NEW RADIO & ROM WM6.5

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 863
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Radek Hübl » sob srp 29, 2009 12:07

Tak po dvouch nocích stravených u zkoušek nových neoficiálních ROM na TP2 pro Vás mám malý seznámek s poznatky, snad Vám pomůže při výběru té pravé ROM pro Vás.

Co se týká RADIA.

Já měl v základu: Rhodium Radio 3.44.25.27, které podle mě šlapalo naprosto v pořádku s GPS fixem
do minuty a se solidní spotřebou.

Jako nové jsem si vybral Rhodium Radio 3.46.25.30, které slibovalo rychlejší pří zhruba stejné spotřebě.
Nahrání proběhlo v pořádku bez jediného problému. A opravdu fix se velice zrychlil. První a bez stažení poloh stalelitů jsem měl do 20 vteřin.

Co se týče ROM.

Od výrobce jsem měl verzi: RUU_Rhodium_HTC_WWE_EastEurope_1.19.401.1. Jako první jsem si vzal do hledáčku ROM: Miri_WM65_23017_V1.1_Premium_Manila2.5 (http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=552643) od známého kuchaře Miri, kterej je známej svými výbornými ROMkamy pro HTC TOUCH HD.
Pár postředů k této ROMce:
Instalace naprosto v pořádku.
Po instalaci vás přivítá nový startovací obrázek :-)
Manila 2.5 funguje naprosto v pořádku a nenašel jsem žádnou závažnejší chybku.
Označovaní více souborů přes průzkumníka je v pořádku.
Naprosto nejrychlejší ROM za celé testování. Viditelně rychlejší než originál od výrobce, ten jsem měl ale počeštěn a spomalení systému mohlo být způsobeno tímto.
Každopádně systém byl zcela čistý bez jakýkoliv dodatčných aplikací, což je sice plus k rychlosti ale všechny utility apodobné softíky musíte doházet ručně.
První a pro mně natolik závažný problém že jsem u této ROMky nezůstal jsem objevil při ukončovaní. At už ukončujete program nebo jen odcházíte z nastavení do vyšší nabídky tak más to vždy vyhodí na today obrazovku Manily. Což je velice neprijemne a celou praci s pristrijem to zpomaluje. Dalsi maly problem se ukazal opet pri ukoncovani lepe receno pri nacteni zakladni obrazovky Manily, vzdy kdyz se dostanete na tuto obrazovku tak se hodiny pretaci a to dost dlouho (vetsinou 2 hodiny a desitky minut) a to neni pro oci to nejlepsi...
Jinak jsem byl s touto ROM velice spokojen ale nebylo to ono.

Dalsi na rade byla: EnergyROM RHODIUM 20090825 StandardM2.5
(http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=547794)

I kuchar NRGZ28 je velice zkuseny a od jeho ROMky jsem si hodne sliboval.

Instalace opět proběhla v pořádku.
Krom nového (velice pěkného a zároveň decetního) startovací obrázku vám tato ROMka nahodí i nové (pěkné a barevné) ikonky do horní lišty.
Tato ROM je lehce pomalejší než první kousek, když ale vezmu v potaz co všechno tato ROM obsahuje (http://thewingster.com/energyromwarhawkmanila25.aspx) tak je to MASAKR :-D
Obsahuje obrouvskou nabidku tweaku a utilit. kdyz zminim jen ty hlavni.
Advanced config v nejnovejsi verzi, notification manager WVGA tweak, finger menus, softkey manager a htc volume control. pres tyto tweaky si upravite cely telefon k obrazu svemu bez nutnosti nekde shanet nejake cabiky :-D
Krom otoh je tu i velika nabidka programu, opet uvedu jen ty nejzajimavejsi: G-config (u mne nahradil changescreen), PIM Backup (pro zalohovani adresare, sms atd...), Pocket RAR, total coammnader, wifi router, tBattery a další.
Samozřejmností je plná podpora Offiků :-) (Adobe Reader, Excel, Word, PowerPoint, OneNote a Notepad)
V romce je i nejnovejsi verze Google Maps.
Dale tu máme integrovany programek modaco nodata, facebookovyho klienta+messengera, RSS crecku, java midlet, internet explorer i operu a dokonce i binga. Z multimedii se da vyzdvyhnout HTC album, audio booster, aktivovany FM radio, nahravani hovoru, streamovani videa, youtube clienta a mnoho dalsiho... Pro mne skoro jasny vitez, ale protoze jsem velice spokojeny uzivatel Mobille Shell 3.0 tak jsem nepotreboval Manillu, proto jsem zvolil verzi bez Manilly (EnergyROM Warhawk Titanium WM6.5) kde standartni nabidka od microsoftu, kterou jsem okamzite deaktivoval. diky tomu si i malinko zrychlil system.

Dále jsem zkousel dalsich 6 ROMek ale nikde se nestalo nic tak zvlastniho takze zase priste :-)

Moje malé tsetovací centrum. (Rovnou jsem utoto přehodil a vyzkoušel i pár ROM na HTC Kaiser.)
BTW: Zkoušely jste někdy nahrávat dvě nevé ROM na dvě pDA zároveň? :-D
http://www.upimage.cz/obrazek/p1040451-6453.jpg
http://www.upimage.cz/obrazek/p1040452-6454.jpg

pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: čtv srp 03, 2006 13:40
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio
Kontaktovat uživatele:

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od pleswi » pon srp 31, 2009 9:26

díky za pěkný seznam sem rád že muj favorit EnergyROM obstal slusne plánuju ho otestovat taktež. chtěl jsem původně ještě nejakou dobu pobýt na 6.1, ale asi jasná volba kdyz to tak čtu:) Taky používám Shella 3.0 chtěl jsem se zeptat kolik ti s aktivní shellem na nove romce zustane po zapnuti volné ramky a jestli shell beha plynuleji jak na origo ROM (kterou mam stejnou jako ty) dík za odpoved

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 863
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Radek Hübl » pon srp 31, 2009 16:49

Běhá úplně stejně svižne jako s origošem. Co se týká volné ROMky tak je po zapnutí na hodnotě cca 99 MB. Takže v pohodě.

Satbel
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 01, 2009 15:04
Zařízení: HTC TP2

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Satbel » úte zář 01, 2009 6:09

No funguje to pěkně a bez problémů, jen se mi nepodařilo zjistit jak na Home stránce zobrazit počasí, musím mít zapnuté A-GPS nebo něco takového?

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od MINICOOPER » úte zář 01, 2009 22:05

Ahoj mám nasledující dotaz, jak je to s outlook mobile a dále pak kde jsi stáhnul EnergyROM Warhawk Titanium WM6.5, jak to čtu tak asi Manilla není to pravé a jsem spokojený s WM6.1 s Shell 3.0.1
Díky moc

Tomáš

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 863
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Radek Hübl » stř zář 02, 2009 5:20

Pro MINICOOPER:

Odkaz na stažení všech verzí Energy ROM máš v prvním příspěvku.

http://thewingster.com/NRGZ28.aspx

Outlooka nepoužívám, ale protože je už v základu v ROMce, spolu s celým kancelářským balíkem, myslím že by neměl být problém...

Pro Satbel:

Na Home? Jako na Titanium home? Nevím, to bylo první co jsem vypnul :-D Jinak mně všude jindy počasí chodí v pořádku.

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od MINICOOPER » stř zář 02, 2009 14:49

Zeptám se asi blbě ale když mám spb backup asi nejde zvolit obnova z win 6.1 na 6.5 bud celé nebo jen částí?
Další věc je jak mám zazálohovat původní ROM 6.1? Přece jen kdyby to bylo potřeba

Díky moc

Tomáš

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 863
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Radek Hübl » stř zář 02, 2009 15:18

Mno bohužel zálohu z WM 6.1 na WM 6.5 neuděláš. Zkoušel jsem to a rozsypal se cely systém. SPB Backup je použitelný pouze ze stenej verze OS na stejnou. I mně to napadlo a tak sjem to zkusil a celý systém jsem tím odpravil a pomohl jen HardReset. Aktuální ROMku na kterou teď jedeš nijak nezazálohuješ ale můžeš si ji stáhnout. Já měl v telefonu přesně tuto verzi WWE_EastEurope_1.19.401.1, kterou bezproblému stáhneš na webu htc.com :wink:

Nebo zde: http://rapidshare.com/files/272164645/R ... d_Ship.exe

Můžeš porovnat verzi ROM a verzi RADIO s tím co máš teď napsáno v zařízení. :-)

yetti_z_hor
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: čtv črc 09, 2009 19:45
Zařízení: HTC Raphael (touchpro)

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od yetti_z_hor » pát zář 04, 2009 12:41

mam prosim problem.. nainstaloval jsem rom od MIRI a kdyz vysunu klavesnici, nic tam nevidim, pouze soft:klavesy na spodnim okraji a nahore ikonku start.. nevite co s tim pliiiz? díky.

Satbel
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pon čer 01, 2009 15:04
Zařízení: HTC TP2

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Satbel » pát zář 04, 2009 14:49

No tak ten problém je Manile 2.5 snad ve všech romkách co jsem zkoušel, s tím nic neuděláš musíš počkat na nějakou romku která to bude řešit nebo prostě zapomenout na touchflo 3d 2.5

yetti_z_hor
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: čtv črc 09, 2009 19:45
Zařízení: HTC Raphael (touchpro)

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od yetti_z_hor » pát zář 04, 2009 15:34

kua.. ja to tusil.. no.. aspon ze v tom fungujou aspon nektere aplikace.. tak budu muset pockat. Teda furt nechapu, co je to manila a proc tam je, ale ok.. myslim, ze bych se bez toho obesel.. (jde to nejak obejit?) diky moc.

Uživatelský avatar
Omni
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: čtv bře 20, 2008 22:02

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Omni » pát zář 04, 2009 20:11

Tak koukam ze nejsem sam co ma po zapnuti rom s Manilou 2.5 a vyse cernou obrazovku a musi cekat pekne dlouho nez muze telefonovat ci jinak pouzivat TP2.

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 863
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Radek Hübl » sob zář 05, 2009 6:18

yetti_z_hor píše:kua.. ja to tusil.. no.. aspon ze v tom fungujou aspon nektere aplikace.. tak budu muset pockat. Teda furt nechapu, co je to manila a proc tam je, ale ok.. myslim, ze bych se bez toho obesel.. (jde to nejak obejit?) diky moc.
Manilla je nástupce Touch Flo, a vypnout jí můžes v nastavení TODAY. To že má zatím hodně bugů jsi měl jasně napsané u popisu této ROM.

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od MINICOOPER » sob zář 05, 2009 7:47

MAO: jak jsi spokojený s ROM Titanium? Stále jí používáš nebo ne? Zajímalo by mě jak jsi spokojený po delší době, dneska jí tam chci švihnout.


Díky moc

Tomáš

Pick
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned srp 02, 2009 21:14
Zařízení: HTC touch pro 2

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Pick » sob zář 05, 2009 13:55

Cau, pravdepodobne to bude dotaz uz zodpovezeny na vasem foru, ale neporadilo se me najit uspokojujici odpoved.
Jak je mozne nahrat ceskou lokalizaci do EnergyRom Titanium WM6.5? Pokud jde, mohl by me sem nekdo dat odkaz na topic kde se to resi nebo na stazeni souboru?

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od MINICOOPER » sob zář 05, 2009 21:48

to PICK:no cestinu ti tady nikdo nedoporuci, na to jsou jina fora a weby. Kazdopadne jsem si taky nahral energy ROM a vypada zatim velice svizne a stabilne. Ma sve plusy a minusy ale celkove je super.

Uživatelský avatar
Mong3R
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 275
Registrován: pon lis 17, 2008 18:03
Zařízení: SGN II + Lumia 930
Bydliště: Ostrov (KV)

Příspěvek od Mong3R » úte zář 08, 2009 21:49

Volbu Energy ROM mohu jen schválit, je opravdu dobrá. Používám ji sic na HD, ale věřím, že ji i na TP2 vykuchtil stejně dobře :-D
Jinak taktéž používám MS 3.0.1 a k tomu ještě toto (taková menší úprava MS 3.0.1) :wink:
http://forum.xda-developers.com/showpos ... count=3062" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 863
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Radek Hübl » stř zář 09, 2009 9:52

Na xda-developers máme nové RADIO pro TP2.

4.46.25.24

Jede naprosto v pořádku, lépe řečeno nenašel a ani nepocítil jsem žádny rozdíl oproti starší verzi 3.46.25.30.

Hlavne nahrávejte 4.46.25.24 - HTC a ne 4.46.25.24 - AT&T. Zkusil jsem to a mobil byl za necelých 6 hodiny bez šťávy :-B

Uživatelský avatar
Omni
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: čtv bře 20, 2008 22:02

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od Omni » čtv zář 10, 2009 8:31

Zdravim

tak jsme posledni dny vyzkousel tyhle romky s Manilou 2.5:

udK TiR V.1.1 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=557325" onclick="window.open(this.href);return false;
Miri WM6.5 v 1.2 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=552643" onclick="window.open(this.href);return false;
Energy Standart M2.5 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=553506" onclick="window.open(this.href);return false;

Bohuzel vsechny maji jeden velky pohled ktery dela jejich pouzivani pro mne nemozne - strasne dlouhe nabihani uvodni obrazovky ktere trva nekolik 10 sekund neli je treba reset aby clovek neco mohl udelat. Bohuzel to je pro mne neprijatelne takze zatim pouzivam Enrgy 6.5 s Manilou 2.1.

Manila 2.5 je nadherny nastroj a hlavne pro men je dulezity velmi dobre propracovany kalendar.

No budu muset pockat az bude tenhle problem vyresen :-(

-- doplnění předchozího příspěvku (ned zář 27, 2009 8:08) --

Tak jsem zkusil tuhle Energy ROm 6.5 s Manilou 2.5 http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=562773" onclick="window.open(this.href);return false;

Vypada to ze uz predchozi problemy jsou vychytane a zatim mi slape bez problemu. Aby fungovalo sprave My Location je treba mit posledni Radio

Uživatelský avatar
WhiteFaust
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: sob zář 12, 2009 21:44
Zařízení: HTC Touch Pro 2

NEW RADIO & ROM WM6.5

Příspěvek od WhiteFaust » pát říj 02, 2009 11:06

MAO píše:Na xda-developers máme nové RADIO pro TP2.

4.46.25.24

Jede naprosto v pořádku, lépe řečeno nenašel a ani nepocítil jsem žádny rozdíl oproti starší verzi 3.46.25.30.

Hlavne nahrávejte 4.46.25.24 - HTC a ne 4.46.25.24 - AT&T. Zkusil jsem to a mobil byl za necelých 6 hodiny bez šťávy :-B


Tohle potvrzuju! Mě se vybil telefon přes noc a ráno mě nevzbudil budík :tlem:. RADIO 4.46.25.24 chytá skvěle GPS, a když aktualizujete satelity přes QuickGPS chytnete satelity do 20 sekund nejpozději.

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host