Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Lukáš Mano » úte čer 16, 2009 11:04

Návod na HardSPL unlock zařízení HTC Touch Diamond2 (Topaz)

Pokud chcete do Diamondu2 flashovat jakékoliv ROM a ne jen ty, určené pro náš trh, je potřeba provést HardSPL unlock. Jedná se o neoficiální postup, kterým můžete trvale poškodit vaše zařízení a rovněž přicházíte o záruku, vše tedy provádíte na vlastní nebezpečí. Veškeré potřebné soubory naleznete v tomto archivu:
HardSPL_Diamond2_cz.zip
CZ návod a potřebné soubory pro HardSPL unlock zařízení HTC Touch Diamond2
(5.34 MiB) Staženo 3712 x
Postup:
1) Ujistěte se, že máte provedenou zálohu zařízení, baterii nabitou alespoň na 60%
2) Vyndejte SIM kartu a paměťovou kartu ze zařízení
3) Připojte Diamonda2 k počítači, kde je nainstalovaný ActiveSync nebo Windows Mobile Device center
4) Pro naflashování je nutné, aby váš počítač mohl přistupovat k internetu (kontrola licence a aktualizace)
5) Spusťte Topaz-HardSPL_V1_01R1.exe a proklikejte se až na samotný Upgrade

Informace: Topaz-HardSPL_V1_01R1.exe musí být nahrán na lokálním disku, ze síťových disků nebo flash disků nefunguje. Systém Windows XP vyžaduje administrátorské přihlášení, u Windows Vista a Windows 7 je nutné spustit aplikaci v režimu správce-administrátora. V případě nefunkčnosti použijte Topaz-HardSPL_V1_01R1__NC.exe, který je také přiložen.

Pro vynucený přechod do bootloaderu (trikolóra na displeji) nakopírujte do Diamondu2 soubor SSPL-Manual.exe a
spusťte. Pokračujte bodem 5.

6) Pokud jste vše provedli správně, naskočí % flashování (tento proces proběhne poměrně rychle)
7) Na PC vyskočí okno Finish a Diamond2 se automaticky restartuje
8) Nyní je Diamond2 připraven na flash neoficiální verzí ROM a vy jste úspěšně provedli HardSPL unlock

Pokud potřebujete SPL vrátit do původního stavu, použijte tento návod.

Kopírování tohoto textu bez předchozího svolení autora návodu je zakázáno!
Přeloženo z Xda-developers fóra

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od kupco » čtv črc 09, 2009 15:14

Ja som ani SIM ani pamäťovú kartu nevyberal a HardSPL sa podaril bez problémov na prvý krát podľa postupu na xda fóre...
Ešte chcem upozorniť, že aj napriek mojím očakávaniam, sa pri HardSPL dáta na zariadení nevymažú (rovnako ako pri aktualizácii rádia - bez aktualizácie ROM), to sa stane až po nahraní novej ROM-ky.

frenkie71
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob pro 20, 2008 13:37
Zařízení: htc Touch HD

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od frenkie71 » čtv srp 20, 2009 20:34

Hledam nekoho komu se podarilo flashnout klon Diamondu 2 MDA compact V od T-mobile.Postupoval jsem dle navodu ,vyzkousel na ruznych PC ,ale zadna cesta nevede k unlocku.Dokonce ani SSPL spusteny uvnitr neprepne do bootloaderu.Uz si zacinam myslet ,ze se moji ruzove ROM nezbavim.Mam 1.40.47970 verzi a starsi na XDA se v Germeny podarilo flashnout.Dekuji i za negativni zpravy,pripadne pomoc.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv srp 20, 2009 20:42

frenkie71: A díval si se na Xda-dev, zda není ve vlákně o HardSPL pro Diamond2 novější verze aplikace, která by to dokázala s tvojí verzí ROM provést?
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312

frenkie71
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob pro 20, 2008 13:37
Zařízení: htc Touch HD

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od frenkie71 » čtv srp 20, 2009 21:20

Pouzil jsem jak starsi tak i tyto posledni verze a to i verzi NC a dostanu se vzdy jen k sede obrazovce s procenty na MDA aniz by se me to dotazalo na to varovani... ANO/NE a bohuzel to zustane u O% a po 10ti minutach program v PC nahlasi chybu.Zkusil jsem upgrade active synchro,srvice pack 1 na NETframu 3,5 a opravdu si nevim rady.Zitra me prijde novy PC pro zmenu s vistama,tak to zkusim znovu.Zkousel jsem i ruzne varianty spojeni active synchro s usb zatrzenim i bez A NIC.Nejsem dost silny v anglictine,ale nekde myslim grupa OLIpro snad nabizi pri sdeleni IMEI pristroje vytvoreni specialniho flashe za 14euro na miru.Da se tomu verit?Nemuzu uz najit jejich stranky a necham to jako posledni moznost.Asi je to MDA jeste moc novy,ale verte mi ze to T-mobile TFLO3 je i za 1,- neprekousnutelne!!! Cekam na zpravy ,ze se to nekomu podarilo,ale i pokud nejsem sam komu NE! pak budu vedet ze chyba je ve me.Ta moje verze je 1.40.74970-napsal jsem to prvne blbe.
a dekuji za odpoved na ce4you ke 25 shlednuti bez ozveny...

Jeste musim dodat,ze s vlozenou SIM i bez a pc taktez pripojen k NETU....

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv srp 20, 2009 21:34

frenkie71: A nemůže ti to blokovat třeba firewall v PC? Jinak prosím pokud doplňuješ další příspěvek hned pod ten svůj, tak používej tlačítko Upravit (edit: koukám, že už si to udělal). S tím nákupem SPL na míru bych ještě počkal, podle mě bude jen problém v PC. Odkud jsi? Pokud z Prahy, můžeš dorazit v září na sraz a mrkneme na to, zda se s tím nedá něco vymyslet.

frenkie71
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob pro 20, 2008 13:37
Zařízení: htc Touch HD

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od frenkie71 » čtv srp 20, 2009 21:46

SU Z BRNA :),ale jezdim jako reprezentant celou CR.AVG i firewal bylo vypnute.O srazu v zari nevim,ale najdu si to a stavit bych se mohl.. To MDA ma byt darek k synovym nar.16.9. snad to doladim.Edit za me asi udelal moderator-priznavam se nevim o tom tlacitku.Zitra zkusim zpoustet HSPL na vistach a mozna byla chyba ze jsem ho mel ve slozce na plose a ne na HDDsku jako v navode.

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od niky79 » sob zář 26, 2009 8:22

Vyse uvedeny postup nefunguje:

"5) Spusťte Topaz-HardSPL_V1_01R1.exe a proklikejte se až na samotný Upgrade"

Spustim, dam MANUAL, proklikam az k tlacitku upgrade.

"Pro vynucený přechod do bootloaderu (trikolóra na displeji) nakopírujte do Diamondu2 soubor SSPL-Manual.exe a
spusťte. Pokračujte bodem 5."

Nakopiruju do diamondu tento soubor, spustim v PDA, ale nic se nedeje. PDA neprechazi to bootloaderu, jednoduse "vytuhne". Kdyz pak budu pokracovat krokem 5, napises error, ze spojeni neni...

EDIT: pouzil jsem toto a to funguje:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312" onclick="window.open(this.href);return false;

elex
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pát zář 19, 2008 20:22

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od elex » ned říj 18, 2009 20:34

niky79 píše:Vyse uvedeny postup nefunguje: napises error, ze spojeni neni...

EDIT: pouzil jsem toto a to funguje:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312" onclick="window.open(this.href);return false;
ano mohu potvrdit, zadne vyndavani simek a karet, funguje to skvele

AleK
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 23, 2009 12:28
Zařízení: HTC Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od AleK » čtv říj 22, 2009 12:37

Ahoj zkouším to stále dokola ale nejde to vše dělám podle návodu naskočí trikolora pak to má instalovat ale stále 0% a pak to hodí erorr už nevím jak dál poraďte díky

niky79
smartguru
smartguru
Příspěvky: 539
Registrován: sob zář 05, 2009 17:27
Zařízení: Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od niky79 » čtv říj 22, 2009 12:50

AleK: a co se pokousis instalovat? Novou ROMku? A mas to prvne odemknute prostrednictvim HardSPL?

Uživatelský avatar
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: sob úno 02, 2008 22:05
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Havířov

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od jjiirrii » čtv říj 22, 2009 12:52

A kterou verzi HardSPL používáš? Mě to s 1.33 taky nešlo. Tak jsem stáhnul 1.88 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312" onclick="window.open(this.href);return false;) a napoprvé bez problémů odemčeno. Některé, teda většina těch novějších uvařených rom s WM6.5 stejně vyžaduje mít tu novější verzi.

AleK
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 23, 2009 12:28
Zařízení: HTC Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od AleK » čtv říj 22, 2009 13:01

niky79 - právě že se pokouším odemknout HardSPl ale nejde to

jjiirrii - testnu to

díky všem

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv říj 22, 2009 14:28) --

jjiirrii - prosím tě poraď mi jak jsi to udělal nějakej návod mě to pořád nejde díky

to update jsem skopčil na kartu ale nemůžu to otevřít zkusil jsem zkopčit i SSPL-Manual-TopazV5_01.exe na kartu a zapnout ale vždy totálně vytuhne pda už nevím .... snažím se o to od rána všelijak a různě ale zatím nula bodů díky

Uživatelský avatar
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: sob úno 02, 2008 22:05
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Havířov

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od jjiirrii » čtv říj 22, 2009 14:59

Nevím přesně jak to děláš, ale já to nedělal s karty, ale připojil jsem tel. k PC a dělal to z něj. Flashování nové ROM jde s karty, ale unlok nevím.

AleK
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 23, 2009 12:28
Zařízení: HTC Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od AleK » čtv říj 22, 2009 15:08

jjiirrii - já to taky dělal přez pc ale nejde to tak hledám varianty udělám to jak koliv hlavně aby to už šlo

Bartyx
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 237
Registrován: čtv úno 12, 2009 16:28
Zařízení: Honor 8

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od Bartyx » čtv říj 22, 2009 15:10

Je divný aby ti to nešlo. Máš určitě telefon propojenej s počítačem přes Active Sync, respektive tu aplikaci ve Vista/Win7? Používáš určitě správnej hardSPL?

Pokud potom hodláš rovnou flashovat novou ROM, tak zkus udělat hard reset předtím, než to budeš odemykat. A nezapomeň si zazálohovat data.

Uživatelský avatar
jjiirrii
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 192
Registrován: sob úno 02, 2008 22:05
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Havířov

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od jjiirrii » čtv říj 22, 2009 15:13

Nemáš náhodou ve founu SIM nebo kartu? Jednou jsem se s tím taky trápil a po pár hodinách jsem si uvědomil, že jsem zapoměl vyjmout microSD kartu.

AleK
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv črc 23, 2009 12:28
Zařízení: HTC Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od AleK » čtv říj 22, 2009 15:16

zkusím ještě ten HR ono je zajímavé že na tytnu jsem to měl za 1min hotové a tady na tom se s tím deru už celej den zkušennosti s pda mám už dost velké ale toto se mi ještě nestalo

... testoval jsem to s kartama i bez nejde nic momentáně probíhá HR

-- doplnění předchozího příspěvku (pát říj 23, 2009 18:54) --

tak nevím prostě to nejde ale co jsem se dočetl jestli nebude problém v WIN7 64bit


tak lidi já už jsem v koncích instnul jsem virtualní pc naistnul XP a pořád stejnej problém ukážou se jen procenta a stále 0% nic se neděje prosím poraďte mi já už vážně nevím co dělám špatně jsem z toho vážně na nervy... díky všem

-- doplnění předchozího příspěvku (sob říj 24, 2009 9:42) --

tak vyřešeno už to ide musel jsem ale dost překopat programy v pc který to dělal ani nevím ale havně že to maká

jajaptak
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: úte říj 27, 2009 11:28
Zařízení: HTC Diamond 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od jajaptak » úte říj 27, 2009 18:24

A co jsi udělal ? mám ten samý problém. 0 % a nic.

pakrejci
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte říj 27, 2009 9:57
Zařízení: HTC TOUCH DIAMOND 2

Český návod na HardSPL unlock HTC Touch Diamond2

Příspěvek od pakrejci » úte říj 27, 2009 20:21

Taky jsem to dneska odemykal podle návodu v tomto fóru a zaseklo se to na 0% a chyba. HardSPL co jsem stáhnul přímo tady na smartmania fóru mi nefungoval.

Vyřešil jsem to tak, že jsem stáhnul Topaz-HardSPL_V5_00R5_183HSPL.zip (1.98 MB) ze stránek http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=520312" onclick="window.open(this.href);return false;. Musíš se zaregistrovat, aby ti to dovolilo stáhnout. Tento HardSPL mi fungoval.

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host