Jak funguje připojení k netu?

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond2 (rady, tweaky, návody...)
Mikel Cz
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte čer 30, 2009 18:14
Zařízení: Htc Touch Diamond 2

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Mikel Cz » úte čer 30, 2009 18:19

Hojte, jsem tu nový a Htc mam až ode dneška, tak by mě zajímalo jak to je s připojením k netu.. hlavně jak mám nastavit, když zapnu Operu abych se přihlásil pres WiFi a ne přes GPRS.. Vím, že na to přijde asi i d*m*n*, ale jsem asi hloupější než on :grin: A taky jestli se za to Počasí platí.. protože nějak se to načítat musí.Takže jestli se platí, tak i jak se to dá vypnout.. Děkuju :)

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Daidalos » úte čer 30, 2009 18:26

Jakou Operu? Pokud myslíš mobile tak pokuď jseš připojenej přes wi-fi tak se připojí přes ní..pokuď mini tak ta se myslim přes wi-fi nepřipojuje.A počasí se aktualizuje přes 3G (mobilní síť)

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od kupco » úte čer 30, 2009 18:28

Ak necheš používať dáta od operátora, tak si stiahni program NoData a tam si ich vypni - je to jednoduché a funguje to perfektne...

Mikel Cz
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte čer 30, 2009 18:14
Zařízení: Htc Touch Diamond 2

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Mikel Cz » úte čer 30, 2009 18:30

Takže počasí mi prachy nesežere? No a co to je za Operu nevím.. je to ta základní na Htc Diamond 2.. :-)

Mikel Cz
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte čer 30, 2009 18:14
Zařízení: Htc Touch Diamond 2

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Mikel Cz » úte čer 30, 2009 18:33

Odpusťte mi spam... :-) takže když si stáhnu NoData a vše si vypnu tak by se mi už nemělo stát, že někdo vezme kredit za GPRS? - Stejnej problém měl RadekN tady
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=93&t=13948

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od kupco » úte čer 30, 2009 18:45

Mal, ale jeho vinou - namiesto zakázania dát od operátora ich povolil... Ja na NoData fičím a funguje to perfektne - net mám len cez wifi...

Uživatelský avatar
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 370
Registrován: ned kvě 03, 2009 17:18
Zařízení: Sony

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od HTCKlorec » úte čer 30, 2009 19:56

Zhrnutie: Pocasie si mozes stiahnut cez Wi-FI alebo 3G Data. Opera mobile bezi AJ na Wi-Fi, aj na 3G, primarne je Wi-Fi, ale ak na chvilu stratis signal, okamzite to pripaja na 3G. preto je najlepsim riesenim horeuvedeny NoData, kde si mozes zakazat datove spojenia. Howgh :-D

Uživatelský avatar
sikula05
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: čtv čer 04, 2009 7:59
Zařízení: HTC Diamond2

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od sikula05 » stř črc 01, 2009 9:54

jenom podotázka:proč furt píšete o 3G???To všechno funguje i na Edge a GPRS...aby to někoho nemátlo...

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Daidalos » stř črc 01, 2009 10:36

3G je myšleno obecně jako značka mobilní sítě.Mluvím za sebe nemusím přece vypisovat : "stahuje se ti to přes GPRS nebo Edge nebo 3G" stačí jen 3G.

Uživatelský avatar
sikula05
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: čtv čer 04, 2009 7:59
Zařízení: HTC Diamond2

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od sikula05 » stř črc 01, 2009 12:37

Nechci spamovat:-), ale ti z nás co jsou u Tdebilu...tak ikonku 3G vidíme jen při přejezdu německých hranic:))

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Daidalos » stř črc 01, 2009 13:30

Jak jsem psal je to myšleno obreazně ;-) a my co jsem u O2 mám 3G celkem často (asi ve 12 městech :-D )

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 294
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Gater » pon črc 06, 2009 5:56

Mám taky otázečku. Nevíte, kde se dá nastavit, aby se Diamond neodpojoval od Wifi pokud vypnu displej ? Vždycky se mi tim pádem QIP odpojí a mam smůlu.

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od kupco » pon črc 06, 2009 8:12

Gater, uprav toto:

HKLM/Comm/BCMSDDHD1/Parms/HTCKeepWifiOnWhenUnattended
Change this value from 0 to 1 and WiFi will stay on.

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 294
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Gater » pon črc 06, 2009 8:30

Funguje to, ale když Diamonda restartuju, tak se tam zase vrátí ta stará hodnota :(

Uživatelský avatar
Tesi28
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon pro 28, 2009 23:20
Zařízení: HTC EVO 3D
Kontaktovat uživatele:

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Tesi28 » stř led 13, 2010 19:25

Ahoj otevřu registry v regEdit, ale žádnej /BCMSDDHD1/ tam není. tak nevim jak vypínání wifi upravit aby se nevypínala při vypnutí displeje. Díky

alda
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: ned kvě 24, 2009 20:31
Zařízení: HTC Desire HD

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od alda » čtv led 14, 2010 11:25

Připojuji se k dotazu. Taky tam tu složku nevidím :-( .
To zrušení vypínání by se mi hodilo. Dík.

Uživatelský avatar
Tesi28
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon pro 28, 2009 23:20
Zařízení: HTC EVO 3D
Kontaktovat uživatele:

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Tesi28 » čtv led 14, 2010 14:23

a nebo mám ten registr vytvořit, když tam není?

Evzen
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon zář 21, 2009 9:19
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Evzen » pát led 15, 2010 9:15

Dobrý den,
chtěl bych se zeptat jak Vám funguje rychlost připojení k netu. Že to přes GPRS chodí pomalu je jasné cca. 5kB, nic méně používám připojení přes wifi na své internetové připojení a i přes to, že jeho rychlost je 5Mbit tak prohlížení internetu a stahování větších souborů pošty je žalostně pomalé. Nevíte proč telefon nevyužije plnou rychlost připojení ? Pokud v opeře najedu na stránky DSL.cz tak mi správnou rychlost vykáže, ale při stahování do mobilu už pak jede tak třetinovou rychlostí. Netušíte někdo proč ?

Uživatelský avatar
HTCKlorec
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 370
Registrován: ned kvě 03, 2009 17:18
Zařízení: Sony

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od HTCKlorec » ned led 17, 2010 21:02

Skus toto: http://tamsppc.tamoggemon.com/2008/12/2 ... ws-mobile/" onclick="window.open(this.href);return false;

Povoluje to Wi-Fi g mode, teda vyssiu prenosovu rychlost. Implicitne maju WM telefony (bohvie preco) povolene len 802.11b Wi-Fi mod.

Uživatelský avatar
Tesi28
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon pro 28, 2009 23:20
Zařízení: HTC EVO 3D
Kontaktovat uživatele:

Jak funguje připojení k netu?

Příspěvek od Tesi28 » ned led 17, 2010 21:53

a s tím vypínáním wifi si někdo víte rady, dost by mi to pomohlo?

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů