens » sob kvě 15, 2010 17:10

Ahoj. Chci se zeptat- pokud uvedu SPL do původního stavu, mužu přístroj případně reklamovat nebo už jsem o záruku tak jako tak přišel?

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti