HTC Touch Pro 2 a wifi

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
Odpovědět
mulder
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: čtv pro 31, 2009 15:35
Zařízení: Apple iPhone 4S

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od mulder » sob led 02, 2010 10:10

Tak jsem pročetl diskuze o internetu a wifi křížem krážem a stále mi není jasných pár věcí.

Telefon se chová tak, že při každém požadavku na internet se připojuje přes GPRS / EDGE apod. - prostě přes operátora. Pomocí NoData lze docílit, že se připojovat nebude. To jsem vyzkoušel a skutečně při jakémkoli požadavku na internet je v záhlaví vidět snaha se připojit, ale nakonec se nepřipojí.

Jelikož mám doma Wifi (metoda WEP), chtěl bych docílit toho, aby se telefon připojoval primárně přes KONKRÉTNÍ Wifi a v případě, že Wifi nebude, aby se připojil např. přes EDGE. Ale i když jsem prográmkem NoData zakázal GPRS / DATA, telefon se sám na Wifi nepřipojí. I když pustím Operu a začnu brouzdat nebo když chci vybrat poštu, zahlásí mi, že nemá přístup na internet. Je sice vidět, že se snaží připojit přes EDGE, ale díky NoData se mu to nepodaří.

Takže když mám zakázaný internet pomocí NoData a chci na internet nebo zaktualizovat počasí, musím kliknout v záhlaví na ikonu Wifi, v rychlých zprávách na ikonu Byly nalezeny bezdrátové sítě a pak se telefon přes Wifi připojí. Ale pouze do doby, než se telefon přepne do úsporného režimu, to se Wifi odpojí. Upravil jsem registry, aby to nedělal, zkusil jsem to přepnout i v Advanced Configu, ale stále se odpojuje.

Moje otázky zní.

1) Lze docílit toho, aby se telefon automaticky připojoval k přednastavené Wifi, byl stále připojený a GPRS / EDGE používal v případě, že tuto konkrétní Wifi neměl k dispozici?

Pokud ne, tak,

2) lze docílit toho, aby když je GPRS / EDGE zakázané (pomocí NoData), se telefon připojoval automaticky přes konkrétní Wifi a nemusel jsem ho připojovat ručně a pokud možno byl k této Wifi stále připojený?

Pro upřesnění, mám HTC Touch Pro 2 WM6.5, OS CE 5.2.21854 (sestavení 21854.5.0.80).

Díky za radu.

pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: čtv srp 03, 2006 13:40
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od pleswi » sob led 02, 2010 11:28

Nějak se mi nezdá ta část o tom, že když máš zapnutou wifi, že se sám nepřipojí. Já telefon používám na několika wifinách (škola, doma, přítelkyně, oblíbený bar, atd.) všude jsem se musel ručně připojít jen jednou. Ručně myšleno jak píšeš vybrat ze seznamu nalezených jednu z wifin a vyplnit udaje potřebné pro připojení. ty si telefon pak sám uložil a pokud přijdu se zapnutou wifinou do signalu jedné z těch mnoha wifin v seznamu, které jsem již použil, automaticky se připojí. Dokonce to funguje i třeba na wifiny ve velkych nakupních centrech tak, že když se připojím např. v Praze v obchoďáku na wifi dejmetomu KFC tak se na ni připojím i v Olomouci, když mají stejne nastavení, jakože mají. Takže ano automatické připojení wifi jde. Ale musíš mit povolenou wifi. samozrejme pokud ji máš vypnutou tak se sama nezaktivuje a nezapne. teda standartne určitě ne, ale věrím tomu, že nějakej programek typu Advance config bude umět aktivovat wifi i při požadavcích. To že se ti samo Edge / gprs připojí narozdíl od wifi je dáno tím, že se modul pro spojení nevypíná ale pouze ukončuješ spojení. jinak mě se přes advance config podařilo vypnout funkci odpojení od wifi po zhasnutí displaye, ovšem časem sem zjitil, že je to zbytečnost, protože pokud používáš telefon tak ti do spícího režimu nepřejde a pokud nepoužíváš nepotřebuješ wifi a šetříš baterii. Ihned po probuzení naběhne zase spojení s wifi ze seznamu na kterou má telefon nejlepší signál.

btw seznam wifi sití o kterém se zmiňuji najdeš v Settings/ connections/ Wi-Fi/ Wireless networks a přidání nové přes menu/ add new...

mulder
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: čtv pro 31, 2009 15:35
Zařízení: Apple iPhone 4S

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od mulder » sob led 02, 2010 13:00

No mně se telefon skutečně sám nepřipojuje.

V tom nastavení Comm Manager, kde jsou položky Režim v letadle, Telefon, Bluetooth, WLAN, Microsoft Direct Push a Datové připojení, mám u položky WLAN:

WLAN---------------------------------------Zap
Vypnout Wi-Fi automaticky


Tak nevím, jestli to "Vypnout Wifi-automaticky" není právě ten můj problém, protože když vlezu do Start -> Settings -> Další -> Připojení -> Wi-fi, tak tam vždy mám Odškrtnuté "Zapnout Wi-Fi". Takže já mám vždy Wi-Fi vypnuté a musím to buď tady zaškrtnout nebo v Comm Manageru musím vypnout a následně zapnout WLAN. Pak se mi telefon k Wifi připojí.

Pokud je to dobře přeložené, pak bych asi to WLAN Vypnout WiFi automaticky neměl mít zapnuté, ne? Jenže když zaškrnu Zapnout WLAN, WLAN Vypnout WiFi automaticky se mi přehodí na ANO.

pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: čtv srp 03, 2006 13:40
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od pleswi » sob led 02, 2010 15:42

Já mám telefon v aj a comm manageru mam napsano WIFI a pak tlacitko pro zapnuti vypnuti kde je on a off. a pod nadpise wifi mam napsan text connect to wifi network nic o automatickem vypnutí.

Pokud máš wifi zapnuté tak se v comm manageru i v settings/connections/wifi musi zobrazovat zasktnuté políčko zapnout wifi. V tom připadě wifi beží, což jde poznat i podle ikony v horní liště. bohužel nemám telefon s češtinou k dispozici takže nemužu posoudit co je a kde se bere vypnout wifi automaticky. navíc by to pravděpodobně akorat řešilo problém s vypínáním wifi a ne připojením. pokud ses podíval do toho seznamu tech wifi kam se te navedl a máš tam danou wifi sít tak by neměl byt s automatickým připojením problem

mulder
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: čtv pro 31, 2009 15:35
Zařízení: Apple iPhone 4S

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od mulder » ned led 03, 2010 11:25

Problém je, že když telefon zhasne a já ho probudím, v menu Settings - Připojení - Wifi - mám odškrtnuté "Zapnout Wifi". Když to zaškrtnu, telefon se okamžitě k Wifi připojí. Pak ale zase usne a odškrtne se to. Takže je wifi po každém probuzení vypnutá.

Pokud mám v menu Settings - Připojení - Wifi - zaškrtnuté "Zapnout Wifi", v Comm Mannageru mám u WLAN ano, pokud to přepnu na ne, odšktne se "Zapnout Wifi". Takže to funguje evidentně stejně jako u tebe. Proč mám ale pod "WLAN" větičku "Vypnout Wi-Fi automaticky", netuším.

Teď jsem ještě přišel na jednu zvláštnost. Když telefon usne, tak se pouze odškrtne "Zapnout Wifi" v menu Settings - Připojení - Wifi, v Comm manageru je u WLAN stále ANO. Což je divné, když při ručním přenastavování se to automaticky přepíná na obou místech.

Také jsem v upřesňujícím nastavení wifi našel možnost "Vypnout Wi-fi, není-li připojeno" a jsou tam na výběr časy: Nikdy / 30s / 1 min / 5 min / 10 min / 30 min. Je tam i zaškrtávací položka Zapnout upozornění na dostupnou síť, kterou když zaškrtnu, tak se mi po probuzení sama odškrtává. Máš tam toto nastavení? Dostaneš se tam: Settings - Připojení - Wifi - tlačítko Bezdrátové sítě - dole vpravo menu Nabídka - Upřesnit.

To vypadá, jako by ta česká lokalizace měla možnost automatického vypínání wifi (což se mi děje), ale to nastavení které tam je se neprovede a bere se jako 1 min. Pak by bylo logické, že telefon wifi po minutě vypne. Já to tam ale mám na "Nikdy".

Nemáte někdo s českou lokalizací zkušenost s Wifi?

-- doplnění předchozího příspěvku (ned led 03, 2010 16:39) --

Můj problém, tzn. že po přechodu z úsporného režimu musím zapnout ručně wifi, je popsán zde: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=571993" onclick="window.open(this.href);return false;

Jak se zdá, nikdo si s tím neví rady. :(

pleswi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: čtv srp 03, 2006 13:40
Zařízení: HTC Sensation XE with Beats audio
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od pleswi » ned led 03, 2010 16:52

to nastavení o kterém mluvíš tam mám taky a mám take never a upozornování mám vypnuté. pokud si s tim nikdo nevi rady tak zkus jinou ROMku a nahraj si tam českou lokalizaci :) to by mohlo pomoct.

mishak11
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon dub 12, 2010 23:46
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od mishak11 » pon dub 12, 2010 23:51

Mholi byste mi prosím někdo poradit, proč mi nefunguje wi-fi? Vyberu si svou domácí síť, připojím se. Ale po zapnutí Opery mi to napíše chybu "Nelze nalézt vzdálený server". Nefunguje to ani s Explorerem.

S WM teprve začínám, předtím jsem měl iPhone a s ním to šlo na dvě tapnutí hned. Díky za info...

EDIT: Tak jo...měl jsem (nevim proč) nastavené heslo na wifi pouze 64bit, takže jsem psal o písmenko navíc. U mě vyřešeno.

jura20
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob pro 25, 2010 19:04
Zařízení: HTC touch pro

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od jura20 » sob pro 25, 2010 19:12

Zdravim,
mam problem s tim ze mi nejde spustit wifi - kdyz kliknu na zapnuti - objevi se nacitaci kolecko pak zmizi a nic nezapne se...telefon je v tovarnim nastaveni - myslite ze pomuze upgrade ROM? Nebo je wifi proste nefunkcni? V tovarnim nastaveni by melo fungovat ne?

DIk za odpovedi

Uživatelský avatar
Radek Hübl
smartstar
smartstar
Příspěvky: 862
Registrován: pát srp 24, 2007 19:59
Zařízení: Xiaomi Mi3 16GB + Samsung Galaxy Tab 7.7
Bydliště: Ústí nad Orlicí

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od Radek Hübl » sob pro 25, 2010 19:20

A máš oficiální ROMku? U některých ROMek byl problém s wi-fi zkusil bych tam nahodil nějakou vyzkoušenou ROMku.

Uživatelský avatar
htctester
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 156
Registrován: pon úno 08, 2010 14:24
Zařízení: HTC TOUCH PRO2, HTC HD2

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od htctester » stř pro 29, 2010 22:07

mělo by fungovat, ale třeba mě se stalo, že nepomohl ani HR ...což mě udivilo, tak jsem nahrál novou rom a svete div se , vše fungovalo jak má ....jen tak na okraj u hd2 se nedávno to samé stalo kamarádovi a opět pomohla instalace nové rom. zkus a uvidíš.

A_E_M
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon srp 15, 2011 14:12
Zařízení: HTC Touch Pro2

HTC Touch Pro 2 a wifi

Příspěvek od A_E_M » pon srp 15, 2011 21:25

mě se stalo že po pár dnech používání zkušební verze antiviru od eset jsem se nemohl připojit k wi-fi, po skončení platnosti jsem antivir odinstaloval a na wi-fi se najednou připojit dalo :)

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti