HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Pro2 (Rhodium) / T-Mobile MDA Vario V
Odpovědět
Visor33
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 75
Registrován: ned dub 05, 2009 18:28
Zařízení: HTC Touch Pro2, Samsung Galaxy S II

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od Visor33 » sob kvě 30, 2009 13:07

Měl bych prosím dotaz ohledně proximity senzoru. Funguje spolehlivě? Zhasíná display, nebo když otočíte telefon směrem display dolů tak se zvonění ztlumí?

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od MINICOOPER » sob kvě 30, 2009 15:13

Možná tohle bude trochu offtopic ale jak smažu na HTC Touch pro 2 veškěrý seznam hovorů (přijaté, volené atd...) Nevím zda je to způsobeno SPB Shell 3.0 nebo touch pro 2 ale nemůžu to nikde najít. Predtím jsem měl HD čko a bylo to v pohodě, zda se mi to nějaký pokurvený....... máte někdo podobný zkušenosti?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od Jiří Hrma » sob kvě 30, 2009 16:19

Co se týče FM rádia, tak si také myslím, že je jen softwarově vypnuté a že ho chipset podporuje, ostatně na Xda-developers už se objevují první, i když zatím neúspěšné pokusy, o jeho zprovoznění.

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od AtoM. » sob kvě 30, 2009 16:38

machři z XDA se s tim určitě poperou, ale co anténa? Není náhodou u Touch HD konektor na anténu v konektoru na 3,5 mm jack? Ten u TP2 chybí. Pochybuju, že ji napojily na miniUSB.

metvis
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: ned dub 13, 2008 10:40
Zařízení: Nokia Lumia 925

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od metvis » sob kvě 30, 2009 17:23

to AtoM.:
anténa s jackem 3,5 nemá souvislost.Jde jen o to,že je potřeba kus kabelu pro příjem signálu v místech s dostatečnou intenzitou přijmu.viz třeba Sony Ericsson-všechny Walkmany maj rádio a rozhodně nemaj 3,5mm jack.

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od AtoM. » sob kvě 30, 2009 17:36

To vim, ale jde o to, KAM se ten kabel připojí. Např u SE je konektor pro anténu u FAST portu na čtvrtém konektoru zleva. U Touch HD je připojena na 3,5jack. Otázkou je, jestli je připojena i na miniUSB
Pokud má někdo tu možnost, zkouste použít sluchátku s miniUSB vstupem, připojit je na Touch HD a vyzkoušet, jestli půjde rádio. Jestli to půjde na HD, tak to na 99% půjde i na TP2

E1X
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: stř kvě 13, 2009 0:56
Zařízení: SE Xperia mini pro

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od E1X » sob kvě 30, 2009 19:13

Radio ma i D2 ne? A ten zadny Jack nema.

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od All.Os » sob kvě 30, 2009 21:54

Presne tak a stejne tak i D1.

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » sob kvě 30, 2009 22:28

Chipset by FM přijímač měl mít. Ostatně u D2 a TP2 je naprosto shodný. Takže zapnout to půjde, pokud ta anténa je vůbec někam připojené. Například u S730 vypnutí GPS vyřešili tak, že nepřipojili anténu a zařízli to i softwarově. Takže to nikdy nikdo nevyřešil. Ale je mi trochu záhadou, proč je to blokované... napadá mě jen kvůli tomu, že je to primárně mobil pro firmy. Tedy kvůli koncesionářským poplatkům.

Proximity senzor funguje dobře a zhasíná displej když se mobil přiloží k uchu nebo se položí s hlasitým handsfree displejem na stůl. S polohou přístroje nemá co dělat, umlčení příchozího hovoru řešil vždy G-senzor (stačilo mobil držet zády nahoru, nemusel být na nic položený).

Uživatelský avatar
AtoM.
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: čtv kvě 28, 2009 15:11
Zařízení: Samsung Galaxy S II

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od AtoM. » sob kvě 30, 2009 23:00

To rádio tam není schválně. Je to obchodní strategie.
Touch HD má naprosto všechno kromě HW klávesky. TP2 je shodný s HD akorát má klávesnici. HTC musel TP2 nějak handicapovat, aby nevytvořil tzv. dokonalý mobil. Výroba dokonalého mobilu by sebrala lidem důvod kupovat si další modely.
Takže handicapy pro TP2 oproti HD: 3,2MP foťák, nemá 3,5jack, nemá rádio. To je cena za HW klávesku.

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » sob kvě 30, 2009 23:05

AtoM.: IMHO netušíš o čem píšeš :) Touch Pro a HD není shodný... stačí se podívat na chipset.

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od _Ja » ned kvě 31, 2009 8:39

Jestli jsem dobře pochopil předešlý příspěvek (už nevím od koho), tak Pro 2 nemá informační diodu pro zmeškané hovory a SMS? To by bylo na trest smrti !!!!!! :twisted: Koukám, že se výrobce snaží zmršit celkem podařený komunikátor jak to jde! Ale stejně do toho asi půjdu. (stařičký VARIO už dosluhuje a nic lepšího v dohledu není-ach jóóó)

Uživatelský avatar
MINICOOPER
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: stř pro 17, 2008 23:30
Zařízení: iPhone 6+
Kontaktovat uživatele:

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od MINICOOPER » ned kvě 31, 2009 8:44

Já nevím co tu řešíte ale diodu TP2 má, např když mi přijde nový mail bliká mi zeleně a když se nabíjí tak červeněaž do doby nabití. Je vlevo na přední straně HTC vedle reproduktoru

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od htcjirka » ned kvě 31, 2009 9:31

K tomu co napsal Atom.Musism se ho zastat,vi o cem pise,je to opet jen obchodni strategie.Kdyby tam byl 3.5 konektor a radio,opet by to bylo moc dokonale zarizeni,takhle za pul roku bude Touch Pro 3.

Uživatelský avatar
groovox
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: úte dub 22, 2008 14:34
Zařízení: ML950XL Alcatel IDOL4S Pro W10, NL1520, HTC HD2
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od groovox » ned kvě 31, 2009 9:57

Zajímá mě jakou má verzi Opery, který build, jak funguje a jestli má "starý" IE.
edit ; to carnero : díky. :)

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » ned kvě 31, 2009 10:00

Je tam IE mobile 6, tedy novější IE. A Opera Mobile 9.5 build 16643.

---UFO---
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 177
Registrován: ned bře 02, 2008 8:32
Zařízení: Motorola Milestone 2 + HP iPAQ 614c
Bydliště: Slovensko

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od ---UFO--- » ned kvě 31, 2009 10:46

Prosim vas, aka je v Touch Pro 2 verzia systemu? Jadro aj System. Dakujem

Uživatelský avatar
carnero
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 333
Registrován: pon čer 09, 2008 14:03
Zařízení: Galaxy Nexus, Incredible S
Bydliště: Praha

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od carnero » ned kvě 31, 2009 11:02

Jadro CE 5.2 build 21048.1.6.3, podle prohlizece tipuji OS na WM 6.1.4.

...tedy aspon v pripade ROM 1.19.

---UFO---
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 177
Registrován: ned bře 02, 2008 8:32
Zařízení: Motorola Milestone 2 + HP iPAQ 614c
Bydliště: Slovensko

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od ---UFO--- » ned kvě 31, 2009 11:16

Dakujem.

destrik
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob bře 10, 2007 15:01

HTC Touch Pro2: Dojmy, zkušenosti, řešení problémů...

Příspěvek od destrik » ned kvě 31, 2009 12:15

MAO píše:Magneticky senzor u stylusu neni potrba. je tam uplne jiny senzor ktery take pozna ze jsi stylus vytahl... nevyha je v tom ze stylus nedrzi magnet ale je ulozen v plastovem domku, duvod je jednoduchy, magnet si bral neco malo z baterky a uzivatele chteji stale vetsi vydrz...
Co si bral z baterky magneticky stylus? Vsak tam nebol podla mna elektromagnet.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Pro2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti