Stránka 1 z 2

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: čtv srp 20, 2009 10:26
od Jiří Hrma
Návod na HardSPL unlock zařízení HTC Touch Pro2 (Rhodium)
- návod a soubory jsou určeny pouze pro GSM/UMTS verzi, nikoliv pro CDMA-GSM verzi (RHOD400, RHOD500...).
- přeloženo z originálního návodu na Xda-developers. Případné aktualizace a nové verze flasheru naleznete opět na Xda-devu.
- kopírování tohoto textu bez předchozího svolení autora návodu je zakázáno!


Obrázek

Informace
Pokud chcete do HTC Touch Pro2 flashovat jakékoliv ROM a ne jen ty, určené pro náš trh, je potřeba provést HardSPL unlock. Jedná se o neoficiální postup, kterým můžete trvale poškodit vaše zařízení a rovněž přicházíte o záruku, vše tedy provádíte na vlastní nebezpečí a server SmartMania.cz ani autor návodu nenesou žádnou odpovědnost za případné poškození zařízení. Veškeré potřebné soubory naleznete v tomto archivu:
HardSPL_TP2.zip
HardSPL unlock pro HTC Touch Pro2 (Rhodium)
(2.84 MiB) Staženo 5047 x
Postup pro provedení HardSPL
1) Ujistěte se, že máte provedenou zálohu zařízení, baterii nabitou alespoň na 60%.
2) Připojte Touch Pro2 k počítači přes USB, kde je nainstalovaný ActiveSync nebo Windows Mobile Device center. Zařízení by nemělo být v letadlovém režimu, tzn. SIM kartu v zařízení ponechejte. Doporučuji také vypnout firewall.
3) Pro provedení procesu je nyní požadované připojení k internetu na PC, na kterém HardSPL flasher pouštíte. Autor uvádí, že je to z důvodů kontroly nových aktualizací.
4) Stáhněte si výše uvedený archiv a po rozbalení do libovolné složky ve vašem PC spusťte soubor Rhodium-HardSPL_V1_20R2.exe. Ve Windows Vista/Windows 7 se aplikace bude chtít spustit v administrátorském režimu - povolte ji to (pokud ne, spusťte je v admin. oprávnění ručně).
5) Po spuštění vyberte Automatic flash mode. K dispozici je rovněž Manual flash mode, který se provádí přes soubor SSPL-Manual-RhodiumV1_01.exe ve složce ManualFlash_Rhodium (tento soubor je nutné spustit přímo v zařízení, nikoliv v PC - zařízení se poté ručně přepne do bootloaderu - černá obrazovka a vy přes aplikaci na PC vyberte Manual flash mode) => nicméně pokud vám Automatic flash mode funguje, nemusíte to řešit.
6) Na monitoru se objeví dialogové okno - klikněte na Ok.
7) Nyní postupujte podle pokynů na monitoru.
8) Zařízení se následně přepne do Bootloaderu, na displeji byste měli vidět verzi 1.01.C-SSPL. To je dočasné označení SSPL, následně se spustí RUU a dojde k přehrání originálního SPL.
9) Pokud flashovací RUU aplikace zobrazí informaci, že se provede Hard reset a že celý proces bude trvat okolo 10 minut, ignorujte to. Vše bude dohromady trvat zhruba 1 minutu.
10) SPL se naflashuje a Touch Pro2 se automaticky restartujte.
11) Pokud se chcete ujistit, že se HardSPL unlock povedl, přepněte se do bootloaderu*, kde byste na displeji měli vidět novou verzi SPL 0.85.OliNex.

* Jak se dostat do bootloaderu? Proveďte softwarový restart zařízení (stylusem) + současně držte tlačítko pro snížení hlasitosti (Volume Down).Tlačítko hlasitosti držte až do té doby, dokud se na displeji neobjeví trikolora - bootloader.

-------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------

Postup pro provedení StockSPL na HTC Touch Pro2 (Rhodium)
Pokud jste z nějakého důvodu váš telefon odemkli HardSPL unlockem a chcete vše nyní vrátit do původního, tedy prodejního stavu, máme pro vás tento návod. Mějte na paměti, že se jedná o neoficiální postup, kterým můžete trvale poškodit vaše zařízení a rovněž přicházíte o záruku, vše tedy provádíte na vlastní nebezpečí a server SmartMania.cz ani autor návodu nenesou žádnou odpovědnost za případné poškození zařízení.

Potřebné soubory pro StockSPL
RhodiumSPLRelocker_079SPL.zip
Tovární StockSPL pro HTC Touch Pro2 (Rhodium)
(547.46 KiB) Staženo 417 x
1) Nejprve do telefonu naflashujte zpět originální firmware (ROM) a radio ROM (tedy oficiální ROM od výrobce).
2) Ve vašem PC spusťte soubor RhodiumSPLRelocker.exe (je nutné spustit s admin. oprávněním). Po spuštění se do složky, kde je tento exe soubor umístěn, rozbalí automaticky několik dalších souborů.
3) Pokračujte přes pokyny na obrazovce monitoru.
4) Následně se StockSPL zavaděč naflashuje do zařízení.
5) Po dokončení postupu se přepněte do bootloaderu (viz. postup výše), kde byste nyní měli vidět verzi 0.79.0000 namísto původní 0.85.OliNex (což byla verze HardSPL).

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: pát srp 21, 2009 6:37
od Satbel
Nemohl by někdo hodit na nějaký free server novější verzi rádioROM (3.46.25.30)?
Rád bych si ji přes HardSPL nainstaloval, bohužel když my to nešlo tak jsem to HDD smazal a ne htc.com už to nenabízí.
díky
Tak už jsem to našel: pro případné zájemce
http://rapidshare.com/files/263942557/H ... .25.30.rar

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: pát srp 21, 2009 13:47
od MINICOOPER
Je nějaká romka už uvařená pro TP2? Myslím 6.5

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: ned srp 23, 2009 14:44
od Jiří Hrma
Minicooper: ano je, stačí se mrknout na Xda-developers http://forum.xda-developers.com/forumdisplay.php?f=490

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: ned srp 23, 2009 22:01
od MINICOOPER
No tam jsem koukal ale ROM je hoodně a taky jich dost stojí za *** proto mě zajímal nějaký ti od koho by mohla být ram kompletní a dobrá, případně vyzkoušená.

Díky moc

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: stř srp 26, 2009 22:02
od Radek Hübl
dnes jsem si na XDA vybral 5 ROMek. Snad dnes v nočních hodinách budu mít dost sil abych je všechny vyzkoušel. Pak se určitě rád podělím se zkušenostmi ;-)

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: stř říj 28, 2009 19:51
od Nolf
No a jakou jsi si nakonec vybral ? Je už stabilní nějaká 6.5 romka ?

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: pát říj 30, 2009 8:37
od Radek Hübl
ANO.

Vše se řeší zde: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=96&t=14886" onclick="window.open(this.href);return false;

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: úte pro 08, 2009 13:41
od romčo
Mám oficiálne kúpený HTC Touch Pro2. Spravil som oficiálny upgrade z WM 6.1 na WM 6.5
Chcel by som však skúsiť aj nejaké neoficiálne ROM. Potrebujem preto HardSPL
Chcel by som sa informovať, či je možné vrátiť do zariadenia aj oficiálnu ROM?
A niekoho skúseného prosím o typ na nejakú rýchlu a hlavne bezproblémovú ROM, najlepšie takú, ktorú odskúšal.
Ďakujem pekne všetkým, ktorí poradia.

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: úte pro 08, 2009 14:52
od Jiří Hrma
romčo: Ano potřebuješ HardSPL. Pro zamčení je pak potřeba provést StockSPL (popsáno tady na fóru). Origo ROM najdeš na http://sunnysoft.cz/htc" onclick="window.open(this.href);return false;, neofiko - pročti si diskuze, témat okolo neoficiálních ROM je tady několik.

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: stř bře 31, 2010 12:47
od tomas.lizner
Ahoj, mel bych dotaz. Do htc touch pro 2 (rhodium) jsem nahral novou romku TMartinPPC Rhodium_W2 ROM z http://htcpedia.com/tmartinppc_rhodium_ ... e=2?page=2" onclick="window.open(this.href);return false; Nikde na webu jsem nenasel, ze by s tim mel kdokoli nejaky problem, ale po flashnuti mi telefeon nenabehne, jen bila obrazovka a konec. A VSP data mi oznamili, ze to bude placena oprava, protoze jsem tam nahral "nelegalni" software a chteji temer pet tisic za vymenu zakladni desky. Ptam se, je tohle skutecne mozne?

Uz jsem hodnekrat flashoval pda a telefony (acer, asus, samsung) a trikrat se mi stalo, ze se mi takto kously. Ale vzdy mi to za par stovek v servisu opravili, resp. patrne preflashli nazpatek. Takze bych se vas chtel zeptat, zda vas nekoho napada rozumny duvod, proc kvuli nefunkcni rom chteji menit celou zakladni desku.

Nebo uplne nejlepe stalo se vam to nekomu take a vedeli byste si s tim rady, jak to vratit do pohody bez vymeny mb?

-- doplnění předchozího příspěvku (stř bře 31, 2010 13:50) --

jeste doplnim, flash probehl v poradku, ale po prvnim restartu byl telefon KO

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: stř bře 31, 2010 13:23
od romčo
Skúšal si urobiť Hard RESET? Ten by to mal vrátiť do pôvodnej ROM, ktorá bola pre tou chybnou.

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: stř bře 31, 2010 13:28
od Jiří Hrma
romčo: Hard reset nevrátí původní tovární ROM, pouze obnoví základní tovární nastavení v aktuálně nahrané ROM.

tomas.lizner: Tomu se mi nechce věřit, že by neofiko ROM poškodila MB... to leda že by se něco zvrtlo při procesu flashování, ale jinak mi to přijde docela divné.

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: stř bře 31, 2010 14:53
od romčo
Nemyslel som, že vráti pôvodný továrenský ROM, ale ten, ktorý tam bol posledný.
Aspoň ja, keď som flashoval a tiež som mal problém, že sa mi to nejako nechcelo rozbehnúť, tak som spravil HardReset a obnovila sa mi ROM, ktorú som mal ako poslednú (neoficiálnu)

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: stř bře 31, 2010 15:45
od mihajek
romčo: Pokud se nemýlím, tak by po kompletně dokončené přeinstalaci systému měla být poslední verzí právě ta flashovaná. Takže hard reset bude vracet zase jen k této nekorektní verzi. Tedy opět za předpokladu, že flash byl kompletní.

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: stř bře 31, 2010 17:30
od romčo
Áno, máš pravdu, pokiaľ prejde flash korektne, tak sa zase obnoví tá istá ROM. V tomto prípade tá nestabilná.
To som teda nejako prehliadol. Myslel som si, že jemu flash prešiel nekorektne. Mne sa to tiež stalo a tak som spravil HARDreset a obnovila sa mi ROM, ktorú som mal ako poslednú funkčnú. Čiže ak tomas.lizner-ovi prešiel flash korektne, tak to je iná vec. Zatiaľ som takúto skúsenosť nemal...

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: čtv dub 22, 2010 20:57
od MINICOOPER
Ahoj všem,

po tom co jsem oplakal TP2 protože mi ulítnulo na moto ve vysoké rychlosti jsem pořídil nový kousek zakoupený v Electroworldu.
Nové TP2 bylo v Čj určené pro naš trh.
Problém ale je že nejde odemknout
Zkoušel jsem snad všechno prostě odkliknu všechna okna naskočí na PC začátek flashování s 0% ale tel se nerestartuje a beží v normálním režimu.
Pokud ručně najedu na trikoloru a spustím flash vše se tváří normálně na tel i PC se probíhající flashování ale stale je to 0% nic se prostě neděje.
Koukal jsem i na XDA ale nic konkrétního jsem k GSM verzi nenašel pouze k CDMA :o(

Nevítě nekdo něco? Protože original ROM je fakt děs běs cca o 50% pomelejší než třeba NRGZ
Díky

Tomáš

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: pát čer 25, 2010 17:25
od perm
vyresil jsi nejak tu nemoznost odemknout TP2? ja mam od O2 a taky za nic na svete nejde... :-/

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: pát čer 25, 2010 20:55
od koumes
Zkouseli ste nahrat posledni ofiko Rom v cz en jazyce?Pak teprve odemknout a flash jine.Mam TP2 z 2he ruky,jinak od oskara.Ale hspl sem prehraval,pote pres mtty vycistil pda a pak flash vybrane rom.

HardSPL a StockSPL pro HTC Touch Pro2: český návod

Napsal: pát čer 25, 2010 21:17
od perm
ja tam mam posledni ROM stazenou z http://www.sunnysoft.cz/htc" onclick="window.open(this.href);return false; a pocestenou
ale ani pres bootloader to nende - zacne, ukaze 0% a dal nic...