Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Sekce pro zkušené uživatele (diskuze o nových ROM, tweaky...)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Jiří Hrma » úte čer 02, 2009 18:57

Na Xda-developers se objevil cab soubor, který aktivuje FM rádio v HTC Touch Pro2. Výrobce jej z nepochopitelného důvodu deaktivoval, i když čipová sada od Qualcommu FM přijímačem disponuje.

Instalační cab soubor můžete stahovat z naší Download sekce. Zde naleznete článek s dalšími informacemi.

Zdroj: carnerův twitter :-)

Uživatelský avatar
Putcha
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 139
Registrován: stř pro 31, 2008 15:22
Zařízení: Omnia7
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Putcha » úte čer 02, 2009 19:06

tomu vravim rychlost...neni to ani tyzden co sa zacal predavat a uz to chlapci z xda poriesili

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od AtoM. » úte čer 02, 2009 20:06

Já to tušil od začátku, že tam ten příjimač je :D
Každopádně gratulace vývojářům :)

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 862
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Radek Hübl » úte čer 02, 2009 20:20

Než mi dorazí tak se ještě vylepší to je panečku službička :-)

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od _Ja » stř čer 03, 2009 13:24

Prosím, zajímalo by mě jestli tímto souborem půjde aktivovat FM rádio i na počeštěném HTC Touch Pro2. (aby se nepoškodila čeština) Díky za odpověď.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Jiří Hrma » stř čer 03, 2009 13:29

_Ja: Necituj celé příspěvky, je to zbytečné. Těžko to nyní soudit, protože lokalizace zatím není, ale podle mě v tom problém nebude. Ten patch se doinstalovává jako další aplikace.

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od _Ja » stř čer 03, 2009 15:49

Tak to by bylo bezva. Už se těším až vylezou s lokalizovaným Pro 2- půjdu do toho :P .Díky

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od YAMATO » stř čer 03, 2009 16:06

Nebude to rádio blokované kvůli firmám?

(Pokud ano - ještě že neblokují i foťák :lol: )

Uživatelský avatar
Martanek
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát úno 27, 2009 13:21
Zařízení: Palm Tréo 650,Nokia E66, Omnia Pro (B7610)
Bydliště: Na dohled od Ještědu

DE-Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Martanek » sob čer 13, 2009 17:33

Přesně jak jste zmínili - kvůli koncesionářským poplatkům (mám dva mobily + autorádio ... tak to budu platit 3x za firmu a ještě jednou doma??? :evil: :evil: :evil: jsou to magoři - Neznám nic lepšího než poslouchat 3 rádia najednou - doma totiž raaáádio neposlouchám)

- NECHCI aby měl mobil FM (tedy oficiálně), ale na druhou stranu chci, aby uměl RDS/TMC 8-) :smile:
- a když večer skončím s prací a půjdu na hotel (kde nemají TV :tlem:), tak si FM aktivuji (tento bod je jen fikce, neb se špuntama v uších vydržím tak 5 min...)

Předpokládám, že odinstalací programu (FM rádio) budu zase mít zařízení bez FM? (Ale s funkční RDS/TMC?) ... jen teorie, ale zajímá mne...

Máte někdo přehled o tom jak to je s legislativou? Podle čeho se to bere? Podle toho, že je manuálu napsáno, že to má FM modul???? Nebo jen že je to napsáno ve specifikaci? ( :?: dík za info)

Uživatelský avatar
Ropicek
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: pon črc 27, 2009 8:44
Zařízení: Samsung Galaxy S 4

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Ropicek » čtv srp 27, 2009 9:29

Já zkusím odpovědět na tu poslední otázku:

Dle zákona č. 348/2005 Sb., o rozhlasových a televizních poplatcích, je radiový přijímač, ze kterého se platí poplatek toto: zařízení technicky způsobilé k individuálně volitelné reprodukci rozhlasového vysílání bez ohledu na způsob příjmu.

Dle technické specifikace (např. té v návodu či na webu) není nikde zmínka o modulu pro příjem rozhlasového vysílání. Žádnou jinou technickou specifikaci jsem neviděl. Takže jakožto uživatel poplatek platit nemusím, neboť tento telefon neobsahuje rádio. A když by přišlo na soudní spor, tak mám pocit, že by soud rozhodl v uživatelův prospěch.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od IkE Blaster » čtv srp 27, 2009 9:33

Teď ještě jestli by tam nešli zařadit internetová rádia

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 862
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

Aktivace FM rádia pro HTC Touch Pro2

Příspěvek od Radek Hübl » čtv srp 27, 2009 13:13

Na internetové radia použij SPB Radio. Je mnohem dál než to záladní od HTC. :wink:

Český přehled: http://www.ce4you.cz/news/detail.asp?n=691

Koupit: http://www.spbsoftwarehouse.com/pocketp ... are/radio/

Odpovědět

Zpět na „ROM, HardSPL unlock, tweaky“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti