Problém s datovým přenosem

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond2 (rady, tweaky, návody...)
kubowitz
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: úte bře 11, 2008 13:10
Zařízení: BB 9000 Bold
Bydliště: Třebíč

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od kubowitz » čtv kvě 21, 2009 7:19

Zdravím, mám prosbu. Potřebuji docílit toho, aby se mi samovolně nepřipojoval internet, když nechci. Tzn.: když se dotáže, tak je na mne jestli OK, nebo pryč. Teda doufám, že dobře chápu, že to malé g s čárkama znamená, že mám datový přenos. Můj paušál je dobrej na volání, ale né na datový přenos a internet chci používat výhradně přes WIFINU, jinak ne. Poradí mi někdo ? jak to zakázat někde v HTC D2 ??? Díky předem

G.A.P.A.
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv kvě 21, 2009 8:24
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od G.A.P.A. » čtv kvě 21, 2009 8:25

Zkus prográmek nodata (vyhledej si ho na googlu např.) Ještě jsem jej nezkoušel, ale údajně funguje.

Uživatelský avatar
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 183
Registrován: pon úno 23, 2009 6:52
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Praha

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Aspire » čtv kvě 21, 2009 10:27

Ahoj,

ja nodata znam. Cetl jsem o nem na XDA. Naistalujes si ho, najdes v nabidce mezi programy a povolis, ci zakazes komunikaci.
Napr.
GPRS MMS - ENABLED
GPRS WEB - DISABLED
Vodafone live! - DISABLED
Programek je ke stazeni zde:

Kód: Vybrat vše

http://leteckaposta.cz/647342465

kubowitz
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: úte bře 11, 2008 13:10
Zařízení: BB 9000 Bold
Bydliště: Třebíč

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od kubowitz » čtv kvě 21, 2009 12:56

Jééé, díky moc, jdu vyzkoušet. Hlavně nechci vidět ten účet co příjde, bo jsem se dnes ráno vzbudil a na display mi frčel g přenos a v podrobnostech bylo uvedeno, že už jel cca 4 hodiny :-( Jdu stáhnout a zakázat vše krom wifi :-) Díky ještě jednou

kubowitz
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: úte bře 11, 2008 13:10
Zařízení: BB 9000 Bold
Bydliště: Třebíč

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od kubowitz » čtv kvě 21, 2009 13:05

Tak je to bomba, funguje, vše OK, dal jsem O2 - internet a O2 - wap disabled a akorát jsem si nechal O2 -MMS enabled :-)
Ještě když už se ptám, nainstaloval jsem si Diamond TF3D Config na Diamonda 2 a nespustí se mi, může to být špatnou verzí, popřípadě nemáte někdo aktuální verzi na Diamonda 2 ? nebo něco podobného, v čem si lze upravit prostředí v TF3D ? Nechci Mobil shell v 3, bo se mi nelíbí :-( Díky a už po tomto dotazu nebudu prudit :-) Jinak jsem s diamondem 2 spokojen. Má sice mouchy typu, že nejde lehce odeslat vizitka apod., ale to se časem poddá :-)

tomo.m
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv kvě 21, 2009 13:43
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od tomo.m » čtv kvě 21, 2009 13:45

Zdravim,

kupil som tento tel. len pred 2 hodinami a chcem sa tiez poradit ako s tymto problemom, mam sice pausal na 10 MB (a chcem ho vyuzivat ako na svojej k810i), ale proste aby sa odpajal sam ked sa odpojim z aplikacie ktora ho vyuziva Opera, ak sa stiahne pocasie tak sa odpoji, da sa to niekde takto nastavit ?

vdaka

Tomas

Uživatelský avatar
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 183
Registrován: pon úno 23, 2009 6:52
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Praha

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Aspire » čtv kvě 21, 2009 15:08

to kubowitz: Kdyz jsem mel D2 par hodin prvni co jsem udelal bylo nainstalovani SPB Shell 3. Moc se mi to nelibilo a hlavne jsem mel pocit, ze se bez toho obejdu. Kdyz jsem Shell odinstaloval, zmizelo mi TF3D prostredi. Psal jsem horecnatou zpravu Jirkovi Hrmovi, jak udelat navrat do tovarniho prostredi. Protoze to podle mne byla nejsnadnejsi cesta k TF3D. Tak opatrne na tyto hratky. :-) Co se tyce konfigurace TF3D, tak ti moc neporadim, protoze jsem sice velice odvazny, ale tak moc ne. :-) Zde jsou dalsi skiny TF3D. Treba najdes alespon vzhedove ten spravnejsi.

to tomo.m: Ja mam podobny problem jako ty. Proto jsem pouzil nodata. Zde jsem si vsechny placene prenosy vypnul. A postu, pocasi a dalsi veci aktualizuji pres wifi doma, nebo kdyz se toulam po meste z free wifi.

Gorky
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 18, 2009 9:41
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Gorky » pon kvě 25, 2009 13:36

Potreboval bych take poradit vseobecne se vsema prenosama jak je nejak rychle zapinat a vypinat at je to datovy prenos (chci stahnout pocas napriklad a hned vypnout net) nebo bluetooth , chci prijmout soubor a hned to nekde jednduse vypnout, aby mi to nezralo baterii. pokazde lezt do nastevni a vypinat to rucne me dost nebavi. Je otazka proc kdyz jsou ikony s info primo na Today obrazovce proc to nejde korigovat primo tam.

Uživatelský avatar
Aspire
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 183
Registrován: pon úno 23, 2009 6:52
Zařízení: HTC Touch Diamond 2
Bydliště: Praha

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Aspire » pon kvě 25, 2009 14:00

Nastaveni dat snadno ovladas v Settings/Communications.

Zapnu si wifi, provedu update pocasi, stahnu emaily a wifi zase vypnu. Je to snadne.

Gorky
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 18, 2009 9:41
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Gorky » úte kvě 26, 2009 9:49

no to jo ale uz musim lezt do menu, super by bylo pokud by to slo vypinat z today obrazovky kde mi sviti co mam zapnute za pripojeni

tomo.m
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv kvě 21, 2009 13:43
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od tomo.m » úte kvě 26, 2009 10:12

Tak na rychle zapnutie/vypnutie WiFi pouzivam AE Button Plus, mam to nastavene na 2x stlacenie VolumeUp tlacitka

korenisko
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: ned kvě 10, 2009 12:53
Zařízení: HTC S740 (Rose)
Bydliště: Michalovce, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od korenisko » úte kvě 26, 2009 19:47

Tomo.m - A nepozoruješ zníženie výdrže batérie?
Ja používam HTC S740 s AE BUTTON plus na výpínanie a zapínanie wifi... a z dvoch dní mi mobil vydrží 1 deň. :-( .

Gorky
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 18, 2009 9:41
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Gorky » stř kvě 27, 2009 14:03

tak mam dalsi problem s datovym pripojenim. Pripojim se pres WIFI ale jakmile vlezu na internet tak se mi spusti i GPRS.
prosim pomozte nekdo, hledal jsem ale nejak jsem nepochopil jak na to na jinych serverech

korenisko
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: ned kvě 10, 2009 12:53
Zařízení: HTC S740 (Rose)
Bydliště: Michalovce, Slovensko
Kontaktovat uživatele:

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od korenisko » stř kvě 27, 2009 15:26

NoData si nainštaloval?

kubowitz
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: úte bře 11, 2008 13:10
Zařízení: BB 9000 Bold
Bydliště: Třebíč

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od kubowitz » čtv kvě 28, 2009 5:25

Gorky píše:tak mam dalsi problem s datovym pripojenim. Pripojim se pres WIFI ale jakmile vlezu na internet tak se mi spusti i GPRS.
prosim pomozte nekdo, hledal jsem ale nejak jsem nepochopil jak na to na jinych serverech
je to hned v druhém příspěvku. Bylo mi porazeno Nodata, učinil jsem tak a teď mám pokoj a jede mi jen wifina a jsem spokojen, vřele doporučuji :-)

tomo.m
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv kvě 21, 2009 13:43
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od tomo.m » pát kvě 29, 2009 7:15

korenisko píše:Tomo.m - A nepozoruješ zníženie výdrže batérie?
Ja používam HTC S740 s AE BUTTON plus na výpínanie a zapínanie wifi... a z dvoch dní mi mobil vydrží 1 deň. :-( .
nejako som si nic take nevsimol, zda sa ze vydrz je rovnaka, ale neviem ti to povedat na 100 % pretoze som sa tym nezaoberal, vacsinou ked mam baterku na polke a idem spat tak aj tak to davam nabijat, kvoli tomu ze co ked na druhy den ju budem potrebovat nabitu celu :)

Gorky
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: pon kvě 18, 2009 9:41
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Gorky » pát kvě 29, 2009 11:55

Nodata nainstalovana, vsechno v poradku. Diky :-)

Ludek Trejbal
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: úte dub 15, 2008 17:14
Zařízení: HTC HD2,SGS3
Bydliště: Beroun

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Ludek Trejbal » pon srp 10, 2009 11:30

Mám stejný problém, Opera se každý den připojí a odpojí. Vymazal jsem i oblíbené záložky, jestli náhodou Opera nezjišťuje aktualizaci stránek. Aplikace NoData je totální řešení, které my nevyhovuje.
Potřebuji se během dne připojovat - email, QIP atd.
Naistaloval jsem HD Tweak 0.5.4 a Advanced Configuration Tool 3.3, ale tam nejde s Operou nic dělat (např. zákaz připojování nebo přijení se souhlasem.
Za radu předem děkuji.

LadCv
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: čtv čer 11, 2009 11:35
Zařízení: HTC Touch Diamond2

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od LadCv » pon srp 10, 2009 13:23

Zásahem v registru musíte vypnout běžící operu v procesech:

"HKLM\Software\HTC\Manila\InternetPush\EnablePushI nternet" value="0"
"HKLM\Software\HTC\PushInternetEngine\Enable" value="0"
"HKCU\Software\HTC\HTCSENSOR\GSensor\Modulename\Opera" value "\Windows\Opera9.exe" musíte změnit na OperaL.exe - to je z důvodu aby nebylo zabržděný otáčení displeje. Pak dejte Soft reset a je to, hurá a máme ještě nějaké to mega volné paměti. A žádné samovolné spouštění. Pokud najedete na operu a chcete jí spustit tak se neděste, chviličku to potrvá. A nikdy operu neukončovat nahoře křížkem páč se jen minimalizuje, ale vždy dát v menu exit. :-)

Ludek Trejbal
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: úte dub 15, 2008 17:14
Zařízení: HTC HD2,SGS3
Bydliště: Beroun

Problém s datovým přenosem

Příspěvek od Ludek Trejbal » pon srp 10, 2009 14:05

Velmi děkuji, změny jsem provedl.
Čekání na zavedení Opery mě nevadí. Uvidím zítra, jestli se ta potvora zase o něco pokusí.

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti