HTC Touch Diamond2: Dojmy, rady, tipy a zkušenosti

Diskuze o komunikátoru HTC Touch Diamond2 (rady, tweaky, návody...)
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Touch Diamond2: Dojmy, rady, tipy a zkušenosti

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv dub 23, 2009 12:52

Dnes mi konečně dorazil finální kus Diamonda2. Před malou chvílí jsem dodělal video z vybalení a prvního hraní v systému, za chvíli to vydám do článku (pomalý upload :-) ). Věřím, že k tomuto zajímavému komunikátoru budete mít spoustu dotazů, které můžete do tohoto vlákna směřovat (+ ti, kteří už jej máte, tak samozřejmě můžete také psát své postřehy). Pokud bude v mých silách, budu se na ně snažit průběžně odpovídat. Recenzi telefonu mám v plánu vydat ke konci příštího týdne, až si jej pořádně otestuji. Měl sem již sice dříve k dispozici předprodukční verzi, která mi toho o telefonu také hodně řekla, ale finální kus je finální kus :-)

Obrázek

Telefon je jinak velmi rychlý a nečekaně rychlý je i start samotného systému. Práce v nabídkách je svižná, Opera by mohla být o něco živější, fotoaparát je výborný. Displej je velmi jemný a vejde se toho na něj opravdu hodně (stejně jako třeba u HDčka). Další postřehy budu postupně doplňovat, případně můžete sledovat můj twitter.

Stav paměti po Hard resetu
Storage (vnitřní paměť): 265 MB volných
Operační paměť RAM: 94 MB volných (110 MB bez TouchFLO 3D!)
Zařízení obsahuje ROM 1.39.479.1 (WWE) ze 7.4.2009.

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od ziminix » čtv dub 23, 2009 13:23

Hlavně pořádný test videa, ať vidíme, jestli udělali pokrok, nebo ne :)

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od YAMATO » čtv dub 23, 2009 13:30

No mě vlastně už nic nezajímá, neb jsem před asi hodinou objednal HD, ale přeci je...doufám, že kryt baterie je lesklý :lol:

Uživatelský avatar
Marmos
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: čtv dub 23, 2009 12:27
Zařízení: HTC Touch Diamond 2

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od Marmos » čtv dub 23, 2009 13:33

1. Má táto mašinka už konečne poriadny ovládač pre GPU?

2. Toto sem nie celkom patrí, lebo sa to týka WM OS všeobecne, ale keďže uvažujem práve o D2 dávam to sem. Ako je to s EN OS a používaním diakritiky, lokalizovaných slovníkov T9 a pod? Mám čakať na lokalizáciu? Zatiaľ totiž nemám žiadne skúsenosti s WM.

Dík.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv dub 23, 2009 13:43

Video jdu teď zkoušet... jinak ano, zadní kryt baterie je lesklý, ale moc velkou výhodu v tom nevidím, kdyby byl matný, nebyly by na něm tolik vidět otisky prstů.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od Standa » čtv dub 23, 2009 15:11

Já myslím že YAMATO byl jen ironický :-).
Jinak by mě zajímalo, jak často při práci s D2 používáš zoombar, když už byl tak důležitý, že zabral místo d-padu.

Uživatelský avatar
ziminix
VIP
VIP
Příspěvky: 1279
Registrován: čtv čer 14, 2007 7:38
Zařízení: ...
Bydliště: Třebíč

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od ziminix » čtv dub 23, 2009 20:07

Už od půl páté je na netu :) stačí se mrknout mimo fórum někdy :tlem:
A příště prosím neprznit čestinu, děkuji.

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od Sir Andrew » čtv dub 23, 2009 20:11

Taky si myslím, že zoombar je k ničemu. Uvidíme, jestli se třeba Jirkovi odsvědčí.

Uživatelský avatar
rampage
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 171
Registrován: čtv led 22, 2009 20:35
Zařízení: HTC Desire Z

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od rampage » čtv dub 23, 2009 21:49

Zajímalo by mě jak je to s tou magnetkou na stylusu, kvalita displeje a hlavně jaká je výdrž, jestli odpovídá slibům.

Na balení se koukám asi šetřilo, ale konečně je v krabici aspoň jednoduché pouzdro.

jonathanio
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 187
Registrován: čtv led 03, 2008 2:33
Zařízení: iPhone 4S
Kontaktovat uživatele:

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od jonathanio » čtv dub 23, 2009 22:34

Pouzdro jsem mel prozatim v baleni u kazdeho HTC. Magnetka u stylusu je asi stejna jako u HD a tam je to s ni naprosto bez problemu.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv dub 23, 2009 22:44

Zoombar mě zatím opravdu příliš nepřesvědčil, používám jej jen v aplikaci Album v mobilní Opeře... klasický dPad by mi tam seděl daleko lépe, škoda. Stylus u Diamondu2 není magnetický (resp. stylus není ve zdířce držen magnetem), ale nějaký senzor, který rozpozná vytažení, tam je, protože když stylus vytáhnu během telefonního hovoru, tak se opět automaticky spustí aplikace Nones (lze v nastavení vypnout).

Na test baterie je ještě dost času, telefon nemám ani 24 hodin. Jinak displej je super, jemný a pro prohlížení internetu perfektní, i když na Touch HD, který má větší úhlopříčku, to ještě trochu ztrácí. GPS navigace je bezproblémová, vyšel jsem s telefonem na ulici a za 30 vteřin jsem měl zaměřenou pozici. Jinak je to ale rychlík. U videa pozoruji také zlepšení, zkusmo jsem tam hodil jeden díl Prison Breaku (624×352px, Xvid), a přehrávalo se plynule. Na testování videí, která jsem používal u HDčka a dalších zařízení se dostanu až o víkendu, tam to chci podrobněji proměřit a porovnat.

Chytrolín
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: pát led 30, 2009 16:40
Zařízení: Qtek 8310, HTC Diamond 2, ZTE Blade

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od Chytrolín » čtv dub 23, 2009 23:30

už ho mám taky od 16 h a jsem nadšený, k tomu zoom baru - já si myslím, že pravé využití bude mít až ve WM 6,5 :) Vito Audio Notes Touch funguje bezvadně :P Akorát zatím nevím, jak nastavit svůj název pro Bluetooth :oops:

neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: pát led 20, 2006 10:49

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od neveceral » pát dub 24, 2009 7:21

Chytrolín píše:Vito Audio Notes Touch funguje bezvadně
i pro nahrávání obou stran hovorů?

Uživatelský avatar
wakkee
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 99
Registrován: sob dub 19, 2008 12:44
Zařízení: HTC Desire, HP iPAQ 614c
Bydliště: BA, SVK

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od wakkee » pát dub 24, 2009 7:41

tiez som sa stal vcera hrdym majitelom Diamond2 a oproti 614c je to uplne ina dimenzia. Zaujimal by ma nejaky vhodny soft na percentualne zobrazenie stavu baterie v touch flo. a taktiez najlepsie riesenie pre prepinanie medzi touch flo a klasickym today, mam dost aplikacii, ktore maju radsej today.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od YAMATO » pát dub 24, 2009 8:25

Třeba Batti nebo zde v bleskovce: http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=39&t=12961

V souvislosti s PPC nechápu to časté použití výrazu "hrdý majitel" a pod...lidi, neblbněte, je to jen trochu elektroniky a plastu :roll:

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od Jiří Hrma » pát dub 24, 2009 8:39

YAMATO: A proč by ne, někdo se na svoje zařízení prostě těší. Také jsem dříve psal "hrdý majitel" ve spojení s HTC Universalem :-) (sorry za OT).

wakkee: Na přepínání mezi TF3D a normální Today obrazovkou doporučuji Manila Control 1.0, akorát je tam teda jeden problém, že když si v klasické Today a zmáčkneš nabídku Start, tak se nic neobjeví (protože v TF3D je ta nová podoba Startu překopaná a program si s tím neporadí). Snad autor brzy vydá novější verzi, nebo se objeví aplikace přímo na tohle ušitá. Ale i s tímhle se dá zatím fungovat.

jonathanio
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 187
Registrován: čtv led 03, 2008 2:33
Zařízení: iPhone 4S
Kontaktovat uživatele:

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od jonathanio » pát dub 24, 2009 9:09

wakkee píše:tiez som sa stal vcera hrdym majitelom Diamond2 a oproti 614c je to uplne ina dimenzia. Zaujimal by ma nejaky vhodny soft na percentualne zobrazenie stavu baterie v touch flo. a taktiez najlepsie riesenie pre prepinanie medzi touch flo a klasickym today, mam dost aplikacii, ktore maju radsej today.
Nainstaluj prvni ten mensi cab a pak ten vetsi a nakonec restart a baterie bude zobrazena v %.
Přílohy
sdkcerts.cab
(4.58 KiB) Staženo 140 x
FInixNOverBattery.cab
(86.79 KiB) Staženo 133 x

unseen
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon pro 15, 2008 20:43

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od unseen » pát dub 24, 2009 9:25

displej tedy mohl být o hodně větší,takhle mi přijde vzhledem k velikosti mobilu absolutně nevyužitý prostor,což z něj dělá docela ošklivý zařízení...ale to je samozřejmě individuální

Chytrolín
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: pát led 30, 2009 16:40
Zařízení: Qtek 8310, HTC Diamond 2, ZTE Blade

Finální Diamond2 dorazil: Ptejte se, co vás zajímá :-)

Příspěvek od Chytrolín » pát dub 24, 2009 9:42

neveceral píše:
Chytrolín píše:Vito Audio Notes Touch funguje bezvadně
i pro nahrávání obou stran hovorů?
Jo druhá strana jde slyšet slabě, ale to se řeší myslím nějakým tweakem nebo přepnutím na speaker tuším ,te´d si nejsem jistej :P

neveceral
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 162
Registrován: pát led 20, 2006 10:49

HTC Touch Diamond2: Dojmy, rady, tipy a zkušenosti

Příspěvek od neveceral » pát dub 24, 2009 12:21

tak jsem na to zvědavý, je totiž na xda nějaký tweak registrů, který má umožnit lepší nahrávání, ale i tak dík, v pondělí mi dojde :-) , tak to příští týden zkusím a dám vědět

Odpovědět

Zpět na „HTC Touch Diamond2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů