TP 2 jako mp3 ?

Diskuze o aplikacích, programech, TouchFLO 3D 3. genrace a dalších utilitách...
Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 924
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od Daidalos » úte čer 09, 2009 15:17

Měl bych dotaz na vlastníky TP2.Bozději si ho chci taky koupit,ale zajímalo by mně jestli se dá využít na poslech hudby.Ptám se proto,že mů stávající (Tytn) mobil je na poslech absolutně nepoužitelný.Hudba ze sluchátek zní velice nekvalitně,jak při špatném nastavení equalizéru (snažil jsem se přenastavit a v podstatě se nic nezměnilo) .Nevím zda-li je to chyba telefonu nebo sluchátek,ale zajíma mne jestli se takto dá využít TP 2 a může plnohodnotně nahradit mp3(mp4 :D )

pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: čtv srp 03, 2006 13:40
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od pleswi » stř čer 10, 2009 9:56

pokud nebudes pouzivat HTC sluchatka ale pres konektor si k nim pripojis nejaka lepsi tak muzika jde pekna. Vlastním doma sluchatka Sennheiser a Koss Porta pro vyuzivam spise Kossy a na muziku mam Cowon D2 coz v kombinaci s kossy je proste pro labuzniky na muziku asi to nejlepsi lepsi zvuk sem zatim (v podani podobnych zarizeni) neslysel. S HTC se to srovnavat neda ale s musim rict ze HTC dosahuje tak 75% kvality jako zminěne zařízeni. Ovsem nevim jak moc vydrží poté baterka, když jeste telefon budes pouzivat k jinym vecem. MP4 mi vydrží na 52 hodin hudby u HTC o tom pochybuji :)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od IkE Blaster » stř čer 10, 2009 11:52

Tak PDA dlouho nevydrží, ale muzika mu bere baterii minimálně (při vypnutém displayi a lepším přehrávači, nenáročném), takže rozdíl při poslouchání a neposlouchání bude zanedbatelný. Jinak jak již bylo řečeno, špatná sluchátka != nekvalitní přehrávač.

Uživatelský avatar
-pekr-
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 116
Registrován: stř dub 01, 2009 22:00
Zařízení: HTC Sensation

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od -pekr- » stř čer 10, 2009 15:21

Tak na tohleto se chystám a docela jsem zvědavý, jak budu spokojený. Ještě před rokem jsem přenosné mp3 přehrávače nepoužíval, ale pak jsem to chtěl taky zkusit. Dle recenzí a vychvalování jsem skončil u sluchátek Sennheiser CX500 a přehrávače Cowon iAudio. Cowon má být klenot v mp3 přehrávačích. Že bych byl ale nějak speciálně unešený? To vůbec ne, prostě to nějak hraje a celý tenhle nesmysl je podle mě dost protěžovaný. To iAudio není větší než 3 tužkové baterky dohromady - prostě tam bude nějaký šváb, který se o muziku bude starat - stejnětak u HTC. Netuším tedy, proč by HTC mělo hrát do sluchátek hůře, než cokoliv jiného ...

Jinak Cowony vydrží opravdu přes 50 hodin, to beztak u HTC hrozit nebude. Na druhé straně - komu se bude chtít nosit 2 zařízení? Co mě ovšem od poslechu u TP2 může odrazovat je konektor - nevím který pitomec navrhl tam nedat 3.5 jack, podle mě je to naprostá schválnost. Mám TP2 krátce, uvidím v jakém pouzdře se mi ho bude chtít nosit a také jakou redukci seženu - určitě totiž neopustím své Sennheisery, už jen proto, že s HTC dodané "pecky" mi v uších nedrží a ty Sennheiser "špunty" jsou opravdu pohodlné.

pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: čtv srp 03, 2006 13:40
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od pleswi » stř čer 10, 2009 21:54

Tak konektor se na 3,5 jacka dela neni problem ho sehnat nerikam ze je zrovna levny na to ze jsou to dve soucastky a 5 cm kabelu ale je to.

k tomu svabu -> je svab a svab (krom teda toho zivyho:)) svaby v cowonech jsou jedny z nejlepsich svabu co sem mel moznost slyset. jiste se to nevyrovna profesionalnimu Dj gramofonu na reprosoustave ale pro lidi co opravdu slysi a chteji hodne dobry zazitek z muziky tak mohu doporucit vystridal sem od nich postupne 3 pristroje a s kazdym spokojenost nejvetsi. ano chce to dobry sluchatka a urcite ne format *.mp3 a kvalitu zaznamu 128kbps :) jinak sennheisery jsou dobra znacka na sluchatka taky jedny doma mam sice uz postarsi model a taky uz asi 3 nebo 4 ale sem taky spokojen

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 924
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od Daidalos » čtv čer 11, 2009 13:37

Já osobně žádnej zázrak nepotřebuju stačí když se to bude dát poslouchat a ne jako kdyby to mělo 32 kbps :D .Viděl jsem videorecenzi TP 2 a ty origoš sluchátka mi připadaj strašně "čínský",a kde sehnat jiný sluchátka s tak přiblblim konektorem??? Musim koupit redukci na aukru jsem ji viděl asi za 150 Kč.Pak si koupim Koss nebo nějaký kvalitnější.Vzhledem k tomu,že hudbu poslouchám denně tak max. 1 hod. (cesta do školy a zpátky,občas i dál ;) ) baterie snad vydrží nebo si dokoupim druhou.Jo a jak dlouho vlastně vydrží ? U Tytna a používání tak 5 hodin možná míň :((( ..

Jo mohu se ještě zeptat jak jste to vyřešili v přístroji s diakritikou? četl jsem že HW klávesnice ji nepodporuje...

pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: čtv srp 03, 2006 13:40
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od pleswi » čtv čer 11, 2009 21:33

nevim na co potrebujes diakritiku smsky stejne pises bez ni protoze jak das diakriticke znamenko (az na par vyjimek temer vsechny ceske znaky) tak se pocet mozny znaku ve zprave zmensi na mene nez polovinu. do mejlu bys to mozna pouzil ale posilas z mobilu opravdu tolik mejlu abys neprezil par hacku a carek ? a na icq nebo brouzdani po netu je taky moc nepotrebujes

ale pokud ti o to tolik jde tak je tu clanek http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=94&t=13503 tam najdes navod osobne sem to nezkousel takze nemuzu referovat:)

Visor33
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 75
Registrován: ned dub 05, 2009 18:28
Zařízení: HTC Touch Pro2, Samsung Galaxy S II

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od Visor33 » pát čer 12, 2009 6:20

já zapojil Koss spark plug do multifunkčního HTC audio adaptéru a hraje to dobře. O dost lepší než sluchátka v původním balení. Hlavě basy jsou u Kossů někde jinde :-) Takže zatím celková spokojenost, jen by ten adaptér mohl být menší. Je docela velký takže v budoucnu budu nejspíš řešit nějakou menší redukci.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 924
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od Daidalos » pát čer 12, 2009 13:22

Já diakritiku docela využívám hlavně na netu a maili,icq sice bez diakritiky,ale na Tytnovi jsem měl pár Romek bez české diakritiky a s nevydržel jsem to s nima ani 2 dny ;)

Visor33
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 75
Registrován: ned dub 05, 2009 18:28
Zařízení: HTC Touch Pro2, Samsung Galaxy S II

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od Visor33 » ned čer 14, 2009 16:41

Chtěl bych se zeptat, který MP3 přehrávač používáte? Já si stáhl PocketMusic a ten se mi někdy zasekává ... mp3 trhané.... Přešel jsem tedy zatím na TouchFlo3D přehrávač.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od tslany » ned čer 14, 2009 16:59

můžeš zkusit např. MortPlayer nebo TCPMP resp. CorePlayer

SNIPER
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned čer 07, 2009 16:30
Zařízení: HP iPAQ hw6500,Htc touch pro 2

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od SNIPER » pon čer 15, 2009 16:31

Cowony jsou nejlepší přehrávače co jsem kdy měl v ruce,momentálně mám cowon q5w s windowsy,zvuk je s HTC touch pro 2 nesrovnatelný s KOSs PORTa PRo

Uživatelský avatar
-pekr-
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 116
Registrován: stř dub 01, 2009 22:00
Zařízení: HTC Sensation

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od -pekr- » pát čer 19, 2009 15:14

Sakryš ... tak přecejenom asi ten Cowon co mám doma bude jinde :-) TP2 hraje jako krám, na můj vkus děsně potichu a více se to vyhulit nedá. Nevím jestli to záleží také na playeru, ale obecně kvalita hovoru (jeho hlasitost) a reprodukce hudby je poměrně slabší ... jdu zkusit sehnat nějaký lepší player ... no a to jsem myslel, že budu mít na všechno jedno univerzální zařízení .... no ona ta přepojka na jack/usb není o moc menší, než to moje iAudio od Cowonu :-) ... u HTC by se v tomto ohledu měli vzpamatovat, ta absence 3.5 jack konektoru je prostě neomluvitelná ....

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od IkE Blaster » pát čer 19, 2009 16:38

Přehrávač asi moc nezmůže, ale i tak doporučím Nitrogen.
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=455750 - starší verze, ale podle mě lepší
http://forum.xda-developers.com/showthr ... ?p=3914093 - novější verze, občas spadně, zase umí ID3 tagy bez problémů a umí dobře pracovat s cover.jpg soubory. Tvoření playlistů je krokem zpět


Jenom takový dotaz - vypnuli jste SRS Wow HD v nastavení? To imho akorát kazí zvuk

Uživatelský avatar
-pekr-
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 116
Registrován: stř dub 01, 2009 22:00
Zařízení: HTC Sensation

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od -pekr- » sob čer 20, 2009 7:07

Používám od včerejška Nitro 1.0. Nechci říct, že dám na design, ale naprosto nesnáším default vzhled Win 6.1 aplikací. Nitro je příklad toho, jak by měly aplikace pro PPC vypadat. Navíc toho naštěstí umí docela dost, a komfortně se ovládá. V tom default HTC přehrávači jsem ani nenašel, jak jej poslat na složku mp3 na SD kartě. Dá se nějak zajistit, aby v TouchFlo3D ta ikona spustila Nitro? To je ale detail ....

Co bych možná uvítal je nějaký prográmek na ovládání hlasitosti. Na můj vkus je ovládání hw tlačítky moc skokové, rozdíl mezi předposledním a posledním polem je dost velký a bohužel HTC na max hlasitost občas začne chrčet.

Nevím přesně co myslíte tím SRS wow HD, ale ekvalizér v Nitru jsem vypnul a v Audio Boosteru jsem si pošteloval nastavení Heavy Metal :-)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od IkE Blaster » sob čer 20, 2009 10:18

V nastavení na druhé záložce by mohla být položka WOW HD, viz tento screenshot

http://encoreppc.files.wordpress.com/20 ... wow_hd.jpg

Používat ekvalizéry a sound boostery na kvalitnější sluchátka je imho vražda hudby. Používám pouze u blbě ripovaných alb (zatím u 2) na zvýraznění basů, jinak ne.

Uživatelský avatar
-pekr-
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 116
Registrován: stř dub 01, 2009 22:00
Zařízení: HTC Sensation

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od -pekr- » sob čer 20, 2009 14:50

Aha, je tady řeč o něčem, co v defaultu v HTC není. Tak jsem si stáhl verzi 1.2.1, nicméně ta mi nadobro zrušila zvuk v mobilu. Naštěstí odinstalace pomohla. Raději už to nebudu pokoušet, pokud mi někdo nedá zaručený link na verzi, která funguje s TP2 :-)

Uživatelský avatar
cpt.Plesard
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: úte zář 11, 2007 10:13
Zařízení: HTC TP 2, 16GB SDHC, WM 6.5 v 2.07.401.1
Bydliště: Praha

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od cpt.Plesard » pon čer 22, 2009 22:06

Kdyz tady resite TP2 jako MP3 player, napada me otazka.
Co mate za pouzdro? Nejaky, ve kterym mohou byt sluchatka pripojeny? Nebo ho mate pri prehravani jen tak v kapse? Nebo mate nejaky modrozuby sluchatka?

pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: čtv srp 03, 2006 13:40
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio
Kontaktovat uživatele:

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od pleswi » čtv čer 25, 2009 21:27

mival sem jen tak v kapse ale pak sem si vzal nuz a vyrizl si do te pasky co prekazi dire na sluchatka malej otvor akorat na kabel a mam po problemu ta kuze to udrzi takze malej otvor akorat pro kabel nic nezkazi a podstatne to vylepsi :)

johny_r
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát črc 31, 2009 10:34
Zařízení: HP iPAQ 214

TP 2 jako mp3 ?

Příspěvek od johny_r » stř srp 19, 2009 9:41

Taky bych chtěl používat TP2 jako mp3 přehrávač. Chtěl bych si ale koupit tuhle redukci:
http://www.patro.cz/objects/1074930668.html?
Bude fungovat jen v tom TouchFlo přehrávači nebo budu moct použít i jiný? A umí ten TouchFlo přehrávač zhasnout display když hraje?
Díky

Odpovědět

Zpět na „Software a multimédia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host