Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
Odpovědět
nOOb_
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 21, 2009 17:52
Zařízení: HTC TouchPro 2

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od nOOb_ » pát led 01, 2010 19:21

Zdravím :tlem:

Můžete mi prosím poradit, jak změním pozadí v TouchFlo 3D?

Nejedná se mi o první obrazovku home s hodinami, ale o kalendář, kontakty, fotky, MP3, počasí atd... nelíbí se mi orig. pozadí... takové černé pozadí s jemným světýlkem uprostřed.

Na úvodní obrazovce mám svoje úplně černé pozadí a chtěl bych ho i na ostatních záložkách :cry:

Originální pozadí na home obrazovce jsem odstranil a nahradil černým pozadím, jelikož při vysunutí hw klávesnice se orig. pozadí nějak roztáhlo a rozmazalo - hnus.

Černé pozadí je úplně bomba! 8-)

Děkuji.. zkoušel jsem všudemožně hledat obrázek pozadí, ale nenašel :(

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12253
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od htcjirka » pát led 01, 2010 19:29

Protoze to musis hkedat po anglicku - z prekladu uz je to jasne

Background 4 All Pages – Manila 2.1 WVGA

jen namatkou prvni co vyskocilo

http://www.lilrico.com/Mighty/mightyromblog/?p=392" onclick="window.open(this.href);return false;

nOOb_
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 21, 2009 17:52
Zařízení: HTC TouchPro 2

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od nOOb_ » pát led 01, 2010 19:53

Ok, děkuji... ale já chtěl najít/upravit pozadí někde v telefonu popř. v registrech a ne instalovat zase nějaký soft, který to umí :cry:

Mohla by být přece nějaká položka v registech, u které by stačilo přepsat název souboru :cry: Snad někdo poradí.. zkusím ještě hledat a projet třeba celé registry a všechny obrázky v telefonu :-(

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12253
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od htcjirka » pát led 01, 2010 19:59

Stejny screen pro vsechny zalozky TF3D na to ti jen opravdu registry nestaci.Deje se to pres modifikaci manila souboru ve slozce windows,toto je tak malinka aplikace tak nevim ceho se bojis,system ti to nezapraska ani nijak nedestabilizuje.
Naistalujes pouze tento cabik,ktery za tebe prepise manila soubory a budes tak mit stejne pozadi jako na uvodni obrazovce.

nOOb_
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 21, 2009 17:52
Zařízení: HTC TouchPro 2

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od nOOb_ » pát led 01, 2010 20:22

ještě než začnu laborovat...

Jenom mě zajímá, jestli po HWrestartu (tím tlačítkem po oddělání zadního krytu baterie) se vše pak vrátí do původního stavu.

Ptám se, protože jsem si všiml u některých souborů atributu ROM... ale už nevím, jestli i manila. Jestli je i manila s atributem ROM... aplikace asi pozadí neupraví, jelikož mám ROM zamčené.

Ještě jsem pořádně nezjistil, jak funguje HW restart... odkud si vezme ty původní soubory.. jestli to jsou všechny soubory s atributem ROM a on jenom vymaže vše okolo :( TP2 je moje první WM zařízení, tak ještě tápu, ale naštěstí wm je dost podobné s PC :)

Ještě prosím dotaz:

Musel jsem odstranit češtinu od sunnysoftu, jelikož se mi neustále sekal telefon a CZ klávesnice si dělala úplně co chtěla :(

Bude po HW restartu zase čeština v telefonu?

např.

1. zobrazovalo se mi malé tlačítko klavesnice CS všudemožně po displeji
2. sekal se mi telefon
3. blbla mi WH klávesnice s češtinou - tuším long press nebo tak nějak.. dlouze se zmáčklo na wh klávesnici např. E a na displeji nebo šipkama jsem si mohl vybrat e/é/ě - tato klávesnice vždycky záhadně z nějakého důvodu přestala fungovat
:(

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12253
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od htcjirka » pát led 01, 2010 20:34

Soft-reset:
jen smaže programovou paměť a restaruje zařízení
tj červene tlacitko pod krytem

Hard-reset:
obnovení výchozího(tovarniho) nastavení - jako při koupi
smaže všechno nastavení a veškerá data,čeština samozrejme zustava,ta je součástí rom.

Ve slozce Windows prepises cokoliv i co ma atributy pouzijes-li vhodny pruzkumnik a ne ten interni(napr. resco,Total Commander atd)

Udelas-li nejakou botu HR vzdy vse vrati do stavu puvodniho.

nOOb_
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 21, 2009 17:52
Zařízení: HTC TouchPro 2

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od nOOb_ » pát led 01, 2010 21:01

Ok, děkuji moc :)

s tím hw restartem jsem se spletl.. nedělá se tím tlačítkem, sry.. ale přidržením tlačítek příjmutí a odmítnutí telefonu + puštění telefonu :)

tato věta mě konečně uklidnila :) "Udelas-li nejakou botu HR vzdy vse vrati do stavu puvodniho."

Ja si totiž myslel, když změním soubory s atributem ROM, tak zasahuji do originální ROMky :)

Ale pořád bych chtěl ještě vědět, odkud vytáhne tu orig. ROM při HW restartu? Kde jsou schované všechny "instalační soubory" WM6.1, FouchFlo3D, Sunny soft čeština, Interwriter atd?

Telefon má stejně jako např. firmware DVD vypalovačky ještě nejakou flashpaměť/čip, kam uloží původní ROM(instalační soubory) a uživatel nemá šanci tyto soubory měnit např. v TotalCommanderu? Jednoduše - se k nim vůbec nedostane?


Moc mě to zajímá.. koupil jsem si telefon s CZ lokalizací a lituji toho.. chtěl bych si do něho nahrát oficiální EN ROM, ale nejprve budu muset telefon odemknout, zálohovat půdovní CZ ROM - už bych ji nesehnal :) a pak sehnat ofic. EN ROM.

A jestli se něco pokazí při flashování nové 6.1ROM, dá se v domácích podmínkách telefon ještě rozchodit?

K čemu je v "Remove programs" TCCM Settings?

Děkuji

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od strojvudce » sob led 02, 2010 9:44

Pokud chceš ofiko EN ROM, vyber po HR En a PDA ti zůstane v EN. Nemusíš kvůli tomu flešovat. ;)

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12253
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od htcjirka » sob led 02, 2010 9:56

Ani nemusi delat HR,lokalizace se da odinstalovat jako kazdy jiny program.

madbiker
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř pro 16, 2009 20:15
Zařízení: HTC Blackstone
Bydliště: Bratislava, Slovensko

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od madbiker » sob led 02, 2010 10:10

Este k tomu wallpaperu na vsetkych taboch... Neodporucam velmi ten Background 4 all tabs, ze vraj sa s tym seka telefon. Ja pouzivam aplikaciu http://forum.xda-developers.com/showthr ... ght=hdwall" onclick="window.open(this.href);return false; ktoru si nainstalujes na PC a pomocou ktorej si vytvoris z lubovolneho obrazku instalacny subor cab. Ten ked nainstalujes v telefone, tak prepise asi 4 subory, v ktorych je vpisany wallpaper... Velmi odporucam

nOOb_
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon pro 21, 2009 17:52
Zařízení: HTC TouchPro 2

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od nOOb_ » sob led 02, 2010 14:48

strojvudce píše:Pokud chceš ofiko EN ROM, vyber po HR En a PDA ti zůstane v EN. Nemusíš kvůli tomu flešovat. ;)
Ok :) Teď mám češtinu odinstalovanou a mám angličtinu. Po odinstalování všech krávovin od sunnysoftu (překlad+klávesnice) se mi telefon už neseká :) Jediný problém mám s orig. (ne)budíkem, ale stejně bych se nikdy v životě nenechal budit zařízením s windowsama v sobě :)

Jenom mě zajímá, jestli při HR a zvolení EN se začne instalovat zase něco od zpra**ného sunnysoftu? :) :?:

Už nechci sunnysoft v telefonu nikdy vidět! Zakázat! :!:

-- doplnění předchozího příspěvku (sob led 02, 2010 15:03) --
madbiker píše:Este k tomu wallpaperu na vsetkych taboch... Neodporucam velmi ten Background 4 all tabs, ze vraj sa s tym seka telefon. Ja pouzivam aplikaciu http://forum.xda-developers.com/showthr ... ght=hdwall" onclick="window.open(this.href);return false; ktoru si nainstalujes na PC a pomocou ktorej si vytvoris z lubovolneho obrazku instalacny subor cab. Ten ked nainstalujes v telefone, tak prepise asi 4 subory, v ktorych je vpisany wallpaper... Velmi odporucam
Mám nainstalovaný ten "Background 4 all tabs" a telefon se mi zatím neseká, tak uvidím... kdyby něco, tak napíšu :)

Pro ostatní:

Instalace "Background 4 all tabs" je velmi pohodová.

1. Stažení cab do telefonu
2. Install
3. Restart
4. Po spuštění telefonu už je na všech záložkách stejné pozadí z HOME záložky - pohoda :)

Moc se mi líbí obyč. černé pozadí :) Text je lépe čitelný a HTC má hned takový čistší vzhled. Kdyby displej uměl zobrazit všechny odstíny šedé, tak by to orig. pozadí nemuselo být špatné.

PS: Ten tvůj prográmek vypadá velmi schopně. Umí měnit i ikonky záložek z TF3D :)

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12253
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Jak změnit pozadí v TF3D u kalendáře, galerie... ?

Příspěvek od htcjirka » sob led 02, 2010 15:07

Neodporucam velmi ten Background 4 all tabs, ze vraj sa s tym seka telefon.
Ale jdi ty,plany strasak

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti