TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
jurcax
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 20, 2007 20:30
Zařízení: HTC Touch Pro 2 WM6.5
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od jurcax » pát úno 05, 2010 9:50

Ahoj, mám od včera nový TP2 a nejsem na WM moc expert. Přišel mi už s WM 6.5.

1)Chtěl bych ale zprovoznit českou diakritiku na HW klávesnici. Na webu jsem našel tenhle odkaz: http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=33460" onclick="window.open(this.href);return false; ale moc tomu nerozumím, neporadil byste mi někdo jak na to, nebo popř nějaký snazší postup?

2)Pak mě zajímalo, jak máte obsazenou pamět pro programy, když běží jen HTC Sense. Celkem mám 187,41MB, Použitá: 148,46MB a Volná je tedy: 38,95MB. Neni to nějak málo? Nebo to stačí? Kolik tak zabírají běžící programy? Jednotky MB nebo více?

3)Jaké programy jste do začátku použili? Co se tak hodí? Ptám se proto, že zatím mi nic nechybí, ale chci se inspirovat.
Možná jen něco na počítaní objemu dat kvůli datovému tarifu. Věděli byste?

Omlouvám se všem, pokud se něco takového zde řešilo, ale prostě jsem nenašel, jen nahoře něco kolem té klávesnice.
Díky za pomoc

EDIT: 4) A ještě drobnost, šlo by nastavit, aby ta klasická HTC plná SW QWERTY klávesnice byla jako defaultní? Když vypnu stroj, tak pak ji musim přehodit z té sunnysofťácké, a ta je pro mě děsná...

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od MINICOOPER » sob úno 06, 2010 11:25

Klávesnici máš v příloze, šoupni do do tel a pak je otevři, restart a můžeš přes fn psát české znaky.
Osobně používám a vynikající... nemám ted čas na ostatní odpovím večer :-)
Přílohy
Rhodium czech hw keyboard qwerty.cab
Česká klávesníce s diakritikou
(5.85 KiB) Staženo 191 x

jurcax
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 20, 2007 20:30
Zařízení: HTC Touch Pro 2 WM6.5
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od jurcax » ned úno 07, 2010 12:15

Super, díky moc... hned vyzkouším...

EDIT: Tak jsem to nainstaloval a nic. Mám to ještě nějak aktivovat? Zajímavé je, že mi po restartu psal, že mám "jen" 56% obsazené paměti pro programy a zařízení je mírně svižnější. Mám WM 6.5. Trochu mě to zklamalo, že to neni tak rychlé jak všichni popisovali, ale to asi ty WM 6,5

Uživatelský avatar
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 360
Registrován: pát úno 01, 2008 12:13
Zařízení: LG V10
Bydliště: Teplice v Čechách, Krupka
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Vlastimil Bartošák » ned úno 07, 2010 17:15

No stou pamětí mám taky problém. Mám taky HTC TP2 ofiko ROM z htc.com asi před týdnem sem jí tam nahrál je v angličtině a nevadímy to. Jen by mě právě zajímalo když zapnu HTC TP2 tak mám volno z paměti RAM jen 65Mb zabírá nakých 67% při startu mám zaplé sense to totiž chci nevíte jak tu ram nák zvíšit nebo tak? dík

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Nolf » ned úno 07, 2010 22:50

Používám nadstavbu SPB Mobile Shell a mám volných přes 80 MB ramky. Samozřejmě mám rom EnergyRom Titanium - s vypnutým titaniem. Češtinu mám přes cab z ce4you a šlape bez problémů. Link sem teď nedám, nejsem doma a píšu z E90ky. Zmáčknu fn a s - napíše to š. Takhle mi to stačí. Způsobů je více - jak tady na SM tak na ce4you.

jurcax
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 20, 2007 20:30
Zařízení: HTC Touch Pro 2 WM6.5
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od jurcax » pon úno 08, 2010 0:30

OK, mrknu i tam. Tam jsem zatím nehledal...

Uživatelský avatar
Bobanovicz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 627
Registrován: čtv říj 22, 2009 21:12
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Praha

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Bobanovicz » pon úno 08, 2010 9:10

Nejlepší pro mapování klávesnice je Keyboard Config, s ním si můžeš přemapovat i všechna tlačítka pod displejem.

http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 9&p=134859" onclick="window.open(this.href);return false;

A co se týká defaultní klávesnice tak SIPChange.

http://rapidshare.com/files/208325629/SIPChange.CAB" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 360
Registrován: pát úno 01, 2008 12:13
Zařízení: LG V10
Bydliště: Teplice v Čechách, Krupka
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Vlastimil Bartošák » pon úno 08, 2010 13:21

To přemapování kláves je fakt super též to používám.
Ale co se týče toho sbsh shee tak se mi to moc nelíbí na rozdíl od rozhraní sense.

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Nolf » pon úno 08, 2010 16:56

SPB Mobile Shell, SBSH ji jiná firma - její kalendář je super :wink:
No ono jde o to, že sense si nezměníž kdežto Shell si upravíš jak potřebuješ. Velikost ikon, způsob akce při tapnutí na ikonu - široké možnosti nastavení. Jiné rozmístení ikon při vysunutí hw klávesnice atd. To bys musel vyzkoušet.

Uživatelský avatar
terekyn
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 149
Registrován: ned lis 01, 2009 23:20
Zařízení: Google Nexus S

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od terekyn » pon úno 08, 2010 17:06

SPB Mobile Shell jsem zkousel ale zrovna rozmisteni ikon pri vysunuti HW klavesnice byl duvod proc jsem ho odinstaloval. Cely se to rozsypalo, ikony se prekryvaly atd.

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Nolf » pon úno 08, 2010 17:13

No právě když vysuneš klávesnici, logicky se ti ikony přemístí - změní se rozměr plochy. Rozmístíš si je podle svého a už tak zůstanou - pamatuje si to rozmístění zvlášť pro obě polohy. Nefunguje to korektně (dle mého názoru) se soft rotací bez vysunutí klávesnice. Osobně používám profi obrazovku bez tapety na pozadí a hw klávesnici vysouvám až v programu který spustím, takže se moc na landscape rozvržení nekoukám.

Obrázek

Uživatelský avatar
terekyn
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 149
Registrován: ned lis 01, 2009 23:20
Zařízení: Google Nexus S

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od terekyn » pon úno 08, 2010 17:34

Ja Landscape pouzivam hodne. Asi to vyzkousim.

-- doplnění předchozího příspěvku (pon úno 08, 2010 17:36) --

Jinak originalni ukazatel baterie.

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Nolf » pon úno 08, 2010 17:48

To jsou widgety Vostradamus - jiné ikony atd.

Uživatelský avatar
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 360
Registrován: pát úno 01, 2008 12:13
Zařízení: LG V10
Bydliště: Teplice v Čechách, Krupka
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Vlastimil Bartošák » pon úno 08, 2010 21:16

No já sen shell skoušel nejnovější verzi.Ale v sense mám hned přehrávač a to v shell ne musím proto spouštět windows media player nebo jinej a to už mě moc nevyhovuje. Prostě sense se my dost líbí a s kombinací WM 6.5 radost pracovat. Jen na čem visí otázka je i to že telefon má ROM 512Mb a já mám volnejch pouze 220Mb instnu pár věcí a naráz už mám 150Mb nejde to nák zvednout aspon na 300Mb ??? dík moc.

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Nolf » úte úno 09, 2010 11:01

No pokud trváš na origo rom včetně sense - moc místa ti nezbyde. Musíš programy instalovat na kartu - většině to nebrání v plné funkčnosti, u některých se to dočteš na webu autora - že musí být v paměti pda. Takže systémové utility bych instaloval do pda a ostatní tedy na kartu. Ale chce to zkusit.
Pokud si tam dáš rom neofiko a bez sense dostaneš se na daleko lepší hodnoty. Pak už jen záleží jestli je ta romka lite nebo se sadou programů vybraných autorem.
Někteří kuchaři udělají jen očištěnou ofiko romku aby bylo více místa, jiní ji přetvoří k nepoznání. Stačí si vybrat.
Samozřejmě doporučuji romku od NRGZ28
http://thewingster.com/tp2gsmroms.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
terekyn
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 149
Registrován: ned lis 01, 2009 23:20
Zařízení: Google Nexus S

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od terekyn » úte úno 09, 2010 11:04

Vcera jsem naistaloval Mobile Shell a pripada mi ze to nejak vic papa baterku.

Nolf
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 277
Registrován: stř čer 25, 2008 21:24
Zařízení: iP7
Bydliště: Domažlicko

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Nolf » úte úno 09, 2010 11:23

Je tady o Mobile Shell celé vlákno a nikdo si na tohle zatím nestěžoval. Mě vydrží baterie stějně jako když jsem jel jen na standartní today - cca 2 dny.

Uživatelský avatar
Vlastimil Bartošák
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 360
Registrován: pát úno 01, 2008 12:13
Zařízení: LG V10
Bydliště: Teplice v Čechách, Krupka
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od Vlastimil Bartošák » úte úno 09, 2010 14:46

Dík.
Já programy instaluju na kartu to už bych jinak měl uplně plnou pamět v tel. ,ale některé jak říkáš musí být v PDA.

-- doplnění předchozího příspěvku (úte úno 09, 2010 14:51) --

Jo asi někdo neví jak si můžu vytvořit svojí ROM podle svého gusta že? dík moc. :grin:

jurcax
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř čer 20, 2007 20:30
Zařízení: HTC Touch Pro 2 WM6.5
Kontaktovat uživatele:

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od jurcax » úte úno 09, 2010 16:10

Tak klávesnici už jsem rozchodil, napodruhé to už fungovalo... Se zbytkem jsem nakonec celkem spokojen, teď testuju výdrž baterky, 2dny to bude tak ťip ťop...

Jinak už jsem tu četl jedno vlákno o výpisech u zpráv, ale moc jsem z toho nepochopil. Šlo by nějak udělat aby výpisy nebyly jako samostatné zprávy?

K těm jiným ROMkám, dá se nějak zálohovat ta originální, co tam mám aby se dala popř vrátit? Je někde laický návod, jak na tu změnu?

Uživatelský avatar
terekyn
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 149
Registrován: ned lis 01, 2009 23:20
Zařízení: Google Nexus S

TP2 česká klávesnice, vytížení paměti a jiné

Příspěvek od terekyn » úte úno 09, 2010 17:32

Jestli mas na mysli jestli je mozno prehrat ROM a potom tak vratit originalni tak to samozrejme jde ale tomu se venuje jine vlakno. Taky mi to dalo cas nez jsem zjistil jak na to a po par dnech jsem mel preflashovano jiz nekolikrat. Kuchtici jsou rychly a vydavaji nove ROM jak na bezicim pase.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů